Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mlohavi wrote:Turska srusi ruski avion, Rusi mudonje Turci pi**e. Laku noc.
Ma koliko redova napisali, boldirano ostaje nepromjenjeno.
Sto ti ovo Erdogan kmeci i zove Putina? Sta, da je znao da je Ruski, drugacije bi postupio
Sam Erdogan te demantuje, ali dzaba, kad ti ne kontas... niti ces ikada.
Em2r wrote:Ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu vuci na stranu drzave koja, kad nam je bilo najteze, nije NISTA (u poredjenju sa x drugih stvarno nista) pomogla, drzavi nasljednici dinastije koja nas je ostavila srbima i austrougarima da nas kolju, i danas bosnjo navija za njih i prodaje obraz za "ooo bosna hersek braders braders" kad ode u tursku na more.
Ni meni to nikad nece biti jasno uzdizu turke koda su nam ikad valjali u istoriji a zaboravljaju nasu bracu u Iranu koji su nam najvise pomogli u ratu kada su Aliju pitali koja je zemlja najvise pomogla BiH rekao je Iran pa deset praznih mjesta pa tek onda drugi.
Em2r wrote:Ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu vuci na stranu drzave koja, kad nam je bilo najteze, nije NISTA (u poredjenju sa x drugih stvarno nista) pomogla, drzavi nasljednici dinastije koja nas je ostavila srbima i austrougarima da nas kolju, i danas bosnjo navija za njih i prodaje obraz za "ooo bosna hersek braders braders" kad ode u tursku na more.
Ni meni to nikad nece biti jasno uzdizu turke koda su nam ikad valjali u istoriji a zaboravljaju nasu bracu u Iranu koji su nam najvise pomogli u ratu kada su Aliju pitali koja je zemlja najvise pomogla BiH rekao je Iran pa deset praznih mjesta pa tek onda drugi.
Jest i odmah povezali obavjestajno bezbjednosni aparat RBiH sa teroristima mnogo prije i al qaide i Isisa...citaj pod "afera Pogorelica". daj ba...
Mlohavi wrote:Turska srusi ruski avion, Rusi mudonje Turci pi**e. Laku noc.
Ma koliko redova napisali, boldirano ostaje nepromjenjeno.
Sto ti ovo Erdogan kmeci i zove Putina? Sta, da je znao da je Ruski, drugacije bi postupio
Sam Erdogan te demantuje, ali dzaba, kad ti ne kontas... niti ces ikada.
Luda kuca Turci neznaju koga gadjaju, Rusi neznaju ko ih gadja
Nego..
Konceptualno ovaj s-400 bi trebao biti anti-stealth projektil..mislim bazilarno. za ostale zrakoplove bi trebao biti dovoljan s-300... pa se pitam cemu onda njegovo uvodjenje u operativnost u Siriji? ..
husein_kapetan wrote:Nego..
Konceptualno ovaj s-400 bi trebao biti anti-stealth projektil..mislim bazilarno. za ostale zrakoplove bi trebao biti dovoljan s-300... pa se pitam cemu onda njegovo uvodjenje u operativnost u Siriji? ..
Puno para spiskano na njeg pa da bude i neka korist od njeg.
Kad ga talaknu ko zna gdje ce zavrsit... Moze se otet kontroli, sejtan je to...
Em2r wrote:Sluzbena prica je jedno, ali ova manje sluzbena je skroz druga stvar. Jucer sam cesljao x portala u kojem 90% duznosnika raznih drzava, kao licni stav iznosi misljenje da je turska pretjerala, da bespotrebno izaziva komplikacije u sirijskom procesu, da je njihova uloga u sirijskom sukobu dvolicna te da je sve ocitije kako imaju drugacije interese u siriji od EU i ostatka svijeta. Istovremeno njihove drzave sluzbeno daju izjave nalik na onu koju je dao Stoltenberg.
Samo kod nas, ako imas misljenje suprotno ispranim mozgovima, odmah si cetnik, salonac, ajatolah itd.
Kao sto rekoh ranije, puno pametujemo za narod koji je nosio Torabiju vodu da im prouci.
Em2r wrote:Sluzbena prica je jedno, ali ova manje sluzbena je skroz druga stvar. Jucer sam cesljao x portala u kojem 90% duznosnika raznih drzava, kao licni stav iznosi misljenje da je turska pretjerala, da bespotrebno izaziva komplikacije u sirijskom procesu, da je njihova uloga u sirijskom sukobu dvolicna te da je sve ocitije kako imaju drugacije interese u siriji od EU i ostatka svijeta. Istovremeno njihove drzave sluzbeno daju izjave nalik na onu koju je dao Stoltenberg.
Samo kod nas, ako imas misljenje suprotno ispranim mozgovima, odmah si cetnik, salonac, ajatolah itd.
Kao sto rekoh ranije, puno pametujemo za narod koji je nosio Torabiju vodu da im prouci.
moguće da je namijenjen više kontra američkih nego turskih aviona ... mada dođe na kraju isto jer su u nato-u obje zemlje
a ako ameri ne budu smjeli letjeti ili moraju dobiti dozvolu rusa ko će tući isil i braniti kurde u tom slučaju
od ovih esova 300-400 i ruskih udara najviše koristi ima isil
Ko kaze da zaboravljamo. Niko Iranu ne zaboravlja sta su uradili za nas u epriodu 92-95 ali jebi ga, u Siriji nisu u pravu. Ako su vecinski siiti svrgnuli Sadama i vladaju Irakom, posteno je da se i u Siriji da vlast vecinskom sunitskom stanovnistvu a oni su pokazali da to zele i onda nema price. Demokratija.
Sto se Turske tice, Erdogan je davao dojam da ce biti drugaciji od onih beskicmenjaka koji su tada vladali Turskom i zato ima toliku prodrsku. Isto kao sa Srbima i Putinom. Jos jedan faktor je da su geografski najblizi i politicki najjaci od svih zemalja na koje mozemo racunati. Sad mozda oni jesu qurac od ovce i nece se nikad izdici iz bljuzge islamskih zemalja ali to je jedino sto imamo.
moguće da je namijenjen više kontra američkih nego turskih aviona ... mada dođe na kraju isto jer su u nato-u obje zemlje
a ako ameri ne budu smjeli letjeti ili moraju dobiti dozvolu rusa ko će tući isil i braniti kurde u tom slučaju
od ovih esova 300-400 i ruskih udara najviše koristi ima isil
Najpametnije bi bilo da NATO prestane sa bombardovanjem ISILa i letovima iznad Sirije, neka to rusi srede sa 35 aviona i baterijom s300 ili s400...i ovako im divno ide
Kad ga talaknu ko zna gdje ce zavrsit... Moze se otet kontroli, sejtan je to...
Ipak mislim da se profilira malo drukciji scenario od onog sto mi na osnovu onog sto procitamo mozemo zaljuciti.. ako pogledas sada svi namah hoce da daju svoj "doprinos" u "borbi protiv isila".. nesto debelo ne valja..
A volio bi da grijesim..znam samo da u rasponu vremena dostupnog ljudskoj memoriji vise se nista slucajno ne desava..
General War wrote:
Najpametnije bi bilo da NATO prestane sa bombardovanjem ISILa i letovima iznad Sirije, neka to rusi srede sa 35 aviona i baterijom s300 ili s400...i ovako im divno ide