Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zlo zlo

#3101 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

možda nije do mikrofona u mi5 nego do zvučnika u samsungu :mrgreen: :lol:
dugonja

#3102 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

skafiskafsnjak wrote:Postoji li nacin da se pojaca mikrofon u mi5 ?
pricam sa sestrom, jedva je cujem ...

Prvo onaj eho, pa nema notifikacija , pa sad ovo ...jah reci cete bug bla bla. NIje ni bitno , u Samsunga S7 koji nosam to nikada nije bilo niti imam sada, sve radi savrseno , 100%.
Svaka cast Xiaomiju za neke stvari , ali neka hvala, ne kupovao ja to vise nikad nikome ...
prodaj ti to ODMA
nije to za tebe, drži se ti samsunga
skafiskafsnjak

#3103 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Hah jel to se ne smije reci da ne valja Kineski shit ?

Naravno, za mene je telefon bez bagova koji radi savrseno.
dugonja

#3104 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

smiješ naravno, a ja ti i govorim u tom smislu da se ne peglaš sa kineskim šitom
prodaj ga odma dok je još cijena dobra i drži se samsunga ili još bolje pređi na ajfon :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3105 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Nisam ja nikad ni "silazio" sa Samsunga :D

Necu kao ti , Oukitel da hvalim na sva zvona , Dileja :D
dugonja

#3106 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

Xiaomi Mi A1 vs. Xiaomi Mi 5X – Usporedba
https://mob.hr/xiaomi-mi-a1-vs-xiaomi-mi-5x-usporedba/
valjuga

#3107 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Ja sam Samsunga koristio (D-600 i Omnia i900) kad su svi voljeli Nokiu :mrgreen:
a sad samo čajniz kompanije.
Inače moja omiljena pjesma jest Uvik kontra :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3108 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:Hah jel to se ne smije reci da ne valja Kineski shit ?

Naravno, za mene je telefon bez bagova koji radi savrseno.
da kupis Samsung bez bugova, moras dati najmanje milju, pa ti vidi.. :wink: :D
Kod mene dvojica kolega tipkaju preko godinu dana ono cudo Umi rome, toliko spomenuto ovdje u negativnom kontekstu, bez ikakvih problema. Sve aplikacije od vibera, I drugih sranja ferceraju bez greske, notifikacije dolaze na vrijeme, sve uredno, pa I ako se desi nesto, pa sve je to masovna proizvodnja u kojoj su moguce svakakve greske. P asta bi rekao za pretprosli Samsung note, smijurija od telefona koja se samozapalila u bezbroj primjeraka?!
skafiskafsnjak

#3109 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Koristim s7. Nijednog problema nisam imao, ni sw ni fw.

Kupio sestri taj mi5, svaki dan neki klinac. Te nema notifikacija, pa echo u pozivu, pa slab mikrofon...

Ocigledno se mnogi pomire sa sranjima da bi ustedili
kloniran

#3110 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

fino ti govorili da kupis redmi note 4 al ti navro ko tovar na mi5 :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3111 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:fino ti govorili da kupis redmi note 4 al ti navro ko tovar na mi5 :mrgreen:
Isti shit hahaha.

Mah, sta da kazem, mozda je to za tu cijenu ok nekome. Meni nije... necu da se pomirim s bugovima nekim, da prebacujem na drugu regiju da dobijem apdejt itd itd. A to i nije opet tako strasno, ali ovo sa zvukom i ne znam cim vala bezveze.

Ja sam konto o mi note 2 ili mi6, ali nema sanse sada.
kloniran

#3112 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:fino ti govorili da kupis redmi note 4 al ti navro ko tovar na mi5 :mrgreen:
Isti shit hahaha.

Mah, sta da kazem, mozda je to za tu cijenu ok nekome. Meni nije... necu da se pomirim s bugovima nekim, da prebacujem na drugu regiju da dobijem apdejt itd itd. A to i nije opet tako strasno, ali ovo sa zvukom i ne znam cim vala bezveze.

Ja sam konto o mi note 2 ili mi6, ali nema sanse sada.
ja na redmi note 4 dobijam redovni update kad i indija, a na bosni mi je :D
TFD

#3113 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TFD »

skafiskafsnjak wrote:Koristim s7. Nijednog problema nisam imao, ni sw ni fw.

Kupio sestri taj mi5, svaki dan neki klinac. Te nema notifikacija, pa echo u pozivu, pa slab mikrofon...

Ne kontam šta želiš reć, taj mi 5 je kod nas 450-500 km kod nas. Nije to baš neka ušteda, nije da kupuješ mob od 200 km. Za 400 km možeš uzet j5 2017 sa 2 GB rama i 16 GB interne memorije :lol:
skafiskafsnjak

#3114 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

TFD wrote:

Ne kontam šta želiš reć, taj mi 5 je kod nas 450-500 km kod nas. Nije to baš neka ušteda, nije da kupuješ mob od 200 km. Za 400 km možeš uzet j5 2017 sa 2 GB rama i 16 GB interne memorije :lol:
Sta je tu smijesno?
choxnox

#3115 Re: Xiaomi mobiteli

Post by choxnox »

Pa to sto imas problema sa echom ili slabim mikrofonom nije generalno do Mi 5 serije nego konkretno do tvog telefona koji si kupio. Koristim Mi 5 od marta i nikada nisam imao problema. Inace sam po struci softver inzenjer i mobitel izmedju ostalog koristim prilikom razvoja mobilnih aplikacija tako da nisam neko ko se razumije povrsno u ovu tematiku.

Ne znam gdje si kupio telefon, ali po nekoj logici trebao bi fino da vratis da dobijes ispravan ili novac nazad.
dugonja

#3116 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

upravo tako, ako je uopšte i do mobitela, ne znam jel probao zvati neke druge brojeve sa viberom, možda je jedino u kontaktu sa njegovim samsungom problem :lol:
problem notifikacija je poznat MIUI problem jer ima agresivan štedni menagment pa u pozadini ne dozvoljava rad aplikacija, ali se to lako rješava u postavkama
i jedino je upravu u vezi toga, da za duplo ili troduplo manju cijenu hoću trpit i manje nedostatke kineza, ako su uopšte nedostaci, spram precijenjenih i skupih razvikanih brendova
ponavljam kupio Lenovo zuk z2 sa sd 820 i 4 GB RAMa i 64 GB interne za 4 stoje dok je sa istim procesorom usrani s7 bio 1400 KM !!!
pa ko je onda tu lud
skafiskafsnjak

#3117 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

dugonja wrote:upravo tako, ako je uopšte i do mobitela, ne znam jel probao zvati neke druge brojeve sa viberom, možda je jedino u kontaktu sa njegovim samsungom problem :lol:
problem notifikacija je poznat MIUI problem jer ima agresivan štedni menagment pa u pozadini ne dozvoljava rad aplikacija, ali se to lako rješava u postavkama
i jedino je upravu u vezi toga, da za duplo ili troduplo manju cijenu hoću trpit i manje nedostatke kineza, ako su uopšte nedostaci, spram precijenjenih i skupih razvikanih brendova
ponavljam kupio Lenovo zuk z2 sa sd 820 i 4 GB RAMa i 64 GB interne za 4 stoje dok je sa istim procesorom usrani s7 bio 1400 KM !!!
pa ko je onda tu lud
Jel ti mene smatras glupim ili sta ? Jer tako se postavljas. Naravno da sam probao druge brojeve i sve se cuje normalno.

I jah vec 20 puta ponavljas da si kupio Lenovo, bravo za tebe, ipak je to napredak u odnosu na Oukitel.
dugonja

#3118 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

jesil sa mi5 probao zvat druge brojeve a ne samo tvoj samsung
jadan ne bio
ne znam o kakvom Oukitelu pričaš ali i taj kineski brend je dobar, pa ne bi ga uni expert prodavao zajedno sa samsunzima :lol:
https://ue.ba/product.php?item=18694
TFD

#3119 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TFD »

skafiskafsnjak wrote: Sta je tu smijesno?
Smiješno je to što u tom cjenovnom rangu ima bruka mobitela sa minimalno 3 GB rama a isto tako ovih 16 GB interne dođe zauzeto 10 GB i ustvari imaš 6 GB slobodne interne u 2017 godini :roll:
dugonja

#3120 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

nije tu samo stvar memorije, to su potpuno različite klase mobitela, Mi5 je flagship sa sd 820 i ravan je samsungu s7 koji ima isti sd820
j5 je srednja žalost/klasa ili čak niža klasa jer je A serija samsungova srednja klasa, npr A5
a J serija je dakle niža klasa

i glavna kvaka je da za iste pare od Xaomija dobijaš flagship a od samsunga srednju žalost
samo što to neki ne kontaju
skafiskafsnjak

#3121 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

dugonja wrote:nije tu samo stvar memorije, to su potpuno različite klase mobitela, Mi5 je flagship sa sd 820 i ravan je samsungu s7 koji ima isti sd820
j5 je srednja žalost/klasa ili čak niža klasa jer je A serija samsungova srednja klasa, npr A5
a J serija je dakle niža klasa

i glavna kvaka je da za iste pare od Xaomija dobijaš flagship a od samsunga srednju žalost
samo što to neki ne kontaju
Evo ja sam kupio taj flagship, i imam taoodjer flagship (prosla god) od Samsunga . Po kvalitetu izrade, svjetlosne godine je samsung ispred. Procesor je isti ako uzmes jacu verziju, kao ovu sto sam ja uzeo (mi5 prime). U Samsunga imas amoled ekran koji je bolji, imas bolju rezoluciju ekrana.

Da kojim slucajem Xiaomi odluci da prodaje telefone oficijelno, preko predstavnistava u Evropi, ne bi nimalo jeftin bio. Mi5 je 480 bez carine i poreza koja se plati kada kupis Samsung.

Sve je to tu i tamo, kada se sve sabere...
dugonja

#3122 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

i opet neki ne kontaju poentu
pa prednost kineza i jest kupovina preko webshopa i opcija izbjegavanja plaćanja dažbina, zaboli me za carinu i porez, meni je važno bilo da dobijem mob sa sd820 i sa 4 GB RAM/64 GB interne (kolko daje novi s8 npr.) za 4 stoje jer sa istim takvim sd820 samsung usrani s7 je prodavo za milju i 4 stoje

eto prinjeti se razlika između amoled displeja i ips
svaki mi5 ima sd820

ajd ne petljaj dalje
nego ne trubi, prodaj taj mi5 uzmi pare koje si dao i kupi j5
kraj priče
skafiskafsnjak

#3123 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

dugonja wrote:i opet neki ne kontaju poentu
pa prednost kineza i jest kupovina preko webshopa i opcija izbjegavanja plaćanja dažbina, zaboli me za carinu i porez, meni je važno bilo da dobijem mob sa sd820 i sa 4 GB RAM/64 GB interne (kolko daje novi s8 npr.) za 4 stoje jer sa istim takvim sd820 samsung usrani s7 je prodavo za milju i 4 stoje

eto prinjeti se razlika između amoled displeja i ips
svaki mi5 ima sd820

ajd ne petljaj dalje
nego ne trubi, prodaj taj mi5 uzmi pare koje si dao i kupi j5
kraj priče
A zasto je s7 usrani? Zato sto sve radi perfekt ?

I s7 kupis u piljari, 200KM je razlika. tih 200 su opravdane jer je bolji telefon s7.

I ne znam sta se uzbudjujes, ko da ti caca radi za xiaomi. Ja imam s7, isprobao mi5 i govorim iz prve ruke. Ti citav zivot Kineze nosas, ne znas za bolje.

Lijepo pitam moze li se popraviti , vi nesto serendate i ismijavate .Kinez svetinja
agent_zero

#3124 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Nemoj to trpiti, reklamiraj gdje si uzeo.
permanentan

#3125 Re: Xiaomi mobiteli

Post by permanentan »

Ne treba generalizirati stvari... Na osnovu jednog mi5 koji ima nekih problema stvarati sliku o svim telefonima. Ja sam koristio mi5 nekih 6 mjeseci i ni najmanji problem niti bug nisam imao, bio je ubjedljivo najbolji mobitel koji sam do tada koristio. U blizoj okolini imam par samsunga s6 i s7 koji imaju bugove, i sad ja trebam srati kako su svi samsung mobiteli bezveze.
Post Reply