Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
славянин

#3101 Re: Huawei telefoni

Post by славянин »

nosara wrote:Kina ne zeli "arapsko proljece". To je jedini razlog sto su ova americka sranja blokirana.

Ovo je samo proba i cackanje da se Kina diskvalifikuje ako preburno reaguje. Ovi su to skontali pa kuliraju i prave se ludi.

Dugorocno, na gubitku ce biti zapad, kao i u slucaju Rusije. Sankcije su prevazidjene i pale samo kad ih nametnu nekim jadnicima koji nemaju nista. Ko ima svoje osnovne resurse i jaku vojsku, mogu im samo glabat stojka.

Sto se tice obveznica, imaju rok dospijeca, ne mogu se aktivirati samo tako. To ce Kina na kraju, ako bude bas presa.
Kako da ne , znaci Amerika ovisi o Kini jer uvozi njihovu robu :D , nije to nikakav problem - problem je reciprotitet,rastuca kineska srednja klasa trazi sve vise a vlada se drzi protekcionizma dok koristi slobodnu trgovinu za izvoz... ne moze tako zauvijek.Cuj kuliraju :lol: kao da pricamo o kaficu na carsiji :lol:

Jest zapad je zaista mnogo izgubio u slucaju rusije - btw Kina nema neke prirodne resurse.

Americki vanjski dug ako uzmemo gdp nije procentualno nista veci od drugih drzava - to sto im je gdp ogroman pa je tako i dug - onda neko pokaze sirovu cifu i ljudi kazu wow to je malo naivno.
Cossack

#3102 Re: Huawei telefoni

Post by Cossack »

walk_M-A-N wrote:
Cossack wrote:Image

Kome ove stvari ne trebaju neka se ne sikira :mrgreen:
Ja sam taj.
Od Huaweija me odbijala jedino cijena P modela, ali je Honor prihvatljiv.
Sad ću ga namjerno uzeti kao sljedeći.
Čestitam, spadaš u cca 10% koji tako misle. Problem za Huawei je ostalih 90% korisnika izvan Kine.
nosara

#3103 Re: Huawei telefoni

Post by nosara »

славянин wrote:
nosara wrote:Kina ne zeli "arapsko proljece". To je jedini razlog sto su ova americka sranja blokirana.

Ovo je samo proba i cackanje da se Kina diskvalifikuje ako preburno reaguje. Ovi su to skontali pa kuliraju i prave se ludi.

Dugorocno, na gubitku ce biti zapad, kao i u slucaju Rusije. Sankcije su prevazidjene i pale samo kad ih nametnu nekim jadnicima koji nemaju nista. Ko ima svoje osnovne resurse i jaku vojsku, mogu im samo glabat stojka.

Sto se tice obveznica, imaju rok dospijeca, ne mogu se aktivirati samo tako. To ce Kina na kraju, ako bude bas presa.
Kako da ne , znaci Amerika ovisi o Kini jer uvozi njihovu robu :D , nije to nikakav problem - problem je reciprotitet,rastuca kineska srednja klasa trazi sve vise a vlada se drzi protekcionizma dok koristi slobodnu trgovinu za izvoz... ne moze tako zauvijek.Cuj kuliraju :lol: kao da pricamo o kaficu na carsiji :lol:

Jest zapad je zaista mnogo izgubio u slucaju rusije - btw Kina nema neke prirodne resurse.

Americki vanjski dug ako uzmemo gdp nije procentualno nista veci od drugih drzava - to sto im je gdp ogroman pa je tako i dug - onda neko pokaze sirovu cifu i ljudi kazu wow to je malo naivno.
Ne zanima me tvoje glediste.
славянин

#3104 Re: Huawei telefoni

Post by славянин »

nosara wrote:
славянин wrote:

Ne zanima me tvoje glediste.
Ni mene tvoje - i sta sad ? :lol:
Loo

#3105 Re: Huawei telefoni

Post by Loo »

Zelim P30 :oops: :)
Ne treba mi google :mrgreen:
cassius

#3106 Re: Huawei telefoni

Post by cassius »

.
Tesla Edison

#3107 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

Loo wrote:Zelim P30 :oops: :)
Ne treba mi google :mrgreen:
Vi koji ste kupili Huawei bez brige. Ako im je amer dao 30 dana roka, Kina se već dogovorila i ovo je samo igra jer ne mogu naprasno ukinuti odluku. Ode Trumpu autoritet.

Fazon je što su svi potencijalni i budući kupci izgubili povjerenje i nije više sigurno uložiti novac u Huawei i Kineze općenito kao prije.
Loo

#3108 Re: Huawei telefoni

Post by Loo »

Ne zanima me..politika :mrgreen:
Zelim 30
Zbog sasvim banalnih stvari :lol:
BiBi911

#3109 Re: Huawei telefoni

Post by BiBi911 »

Melo15 wrote:
BiBi911 wrote:
Melo15 wrote:I onda Kina pukne restrikcije Amerikancima na sve i svasta, pa cijene skoce 4-5x u odnosu na trenutne i onda se svi smire i sve bude ko i do sad i svi sretni osim amerikanaca koji ne mogu spijunirati preko Huawei telefona :run:

Kina zavisi od zapada, sve sto proizvedu ide na zapad. Oni bi da prodaju zapadu ali da ne postuju ruku koja ih hrani.
A sta ce "zapad" ako kina otkaze? okrenut se svojim proizvodjacima? Ja ipak mislim da vece probleme Kina moze napraviti Americi, nego Amerika njima...I ovako su im cijene prevelike za proizvode koji se prave u Kini, zamisli da sve to moraju preseliti negdje drugo...

Jeftine radne snage imas u indiji, africi, istocna evropa, juzna amerika .. masine na brod i lagano. Bice nestasica proizvoda cijena veca jedno vrijeme ali vrlo brzo ce se sve smirit. A kinez ce ostat Gladan. Svi ce se dogovorit da ne kupuju/prodaju im po toj nekoj cijeni i krenuce ucijene. Kina/rusija ne mogu protiv bogatog zapada jer ko ce kupiti u rusiji silnu robu namjenjenu zapadu.
Pogledas ove baterije sto panasonic pravi za teslu, rudnici litija iz chile-a salju kinu na prociscavanje ali vec postoje firme u okolini koje to mogu radit i prc osta kina bez litijuma. Pogledaj koliko se mora platit na robu koja nastaje u "prljavoj industriji". Primjer litija. Sada ti racunaju koliko si co2 ispustio pa porez na to kinezi ne daju taj dokument pa te drzava dere ko budalu zbog toga.
BiBi911

#3110 Re: Huawei telefoni

Post by BiBi911 »

Loo wrote:Ne zanima me..politika :mrgreen:
Zelim 30
Zbog sasvim banalnih stvari :lol:
Zbog kamere...

Jesi citao ove slike kako su "dobre" i zasto
Cossack

#3111 Re: Huawei telefoni

Post by Cossack »

Last edited by Cossack on 23/05/2019 20:45, edited 1 time in total.
Loo

#3112 Re: Huawei telefoni

Post by Loo »

Nisam citalA :mrgreen:
Sta kazu sta kazu :skoljka:
Melo15

#3113 Re: Huawei telefoni

Post by Melo15 »

Loo wrote:Nisam citalA :mrgreen:
Kazu 5 malih kineza u mobitelu ceka da upalis aparat da photoshopiraju dok ti slikas
alibaba_i_30_godina

#3114 Re: Huawei telefoni

Post by alibaba_i_30_godina »

Kažu Loo da ćeš na slikama biti k'o med. :mrgreen:
Loo

#3115 Re: Huawei telefoni

Post by Loo »

Melo15 wrote:
Kazu 5 malih kineza u mobitelu ceka da upalis aparat da photoshopiraju dok ti slikas
Nije li to ono sto svaka zena zeli :lol:

Ma bolje oni..nego da se ja mucim u editoru :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#3116 Re: Huawei telefoni

Post by alibaba_i_30_godina »

Melo15 wrote:
Samo 5? Pa toliko ih je na mom P20 Pro, mislim da je ipak malo više na P30 Pro! :oops:
Sanjarko

#3117 Re: Huawei telefoni

Post by Sanjarko »

Citam pukli im i zabranu na neke ARM cipove.
nosara

#3118 Re: Huawei telefoni

Post by nosara »

BiBi911 wrote: Jeftine radne snage imas u indiji, africi, istocna evropa, juzna amerika .. masine na brod i lagano. Bice nestasica proizvoda cijena veca jedno vrijeme ali vrlo brzo ce se sve smirit. A kinez ce ostat Gladan. Svi ce se dogovorit da ne kupuju/prodaju im po toj nekoj cijeni i krenuce ucijene. Kina/rusija ne mogu protiv bogatog zapada jer ko ce kupiti u rusiji silnu robu namjenjenu zapadu.
Pogledas ove baterije sto panasonic pravi za teslu, rudnici litija iz chile-a salju kinu na prociscavanje ali vec postoje firme u okolini koje to mogu radit i prc osta kina bez litijuma. Pogledaj koliko se mora platit na robu koja nastaje u "prljavoj industriji". Primjer litija. Sada ti racunaju koliko si co2 ispustio pa porez na to kinezi ne daju taj dokument pa te drzava dere ko budalu zbog toga.
:lol:
CPT

#3119 Re: Huawei telefoni

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:Citam pukli im i zabranu na neke ARM cipove.
neke ARM :lol: ako ostane na tome fabrika je kapak
azdralovic

#3120 Re: Huawei telefoni

Post by azdralovic »

Koliko ekonoma na temi, cudi me kako nismo Svicarsku prestigli :bih:
Sanjarko

#3121 Re: Huawei telefoni

Post by Sanjarko »

CPT wrote:
Vizionar 1985 wrote:Citam pukli im i zabranu na neke ARM cipove.
neke ARM :lol: ako ostane na tome fabrika je kapak
Ma nemam ja pojma o tome ni sta su itd. Duduk sam. Samo sam procitao ovu vijest da su im i na neke valjda ARM cipove pukli zabranu.
tandmand

#3122 Re: Huawei telefoni

Post by tandmand »

azdralovic wrote:Koliko ekonoma na temi, cudi me kako nismo Svicarsku prestigli :bih:
Sreća pa smo mi niko i ništa. :D
Vidi šta rade Kini.

Kažu Nijemci za ovu naredbu protiv Huawei: Trump-Dekret. :D
Ono baš zvuči komunistički ..
Loo

#3123 Re: Huawei telefoni

Post by Loo »

Mozda padne cijena huaewei tel..onda za " male " pare kupim foto aparat :mrgreen:
arhivasvega

#3124 Re: Huawei telefoni

Post by arhivasvega »

U redu za android napravit ce oni svoj ili nesto slicno. Isto tako imaju svoj kirin pa ne zavise od ostalih ali sta sa serverima koji su na intelu??? Mislim da ce to biti veci problem ako ovo potraje...
CPT

#3125 Re: Huawei telefoni

Post by CPT »

arhivasvega wrote:U redu za android napravit ce oni svoj ili nesto slicno. Isto tako imaju svoj kirin pa ne zavise od ostalih ali sta sa serverima koji su na intelu??? Mislim da ce to biti veci problem ako ovo potraje...
kako mislis "ne zavise"? sta ce napraviti ako nemaju arm licence? mozda za nekih 15 godina (risc v) ;-)
Post Reply