Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
halo_ba

#3101 Re: Migranti

Post by halo_ba »

pirmin wrote:
triconja wrote:
pirmin wrote:Kratkometrazni film snimljen po istinitom dogadjaju

https://vimeo.com/108926216

Austrijska policija ga koristi u toku obuke buducih policajaca.
Kratkometrazni al u kukuruzima, deder ti nama prepricaj :D
20tak minuta efektivno izdvojis, pregledas i sam izvuces zakljucak.
Inace ti ga prepricaju ovakvi poput @zivotinje sa svojom interpretacijom nakon koje momentalno pozelis da si dio egzekutive i da gazis migrante. To sto medju tom egzekutivom ima teskih psihopata - nema veze, cak stavise, pozeljno je.
Dogadjaj iza toga je vjerovatno ovaj

https://de.wikipedia.org/wiki/Marcus_Omofuma

ili ovaj

https://de.wikipedia.org/wiki/Seibane_Wague

Nisu dobili nikakvu odstetu ili penziju, iz prostog razloga: umrli su zbog policijske sile.
animals

#3102 Re: Migranti

Post by animals »

pirmin wrote:
triconja wrote:
pirmin wrote:Kratkometrazni film snimljen po istinitom dogadjaju

https://vimeo.com/108926216

Austrijska policija ga koristi u toku obuke buducih policajaca.
Kratkometrazni al u kukuruzima, deder ti nama prepricaj :D
20tak minuta efektivno izdvojis, pregledas i sam izvuces zakljucak.
Inace ti ga prepricaju ovakvi poput @zivotinje sa svojom interpretacijom nakon koje momentalno pozelis da si dio egzekutive i da gazis migrante. To sto medju tom egzekutivom ima teskih psihopata - nema veze, cak stavise, pozeljno je.
Ja sam samo naveo istinu..
covjek je odbijen zahtjev za boravak i bio je u postupku protjerivanja..
i normalno ako se odupires protjerivanju i odbijas silom uci u avion,
mozda treba doci, sef policije i moliti te citav dan..
samo da navedem da ne znam nijednog normalnog gradjana koji je imao problema sa
policijom u Austriji..ako nikog ne diras, ako se ponasas u skladu sa zakonom,
onda nema problema..svugdje postoje neke iznimke, ali
to navoditi da su u Austrijskoj policiji psihopati i nacisti je kranje umobolno..
Afganistanac iz cista mira napadne policiju u tijeku nedelje dva puta i nikom nista..
niko ga ne dira, jer policija se boji posljedica..
imam poznanika u policiji, i decko prica cime se sluze svi ti azilanti..
znaju sve cake, i policajac moze samo najebati ako im s suprostavi..
a ti i takvi kao ti, uvijek ce kriviti policiju, a nikad krimose..
ne znam tvoj razlog, ali si sjeban koliko ne volis Austrijance..
CPT

#3103 Re: Migranti

Post by CPT »

Nisrin wrote: Prije nego krenu napadi na mene "sjecam li se kako je nama bilo blabla" ima ih u punoj snazi, koji sjede okolo po cio dan buljeci u telefon![/img]
A trebao je raditi sta? Ili ti je cudno da neku u 2018 koristi telefon? Ljudi trazi put prema Zapadu i nemaju zelje ovdje praviti "uredne kucice".
animals

#3104 Re: Migranti

Post by animals »

CPT wrote:
Nisrin wrote: Prije nego krenu napadi na mene "sjecam li se kako je nama bilo blabla" ima ih u punoj snazi, koji sjede okolo po cio dan buljeci u telefon![/img]
A trebao je raditi sta? Ili ti je cudno da neku u 2018 koristi telefon?
Pa za pocetak, ne bacati smece oko sebe..
sjecam se slika vozova poslije prevoza ti migranata..
nekultura..
e sad ce uletjeti pametnjakovic sa tezom o smecu po Bosni..
pa isto nekultura..
CPT

#3105 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote: ne znam tvoj razlog, ali si sjeban koliko ne volis Austrijance..
malo generalizacije, malo dehumanizacije, malo populizma, pa to ponavljas dok ne dodje do sranja... sta fali :roll:
CPT

#3106 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
A trebao je raditi sta? Ili ti je cudno da neku u 2018 koristi telefon?
Pa za pocetak, ne bacati smece oko sebe..
sjecam se slika vozova poslije prevoza ti migranata..
nekultura..
e sad ce uletjeti pametnjakovic sa tezom o smecu po Bosni..
pa isto nekultura..
A u Bosni (pogotovu u Bosni) se smece ne baca. I to u miru i u svom gradu... A kako su izgledali BH izbjeglicki kampovi sigurno znas... Sjecas se je Karlovac (recimo) izgledao nako bosanskih izbjeglica? Kako so izgledao izbjeglicki centar nakon BH izbjeglica? Ljudi predju nekoliko hiljada km na razne nacine, sa 1000 problema i njemu je sigurno prvi i najveci problem EKOLOGIJA. Btw, znas kako izgleda mjesta nekog eventa na Zapadu jutri poslije?
animals

#3107 Re: Migranti

Post by animals »

CPT wrote:
malo generalizacije, malo dehumanizacije, malo populizma, pa to ponavljas dok ne dodje do sranja... sta fali :roll:
Ja zivim 28 godina u toj Austriji..
i nikad sa policijom nisam imao problema..
sto li Boze..
CPT

#3108 Re: Migranti

Post by CPT »

animals wrote:
CPT wrote:
Ja zivim 28 godina u toj Austriji..
i nikad sa policijom nisam imao problema..
sto li Boze..
Jer sebe i svoje stanje projeciras na nekoliko mio ljudi sto je naivno (blago receno).
CPT

#3109 Re: Migranti

Post by CPT »

Image

kako smo uredni i ta prica....
animals

#3110 Re: Migranti

Post by animals »

CPT wrote:
Jer sebe i svoje stanje projeciras na nekoliko mio ljudi sto je naivno (blago receno).
Pa isto tako od milion ljudi, jedan slucaj kao sto je onog prebijenog afrikanca,
ne treba od toga projecirati cijelu policiju..kao sto nekiima je to cilj..
animals

#3111 Re: Migranti

Post by animals »

CPT wrote:Image

kako smo uredni i ta prica....
E ako nastavimo opravdavati, onda se uvijek moze naci primjer..
za i kontra..
CPT

#3112 Re: Migranti

Post by CPT »

Nikog ja na opravdavam. Takvim detaljima se bave ljudi koji samo traze izgovor da racionaliziraju svoju mrznju prema ljudima. U svakoj populaciji mozes naci svasta. Bivsa drzava je u Austriju slala ono najgore sto je imala. To naravno znaci da su svi Jugoslaveni (bili) isti, naravno. Kad dodje u nekoliko mio populaciji do tuce/gradje/silovanja/ubistva to je nesto jako cudno. Pogotovo za Balkance koji su se prije nekoliko godina masovno klali. Sad svi veci katolici od Pape....
animals

#3113 Re: Migranti

Post by animals »

Problem u komunikaciji na forumu je nerealno vidjenje situacije i pristranost..
insomnia78

#3114 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Naravno da opravdavate. Opravdavali ste sve od bacanja smeca pa do silovanja i ubistava
triconja

#3115 Re: Migranti

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Naravno da opravdavate. Opravdavali ste sve od bacanja smeca pa do silovanja i ubistava
Totalno drugaciji mentalni sklop od nacionalista, znaci oni vise vole druge ljude (tudje) nego svoje :-) :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3116 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Jok eto ne opravdavas
halo_ba

#3117 Re: Migranti

Post by halo_ba »

Mislim da bi bilo posteno da se povucemo sa foruma i prepustimo ga gospodi naci(onali)stima, desnicarima, klerofasistima, mizantropima i ostalim vrstama koje tako stedro uspijevaju pod danasnjim nebom.
Mora se priznati, oni su u vecini.
Ne znam, situacija mi nenormalno lici na onu iz 1991 (nadam se da se varam). Nakupilo se u ljudima previse negativnih osjecaja, mrznje, zavisti, sitnicavosti, sebicnosti, prezira prema drugima, nekog neodredjenog osjecaja ugrozenosti.
Sto je najcudnije, jos svi dobro pamtimo rat ili bar vecina nas. Ali izgleda da nismo nista naucili.
triconja

#3118 Re: Migranti

Post by triconja »

halo_ba wrote:Mislim da bi bilo posteno da se povucemo sa foruma i prepustimo ga gospodi naci(onali)stima, desnicarima, klerofasistima, mizantropima i ostalim vrstama koje tako stedro uspijevaju pod danasnjim nebom.
Ne znam, situacija mi nenormalno lici na onu iz 1991 (nadam se da se varam). Nakupilo se u ljudima previse negativnih osjecaja, mrznje, zavisti, sitnicavosti, sebicnosti, prezira prema drugima, nekog neodredjenog osjecaja ugrozenosti.
Sto je najcudnije, jos svi dobro pamtimo rat ili bar vecina nas. Ali izgleda da nismo nista naucili.
Trebas prvo ti rec sta si naucio a ne kolektivno sve trpat u isti kos jer si ti imo "katarze" pa mislis da svi tako misle. Nego, recider sta ti nauci?
halo_ba

#3119 Re: Migranti

Post by halo_ba »

triconja wrote:
halo_ba wrote:Mislim da bi bilo posteno da se povucemo sa foruma i prepustimo ga gospodi naci(onali)stima, desnicarima, klerofasistima, mizantropima i ostalim vrstama koje tako stedro uspijevaju pod danasnjim nebom.
Trebas prvo ti rec sta si naucio a ne kolektivno sve trpat u isti kos jer si ti imo "katarze" pa mislis da svi tako misle. Nego, recider sta ti nauci?
Da je najbolje odredjene ljude staviti na ignore.
triconja

#3120 Re: Migranti

Post by triconja »

halo_ba wrote: Da je najbolje odredjene ljude staviti na ignore.
Od ignorisanja nema salameta, ako ti se pravis da ne postoji problem ne znaci da problem ne postoji, a bogami ako se dugo pravis slijep kod ociju onda te problem proguta. Jel se tesko suocit sa istinom bez sejf spejsa i istomisljenika?
animals

#3121 Re: Migranti

Post by animals »

Jucer mi se zali radni kolega da mu je prijatelj iz Sarajeva vracen sa Hrvatske granice..
isao za Bec..kao navodno nije imao garantno pismo..
ako je to tacno, onda su to posljedice migrantske..
znaci legalno ne moze Bosanac a ilegalno bi trebali Arapi..lijevicarska dobrota..
pirmin

#3122 Re: Migranti

Post by pirmin »

halo_ba wrote:Da je najbolje odredjene ljude staviti na ignore.
Ova tema kao i 90% njih na forumu su strasno gubljenje vremena. Cisti zlocin nad samim sobom. Koliko sam samo suplje prosuo od 2015 od kad je pocela migrantska kriza pa do danas, mogao sam spanski nauciti ili C++ ili sta znam sta.
Onaj ko je nasadjen desno, ostace desno.
Isto vazi i za ljevicu. Ne znam za slucaj da se neko radikalno pomjerio s kraja na kraj. Utisak je da se ljudi sve vise utvrdjuju u svojim uvjerenjima a svaka diskusija klasicni Sizifov posao.
Sve je dobro dok je ovako anonimno i gdje niko ne strada, gadno bi tek postalo kad bi dueli prerasli verbalni nivo.
triconja

#3123 Re: Migranti

Post by triconja »

pirmin wrote:
halo_ba wrote:Da je najbolje odredjene ljude staviti na ignore.
Ova tema kao i 90% njih na forumu su strasno gubljenje vremena. Cisti zlocin nad samim sobom. Koliko sam samo suplje prosuo od 2015 od kad je pocela migrantska kriza pa do danas, mogao sam spanski nauciti ili C++ ili sta znam sta.
Onaj ko je nasadjen desno, ostace desno.
Isto vazi i za ljevicu. Ne znam za slucaj da se neko radikalno pomjerio s kraja na kraj. Utisak je da se ljudi sve vise utvrdjuju u svojim uvjerenjima a svaka diskusija klasicni Sizifov posao.
Sve je dobro dok je ovako anonimno i gdje niko ne strada, gadno bi tek postalo kad bi dueli prerasli verbalni nivo.
Cuj c++, uzmi bolan uci, imas literature na internetu kolko hoš za c++11 :lol:
insomnia78

#3124 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Kakva gomila pateticnih gluposti. Sta te to tacno podsjeca na 91-u?
CPT

#3125 Re: Migranti

Post by CPT »

insomnia78 wrote:
Kakva gomila pateticnih gluposti. Sta te to tacno podsjeca na 91-u?
ogromno ljudi na cesti, sverc preko granice, igre sa dokumentima, glad, patnja, ...

a bilo je i tuca, kradja i ...

jos nesto?
Locked