Željko Komšić - Komšo

Locked
apsidejzi

#3101 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

Novak20 wrote: 17/12/2019 07:11
apsidejzi wrote: 17/12/2019 01:09
Ti si uradio dobru stvar. Sad valja ubijediti i ostale da urade tako.
:lol: :lol: :lol:

Nema većeg kretenluka nego pošarati glasački listić.
Ima. Ostaviti ga praznog i omoguciti drugome da ga posara kako njemu odgovara.
apsidejzi

#3102 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

General War wrote: 17/12/2019 08:05 Pa jel zeljko prosli put imao vise rucica pa usao u vlast sa SDA? Jeste, kako je prosao...ko posran...izgubio 50% glasova...i to njemu nije problem.
Nema tu nikakvog svjetonazora...ljudi protiv kojih seres sve do poslije izbora pa udjes u vlast bez ikakvog kapaciiteta je nista do podrska takvoj vlasti i takvoj drzavi. Zato i kazem da stranci nisu blesavi, znaju oni ko je ko da se mjesaju kada je to ista interesna skupina koja je samo drugacije nazvala stranke...narod i glasaci nemaju nista sa ovim.
Pa ko je onda pobogu dao tolike glasove SDA?
Sanjarko

#3103 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

De nek me neko citira ko u ovoj drzavi glasa. :zoka:
General War

#3104 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

apsidejzi wrote: 17/12/2019 11:15
General War wrote: 17/12/2019 08:05 Pa jel zeljko prosli put imao vise rucica pa usao u vlast sa SDA? Jeste, kako je prosao...ko posran...izgubio 50% glasova...i to njemu nije problem.
Nema tu nikakvog svjetonazora...ljudi protiv kojih seres sve do poslije izbora pa udjes u vlast bez ikakvog kapaciiteta je nista do podrska takvoj vlasti i takvoj drzavi. Zato i kazem da stranci nisu blesavi, znaju oni ko je ko da se mjesaju kada je to ista interesna skupina koja je samo drugacije nazvala stranke...narod i glasaci nemaju nista sa ovim.
Pa ko je onda pobogu dao tolike glasove SDA?
500 000 nevazecih glasova i ti se nesto pitas?
Pa koliko su SDA dobili od ukupnog broja bosnjaka?
I opet, nije problem SDA oni vec imaju svoje glasacko tijelo, vec Zeljkov nacin borbe protiv istih i ponovni zajeb svojih glasaca.
Sanjarko

#3105 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

Halo. 160.000 administrativnih sluzbenika puta X njihove raje jednako skoro broju izaslih na izbore.
Sanjarko

#3106 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

Sanjarko

#3107 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

Kada se podvuče konačna crta, dođemo do brojke od 1.832.000 ljudi koji žive od budžeta.
Hajde neke iz ove cifre da i izbacimo, recimo pola, opet to je pola koji glasaju za ovu makinu.

Jb-te kad malo razmislim jedan smo sistem zamijenili sa slicnim sistemom.

Ako nisi u stranci... Ako nisi u partiji...
Škobo Habu

#3108 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.
Demokratska fronta, nakon što je izdala 'šestorku' u Vladi Kantona Sarajeva, te se okrenula SDA i SBB-u, jutros se ponovo oglasila, te pokušala građanima objasniti zašto se odlučila za ovaj korak. Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti:

- Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju sa probosanskim strankama i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlanskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava.

Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i Republike Sarajevo, jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marin-Dvora.

Stoga, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.

Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručne i sposobne kadrove, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona i definiranih procedura, imat će našu podršku.

U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu Vladu - saopćeno je iz Demokratske fronte.
Meni je tragikomično svo ovo nastojanje DF da se profilira kao politički faktor od posebne važnosti i interesa, koji je nepotkupljiv, dosljedan i krajnje transparentan.

Obični mešetari i oportunisti, koji ignorišu glas javnosti,baš kao i eho koji dopire iz njihove biračke baze.
Leverage

#3109 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Ono se nešto neće libit :lol:
Manual

#3110 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Manual »

Škobo Habu wrote: 17/12/2019 12:33
Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.
Demokratska fronta, nakon što je izdala 'šestorku' u Vladi Kantona Sarajeva, te se okrenula SDA i SBB-u, jutros se ponovo oglasila, te pokušala građanima objasniti zašto se odlučila za ovaj korak. Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti:

- Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju sa probosanskim strankama i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlanskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava.

Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i Republike Sarajevo, jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marin-Dvora.

Stoga, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.

Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručne i sposobne kadrove, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona i definiranih procedura, imat će našu podršku.

U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu Vladu - saopćeno je iz Demokratske fronte.
Meni je tragikomično svo ovo nastojanje DF da se profilira kao politički faktor od posebne važnosti i interesa, koji je nepotkupljiv, dosljedan i krajnje transparentan.

Obični mešetari i oportunisti, koji ignorišu glas javnosti,baš kao i eho koji dopire iz njihove biračke baze.
:thumbup:
Škobo Habu

#3111 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 17/12/2019 12:34 Ono se nešto neće libit :lol:
Al' ne kontam taj mentalni egzibicionizam?

Imaš ministra u toj istoj Vladi, aktivno učestvuješ u njenom radu, donosiš odluke...i onda izađeš i mantraš ovako nešto:
Bodkin

#3112 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Kako da je srusi? Da se vrati medju ove koje su upravo srusili :D
General War

#3113 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

Škobo Habu wrote: 17/12/2019 12:48
Al' ne kontam taj mentalni egzibicionizam?

Imaš ministra u toj istoj Vladi, aktivno učestvuješ u njenom radu, donosiš odluke...i onda izađeš i mantraš ovako nešto:
:-)
Glupani i ublehasi iskljuceni od realnosti...
detroit-mercy

#3114 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by detroit-mercy »

Škobo Habu wrote: 17/12/2019 12:33

Nesto ko Starnka zaBiH, spasioci drzave kad zatreba :mrgreen: .
Škobo Habu

#3115 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

detroit-mercy wrote: 17/12/2019 13:59
Dobra paralela. Mislim da će i Komšić doživjeti sudbinu Harisove politike.

Samo kada se sjetim njegovih pokliča o BiH bez entiteta.
neko_sa_strane

#3116 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by neko_sa_strane »

Sanjarko wrote: 17/12/2019 12:07
Kada se podvuče konačna crta, dođemo do brojke od 1.832.000 ljudi koji žive od budžeta.
Hajde neke iz ove cifre da i izbacimo, recimo pola, opet to je pola koji glasaju za ovu makinu.

Nismo zamijenili sistem već naziv stranke i velikom brzinom strmoglavili smo se u sistem koji je sličan feudalnom, tačnije tehnološki naprednijem feudalizmu.
Sanjarko

#3117 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

neko_sa_strane wrote: 17/12/2019 14:38
Sanjarko wrote: 17/12/2019 12:07

Nismo zamijenili sistem već naziv stranke i velikom brzinom strmoglavili smo se u sistem koji je sličan feudalnom, tačnije tehnološki naprednijem feudalizmu.
Ma znam to. Imam cak i neke radove u vezi toga. Onako samo kazem. Znas kako je na forumu. Ko u kafani. Pomalo svako naprdz*je a ponekad neka kako treba informacija bude i razgovor i odgovor.
exliberal-ex

#3118 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

Preneseno sa njegove facebook stranice.

Dragan Bursać
Yesterday at 6:19 AM ·
Važno saopštenje!

Premišljao sam se, ali ovo moram podijeliti sa vama. Kako se kaže, u interesu je javnosti.

U zadnja tri dana trpim neviđen pritisak od strane kojekakvih pulena novonastale Crne koalicije u Bosni i Hercegovini. A sve zbog toga jer imam svoj stav, a on je glasan i jasan-riječ je o političkim štetočinama, koje razgrađuju BiH.

A sve je kulminiralo jutros, kada me nazvao izvijesni Nihad Hebibović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH gospodina Željka Komšića i počeo mi “prijateljski” objašnjavati zašto moja nova kolumna “Četnik Bursać i partizan Komšić” nije u redu i šta tu “nije fer”.

U kom svojstvu me zove ta osoba, koji je cilj poziva, otkud joj moj broj, sa koje pozicije moći to radi???

U dvije decenije koliko radim ovaj posao, a pisao sam o Dodiku, Vučiću, Kolindi, Izetbegoviću, Čoviću... NIKO NIKADA ME NIJE ZVAO I SUGERISAO KAKO DA PIŠEM!

Ja nemam drugog načina nego da izađem u javnost i da se obratim javnosti, jer mi je to jedina zaštita.

Tražiti od mene, koji sam ovoj zemlji prije dvije godine donio evropskog Pulicera u kategoriji Mišljenje, da korigujem svoje mišljenje, jer se ne uklapa sa jaransko-hababskim dogovorima, na toliko nivoa je jadno i bijedno da čovjek ostaje bez teksta.

Na koncu, pozivam i Udruženje BiH novinara da reaguje i to ne samo u mom slučaju.

A što se tiče mene, nisu me zaplašile horde četnika, koji su i moju porodicu zbog mog pisanja primoravale da napusti Banjaluku, pa neće ni par savjetnika, koji su izgleda navikli da je dobar novinar jedino mutavi klimoglavac.

Ma hajte molim vas, nekadašnji drugovi i sadašnji uhljeb paraziti. Neće moći ove niti bilo koje druge noći!

Sloboda u novinarstvu nema cijenu!
exliberal-ex

#3119 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

A ovo je taj clanak sto je objavio :

”Velika je ovo i moćna zemlja, prebitna, istorijom i kulturom bremenita i premrežena, e da joj sudbinu može štemati jedan Bursać ili jedan Komšić. Suviše je ljudi dalo sve svoje za ovu zemlju, e da bi se podala i prodala za par kurvanjskih političkih poteza.”
Zastrašujuća politička paranoja promajno drma društvene mreže i determinira odnose u Sarajevu.

Vrijeme je za najnovije smotre u kojima je mahalska supismena raja željna unce pažnje odlučila da se razvrsta na krvna zrnca namjesto na ljude i neljude.
Jebi ga!
Potpisnik ovih tedova, tako je završio u Karadžićevoj vojsci po (najmanje) drugi put, jer nije dostojan analize propasti Komšićevog Zlatnog ljiljana i viskijem natopljenog šinjela.
Tako kažu ujedinjeni SBB-SDA-DF botovi, lišeni pameti, ali obogaćeni željom za vlašću.
Jebi ga, Bursać - reći će iskreni taksista, tako ti je to kad ne znaš izabrati pravu stranu.
Jebi ga Bursać, ko te jebe, kad ne podržavaš našeg Ljiljana u njegovoj bjesomučnoj potrazi za uhljeb-besmislom, reći će elokventniji DF-ovac, opijen pragmatizmom i strahom za kokošarsko mjesto u kakvoj kakvoj Kantonalnoj vladi.
Jebi ga, Karadžićev vojniče, reći će SDA bojovnik, dok mu se brk smije na nebulastične pingvine mahalaše, koji su nekakvu lijevu demagogiju zamijenili instant-bošnjačkim nacionalizmom za kusur od para, pa su onda sa haustorčadima ukopali BiH u bezumlje kakvo se ne pamti.
Reći će na koncu i Bursać, jebi ga, ali, jebi ga indid, četnici su mu pobili pola familije, majku u logor kanili otjerati i zbog antičetničke ideologije je nepoželjan u najmanju ruku u “manjem BiH entitetu”. Reći će “četnik” Bursać da ima 11 prijetnji smrću od, gle čuda, četnika, ali koga to boli briga u kakofoniji pljuvanja u dalj patriota na baterije iz centra Sarajeva.
Ništa lično, samo pos’o
Mogao bi taj Bursać nesrećni reći, nije stvar ovdje u Bursaću, zapravo je ponajmanje stvar u Bursaću koji između ostalog demaskira genocidne namjere RS-a od njenog nastanka do danas. Nije čak, s druge strane, stvar u Komšićevom poratnom skrivanju guzice, naprosto, pos’o jebi ga. Politički pos’o napljuvavanja neistomišljenika. A taj pos’o zahtijeva demarkaciju i prokuženje, javno i tajno svih onih koji se u prigradskim naseljima Sarajeva i resto Federacije ne vesele crno-narandžasto-zelenoj koaliciji SDA. I taj pos’o će da traje!
A sva je istina da ta i takva koalicija udara muhur na gotovo pa pravnu nezavisnist pola, ili preciznije 49 posto tetitorije moje zemlje, koja se odaziva na dejtonski dogovoreno ime Republika Srpska. Pa je ta novonastala koalicija, baš sa Ljiljanovim plajvazom na dobrom putu da odradi ono što Dodik ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti, a to je ojačavanje tranšea i rovove na međuentitetskoj liniji.
Infantilni desperados Komšić
Gledam prije neko veče intervju Komšića na TV-u. Sramota od Boga i do Boga. Za narod niko i ne pita.
A gledajući Komšića u Centralnom dnevniku, osjećam samo i jedino duboki stid, sram i prezir. Kao da se desetogodišnjak obraća petogodišnjacima ništeći i ono malo zdravog razuma. Bez srama i razuma sopstvenog, dabome!
I ne znam da li ste svjesni da je ovo što radi Željko Komšić direktno podrivanje Bosne i Hercegovine. Da, da.
Naime, on s pozicije prvog čovjeka Predsjedništva, rastura jednu od najstabilnijih i najboljih vlada na lokalu, kantonu i dijelu države.
Dakle, kažem vam - sa iste pozicije s koje je Milorad Dodik pokušao da ruši ono malo valjanih institucija u Bosni i Hercegovini koje rade svoj posao, to identično radi gospodin Željko Komšić.
Neka mu je na čast!
A ljudi, opet, Bursaća, potpisnika ovih redova, kao marioneticu gurkaju iz četnika u ustaše, iz ustaša u balije, iz balija u četnike, pa ukrug. Jer, pos’o - ništa lično!
Velika je ovo i moćna zemlja, prebitna, istorijom i kulturom bremenita i premrežena, e da joj sudbinu može štemati jedan Bursać ili jedan Komšić. Suviše je ljudi dalo sve svoje za ovu zemlju, e da bi se podala i prodala za par kurvanjskih političkih poteza.
A opet, na koncu, ubijeđen sam da je taj Komšić blizak mišljenju ovog Bursaća o jednoj, nedjeljivoj i jedinstvenoj Bosni i Hercegovini, više i jače nego što voli i želi tajkunski polupašaluk u sarajevskoj kotlini.
Vampirske muke
I da, otvoreno treba reći, hulje i štetočine, koje prodaju zemlju za uncu interesa i malo topline u anusu nacionalista, nisu niakave patriote. To su parapatriote, vampiri koji žive od sukrvice negdanje krvi iskrenih ratnika.
Potpisnik ovih redova, potpuni je analfabeta po pitanju vampirizma, ali zato daje sebi za pravo da citira pisca Selvedina Avdića, koji jasno i glasno titulare i ekskluzivne egzemplare tobože patrije i njenih dobara sjajno raskrinkava, pa veli:
“Ako je patriotizam ljubav prema domovini, parapatriotizam je ljubav prema vlastitoj poziciji u toj domovini. Patriotizam može biti koristan u doba društvenih kriza, kada može postati pokretačka snaga svih građana, da budu odgovorniji i vrijedniji. Parapatriotizam buja u doba društvenih kriza, uglavnom u vidu parazita koji se kače na budžet”
Prepoznajte li nekog parapatriotu, hodajuću mjernu jedinicu paračovjeka?
Dabome da poznajete - eno ga gore u prvom safu, podučava Radončića i Izetbegovića juniora osnovama sjedinjenja u molitvi za Allahom.
I vidite, to je sjajno, presjajno na razini duhovnosti muslimanskog svijeta, ali to nema nikakve veze sa državom i zemljom Bosnom i Hercegovinom.
Na koncu konoca, niko se na svijetu više kajati više neće, od Željka Komšića. Za sve!
Od postupaka sadašnjih do izgubljenih izbora budućih.
Ukoliko se ne kaje, e pa onda i jeste ono što mu zluradi pripisuju, kvazilijeva, prevarantska opcija onih koji vole SDA, a stide se da to javno priznaju.
I još nešto, lako će zemlja bez “četnika” Bursaća, ali sve mi se čini da će pooteški sa previše “i” bez partizana na svim stranama. Mislite o tome intenzivno i mislite o tome jako brzo. Za desetak mjeseci su nam lokalni izbori pa da se na ljude i neljude razbrojimo.
Samo da ne lupamo glavama o zid uz povike, za koga glasah, majku mu, dok poparana članska kartica DF-a ispada iz razačarane ruke. Jednom vas mogu prevariti. Dva ili tri puta, toleriše se u ovim našim vukojebinama, ali pazite - čovjek koji pred milionskim auditorijem, bez da trepne izjavi, “JA OVDJE NISAM ZBOG GLASOVA, JA SAM OVDJE DA RADIM!", a da je do sada imao nula diskusija i nula inicijativa u četiri godine parlamentarnog mandata, e pa to je dno dna. I to je do nas.
Ništa Željko nije kriv, vjerujte mi. Sve je do nas! Samo, ne vidim Željka partizana, a to me malo buni.
hAZNADAR

#3120 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

mali izvod reakcija,... pitanje je da li je ovakvo sto krivicno djelo?
exliberal-ex

#3121 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by exliberal-ex »

hAZNADAR wrote: 17/12/2019 17:19
mali izvod reakcija,... pitanje je da li je ovakvo sto krivicno djelo?

Da je neko napisao da ce ga ubit onda bi se moglo uzet kao prijetnja...zvati nekog supkom I izdajicom nevjerujem
spinel_

#3122 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spinel_ »

Sta je sporno u komentarima? Kakvi krivicno djelo? Ne kontam?
Popisamo mu se i poseremo svi usta. Smece. Dabogda mu za lijeka trebalo
Leverage

#3123 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Neprimjereno blage reakcije.
SmokingMan

#3124 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by SmokingMan »

Samo cinično - satirično, da se ne ode toliko daleko sa uvredama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3125 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by _BataZiv_0809 »

Škobo Habu wrote: 17/12/2019 14:01
detroit-mercy wrote: 17/12/2019 13:59
Dobra paralela. Mislim da će i Komšić doživjeti sudbinu Harisove politike.

Samo kada se sjetim njegovih pokliča o BiH bez entiteta.
I jedni i drugi napravljeni da se prikupe glasovi razocaranih glasaca i isporuce nazad "temeljnoj stranci".

Komsic je najveca podvala svojim glasacima, a HDZ-u se nista nije bolje moglo destiti od njega :mrgreen:
Locked