Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mO k3

#3101 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

@thorgeson :thumbup:
u pravu si ...
wewa

#3102 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by wewa »

moze on u ekipi imati Mesija i Ronalda, sve bi bilo dzaba kad bi i Mesi i Ronaldo znali da se selektor ne pita, nego kriminalac na celu saveza.
mO k3

#3103 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

u svemu ovome najveci gubitnici su navijaci pa onda trener , a kako sam skontao po pisanju drugih clanova foruma savezu nije u cilju dovesti nekog trenera koji bi ocistio neke stvari ne samo medju igracima nego i sa savezom .. u biti trener sa testisima bi bio smetnja savezu ...

Savez je slika drzave , nazalost
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3104 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by malakh »

citam da je zuti blizi odlasku, nego ostanku. mislim da je i za njega samog bolje da ode. covjek je nedavno imao tri operacije i nije bas najboljeg zdravlja, a uz to je gospodin covjek i ne trebaju mu ovakva zajebavanja sa savezom, navijavima i igracima. i najiskrenije covjeka mi je mnogo zao, vidi se da mu je tesko i da je preko neke stvari tu.

naravno da je problem naci novog selektora, ali safet ili kodro su najbolja rjesenja. nemamo mi para za nekog ozbiljnog selektora i treba se okrenuti onima koje mogu priustiti, realno.

edit: zaboravio sam neznalice novinarske koji su pokupili svu trenersku pamet i koji su majstori da nepotrebno dignu euforiju, a da nakon jednog poraza covjeka dovedu na stub srama.
Muhamed Đakmić

#3105 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Jok, treba mu čestitati :D
Nadzorna_ploca

#3106 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nadzorna_ploca »

A ima para za premijer i putovanja..Kurcevaca prica. Dok se Savez ne promjeni opet nista od nas.
Muhamed Đakmić

#3107 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ali će se savez promijeniti tek onog dana kad ovo postane građanska država.

Kao da će se to tako lako desiti :D
Nadzorna_ploca

#3108 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Onda neka ih prati 500 ljudi. :bih:
Muhamed Đakmić

#3109 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Slažem se ja s tobom, samo ne mislim da će se i tad stvari promijeniti :D

Jedna konstantno loša stvar u našem fudbalu, od osnivanja pa do današnjeg dana, jeste fudbalski savez. To je generalno gledano najotrovniji segment.

Ali, ljudi imaju pogrešnu predstavu da će se to promijeniti ako stavimo Sergeja Barbareza na mjesto predsjednika, Emira Spahića, Zlatana Bajramovića itd u Izvršni odbor.

Odnosno, to bi nekako bilo i moguće kad bi oni stvarno popunili Izvršni odbor, ali nema mehanizama po kojima bi oni stvarno popunili Izvršni odbor. Jer se članovi izvršnog biraju po kantonalnom principu, a pretpostavljam da mora biti zadovoljena i nacionalna komponenta.

A da bi te recimo Nogometni savez Tuzlanskog kantona izabrao kao člana Izvršnog odbora, moraš nešto raditi u tom savezu. A zašto bi se iko od njih vraćao u domaći fudbal i šta to oni trebaju raditi da bi se dokazivali ovima?

Mile Kovačević kao predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske njima tamo jako smeta jer je imao bolje odnose sa fudbalskim Sarajevom nego fudbalskim Beogradom. Jednom je navodno izjavio da bi u utakmici između Srbije i BiH navijao za BiH.

Tamo se sprema udar na njega, a savez preuzima Vico Zeljković, koji je Dodikov sestrić i koji je žestoko zagrijan za oformljavanje fudbalske reprezentacije RS, makar ona igrala kao Katalonija samo nebitne prijateljske utakmice. Ali zna se šta je dugoročna ideja, a zna se i da iza nje stoji Milorad Dodik, koji je javno pružio podršku Borcu i Zeljkoviću i obećao dva miliona maraka klubu. Zeljković je predsjednik Borca.

Dakle, rekao bih da promjenom Begića, koja je itekako moguća, mi mijenjamo samo formu, ne i suštinu problema u savezu.

Evo imamo Mirzu Teletovića na čelu Košarkaškog saveza, je li stvarno nešto promijenjeno u ovih oko godinu dana otkad je on tu? Promijenjeno je malo sutra, ne može jedan čovjek mijenjati sistem, ne može ni deset ljudi.

Imamo i primjer Davora Šukera u susjedstvu, koji je skoro pa kriminalac na nivou Mamića, možda bi i bio da je sposoban do te mjere. A hej, jedan Šuker koji je legenda.

Tako da ja ipak mislim da je zasad promjena selektora jedini realan način rješavanja problema. Ovo ostalo bojim se da će ići skupa sa prekompozicijom države.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3110 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

A promjenu selektora vrši upravo taj savez, odnosno oni predlože kandidate koji njima odgovaraju.

Ovo što priča Prosinečki zvuči kao da ga je Begić još jednom podsjetio na ugovorne klauzule, tj. da ostaje do iza baraža sigurno.
LSD

#3111 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Bogavam, koga i šta je Prosinečki mogao sinoć osim onih koji su igrali? Realno?
Ili da i nije to bio Prosinečki, da je bio bilo ko drugi?
S Finskom zmajevi, sa Grčkom pičići.
To je za izučavanja.
Jel ti stvarno misliš da se posao selektora svodi na to da procita startnih 11, izvrši poneku izmjenu u toku utakmice i to je to :-)
Ništa motivacija, ništa team menagment, ništa formacija, ništa taktika, to nije posao selektora jelde :mrgreen:

Nije to za izucavanja, to je do žute neznalice koja je još i nemoralna.
Ona fora se ostavkom je toliko jadna i prozirna, ali prošla fora i zamazala oči tupavoj javnosti.

Misliš da bi ikad nudio ostavku, a da prije toga nije dobio garancije od krimosa Begića da je ovi nece usvojiti :lol: zar ne vidiš da se sprdaju i igraju sa medijima i javnosti...otvori oči Tomo, uozbilji se.
Logovan

#3112 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/prosi ... /191016068

O čemu ovaj? :lol: Čuj počeli pričati bajke, pa zašto nisi zaustavio takvo pričanje? Ko je kriv što su Grci bili brži i bolji? Sigurno nisam ja kriv.

Čuj ne možemo bez neki važnih igrača. :? A ko su ti važni igrači? Džeko i to je to. Šunjić, Višća? Jao stvarno kakav nedostatak.

Kaže moramo razmišljati o smjeni generacija, a on zove Zukanovića, Jajala, itd.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3113 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Bogavam, koga i šta je Prosinečki mogao sinoć osim onih koji su igrali? Realno?
Ili da i nije to bio Prosinečki, da je bio bilo ko drugi?
S Finskom zmajevi, sa Grčkom pičići.
To je za izučavanja.
Jel ti stvarno misliš da se posao selektora svodi na to da procita startnih 11, izvrši poneku izmjenu u toku utakmice i to je to :-)
Ništa motivacija, ništa team menagment, ništa formacija, ništa taktika, to nije posao selektora jelde :mrgreen:

Nije to za izucavanja, to je do žute neznalice koja je još i nemoralna.
Ona fora se ostavkom je toliko jadna i prozirna, ali prošla fora i zamazala oči tupavoj javnosti.

Misliš da bi ikad nudio ostavku, a da prije toga nije dobio garancije od krimosa Begića da je ovi nece usvojiti :lol: zar ne vidiš da se sprdaju i igraju sa medijima i javnosti...otvori oči Tomo, uozbilji se.
Ne svodi se, al nek mi neko objasni kako ova ekipa odigrao onako u Zenici i za tri dana krahira u Atini :?

Ma jasno je da se ovaj savez sprda s nama već duže vrijeme, zato rekoh nakon Armenije da ovo više ne treba pratiti...al me neki đavo navrati :twisted:
detroit-mercy

#3114 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by detroit-mercy »

Thorgerson wrote:
mO k3 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Meni je Robi u ocima pao kad je dozvolio da bude rob ovim neznalicama koji vode Savez. Ipak je on neko ime u svijetu nogometa, a dozvolio je da ga za nos vuku dipl.inzinjeri iz Viteza ili direktori firmi za krovne konstrukcije iz Mrkonjic grada.
Ne znam da li se sta promjenilo u vezi onog sto je Lulic govorio ali ne prihvataj se posla ako ne mozes uvesti red.
cek sada jeli neznalice iz saveza igraju na terenu??
Druze. Sve je to bitno.

Bitno je zasto? Pa zato ako ti u Savezu imas ove hohstaplere, koji su tu desetinama godina. U dobrim su odnosima sa igracima. Ono...to je jedan skup, godisnji odmor. Lulic fino objasnio i rekao jedini istinu. Popusta se tu sigurno maksimalno. De hajde udji daj intervju, aj se uslikaj, neka aj bicemo na ilidzi, obidjite malo grad...

Reprezentacija kakva je nasa, je MORALA BITI U KARANTINU ova tri dana do Grčke. Dakle, da nemaju uopste kontakta sa vanjskim svijetom. Jel tako bilo? Jest qrac. Vjerovatno su citali forume, instagrame, slusali hvalospjeve o pobjedi protiv velesile Finske. Potom su procitali i culi kako je Grcka odustala, sta ce, nece haman ni igrati, izaci ce onako reda radi.

I kad u takvom psihickom stanju dodjes na tekmu? Pa sta onda da ocekujes?

Ljudi nas razbili. RAZBILI! Nit im je trebao bod, nit ista...igrali jebote ko da im je zadnja utakmica.
Je li ovdje pricamo o 11 jalijasa koje je neko sabrao na ulici, nako, pa izasli na termin i u tom terminu dobili Finsku ili pak pricamo o ljudima koji su profesionalci, cija je profesija fudbal i kojima bi valjda trebalo biti svejedno sta pise Klix ili Avaz i kojima pisanje stampe ne bi trebalo uopste da utice na igru.
Ovo se je kod nas vazda zvalo, hrdjavom kurcu i dlake smetaju :mrgreen:.
I sto to mi vazda kontamo da smo bolji od Grcke, 10 utakmica, 5 pet poraza , 4 nerijesene i jedna pobjeda :mrgreen: .
LSD

#3115 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
Ne svodi se, al nek mi neko objasni kako ova ekipa odigrao onako u Zenici i za tri dana krahira u Atini :?

Ma jasno je da se ovaj savez sprda s nama već duže vrijeme, zato rekoh nakon Armenije da ovo više ne treba pratiti...al me neki đavo navrati :twisted:

Finska je poprilicno limitirana selekcija (sa kvalitetom), ali igra šablonski sa mnogo trke i vrlo disciplinovano - usljed cega manjak njihovog individualnog kvaliteta svode na najmanju mjeru.
U prvom meču u Finskoj nije bilo Pjanića - vrlo bitan podatak !
Žuto govedo je protiv njih u Zenici napravio neke rokade u statavu i to ih je zbunilo. Izmješao karte, uveo neka nova lica (prije svih Hodžića i Hajrovića), Gojak na krilu, neceli ih rano i onda su se finci pogubili , ispali iz svog sistema i poceli lutati, a ne znaju improvizirati jer su takva selekcija...kad se tako utakmica otvorila, tada dolazi i razlika u individualnoj kvaliteti igraca do izražaja i utakmica se okrece u našu korist totalno.
Oni su selekcija kojoj odgovara držanje nule što duže, a ne da se vracaju iz deficita.

Protiv Grčke , koja je dosta bolja individualno od Finske samo sve vidjeli sinoc...a i u prvoj utakmici kada su se vratili sa 2-0 na 2-2 i još mogli pobjediti.

Žuto govedo je sa 3 puta jacom selekcijom od Finske i Armenije ipak uspio završiti iza njih u grupi :lol:
4 utakmice u gostima ,a ucinak 0 bodova :lol: :lol: cak i Lihteštajn ima bar 1 bod.

To trenersko smeće treba protjerati iz države, po kratkom postupku, zauvijek.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3116 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote: Protiv Grčke , koja je dosta bolja individualno od Finske samo sve vidjeli sinoc...a i u prvoj utakmici kada su se vratili sa 2-0 na 2-2 i još mogli pobjediti.
Pa nije ni ova ekipa Grčke ona iz Zenice, promijenili ljudi, podmladili, ja nikog ne znam od onih igrača što su sinoć igrali...mislim fino su igrali u odnosu na nas, ali nisu to sad neke zvijezde pa ni imena kakva Grčka ima bar defanzivno ako ništa.
U prvoj nas je sudija jebo koliko je mogao nepostojećim crvenim kartonom za Pjanića.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3117 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Na dnevnom redu bit će samo jedna tačka, tačnije analizirat će se rezultati reprezentacije i samog stručnog štaba, a održat će se 23. oktobra u 14:00 sati.
Point.

#3118 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
Na dnevnom redu bit će samo jedna tačka, tačnije analizirat će se rezultati reprezentacije i samog stručnog štaba, a održat će se 23. oktobra u 14:00 sati.
Biće, selektor neka nastavi započete kvalifikacije jer ako mu uruče otkaz moraju ga plaćati do isteka ugovora.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3119 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Je li se slazete sa mnom da smo sinoc odigrali najlosiju utakmicu u (blizoj) historiji?

Na stranu rezultat i golovi, ali onako losu i neorganizovanu igru nismo nikad imali.
AmiĐa_Idriz

#3120 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Čuj dok analiziraju :lol:

Pa šta se ovdje ima analizirati :lol:
Logovan

#3121 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:
Neka pogledaju broj bodova sa gostujućih utakmica i koji smo na tabeli u utakmicama u gostima i sve će im biti jasno. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3122 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Ja bi halalio i tu nulu s bodovima da je bilo neke igre.
Doduše, imamo još gostujuću sa Lihtenštajnom, može ovo još gore.
Muhamed Đakmić

#3123 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

izvrsni direktor wrote:Je li se slazete sa mnom da smo sinoc odigrali najlosiju utakmicu u (blizoj) historiji?

Na stranu rezultat i golovi, ali onako losu i neorganizovanu igru nismo nikad imali.
Bilo je još sličnih, ali ova bez dileme spada u sami vrh.

Mi smo u prvom poluvremenu kao i imali nekakav posjed lopte, ali nismo imali apsolutno nikakvu kontrolu. Ono u drugom ne vrijedi komentarisati, 17:0 u udarcima ka golu.

Fazon je u tome što se nakon prvog poluvremena dalo naslutiti da slijedi debakl, jer nismo imali apsolutno nikakvu igru u defanzivi od strane veznog reda i krila.

Korekcije je trebalo praviti drugačije, Bešić je mogao ući u igru prije nego Jajalo ako ti je već trebao defanzivnije orijentisan veznjak. Cimirot i on su se morali povući puno dublje i osiguravati izlaske bekova koji igraju jako visoko, Pjanića je trebalo pomjeriti naprijed, jer je bilo evidentno da ne može prenijeti loptu na onaj način.

Grci su osigurali da Pjanić svakako ne može prenositi loptu, samim pomjeranjem Pjanića gore, pomjerili bismo i njegove markere dalje od našeg gola i morali bi povesti malo veću brigu o svom golu. Krila su mogla malo suziti prostor, jer je ono bila katastrofa. Sve što smo radili, radili smo pogrešno.
LSD

#3124 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote: Protiv Grčke , koja je dosta bolja individualno od Finske samo sve vidjeli sinoc...a i u prvoj utakmici kada su se vratili sa 2-0 na 2-2 i još mogli pobjediti.
Pa nije ni ova ekipa Grčke ona iz Zenice, promijenili ljudi, podmladili, ja nikog ne znam od onih igrača što su sinoć igrali...mislim fino su igrali u odnosu na nas, ali nisu to sad neke zvijezde pa ni imena kakva Grčka ima bar defanzivno ako ništa.
U prvoj nas je sudija jebo koliko je mogao nepostojećim crvenim kartonom za Pjanića.
Nema su vazda sudije krive. Sudije su krive što ne možemo odbraniti 2-0.
jbg, naviklo tako...npr. Grci bi odbranili taj rezultat i sa igracem manje i ne bi kukali na sudije.

Ti se pitaš maloprije kako naša selekcija u 3 dana pokaže dva potpuno razlicita lica Jedno protiv Finske , drugo protiv Grčke...ko biva nije ti jasno kako to sad odjednom.
Vrlo je jednostavno : Nemaju kuveta i snage da povežu dvije dobre utakmice.
E sad, šta misliš da odu na Euro, pa da moraju tako igrati više utakmica (a svaka u rapsonu od 3-4 dana), kao hrvati koji su došli do finala SP... na šta bi to licilo ?
Bolje da ne idemo na Euro, da se ne brukamo tamo....odigrali bi jednu dobru, onda bi hurmašice i kolači izašli na nos - ono o cemu je Lulić pricao, a glupani ga napadali.
todd_smith

#3125 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Muhamed Đakmić wrote:
izvrsni direktor wrote:Je li se slazete sa mnom da smo sinoc odigrali najlosiju utakmicu u (blizoj) historiji?

Bilo je još sličnih, ali ova bez dileme spada u sami vrh.

Mi smo u prvom poluvremenu kao i imali nekakav posjed lopte, ali nismo imali apsolutno nikakvu kontrolu. Ono u drugom ne vrijedi komentarisati, 17:0 u udarcima ka golu.

Fazon je u tome što se nakon prvog poluvremena dalo naslutiti da slijedi debakl, jer nismo imali apsolutno nikakvu igru u defanzivi od strane veznog reda i krila.

Korekcije je trebalo praviti drugačije, Bešić je mogao ući u igru prije nego Jajalo ako ti je već trebao defanzivnije orijentisan veznjak. Cimirot i on su se morali povući puno dublje i osiguravati izlaske bekova koji igraju jako visoko, Pjanića je trebalo pomjeriti naprijed, jer je bilo evidentno da ne može prenijeti loptu na onaj način.

Grci su osigurali da Pjanić svakako ne može prenositi loptu, samim pomjeranjem Pjanića gore, pomjerili bismo i njegove markere dalje od našeg gola i morali bi povesti malo veću brigu o svom golu. Krila su mogla malo suziti prostor, jer je ono bila katastrofa. Sve što smo radili, radili smo pogrešno.
jos kad skontas da ono nije bio njihov prvi tim :mrgreen:
Locked