Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
forest gump

#3101 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by forest gump »

agent_zero wrote:Prošetah vikendom malo po gradu i pokajah se kao nikad.

Ono je užas od ninđi na svakom koraku, isto kao da sam zakoračio u neku selendru usred Saudije.

Džabalabad u srcu evrope, strašno...

Prokleti da su oni koji su ih doveli.

Izdrži kralju:(
Point.

#3102 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Novak20 wrote:
Gojeni H wrote:
Point. wrote:Bosnjo je dokazao da ne umije misliti dugorocno, nego od danas do sutra. Prodace imanje nazadnim Arapima danas, boli ga cuna sto mu djeca nece imati za 20 godina gdje, nego ce zivjeti ko podstanar nekom ibn AbuvPizdi Materini iz Kuvajta, koji ce ga handriti u vlastitoj zemlji. Al neka turista jelda.
Nece ba. Ljudi prodaju zemlju u koju ni guja nece. Koliko znam niko jos stana nije prodao. Srbadija oko Tuzle prodaje zemlju na Majevici, koju ionako niko ne obradjuje. Uzmu nesto para i nazad u kucu u Bijeljini. Za Sarajevo ne znam kakva je situacija.

S notarima je navodno neka sema, gdje vlasnik ostaje vlasnik, ali ne moze prodati bez saglasnosti novog vlasnika, tj. Arapa.
Nece to Arap ponijeti sa sobom. Neka kupuju, sve neke zalbe da nam ode omladina u Njemacku. Nek' kupuju ljudi.
Mrve dostojanstva nemamo. Reciprocitet ili nista. Ako ja ne mogu kupiti po zakonu nekretninu u Kuvajtu, ne moze ni on ovdje. Mala je od njih korist a steta ce biti golema. Osim ljudima koji bi za pare dali mater i poturali vlastitu djecu.
Mentalitet daj sta das danas, za sutra me boli briga.
BHCluster

#3103 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by BHCluster »

Od Islamske dekalaracije, mudžahedina, Al-Kaide, bijele Al-Kaide, IDIL-a pa sad do "naseljavanja" Arapa nikako da se okajmachite. :lol:
kemalba

#3104 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kemalba »

Fudo Bosna wrote:Ljudi godinama/decenijama ljetuju u : Hrvatskoj, Crnoj Gori, Turskoj, Grckoj,Spaniji , Egiptu, posjecuju Francusku, Svicarsku ... pa nikome od nas ili iz drzava okruzenja ili turistima iz ostalih dijelova Evrope, ne naumpada da onako "uzgred", osnujemo kao turisti firmu a dosli na " odmor" i potom kupimo koji hektarcic?
Nisi u pravu, znam nekoliko ljudi koji su u Makarskoj npr. kupili aparmane tako što su osnovali fiktivnu firmu jer kao fizičko lice - državljani BiH, do sada to nisu mogli uraditi. Vjerovatno ih ima na stotine ili hiljade na jadranu koji tako posjeduju nekretnine.

Za mene je ova cijela priča tipična ksenofobična histerija. Neke zemlje EU (http://www.goldenvisas.com/europe/) prodaju svoje državljanstvo i državljanstvu EU za investicije, pa i u nekretnine. Najpovoljnije je Grčko državljanstvo jer sa ulaganjem u nekretnine u iznosu od 250.000 €, te rezidentnim boravkom u dužini od 7 godina dobija Grčko pa time i EU državljanstvo.

Ovo nije samo praksa "siromašnijih" zemalja. Sa 1 milion USD investicije, dobija se stalni boravak u SAD-u, sa potencijalom dobijanja američkog državljanstva nakon 5 godina.

MI NE PRODAJEMO državljanstvo, pa ti ljudi ne mogu učestvovati ni na izborima ni na koji drugi način uticati na formiranje politika i društvenog života u BiH.

Njima ovo sigurno jasno. U Kataru npr. ima 313.000 državljana a 2.3 miliona stranaca. U UAE živi 6 miliona ljudi, od čega 1.4 miliona emiraćana a ostalo su stranci. Kod nas vjerovatno nema statistike koliko imamo arapa koji su kupili nepokretnosti u BiH, ali sigurno to nije ni blizu ovakvih brojki.

Ja mislim da je ova ksenofobija i nacionalizam nešto na čemu svi mi koji živimo u BiH moramo poraditi kako bi živjeli skladno i normalno.
¤ jelena ¤

#3105 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

O kakvom vi reciprocitetu pričate...čak i da ga ima na papiru u ovoj bijedi narod nema hljeba da jede, a ne da kupuje zemlju po Kuvajtu. Čujete li vi sebe! :-)

I treba Arapi da dođu pa da se mi sjetimo našeg dostojanstva, kojeg nemamo već decenijama i to zahvaljujući domaćem ološu!

Gdje je to dostojanstvo - ili barem podsjećanje na to nešto što bješe dostojanstvo - svih ovih godina, dok nam domaći emiri bukvalno ispred nosa otimaju, grade sebi kule i gradove i doživotno haraju ovom privatnom prćijom od države?!

Sad ste se sjetili ponosa i dostojanstva...ma ajde!

Bilo bi i reciprociteta i dostojanstva da narod ovdje živi, a ne preživljava i snalazi se kako zna, umije i može...

Prosječna plata...penzija...broj nezaposlenih....masa ljudi bježi glavom bez obzira i ne osvrćući se, a vi tupite o dostojanstvu koje se kao mjeri reciprocitetom i mogućnošću kupovine zemlje od Arapa za građane ove države...aj ne lamprdajte, života vam!

Prije će svi ti silni Arapi koji su došli, otić odavdje... čim se, za koju godinu, opasulje i vide s kim žive i dilove sklapaše...nego što će Nikola, Mirzet i Ivo sa svojim porodicama, i bez ikakvog krvnog srodstva il tala s Miloradom, Bakirom i Draganom, ikad vidjet Kuvajt, Teheran, Dubai, a kamoli pomislit da kupe zemlju i izgrade...vikendicu... :lol: na tom kraju svijeta.

Ne benavite!
Sara03

#3106 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

¤ jelena ¤ wrote:O kakvom vi reciprocitetu pričate...čak i da ga ima na papiru u ovoj bijedi narod nema hljeba da jede, a ne da kupuje zemlju po Kuvajtu. Čujete li vi sebe! :-)

I treba Arapi da dođu pa da se mi sjetimo našeg dostojanstva, kojeg nemamo već decenijama i to zahvaljujući domaćem ološu!

Gdje je to dostojanstvo - ili barem podsjećanje na to nešto što bješe dostojanstvo - svih ovih godina, dok nam domaći emiri bukvalno ispred nosa otimaju, grade sebi kule i gradove i doživotno haraju ovom privatnom prćijom od države?!

Bilo bi i reciprociteta i dostojanstva da narod ovdje živi, a ne preživljava i snalazi se kako zna, umije i može...

Prosječna plata...penzija...broj nezaposlenih....masa ljudi bježi glavom bez obzira i ne osvrćući se, a vi tupite o dostojanstvu koje se kao mjeri reciprocitetom i mogućnošću kupovine zemlje od Arapa za građane ove države...aj ne lamprdajte, života vam!

Prije će svi ti silni Arapi koji su došli, otić odavdje... čim se, za koju godinu, opasulje i vide s kim žive i dilove sklapaše...nego što će Nikola, Mirzet i Ivo sa svojim porodicama, i bez ikakvog krvnog srodstva il tala s Miloradom, Bakirom i Draganom, ikad vidjet Kuvajt, Teheran, Dubai, a kamoli pomislit da kupe zemlju i izgrade...vikendicu... :lol: u tom kraju svijeta.

Ne benavite!
Stvar je mnogo dublja i štetnija po državu, od toga da li naša sirotinja uopće ima finansijski kapacitet, da bi mogla kupovati nekretnine u navedenim državama.

Nepostojanje reciprociteta, znači ujedno nemogućnost izravne kupovine nekretnine od strane fizičkog lica, tj. upisa njegovog prava vlasništva, kao stranog državljanina, u zemljišnu knjigu; zbog čega se poseže za posredovanjem pri kupoprodaji, a koje je uzrok mnogim krivičnim djelima, o kojima se već raspravljalo na ovoj temi. Radi se pranju novca, utaji poreza, prevari, zloupotrebi službenog položaja ili ovlaštenja, te drugim, a koje možeš dodati u niz problema koje si navela.

I, kakve veze ima Teheran sa Arapima?
Mohamad Sissoko

#3107 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mohamad Sissoko »

Ono je užas od ninđi na svakom koraku, isto kao da sam zakoračio u neku selendru usred Saudije.

Sieg heil??
pirpa

#3108 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by pirpa »

Image
Point.

#3109 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Mohamad Sissoko wrote:

Sieg heil??
De ti turkofilu ohani sa tim glupostima. Samodostojanstvo 0 bodova.
animals

#3110 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Ovi par liberalni sto srcem brani Arape, bi pitao
kako bi se ponasali da su Zidovi, umjesto Arapa,
tako doseljavani od strane Srba ili Hrvata..
bi li trubili o nekakvom nacizmu..
jer ima tema zasto mrzimo Izrael..
jel to nacisticko sovinisticka tema, ili sta ..
ako kazes nesto protiv Arapa si nacista, a protiv Zidova je pozeljno pljuvati..
ajmo licemjeri..
detroit-mercy

#3111 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

¤ jelena ¤ wrote:O kakvom vi reciprocitetu pričate...čak i da ga ima na papiru u ovoj bijedi narod nema hljeba da jede, a ne da kupuje zemlju po Kuvajtu. Čujete li vi sebe! :-)

Prije će svi ti silni Arapi koji su došli, otić odavdje... čim se, za koju godinu, opasulje i vide s kim žive i dilove sklapaše...nego što će Nikola, Mirzet i Ivo sa svojim porodicama, i bez ikakvog krvnog srodstva il tala s Miloradom, Bakirom i Draganom, ikad vidjet Kuvajt, Teheran, Dubai, a kamoli pomislit da kupe zemlju i izgrade...vikendicu... :lol: na tom kraju svijeta.

Ne benavite!
I sto je najinteresantnije, ovdje dolaze i kupuju ljudi koji imaju neku plateznu moc ili sposobnost, arapsku sirotinju zaboli cundara za BiH nego svi gledaju da se docepaju Skandinavije, Njemacke ili Francuske :mrgreen: .
detroit-mercy

#3112 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

Point. wrote:
Mohamad Sissoko wrote:

Sieg heil??
O kojem samodostojanstvu pricamo, to sto nemozemo da gledamo na ulici nikoga ko je iole drugaciji od nas. Sta bi se desilo da nam nahrupi hrpa arapske sirotinje iz Alzira ili Maroka ili hrpa crnaca iz Senegala. Ne bi ni KKK bio ravan sta bi se desavalo kod nas. Kad se ovako gleda na ljude koji debelo placaju svaku uslugu koja im se pruzi kako bi se gledali oni sto pruze ruku da isprose sta :skoljka: .
detroit-mercy

#3113 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

animals wrote:Ovi par liberalni sto srcem brani Arape, bi pitao
ajmo licemjeri..
Vidim jos mi nisi nista napisao na moj odgovor da u BiH nema drugih turista osim arapa a fino sam ti postavio tabelu koja opovrgava tvoje baljezganje o turistima.
Sto se mene tice, nek dolazi i kupuje ko god hoce, Arapi, Nijemci, Japanci, Eskimi, nije bito ako imaju lovu nek dolaze. Ali kao sto rekoh, mi Amerima i Nijemcima nismo interesantni. I o kakvom doseljavanju pricamo kad budu ovdje u vrh glave mjesec ili dva i razguljuju nazad. Sta mislis da ti Arapi nista nerade nego iz guzice im umjesto govana izlaze pare pa naseljavaju okolo zemlje po svijetu.
Mohamad Sissoko

#3114 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mohamad Sissoko »

Point. wrote:
Mohamad Sissoko wrote:

Sieg heil??
Expel those sand niggers?
Sieg heil?
Fudo387

#3115 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Point. wrote:De ti turkofilu ohani sa tim glupostima. Samodostojanstvo 0 bodova.
Samodostojanstvo?
A da probas kako to izgleda u stvarnosti?
Ono, zaposlis se u Bosni i radis za 300 maraka mjesecno, tako par decenija.
Znam, neces, nisi lud, ne bih ni ja.
animals

#3116 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

detroit-mercy wrote:
ajmo licemjeri..
Vidim jos mi nisi nista napisao na moj odgovor da u BiH nema drugih turista osim arapa a fino sam ti postavio tabelu koja opovrgava tvoje baljezganje o turistima.
Sto se mene tice, nek dolazi i kupuje ko god hoce, Arapi, Nijemci, Japanci, Eskimi, nije bito ako imaju lovu nek dolaze. Ali kao sto rekoh, mi Amerima i Nijemcima nismo interesantni. I o kakvom doseljavanju pricamo kad budu ovdje u vrh glave mjesec ili dva i razguljuju nazad. Sta mislis da ti Arapi nista nerade nego iz guzice im umjesto govana izlaze pare pa naseljavaju okolo zemlje po svijetu.
BiH je sirok pojam..
tako da..
Matzan

#3117 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

ajmo licemjeri..

Ne mogu nas dopasti Jevreji.
Odoše svi u 'Rvacku, tamo se pravo sigurno osjećaju.

Image

Image

Image

Image

Ovoliki kukuruz kod nas u 'Rvackoj.
animals

#3118 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Ovi na slikama su ekvivalent onima koji su otvorili temu, zasto mrzimo Izrael..
budala ima svugdje, ali opravdavati nase gluposti zbog tudji je malo licemjerno..
Da ja otvorim temu, zasto mrzimo Arape,
nazvali bi me odmah poganim ustasom, nacistom i fasistom...
meni to nikad ne bi palo na pamet, jer ja ne mrzim nikoga, pa ni Arape..
ali volim da kritikujem anomalije..
Point.

#3119 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Fudo387 wrote:
Point. wrote:De ti turkofilu ohani sa tim glupostima. Samodostojanstvo 0 bodova.
Samodostojanstvo?
I kakve sad to ima veze sa onima o kojima ja pisem a to su oni koji izdrkavaju na Tursku i koji bi sa koju marku i saku pustinjskog pijeska prodali svoju babovinu? Bi li ti isti sa istim odusevljenjem docekivali recimo Ruse, Grke, Izraelce? Bi qurac moj.
Point.

#3120 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Mohamad Sissoko wrote: Expel those sand niggers?
Sieg heil?
Prodaj imanje arapu i seli za Tursku, znam da bi to najvise volio. :thumbup:
BHCluster

#3121 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by BHCluster »

animals wrote:Ovi na slikama su ekvivalent onima koji su otvorili temu, zasto mrzimo Izrael..
budala ima svugdje, ali opravdavati nase gluposti zbog tudji je malo licemjerno..
Srce moje napacheno.
detroit-mercy

#3122 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

Point. wrote:
Fudo387 wrote:
Samodostojanstvo?
I kakve sad to ima veze sa onima o kojima ja pisem a to su oni koji izdrkavaju na Tursku i koji bi sa koju marku i saku pustinjskog pijeska prodali svoju babovinu? Bi li ti isti sa istim odusevljenjem docekivali recimo Ruse, Grke, Izraelce? Bi qurac moj.
Kako nema veze, tavoris za 300 ili 500 km mjesecno i onda dodje ti neko i ponudi debelu lovu za neku pripizdinu na kojoj koza pase pod rucnom.
Sto ne pitas Crnogorce kad su prodavali babovinu po kamenjaru Rusima sta im je bilo na umu, dobiti lovu koju ni oni ni njihova djeca nemogu jos za tri zivota zaraditi. Pitaj dalmose kako se prodaju kamene kucice po vrletima, kad dodje Svabo, Arap, Rus i ne pita za cijenu. Babovina ganjaju oni koji imaju od cega da zive a oni sto sastavljaju kraj sa krajem, oni napustaju babovinu i nikada se ne osvrcu.
animals

#3123 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:Ovi na slikama su ekvivalent onima koji su otvorili temu, zasto mrzimo Izrael..
Srce moje napacheno.
Ti si dusa, koja djeli svoji 23% , preostale babovine.. :mrgreen:
BHCluster

#3124 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by BHCluster »

animals wrote:
BHCluster wrote:
Srce moje napacheno.
Ti si dusa, koja djeli svoji 23% , preostale babovine.. :mrgreen:
Tako brate nemoj se kamuflirati, reci sta ti je na dusi. Pa kad je tako sto ti ovdje pizdis?
animals

#3125 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Nisam ti ja brat..
preko drine ti je..
Locked