Freelancing....all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
damsic

#3101 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by damsic »

Rimes87 wrote:@damsic Ode ti druže u off. Već je ovdje obrazloženo milion puta da su ljudi nepravilnim formularom prijavljivali, a da je velika većina bila vraćena iz PU jer im nisu mogli dati niti jedan obrazac (što je zapravo jedini ispravan postupak bio). Molim te da ne spamaš temu, jer to su već prežvakane stvari koje ti potenciraš i one, nažalost, ne mogu nikome pomoći. Pusti ljude da daju nove informacije vezano za ovo sve kako bi se mogli pravovremeno informisati, jer kad bi mi svi zavisili od portala za informisanje, boga pitaj gdje bi završili...
Na zalost stavri koje pricam su jedine ispravne.
Vas problem sto hcoete da cujete nesto gdje ce vam neko reci "zaradjuj, ne placaj"

Neka vam je sa srecom!
Rimes87

#3102 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by Rimes87 »

damsic wrote:
Rimes87 wrote:@damsic Ode ti druže u off. Već je ovdje obrazloženo milion puta da su ljudi nepravilnim formularom prijavljivali, a da je velika većina bila vraćena iz PU jer im nisu mogli dati niti jedan obrazac (što je zapravo jedini ispravan postupak bio). Molim te da ne spamaš temu, jer to su već prežvakane stvari koje ti potenciraš i one, nažalost, ne mogu nikome pomoći. Pusti ljude da daju nove informacije vezano za ovo sve kako bi se mogli pravovremeno informisati, jer kad bi mi svi zavisili od portala za informisanje, boga pitaj gdje bi završili...
Na zalost stavri koje pricam su jedine ispravne.
Vas problem sto hcoete da cujete nesto gdje ce vam neko reci "zaradjuj, ne placaj"

Neka vam je sa srecom!
Ne, to je veoma daleko od istine i ti to vrlo dobro znaš. Porezi se plaćati moraju. Nije bilo načina do sada i ne pada mi na pamet se raspravljati oko toga s tobom. Od aprila postoji nelegalni način i ne pada mi na pamet nelegalno plaćati nešto. Kad kažem nelegalan, mislim na to da krši zakone.

@she+ Opet ti. Govoriš o manjini koja ne želi da plati porez nikako. Ja govorim o većini koja hoće da plati ali ne retroaktivno i ne protiv zakona. Proaktivno i po zakonu je jedini način na koji se treba ovaj porez platiti. A ne da se nameću neki formulari koji nemaju rashoda i da se traži unazad za godine kada oni nisu postojali. Ne brkajte babe i žabe.
damsic

#3103 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by damsic »

Rimes87 wrote:
Ne, to je veoma daleko od istine i ti to vrlo dobro znaš. Porezi se plaćati moraju. Nije bilo načina do sada i ne pada mi na pamet se raspravljati oko toga s tobom. Od aprila postoji nelegalni način i ne pada mi na pamet nelegalno plaćati nešto. Kad kažem nelegalan, mislim na to da krši zakone.

@she+ Opet ti. Govoriš o manjini koja ne želi da plati porez nikako. Ja govorim o većini koja hoće da plati ali ne retroaktivno i ne protiv zakona. Proaktivno i po zakonu je jedini način na koji se treba ovaj porez platiti. A ne da se nameću neki formulari koji nemaju rashoda i da se traži unazad za godine kada oni nisu postojali. Ne brkajte babe i žabe.
Pa eto sam si odgovorio. Imas zakon, drzi se njega
Postoji od 2009 i po njemu mozes palcati sve
nekome

#3104 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by nekome »

....
Last edited by nekome on 02/07/2025 14:49, edited 1 time in total.
bedakb

#3105 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by bedakb »

she+ wrote:
damsic wrote:Ovo kada kazes "ne dobijes nista" ... Ja imam druga koji je na birou i radi kao freelancer i isto tako pljuje kao necu da platim, ne dobijem nista, i onda ga ja pitam a sta mislis to zdravstveno preko biroa sto imas, je li ti sa neba doslo ili ti neko od nas koji palcamo omogucava
pa evo sa ovog okupljanja nekih minut dva

nije moralno da on bude na birou, al kad zatreba, prijavice se preko supruge na zdravstveno.. i on i ovaj wannabe president :lol:
DaffyDuck wrote:
nekome wrote:Eno spomenu i na TVSA da pripremaju izmjene pravilnika kojim će se priznati 20%. Niko od novinara ne pita, da li će ljudi imati zdravstvo ako već plaćaju doprinose, da li će rok biti promijenjen, itd itd
Doprinosi na zdravstvo (puni) nisu 4% nego 12,5% na teret zaposlenika i 4% na teret poslodavca. A PIO 17+6%.
ovo treba nalijepit na svaku stranicu topika
Koga briga realno ? Bitno je da ti 4% poklonis njima, ko da si te pare nasao na putu, plus retroaktivno.I da, nisam na birou ako te zanima, kako cu biti kad imam mjesecne prihode tj. uposlen sam (freelancer), ili mozda nisam hm :D

Opcenito mi nije jasno kakve veze zdravstveno osiguranje ima porezom na dohodak, ko se dosjetio da to dvoje sastavi ?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3106 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by Velkoski »

Eee, da su svi frilenseri plaćali tih 4% od 2009. godine sada bi na KCUS liječili rak i sidu
toh_loh

#3107 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by toh_loh »

nekome wrote:
she+ wrote: ...
DaffyDuck wrote: ...
Doprinosi na zdravstvo (puni) nisu 4% nego 12,5% na teret zaposlenika i 4% na teret poslodavca. A PIO 17+6%.
ovo treba nalijepit na svaku stranicu topika
Ne treba, jer brkate. I zato što je drugačije kad su je su u pitanju doprinosi od nesamostalne djelatnosti i doprinosi od samostalne djelatnosti. Pogledaj u zakonu o doprinosima. 12,5 i 17 se odnose na nesamostalnu djelatnost, što ovdje nije tema.

Ovdje brkate pojmove. Po sadasnjem zakonu samouposlenik nema nikakva prava, nikakvu zastitu drzave, nikakvu sigurnost i u svakom segmentu i poslovanja i socijalne politike je prepusten sam sebi 100%. S druge strane uposlenici za sve sto njihovi poslodavci plate imaju nesto zauzvrat.

10% nije puno i svi bi placali, ali treba osigurati nacine da se to legalno i jednostavno uradi. Retroaktivno placanje je neosnovano. Dodatni doprinosi ne bi trebalo da budu obavezni za samouposlenika.
Rimes87

#3108 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by Rimes87 »

damsic wrote:
Rimes87 wrote:

Kao što rekoh, neću se ja raspravljati s tobom i crtati ti stvari.
Prpa.ba

#3109 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by Prpa.ba »

Samo budzetlijice i patriJotice mogu mrtvi hladni izjaviti, slavodobitno, kako postoje puni i nepuni doprinosi za zdravstveno osiguranje radnika, kao i da postoji nesto na "teret poslodavca". :lol: :-)
kica

#3110 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by kica »

Prpa.ba wrote:Samo budzetlijice i patriJotice mogu mrtvi hladni izjaviti, slavodobitno, kako postoje puni i nepuni doprinosi za zdravstveno osiguranje radnika, kao i da postoji nesto na "teret poslodavca". :lol: :-)
Ne treba se osvrtat na tu vrstu hejtera, zavrsili fax na stelu, zaposlili se na budzet na stelu, ne rade nista, a hejtaju jer znaju da nisu sposobni 1 KM da zarade.
The 100

#3111 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by The 100 »

ti vam na svakim izborima uvale kajlu
damsic

#3112 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by damsic »

Rimes87 wrote:
damsic wrote: Ne, to je veoma daleko od istine i ti to vrlo dobro znaš. Porezi se plaćati moraju. Nije bilo načina do sada i ne pada mi na pamet se raspravljati oko toga s tobom. Od aprila postoji nelegalni način i ne pada mi na pamet nelegalno plaćati nešto. Kad kažem nelegalan, mislim na to da krši zakone.

Kao što rekoh, neću se ja raspravljati s tobom i crtati ti stvari.[/quote]

Ne trebas ti meni nista crtati.
Moj ti je savjet, uzmi malo zakon u ruku, posavjetuj se sa pravnikom i bice ti jasno
Rimes87

#3113 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by Rimes87 »

damsic wrote:
Rimes87 wrote:
damsic wrote: Ne, to je veoma daleko od istine i ti to vrlo dobro znaš. Porezi se plaćati moraju. Nije bilo načina do sada i ne pada mi na pamet se raspravljati oko toga s tobom. Od aprila postoji nelegalni način i ne pada mi na pamet nelegalno plaćati nešto. Kad kažem nelegalan, mislim na to da krši zakone.

Kao što rekoh, neću se ja raspravljati s tobom i crtati ti stvari.
Moj ti je savjet, uzmi malo zakon u ruku, posavjetuj se sa pravnikom i bice ti jasno[/quote]

Toplo preporučujem isto prije nego što uđeš u diskusiju o bilo kakvim zakonima :bih:
damsic

#3114 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by damsic »

Rimes87 wrote:
damsic wrote:
Rimes87 wrote:
Moj ti je savjet, uzmi malo zakon u ruku, posavjetuj se sa pravnikom i bice ti jasno
Toplo preporučujem isto prije nego što uđeš u diskusiju o bilo kakvim zakonima :bih:
Ja svoju zadacu davno odradio
Zato kazem, zakon u ruku a ne izvlaciti se na neke pravilnikke i tete sa saltera
victom

#3115 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by victom »

damsic wrote:
victom wrote:
MrShadow wrote: Jesam li i ja budala sto sam uredno platio 40K poreza za zadnje 4 godine, a ti pametan?

ti ako si platio 40K, za 4 godine, onda zarađuješ u prosjeku 100 K godišnje.
Za tebe se i ne brinemo.
Da ja zarađujem toliko, vjerovatno bi kao i ti regulisao to na vrijeme, kako priliv novca ne bi bio ugrožen.

Ovdje su kritični ljudi koji povremeno zarađuje. Jedne godine 5K, druge 20 K, treće ništa. itd.
Također su kritične nane i dede jer moraju platiti porez na hedije.
Takođerje kritično selektivno primjenjivanje zakona.
Također je kritično, što je zakon frljav, pa za svoje uplatu ne dobiješ ništa.
Također je kritično, što se retroaktivno primjenjuje.

Ti nisi uopšte kritičan. Na tvom mjestu i ja bi plaćao.
Štaviše, imam osjećaj, da vi sa preko 100K godišnje dođete na forum samo da se falite koliko zarađujete.

A što se tiče, ko je pametniji, ja priznajem da si ti pametniji, jer svako ko zaradi 100K godišnje je pametan, tj pametniji od mene.
Porez bi trebao svako da placa. Sad, to sto je drzava takva kakva je nije opravdanje da se porez ne placa (usotalom gradjani su kkrivi sto je takkva...oni su birali)

Neko se potrudio ili imao srecu pa zaradjuje vise , nekko manje...ali bi svako na svoj dio trebao da plati...to je tako i zakjonski definisano

Pogresno tumacite stavri kada kazete "retroaktivno" jer zakkon postoji od 2009. Pravilnik je donesen ove godine, ali je Zakon iznad svakog pravilnika

Ovo kada kazes "ne dobijes nista" ... Ja imam druga koji je na birou i radi kao freelancer i isto tako pljuje kao necu da platim, ne dobijem nista, i onda ga ja pitam a sta mislis to zdravstvenbo preko biroa sto imas, je li ti sa neba doslo ili ti neko od nas koji palcamo omogucava

Asfalt po kojem hodas, trava kkoja ti raste oko zgrade, drvece koje imas, kante na ulicama, klupe...sve to koriste i freelanceri i sve se to finansira izmedju ostalog i od poreza na dohodak koji se placa kantonima... Zato je stavrno isfucana prica, meni nista niko ne daje pa ja ne trebam placati
nisi odgovorio ni na jednu moju primjedbu. samo razvalačiš onu neo kapitalističku, korporativno, amerkičku idealističku priču.
jel trebaju nane/babe plaćat porez na doznake od djece iz inostranstva od 2009 godine ? Po pravilniku trebaju !
nemam ništa protiv, ako njima naplate, platiću i ja.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:12, edited 2 times in total.
damsic

#3116 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by damsic »

victom wrote:
damsic wrote:
victom wrote:

ti ako si platio 40K, za 4 godine, onda zarađuješ u prosjeku 100 K godišnje.
Za tebe se i ne brinemo.
Da ja zarađujem toliko, vjerovatno bi kao i ti regulisao to na vrijeme, kako priliv novca ne bi bio ugrožen.

Ovdje su kritični ljudi koji povremeno zarađuje. Jedne godine 5K, druge 20 K, treće ništa. itd.
Također su kritične nane i dede jer moraju platiti porez na hedije.
Takođerje kritično selektivno primjenjivanje zakona.
Također je kritično, što je zakon frljav, pa za svoje uplatu ne dobiješ ništa.
Također je kritično, što se retroaktivno primjenjuje.

Ti nisi uopšte kritičan. Na tvom mjestu i ja bi plaćao.
Štaviše, imam osjećaj, da vi sa preko 100K godišnje dođete na forum samo da se falite koliko zarađujete.

A što se tiče, ko je pametniji, ja priznajem da si ti pametniji, jer svako ko zaradi 100K godišnje je pametan, tj pametniji od mene.
Porez bi trebao svako da placa. Sad, to sto je drzava takva kakva je nije opravdanje da se porez ne placa (usotalom gradjani su kkrivi sto je takkva...oni su birali)

Neko se potrudio ili imao srecu pa zaradjuje vise , nekko manje...ali bi svako na svoj dio trebao da plati...to je tako i zakjonski definisano

Pogresno tumacite stavri kada kazete "retroaktivno" jer zakkon postoji od 2009. Pravilnik je donesen ove godine, ali je Zakon iznad svakog pravilnika

Ovo kada kazes "ne dobijes nista" ... Ja imam druga koji je na birou i radi kao freelancer i isto tako pljuje kao necu da platim, ne dobijem nista, i onda ga ja pitam a sta mislis to zdravstvenbo preko biroa sto imas, je li ti sa neba doslo ili ti neko od nas koji palcamo omogucava

Asfalt po kojem hodas, trava kkoja ti raste oko zgrade, drvece koje imas, kante na ulicama, klupe...sve to koriste i freelanceri i sve se to finansira izmedju ostalog i od poreza na dohodak koji se placa kantonima... Zato je stavrno isfucana prica, meni nista niko ne daje pa ja ne trebam placati
nisi odgovorio ni na jednu moju primjedbu. samo razvalačiš onu neo kapitalističku, korporativno, amerkičku idealističku priču.
jel trebaju nane/babe plaćat porez na doznake od djece iz inostranstva od 2009 godine ? Po pravilniku trebaju !
nemam ništa protiv, ako njima naplate, platiću i ja.
Gdje po pravilniku trebaju? hajd mi citiraj taj dio
Dosta ljudi pise gluposti a da pravilnik nije ni procitao
kiligonzales

#3117 Re: Freelancing

Post by kiligonzales »

DJ Babo wrote:

nisam pravnik i nisam uopste upoznat sa svim detaljima, tako da ne mogu pametovati oko toga...

ono sto mogu reci jeste da sam se ja kao freelancer prijavio ima 11 godina i od tada uredno placam sve drzavi. provjerio sam sa racunovodjama, u opstini i poreskoj upravi, prvo su mi rekli da ne mogu registrovati svoju djelatnost, sto je naravno smijesno, pa sam je na kraju ipak uspio registrovati.

po zakonu ne mozes naplacivati nikakav rad ako ne izdas racun ili ako nemas potpisan neki ugovor o djelu i slicno. da bi mogao izdati racun, moras biti prijavljen u poreskoj upravi, moras imati dozvolu za rad (opstina), naravno moras imati fiskalnu kasu osim ako si od toga izuzet...

i mene pogadjaju isti problemi koje svi freelanceri navode (ne zaradjuju dovoljno da placaju obaveze, nestalni im prihodi)

meni niko ne garantuje da cu sljedeci mjesec zaraditi dovoljno da platim obaveze prema drzavi, a one su u mom slucaju prilicno velike
ako se razbolim, mogu otici na bolovanje koliko hocu, ali onda para nema... tako je svakom obrtniku, svakome ko radi sam, pa se niko drugi ne zali

ni meni drzava nije nista dala, niti mi je bila duzna dati, osim mogucnosti da radim... ovo je najsmjesniji i najjadniji argument, po kojem se freelanceri ne razlikuju od piljara i trgovaca koji nece da izdaju racune, jer im pobogu drzava nije nikad nista dala

i ja radim sa inostranstvom, ali za svaki posao uredno izdam fakturu i fiskalni racun.

znaci, nisam pravnik niti racunovodja, ali koliko znam svaki freelancer je mogao naci zakonito rjesenje za svoj rad (registracija nekog vida djelatnosti kod opstine i u poreskoj upravi). a svi koji su radili a nisu se prijavili su znali da rade nezakonito, ali je to prolazilo sve do sada

siguran sam da je svako od vas freelancera mogao nesto registrovati u skladu sa postojecim zakonima, pa placati neki pausalni iznos za doprinose i 10% poreza na dohodak

kako ja vidim situaciju, drzava je ovdje cak i benevolentna, jer sa ljudima koji godinama rade na crno (utaja poreza je krivicno djelo) pokusava pronaci neki kompromis i cak iznaci nova povoljnija zakonska rjesenja

ja jesam za olaksavanje uslova svakome ko je poduzetan, jer se to i mene direktno tice. ali mi se sere kad cujem presmjesne argumente freelancera da im drzava nije nista dala i da su oni sami sve naucili.

dopuna:
evo sad sam vidio da su iz poreske u saopstenju saopstili nacin obracuna obaveza za freelancere koji primaju uplate iz inostranstva. ovo zakonsko rjesenje je koliko znam bilo i ranije, ali svakome je bilo sladje da sve zaradjene pare ostanu njemu, a nista drzavi ;)
Govorio sam o problematici. Ipak drzava tu djelatnost, pa i druge moze oblikovati shodno zaradi pojedinaca i dati olaksice onima koji ne zaradjuju dovoljno da bi mogli to voditi sve po ps. Ako mjesecno zaradi 500-600 maraka, kako platiti sve navedeno?

Koliko god se tebi cinio jadnim argument taj sta je drzava pojedincu dala, da bi tek tako uzela od nekoga dio zarade, taj argument stoji jer nekome ko zivi od 500-600 maraka zarade i kome to nije dopunska djelatnost, taj je novac neophodniji nego drzavi. Drzava da zeli zdraviji sistem, smanjila bi birokratski aparat, inovativnije i kreativnije i pametnije vodila svoju ekonomsku politiku, pa i poresku kao dio te politike, poboljsala zakone i uslove, potakla pravdu, stvorila mnostvo olaksica mnogima koji bi rado da se ostvare u realnom sektoru, ali ovako jok. Dok neki jedan stranacki guzonja moze da duguje sa svojom firmom koliko ovih 900-njak freelencera i humanitaraca namaknu tim dohotkom preko Paypala samo za vodu drzavi, ovima se guli koza. Jbg, to je inace poznato kao selektivna (ne)pravda, ali koga je to briga.

Tako si ti odlucio, da ti ne ide dobro i da nemas racunicu, malo sutra bi ti to vodio kao djelatnost i drzavi placao porez, ako cemo biti do kraja iskreni, isto tako bi bilo i sa porezom na dohodak. Nebi ti placao nista od navedenog da gomilas minuse.

Nisam freelencer, nemam ti zivaca bas za to ganjanje preko neta i nadmudrivanje. Radim kod privatnika i sada rijedje nego prije radimo za strance.
Iskljucivo zivimo od domacih klijenata.
Hajvan

#3118 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by Hajvan »

damsic wrote:

jel to prihod?
Jeste!
Jakako da placat porez trebaju (ukoliko nij eoporezovan vec u zemlji iz koje se salje)… svi da placaju, pa i ja….
i nane, i dede, i kladionice, i moleri, i vodoinstlateri, taksisti, frizeri (cuj kaze; frizeri su u grupi starih zanata poput kujundzija… ma mrsh)

svima isti uvjeti..
nekome

#3119 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by nekome »

....
Last edited by nekome on 02/07/2025 14:49, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#3120 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by DaffyDuck »

kica wrote:
Prpa.ba wrote:Samo budzetlijice i patriJotice mogu mrtvi hladni izjaviti, slavodobitno, kako postoje puni i nepuni doprinosi za zdravstveno osiguranje radnika, kao i da postoji nesto na "teret poslodavca". :lol: :-)
Ne treba se osvrtat na tu vrstu hejtera, zavrsili fax na stelu, zaposlili se na budzet na stelu, ne rade nista, a hejtaju jer znaju da nisu sposobni 1 KM da zarade.
hajd izvadite malo glave iz pijeska i razgledajte okolo ;-)
victom

#3121 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by victom »

damsic wrote:
e j... sad. ko da si se jučer uključio u dešavanja.
Piše u javnom pozivu PUF-a, evo link:

http://www.pufbih.ba/v1/novosti/1177/po ... ostranstva

Piše boldirano ; ....Porezna uprava Federacije BiH poziva sva fizička lica - rezidente Federacije BiH koja ostvare prihod iz inostranstva po osnovu dohotka i priliva novca po drugom osnovu: ... "poklona u novcu"

Znači, svrha novca nije bitna.
Na SAV novac što se ulije u zemlju, hoće 10% +4% i to je sva filozofija.

A ja im kažem, nije frka. Naplati nani/baki komšinici pa ću i ja dat.
A ovo selektivno biranje freeelancera, ne priznajem ništa.
Zakon za sve ili nikoga.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:12, edited 3 times in total.
DaffyDuck

#3122 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by DaffyDuck »

The 100 wrote:ti vam na svakim izborima uvale kajlu
ovakvi sami sebi uvale.

Kontaju da su pametniji od okoline, smatraju se inferiornijim i sposobnijim a u sustini da ih pustis u stvarni zivot da se bore zavrsili bi u ludari jer se ne bi znali snaci.
damsic

#3123 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by damsic »

victom wrote:
damsic wrote:
e j... sad. ko da si se jučer uključio u dešavanja.
Piše u javnom pozivu PUF-a, evo link:

http://www.pufbih.ba/v1/novosti/1177/po ... ostranstva

Piše boldirano ; ....Porezna uprava Federacije BiH poziva sva fizička lica - rezidente Federacije BiH koja ostvare prihod iz inostranstva po osnovu dohotka i priliva novca po drugom osnovu: ... "poklona u novcu"

Znači, svrha novca nije bitna.
Na SAV novac što se ulije u zemlju, hoće 10% +4% i to je sva filozofija.

A ja im kažem, nije frka. Naplati nani/baki komšinici pa ću i ja dat.
A ovo selektivno biranje freeelancera, ne priznajem ništa.
Zakon za sve ili nikoga.
To je njihov poziv, u to ne ulazim i nije mi relevantan...sto se mene tice mogli su crvenkapicu u dopisu napisati
Pravilnik koji su donjeli ajsno kaze ovo (nigdje poklona u novcu nema)
1. dohodak od nesamostalne djelatnosti
+
2. dohodak od samostalne djelatnosti
+
3. dohodak od imovine i imovinskih prava
+
4. dohodak od ulaganja kapitala
+
5. dohodak od učešća u nagradnim igrama i igrama na sreću
=
ukupan dohodak
bedakb

#3124 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by bedakb »

Koliko sam mogao shvatiti kroz izjave ovog glavonje Isovica, nece oni odustati od retroaktivne naplate - da jos dodam Sera ne smatra ovo retroaktivnim sto rade :D

Izgleda da je ovih 20% rashoda najvise sto cemo dobiti, mislim to smo vec imali, ali genijalci iz porezne kazu da je doslo do nesporazuma :?

I dajte ljudi vratiti se na temu, nemojte bezveze filozofirati i moralisati.
hekaton

#3125 Re: Porez na dohodak na freelancing?

Post by hekaton »

Dakle suma sumarum bi bio odbiti 20% i platiti 14% poreza.
Post Reply