Sirija vol. 2

Locked
Ripicipi

#3101 Re: Sirija vol. 2

Post by Ripicipi »

Mlohavi wrote:Turska srusi ruski avion, Rusi mudonje Turci pi**e. Laku noc.

Ma koliko redova napisali, boldirano ostaje nepromjenjeno.

Sto ti ovo Erdogan kmeci i zove Putina? Sta, da je znao da je Ruski, drugacije bi postupio :lol:
Sam Erdogan te demantuje, ali dzaba, kad ti ne kontas... niti ces ikada.
nosara

#3102 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Ironmen wrote:
Em2r wrote:Ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu vuci na stranu drzave koja, kad nam je bilo najteze, nije NISTA (u poredjenju sa x drugih stvarno nista) pomogla, drzavi nasljednici dinastije koja nas je ostavila srbima i austrougarima da nas kolju, i danas bosnjo navija za njih i prodaje obraz za "ooo bosna hersek braders braders" kad ode u tursku na more.

Ni meni to nikad nece biti jasno uzdizu turke koda su nam ikad valjali u istoriji a zaboravljaju nasu bracu u Iranu koji su nam najvise pomogli u ratu kada su Aliju pitali koja je zemlja najvise pomogla BiH rekao je Iran pa deset praznih mjesta pa tek onda drugi.
Iran ima kicmu, a Turska je k'o i mi... :D
hizo ramidovic

#3103 Re: Sirija vol. 2

Post by hizo ramidovic »

Turska se dobro drzi...samo naprijed
Last edited by hizo ramidovic on 26/11/2015 22:08, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#3104 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

nosara wrote:
Ironmen wrote:
Em2r wrote:Ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu vuci na stranu drzave koja, kad nam je bilo najteze, nije NISTA (u poredjenju sa x drugih stvarno nista) pomogla, drzavi nasljednici dinastije koja nas je ostavila srbima i austrougarima da nas kolju, i danas bosnjo navija za njih i prodaje obraz za "ooo bosna hersek braders braders" kad ode u tursku na more.

Ni meni to nikad nece biti jasno uzdizu turke koda su nam ikad valjali u istoriji a zaboravljaju nasu bracu u Iranu koji su nam najvise pomogli u ratu kada su Aliju pitali koja je zemlja najvise pomogla BiH rekao je Iran pa deset praznih mjesta pa tek onda drugi.
Iran ima kicmu, a Turska je k'o i mi... :D
Pa jes vala...tad su tursku vodili takvi.ko ti :mrgreen:
Ironmen

#3105 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Britanija se uključuje u zračne udare protiv ISIL-a u Siriji? Cameron: "Došlo je vrijeme, ne možemo više čekati"

Povraca mi se vise od ovog Camerona i njegovih izjava.
Udbas

#3106 Re: Sirija vol. 2

Post by Udbas »

Hajde plastični uzvrati turcima. Ovdje čirevi pucaju.
Kaligula I

#3107 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Teufik wrote:
KUZNETSOV wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /151126145

hahahahahahahah brkota se usro :lol:

...do sada je rezultat u ratovima između Turaka i Rusa 3:9...Erdo bi da smanji rezultat, ali mu loš dribling...ostala mu lopta iza leđa... :D
General War

#3108 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Ironmen wrote:

Jest i odmah povezali obavjestajno bezbjednosni aparat RBiH sa teroristima mnogo prije i al qaide i Isisa...citaj pod "afera Pogorelica". daj ba...
sarajevoxxxx

#3109 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

YPG i Džejš Suvar nakon žestokih borbi sa vojnim formacijama FSA zauzeli selo el-Malikijeh u sjevernoj okolini Haleba.
duh_sa_sjekirom

#3110 Re: Sirija vol. 2

Post by duh_sa_sjekirom »

muhafuca wrote:
ako si to skontao iz mog posta , nije ni cudo sto ne kontas sta se desava hiljadama kilometara od tebe.

Idi ljubi Erdoganu noge i navijaj za Tursku s Dodikom kad budu protiv nas igrali , mozda bude kakva vreca para i za tebe.
Bravo, majstore, pogodio si suštinu. :thumbup:
General War

#3111 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Ripicipi wrote:
Mlohavi wrote:Turska srusi ruski avion, Rusi mudonje Turci pi**e. Laku noc.

Ma koliko redova napisali, boldirano ostaje nepromjenjeno.

Sto ti ovo Erdogan kmeci i zove Putina? Sta, da je znao da je Ruski, drugacije bi postupio :lol:
Sam Erdogan te demantuje, ali dzaba, kad ti ne kontas... niti ces ikada.
Luda kuca :-) Turci neznaju koga gadjaju, Rusi neznaju ko ih gadja :D
husein_kapetan

#3112 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nego..
Konceptualno ovaj s-400 bi trebao biti anti-stealth projektil..mislim bazilarno. za ostale zrakoplove bi trebao biti dovoljan s-300... pa se pitam cemu onda njegovo uvodjenje u operativnost u Siriji? ..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3113 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

travnik wrote:
Prvo se kao najveća kukavica sakrio iz NATO-a,
turska se sakrila iza nato-a još 1952 godine
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3114 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

husein_kapetan wrote:Nego..
Konceptualno ovaj s-400 bi trebao biti anti-stealth projektil..mislim bazilarno. za ostale zrakoplove bi trebao biti dovoljan s-300... pa se pitam cemu onda njegovo uvodjenje u operativnost u Siriji? ..
Puno para spiskano na njeg pa da bude i neka korist od njeg.
fosna2014

#3115 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
nosara

#3116 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

Kad ga talaknu ko zna gdje ce zavrsit... Moze se otet kontroli, sejtan je to... :roll:
zrakomlat

#3117 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Em2r wrote:Sluzbena prica je jedno, ali ova manje sluzbena je skroz druga stvar. Jucer sam cesljao x portala u kojem 90% duznosnika raznih drzava, kao licni stav iznosi misljenje da je turska pretjerala, da bespotrebno izaziva komplikacije u sirijskom procesu, da je njihova uloga u sirijskom sukobu dvolicna te da je sve ocitije kako imaju drugacije interese u siriji od EU i ostatka svijeta. Istovremeno njihove drzave sluzbeno daju izjave nalik na onu koju je dao Stoltenberg.

Samo kod nas, ako imas misljenje suprotno ispranim mozgovima, odmah si cetnik, salonac, ajatolah itd.

Kao sto rekoh ranije, puno pametujemo za narod koji je nosio Torabiju vodu da im prouci.
I skupljao Esmeraldi za operaciju
nosara

#3118 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

zrakomlat wrote:
Em2r wrote:Sluzbena prica je jedno, ali ova manje sluzbena je skroz druga stvar. Jucer sam cesljao x portala u kojem 90% duznosnika raznih drzava, kao licni stav iznosi misljenje da je turska pretjerala, da bespotrebno izaziva komplikacije u sirijskom procesu, da je njihova uloga u sirijskom sukobu dvolicna te da je sve ocitije kako imaju drugacije interese u siriji od EU i ostatka svijeta. Istovremeno njihove drzave sluzbeno daju izjave nalik na onu koju je dao Stoltenberg.

Samo kod nas, ako imas misljenje suprotno ispranim mozgovima, odmah si cetnik, salonac, ajatolah itd.

Kao sto rekoh ranije, puno pametujemo za narod koji je nosio Torabiju vodu da im prouci.
I skupljao Esmeraldi za operaciju
:lol:

Mi smo cudo na planeti, neka nas... :bih:
sarajevoxxxx

#3119 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nakon nekoliko godina šaurma ponovo u Istočnoj Guti.Prvi dan se besplatno djelila.

http://www.radioalkul.com/%d8%a7%d9%84% ... %88%d8%b2/
japin_mutapi

#3120 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

moguće da je namijenjen više kontra američkih nego turskih aviona ... mada dođe na kraju isto jer su u nato-u obje zemlje
a ako ameri ne budu smjeli letjeti ili moraju dobiti dozvolu rusa ko će tući isil i braniti kurde u tom slučaju

od ovih esova 300-400 i ruskih udara najviše koristi ima isil
General War

#3121 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Sta ti znaci to "bazilarno"?
Grean

#3122 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Ironmen wrote:

Ko kaze da zaboravljamo. Niko Iranu ne zaboravlja sta su uradili za nas u epriodu 92-95 ali jebi ga, u Siriji nisu u pravu. Ako su vecinski siiti svrgnuli Sadama i vladaju Irakom, posteno je da se i u Siriji da vlast vecinskom sunitskom stanovnistvu a oni su pokazali da to zele i onda nema price. Demokratija.

Sto se Turske tice, Erdogan je davao dojam da ce biti drugaciji od onih beskicmenjaka koji su tada vladali Turskom i zato ima toliku prodrsku. Isto kao sa Srbima i Putinom. Jos jedan faktor je da su geografski najblizi i politicki najjaci od svih zemalja na koje mozemo racunati. Sad mozda oni jesu qurac od ovce i nece se nikad izdici iz bljuzge islamskih zemalja ali to je jedino sto imamo.
General War

#3123 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

japin_mutapi wrote:
moguće da je namijenjen više kontra američkih nego turskih aviona ... mada dođe na kraju isto jer su u nato-u obje zemlje
a ako ameri ne budu smjeli letjeti ili moraju dobiti dozvolu rusa ko će tući isil i braniti kurde u tom slučaju

od ovih esova 300-400 i ruskih udara najviše koristi ima isil
Najpametnije bi bilo da NATO prestane sa bombardovanjem ISILa i letovima iznad Sirije, neka to rusi srede sa 35 aviona i baterijom s300 ili s400...i ovako im divno ide :D
husein_kapetan

#3124 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

nosara wrote:
Kad ga talaknu ko zna gdje ce zavrsit... Moze se otet kontroli, sejtan je to... :roll:
Ipak mislim da se profilira malo drukciji scenario od onog sto mi na osnovu onog sto procitamo mozemo zaljuciti.. ako pogledas sada svi namah hoce da daju svoj "doprinos" u "borbi protiv isila".. nesto debelo ne valja..
A volio bi da grijesim..znam samo da u rasponu vremena dostupnog ljudskoj memoriji vise se nista slucajno ne desava..
japin_mutapi

#3125 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

General War wrote: Najpametnije bi bilo da NATO prestane sa bombardovanjem ISILa i letovima iznad Sirije, neka to rusi srede sa 35 aviona i baterijom s300 ili s400...i ovako im divno ide :D
to i jeste ruski cilj
Locked