Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
HardcoreMX

#3101 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

-Pardoniram,to je poker smajlija,a ono bješe velika skala,jeli tako? :D

-To kao neka poskočica?Mislio sam da si davno ostavio igranje lastiša...boriš se, u keks se pretvoriš,tralalala...pa ti bi se stalno u nešto pretvar'o,blago tebi u kakvu si se ti školu upisao.. :lol:
-Znači,otvaram drugu knjigu Dozerove demagogije,u prošlom broju,zaboravio sam napomenuti da si letio brzinom svjelosti,pa će prvi podnaslov biti „Dozer percipira brzinu svjetlosti“,a drugi haman „Dozer,Titanik evolucije“. :D
-ZnaČi,evolucija je nešto što se transformiše iz nečega što je ranije bilo,to ono nešto k'o u Transformer,pa ti si dosada Dozer trebao postati brod Kruzer ili makar Buldozer. :lol:
-Čekaj,šta će ti reći Dawkins,kakvi prvi ljudi,prvo valjda nešto kao ti paramecijumi,ne možeš se transformisati preko reda Dožeru.Ili si totalno izgubio matricu.Ne,zaboravio si tvoju teoriju,prva knjiga je legenda,evoluirala transformacijom od starih Grka.
-Sad baš ne znam nikako šta govoriš,ali ti ta zadnja matrica tukne na nešto nastrano.
fatamorgana

#3102 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

Al' ovaj pinokio ukopava vjeru lopatom, k'o Alija Sitotanović! :sax:
Towelie

#3103 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Towelie »

fatamorgana wrote:Al' ovaj pinokio ukopava vjeru lopatom, k'o Alija Sitotanović! :sax:
Niti jedan vernik kao pojedinac nije niti garant vere, niti njen zvanicni portparol. Tako da je to ukopavanje vere u ocima posmatraca. :wink:
Zaitsev

#3104 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:@Zaitsew
Dawkins "najbolje zna". :lol: Evoluciju su stari Grci davno "otkrili".Ovi svi poslije njih nemaju pojma.
:D
Ma ko spominje Dawkinsa i evoluciju? :D Pitam jer mi nije jasno, jesu li Arapi prvi znali da je Zemlja okrugla ili neko drugi? :D
HardcoreMX

#3105 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@Fatos Nos JapanPinokios Morganos :D

A ti se kao ateist pokopanim osjećaš pa se mnogo brineš.

HardcoreMX

#3106 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Zaitsev wrote: Ma ko spominje Dawkinsa i evoluciju? :D Pitam jer mi nije jasno, jesu li Arapi prvi znali da je Zemlja okrugla ili neko drugi? :D
2 pitanja zahtjevaju 1 odgovor:a šta ti misliš? :D :D
RNG_25

#3107 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by RNG_25 »

Dozer wrote:P.S. Evolucija ne znaci da je sve nastalo samo od sebe, nego da je nesto postepeno postalo transformacijom iz necega ranijeg :lol:
Ista stvar.
Dozer

#3108 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

Hardcore je malo polupao loncine :D
Ma sta loncice...slupao covjek komplet sudja u bar 5 kuhinja :lol: :lol: :lol:

Sta kazes - Dawkins i evolucija? Pretpostavljam da si mislio na Darwina :lol: :lol:
Sta jos rece - evolucija znaci nastanak necega iz nicega? Cekaj malo.....pa zar Allah nije "rekao" da nesto ne moze nastati iz nicega, a istovremeno sam za sebe "kaze" da on "niti je rodjen, niti je postao, nego je on oduvijek" :-D Cool :lol:

Sta ono jos.... Aha... Heroj nas, pa blabla... Ocigledno si toliko mlad da se ne sjecas stare zajebancije "Borio se, borio i u keks pretvorio, heroj nas - Josip Krash" :D
Znas li uopste ko je bio Josip Krash? :D
Last edited by Dozer on 17/10/2016 10:13, edited 1 time in total.
Dozer

#3109 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

RNG_25 wrote:
Dozer wrote:P.S. Evolucija ne znaci da je sve nastalo samo od sebe, nego da je nesto postepeno postalo transformacijom iz necega ranijeg :lol:
Ista stvar.
Ha?! :shock:

-----

A za Zemlju - pa, "logicno" da su Arapi prvi znali da je Zemlja okrugla. To je dokaz "cudotvornosti" Kur'ana, pobogu :D
Pa nije bilo nista i nikoga prije Arapa ba....stvarno postavljate bezze pitanja :D
Dope_Man

#3110 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dope_Man »

Dozer wrote: Ha?! :shock:

-----

A za Zemlju - pa, "logicno" da su Arapi prvi znali da je Zemlja okrugla. To je dokaz "cudotvornosti" Kur'ana, pobogu :D
Pa nije bilo nista i nikoga prije Arapa ba....stvarno postavljate bezze pitanja :D
Mislim da je ono gore gdje se konacno morao suociti sa tim da nisu muslimani priv rekli da je okrugla, pa skrenuo na totalno lijevu pricu, najveci fail koji je ovdje napravio.. a napravio ih je dosta.

Dakle:
Dozer- Nasa rasprava je pocela..
Hardcore - AHA RASPRAVA JE POCELA, DAKLE SVE IMA POCETAK, ALLAH.

Genijalna logika. Tebi svaka cast kad imas zivaca ovoliko pisati takvima, nakon par nebuloza ja bi ih radije pustio, zasto bacati rijeci u zid koji nit cuje nit vidi.
fatamorgana

#3111 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

Towelie wrote:
fatamorgana wrote:Al' ovaj pinokio ukopava vjeru lopatom, k'o Alija Sitotanović! :sax:
Niti jedan vernik kao pojedinac nije niti garant vere, niti njen zvanicni portparol. Tako da je to ukopavanje vere u ocima posmatraca. :wink:
Meni se čini da ukopava na očigled sviju, neka kopa, svakako je tema o kopanju! U očekivanju boljih predstavnika .... :wink:
HardcoreMX

#3112 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@Fatos
Topic je pod znakom upitnika,a argumenti govore za sebe. Dao sam ti klip da vidiš da je znanost pokopala ateizam,e sad što ti je nos tvrdoglav,to u znanosti ne igra ulogu.
HardcoreMX

#3113 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

@Dozer
Naravno,polupao sudje u 50 i 5 kuhinja zablude i Dozerove demagogije :-D Vidi kakav sam ti rusvaj napravio...
Da ne znaš ni ko ti je idol.Dawkins je populist i trenutni adut teorije evolucije,Darwin bi se,pored ovolikog naučnog napretka,njega i odrekao,i sam je izrazio sumnju na kraju svoje knjige.Ma total uncool da toliko petljaš.Za evoluciju sam rekao da po tebi takvima, čitav svijet je nastao slučajno,a ti si spominjao nekakve transformacije.Allah stvara iz ničega,a ti ako misliš da si se transformisao iz majmuna ili banane,pa čuj to je tvoje demokratsko pravo.Ali nas nemoj u to miješati! :D
HaHa čuj očigledno,napreduje Dozerova demagogija zaključaka,kakve veze ima onda tvoja poskočica sa tim ,nekim iz tvoje generacije? Voliš li ti čokoladu?
;-) :D
HardcoreMX

#3114 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Dope_Man wrote: Mislim da je ono gore gdje se konacno morao suociti sa tim da nisu muslimani priv rekli da je okrugla, pa skrenuo na totalno lijevu pricu, najveci fail koji je ovdje napravio.. a napravio ih je dosta.

Dakle:

Genijalna logika. Tebi svaka cast kad imas zivaca ovoliko pisati takvima, nakon par nebuloza ja bi ih radije pustio, zasto bacati rijeci u zid koji nit cuje nit vidi.
-Pa hajde kad već misliš,obrazloži ti, ko je prvi tačno znao, da je Zemlja okrugla,možeš i ti razglabati i vjerovati da u galaksiji x rastu šporeti na drvetu,ali moraš to i dokazati.Usput donesi te moje ostale navodne failove,ako istinu govoriš,pa ćemo da vidimo ko je u fail-u.
- Vidim da sumnjaš da nema sve početak,usput vidi se na prvu da vladaš genijalnom logikom,pored tebe svi drugi su u nebulozi,rijetko se susreće takav genijalac,pa de nam onda objasni koja to stvar nema svoj početak?!Ko ili šta nema svoj početak?!
fatamorgana

#3115 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by fatamorgana »

HardcoreMX wrote:@Fatos
Topic je pod znakom upitnika,a argumenti govore za sebe. Dao sam ti klip da vidiš da je znanost pokopala ateizam,e sad što ti je nos tvrdoglav,to u znanosti ne igra ulogu.
Hoću Zaika i Ziketa! :place1:
Lopov-eliminator

#3116 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Lopov-eliminator »

Ono kad neko zivi u ubjedjenju da je ateizam=teorija evolucije...
HardcoreMX

#3117 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Image
mariner

#3118 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by mariner »

Kuran ponekad pokusava da objasni strukturu i svrhu necega..npr. zvijezde su postavljene kao ukras, sunce zalazi u mulj gdje zive ljudi a to vidio Aleksandar The Great kad je previse otiso prema zapadu, covjek od sjemena nastaje koje se ubaci..itd.
Prvo sto ne spomenu galaksije, komete, meteore nekim arapskim terminima?
Sto ne spomenu zvjezdu kao sunce i hidrogen koji prelazi u nove elemente, sto ne spomenu da ima vise zvjezda nego pjeska u sahari?
Sto ne spomenu atom i njegovu strukturu za nas obrazovanije i one koji ce to nekad u buducnosti otkriti ako vec stocarima i nomadima je to spansko selo?
Sto ne spomenu talase EM zracenja?
Sto me spomenu nigdje mikrobe, viruse, celije bilo obicne ili polne? Sto ne spomenu osnovu svih zivih bica D N K ??
DNK?
DNK?
Da je ovo spomenuto pa makar simbolicno mtaforicno u duhu arapskog ondasnjeg vremena. (npr. Postoji naka spirala koja se moze miljama razmotati..a zivot cini od boga dat..itd..) onda bi bilo ovo Iitekako i ozbiljno uzeti u razmatranje objave!
Stvar je sto se toliko kosi sa naukom slicno astrologiji i alhemiji da uopste nema mogucnost da udje kvalifikacije za analizu..
belfy

#3119 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:Image
God did it... pardon, opet pogresan forum...
Dope_Man

#3120 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dope_Man »

HardcoreMX wrote:
Dope_Man wrote: Mislim da je ono gore gdje se konacno morao suociti sa tim da nisu muslimani priv rekli da je okrugla, pa skrenuo na totalno lijevu pricu, najveci fail koji je ovdje napravio.. a napravio ih je dosta.

Dakle:

-Pa hajde kad već misliš,obrazloži ti, ko je prvi tačno znao, da je Zemlja okrugla,možeš i ti razglabati i vjerovati da u galaksiji x rastu šporeti na drvetu,ali moraš to i dokazati.Usput donesi te moje ostale navodne failove,ako istinu govoriš,pa ćemo da vidimo ko je u fail-u.
- Vidim da sumnjaš da nema sve početak,usput vidi se na prvu da vladaš genijalnom logikom,pored tebe svi drugi su u nebulozi,rijetko se susreće takav genijalac,pa de nam onda objasni koja to stvar nema svoj početak?!Ko ili šta nema svoj početak?!
Nemam potrebu da ti toliko paznje posvecujem jer ti ocito ne znas citati sto ti se postavi. Wiki link koji ti je Dozer ranije postavio (https://en.wikipedia.org/wiki/Spherical_Earth) ti govori o tome, i sadrzi relevantne reference. Ti si otvorio link, vidio da se negdje spominje rijec islam i sa nosom u oblacima ''zahvaljivao'' Dozeru sto daje argumente za tvoju tezu iako dio ''Islamic astronomy'' pocinje sa:

''Islamic astronomy was developed on the basis of a spherical earth inherited from Hellenistic astronomy.[46] The Islamic theoretical framework largely relied on the fundamental contributions of Aristotle (De caelo) and Ptolemy (Almagest), both of whom worked from the premise that the earth was spherical and at the centre of the universe (geocentric model).[46]''

Zar da onda takvima posvecujem paznju? Ne hvala, uzivam samo gledati kako se prosipas.

I sto se tice pocetka, ne znam. Mozda materija od koje se sastoji svemir nema pocetak, prema tome i nista ne bi imalo pocetak, sve je vjecno pri cemu samo materija mijenja formu. Ja kad umrem materija od koje sam sastavljen ne nestaje, samo mijenja formu i postaje dio zemlje, pa dio neke biljke koja izraste iz nje, neke zivotinje koja biljku pojede i pokupi hranjive materije itd.. ali ovo je za tebe prekomplikovano i zamisliti, pa da tebe ne prepadam sa razmisljanjem, a da svoje vrijeme ne gubim, ovo gornje je dovoljno pokazalo koliko si iskren prema samom sebi.
Last edited by Dope_Man on 17/10/2016 09:00, edited 2 times in total.
aurora313

#3121 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aurora313 »

Smrčkova škola: malo zagrebi pa žestoko opali. :)
Dozer

#3122 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

Dope_Man wrote:
Dozer wrote: Ha?! :shock:

-----

Mislim da je ono gore gdje se konacno morao suociti sa tim da nisu muslimani priv rekli da je okrugla, pa skrenuo na totalno lijevu pricu, najveci fail koji je ovdje napravio.. a napravio ih je dosta.

Dakle:

Ma zabavljam se :D
Ne gledam ti ja sve ovo kroz iskljucivo vjersku prizmu, nego i siru drustvenu. Ovakvi umovi su samo pokaz i dokaz zasto je ova drzava u qrcu... Kao i kakve sve generacije odgajaju ovi vlastodrsci. Neko ce reci da to nema nikakve veze jedno s drugim, ali i te kako ima ;)
Last edited by Dozer on 17/10/2016 10:29, edited 1 time in total.
Dozer

#3123 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:@Dozer
Naravno,polupao sudje u 50 i 5 kuhinja zablude i Dozerove demagogije :-D Vidi kakav sam ti rusvaj napravio...
Da ne znaš ni ko ti je idol.Dawkins je populist i trenutni adut teorije evolucije,Darwin bi se,pored ovolikog naučnog napretka,njega i odrekao,i sam je izrazio sumnju na kraju svoje knjige.Ma total uncool da toliko petljaš.Za evoluciju sam rekao da po tebi takvima, čitav svijet je nastao slučajno,a ti si spominjao nekakve transformacije.Allah stvara iz ničega,a ti ako misliš da si se transformisao iz majmuna ili banane,pa čuj to je tvoje demokratsko pravo.Ali nas nemoj u to miješati! :D
HaHa čuj očigledno,napreduje Dozerova demagogija zaključaka,kakve veze ima onda tvoja poskočica sa tim ,nekim iz tvoje generacije? Voliš li ti čokoladu?
;-) :D
Jedini stvarni rusvaj je onaj u tvojoj glavi, drug moj :D
Sta kazes -
Za evoluciju sam rekao da po tebi takvima, čitav svijet je nastao slučajno,a ti si spominjao nekakve transformacije.
I ovime ti smatras da si se ispravio u necemu po pitanju tvog stava o tome sta je evolucija (koji je, ocigledno, totalno pogresan jer evolucija jeste = transformacija)? :lol: :lol:

Znas sta je interesantno u ovoj tvojoj, ali zaista demagoskoj tiradi - da Allah stvara iz nicega, a sam je rekao da "nesto ne moze nastati iz nicega". Haj zaverglaj malo mozdane vijuge i probaj skontati sta si napisao :D
Last edited by Dozer on 17/10/2016 11:33, edited 1 time in total.
Zaitsev

#3124 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Zaitsev »

Tvrdokorni, nemoguće da pored tolike elokvencije i retorike ne možeš odgovoriti na ovako jednostavno pitanje: Da li su Arapi prvi znali da je zemlja okrugla? :mrgreen:
SamoVasGledam

#3125 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Shvatio je on da nisu, ali ga stid da prizna. Ako prizna onda će i priznati da se ispalio... već ko zna koji put.
Locked