Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#3101 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:
Smrcak15 wrote:teske gluposti valjas, a i lazi ujedno, cuj da bicuju silovanu osobu, pa de mi molim daj neki hadis pa makar i apokrifan koji dozvoljava bicevanje silovane osobe :-)
Ti ovdje lažeš kad negiraš da se ovo ne dešava u Allahovo ime. Takvi kao ti i interpretiraju Kur'an na takav način te dolazi do ovakvih stvari. Dok ovo pišem to se negdje upravo dešava. A opet ponavljam, žena je za Allaha potrošna roba, tj upravu je čovjek kad kaže da 4 žene nemaju moć tj njihove riječi nemaju snagu i težinu kao nešto što muškarac kaže. :lol: Ali Allah nas voli sve, samo eto, tu i tamo nas mora prepadati i kažnjavati, teška srca, jer ne klanjamo :? :-)
desava se mnogo stosta u Allahovo ime a Allah nema nista sa tim, nego naprotiv ce takve da kazni koji u njegovo ime rade stvari koje on nije propisao, i to zestoko da kazni jer Allaha ugone u laz.

problem sa tobom sto sve naopako razumijes, i to ti godi sto naopako razumijes a ne postavljas stvari na prava mjesta

jer tebi godi da plojujes po Allahu, a ne uptias se dali je Alah ikad ili muhammed propisao da se silovana zena bicuje

cak sta vise znas li ti covjece sta Allah kaze za silovanu zenu u Kuranu:

24:33.... I ne nagonite robinje svoje da se bludom bave – a one žele biti čestite – da biste stekli prolazna dobra ovoga svijeta; a ako ih neko na to prisili, Allah će im, zato što su bile primorane, oprostiti i prema njima smilostan biti.

ispisi ovo i stavi na zid da citas svaku noc pred spavanje.

Ako Allah licno kaze da ce se smilovati silovanoj zeni kako onda ti mozes lagati i tvrditi da je bicavanje zene sastavni dio islama, pusti mi to sto neko radi to, u ovim ludim vremenima neduzne glave se sijecu radi Allaha a Allah nema nista sa tim, pa hocemo li Allaha optuziti za nedjela ljudi, kako li samo naopako postavljas stvari i onda se cudis sto nevjerujes kad frcaju strawman argumenti iz Tebe.

nacrtas sam sliku i onda opalis paljbu po njoj, a ja ti kazem, nemam nista sa tom sliku , slika predstavlja skroz suprotno od onoga sto vjerujem.
aditon

#3102 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Smrcak sve je meni jasno, samo si mi ti malo nejasan :roll: :)

Samo mi još objasni jednu stvar. Kako je moguće da neko nešto učini u ime Allaha, jer ako je Kur'an s svojim ajetima svugdje isti, kako onda imamo situacije gdje se silovana žena kažnjava bičevanjem jer je ona kao isprovocirala svoje silovanje te se u ima Allaha kažnjava za nedolično ponašanje? Zašto misliš da je tvoje tumačenje ajeta ispravno a nije ovih dželata. Zašto misliš, ako misliš, da je pogrešna borba ovih ISIL-ovaca i zašto misliš da, ako misliš, nije. Zašto imamo različita tumačenja ajeta ako je sve tako jasno napisano. Ili će najprije biti da se verzije Kur'ana od mjesta do mjesta razlikuju, od prevoda do prevoda .
Smrcak15

#3103 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:Smrcak sve je meni jasno, samo si mi ti malo nejasan :roll: :)

Samo mi još objasni jednu stvar. Kako je moguće da neko nešto učini u ime Allaha, jer ako je Kur'an s svojim ajetima svugdje isti, kako onda imamo situacije gdje se silovana žena kažnjava bičevanjem jer je ona kao isprovocirala svoje silovanje te se u ima Allaha kažnjava za nedolično ponašanje? Zašto misliš da je tvoje tumačenje ajeta ispravno a nije ovih dželata. Zašto misliš, ako misliš, da je pogrešna borba ovih ISIL-ovaca i zašto misliš da, ako misliš, nije. Zašto imamo različita tumačenja ajeta ako je sve tako jasno napisano. Ili će najprije biti da se verzije Kur'ana od mjesta do mjesta razlikuju, od prevoda do prevoda .
Kako je moguće da neko nešto učini u ime Allaha, jer ako je Kur'an s svojim ajetima svugdje isti, kako onda imamo situacije gdje se silovana žena kažnjava bičevanjem jer je ona kao isprovocirala svoje silovanje te se u ima Allaha kažnjava za nedolično ponašanje?
pazi jednu stvar, kad ti sejtan popije mozak, dzaba sto su ajeti jasni, nema lijeka za takve osim ako im se Allah smiluje. nemozes kriviti Allaha i jasne ajete ako su ljudi glupi i neshvataju jasne ajete nego na svoju ruku kroje vjeru kako njima pase.
kako onda imamo situacije gdje se silovana žena kažnjava bičevanjem jer je ona kao isprovocirala svoje silovanje te se u ima Allaha kažnjava za nedolično ponašanje?
to je ludilo nad ludilom, vjeruj mi ja bi takve sa slacu izbicevao koji takve stvari rade i zagovaraju da se jadna zena izbicuje, to je van svake pameti, da islam zagovara takve stvari vjeruj mi nikad ja islama nebi ni primirisao.

ali problem sa tobom je sto mislis da ono sto rade glupaci je dio od islama, i onda ti u sebi, eh vidi jesam upravu, sto dalje od vjere i ovih manijaka to bolje, i na taj nacin sebe samo u zabludu odvodis jer mislis da je to dio islama a veze sa islamom nema.

Tvoj nivo shvatanja islama je na ovom nivou:

zamisli se dodjes u jedno mjesto prvi put susretnes muslimane, ali ti muslimani su daleko od islama ni ti ni oni neznate sta je pravi islam, i vidis ih kako vjeruju da je Allah utjelovljen u gustera, obozavaju gustera recimo, i ti u sebi kontas e jes vam super vjera svaka vam cast, bas je lijep ovaj islam. A neznas ni ti ni oni da obecava Allah dzehennem takvima koji obozavaju Allaha na takav nacin da se Allah utjelvoljuje u njegova stvorenja.
Eh upravo si ti na tom nivou shvatanja i zablude.

Zašto misliš da je tvoje tumačenje ajeta ispravno a nije ovih dželata.
zato sto je jasan tekst Kuran i hadis, zato sto vecina islamskih ucenjaka upravo govori onako kako ja tvrdim.

Pazi jednu stvar, Isil je teroristicka sekta koja hoce sebe da pripise islamu, isto kao sto je ku klux klan sekta koja se pripisuje krscnastvu.
A poslanik je nagovjestio ovu sektu ISIL(a allah najbolje zna) i da se treba zestoko boriti protiv njih.

Niko niakada vee zlo nije zadao muslimanima kao ovi isilovci, pa pogledaj, muha da prdne oni ce prirpisate sebi to, lav kad pojede antilopu oni sebi to pripisu, necija zena stavi previse soli u supu eto ih odmah da se oglase kako su oni odgovorni za to. nemoze zlo proci a da ga oni sebi ne pripisu.

i sto je najgore pokusavaju da kopiraju islam, brade, te serijatske zakone ovo ono ali to pomute za masa zla sto nema veze sa islamom, i takav nered naprave da ja kao musliman bi se odrekao vjere a kamoli neko tamo sto nepoznaje islam.
isil je veliko zlo za islam.
Zašto imamo različita tumačenja ajeta ako je sve tako jasno napisano
strasti strasti i samo strasti, eto sto
aditon

#3104 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Tema je svijet bez religija.
Pretpostavljam da si ti glasao da je ovako kako jeste dobro stanje. Ja sam glasao za prvu opciju, tj da bi svijet mnogo bolji bio bez religija. Nekako gdje su religije involvirane pojavljuju se i šejtani. Tih šejtana nema među ateistima. A u ime religija se ubilo stotine i stotine miliona ljudi. Valjda šejtani ušli u njih il šta već. Kako u mene nije nikad ušao niti će kad ući jer sam zdravog razuma, ne ispranog mozga i bez utjecaja ljudi, pa eto i takvih poput tebe. Zbog takvih poput tebe, fanatizam se rađa, pa čemo onda reči da je šejtan ušao kao u njih....valjda svima tako odgovara da bi nastavili svu ovu priču oko vjere i održali svoje pozicije u tom mehanizmu. Jer religija i vjera je jedan veliki mehanizam, sistem koji je veći i od državnog sistema, zato se svi tako žestoko bore da ga očuvaju.

Osim dijela gdje se konstantno ljudima prijeti džehenemom, "svete knjige" su u principu ok sve dok bi se ljudi ponašali tačno onako kako piše. Tek tada bi svijet s religijama mnogo bolje mjesto bilo iako ja ni tada ne bi bio u tom điru. Međutim, to nije slučaj, niti će kad biti. Religije su oružje u rukama pojedinca koji na taj način ogromnom masom upravljaju kao da su hipnotisani. Ja ti garantujem da sam časniji od večine vjernika pa bilo kojoj religiji da pripadaju. Al po tebi, svejedno, nisam klanjao - džehenem. Žalosno je da se morate služiti utjerivanjem straha da bi pridobili slijedbenike. Ključ je u obrazovanju. Budalama je uvijek bilo lako manipulisati.
mousstapha

#3105 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Smrcak15 wrote:nemozes kriviti Allaha i jasne ajete ako su ljudi glupi
Jah, krivićemo loš heroin. :oops:
mirzaaa33

#3106 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

Da li bi voljeli da cijela planeta bude poput jednog velikog Islanda ili poput _navedite neku zemlju gdje islam drži konce_ ili hrišćanstvo. Bilo koju.
Kikibombona

#3107 Re: Svijet bez religija

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:
aditon wrote:
Smrcak15 wrote:nepotvrdjujem nego ti naopako sve razumijes, i odnosis zakljucke na osnovu pogresnih razmisljanja

dovoljno je bilo prije slijedjenje isusa , ili Mojsija, ili drugih boziji poslanika da se udje u dzennet, nije potreban nikakav Kur'an.
This is getting interesting :izet:

Čitam ovu rečenicu 10 puta i pokušavam da shvatim smisao. Znači dok Kur'an nije objavljen, dovoljno je bilo slijediti Bibliju i Toru. Sad kad je Kur'an objavljen, to više nije dovoljno te će svi koji su nastavili slijediti ove dvije "svete knjige" ipak u Džehenem. Zanimljiva teza. A de mi reci onda jesu u Džehenem otišli npr svi Vikinzi, Maje, Egipčani itd., ljudi koji su živjeli prije 15, 20, 100 hiljada godina? Radi se o milionima, stotinama miliona ljudi, svi u džehenmu :? Ovo stalno izbjegavaš da ogovoriš jer nemaš odogovora na ovo moje pitanje.

Za Allaha, žene su sluge drugog reda, u mnogim stvarima imaju podjenaka i ne veća prava od životinja. Žašto ne bi žena kao nagradu od Allaha mogla imati 72 muškarca? Naravno, zato što je žena zadnja rupa na sviralu. U molitvama, u svemu, žene su odvajane u posebene torove, zasebne torove, Kad je đenaza, žene se mole u posebnoj prostoriji u nemogućnosti da tuguju zajedno s muškarcima gubitak voljene osobe, u molitvama obično ulaze na poseban ulaz, na poseban sprat, žene su nagrada muškarcima, moraju pokriti sve što im je taj isti Allah podaraio. Onda ih je trebao napraviti bez lica i naličja, kad je tako i kad je svemoguć. Mada sam ti ovdje sada dao prostora da se pokažeš s svojim "argumentima" a tačno znam i šta češ napisati, ali odmah da ti kažem, mlačenje prazne slame :lol:
citaj malo bolje sta pisem a ne kako ti to na svoju ruku shvatas.

Znači dok Kur'an nije objavljen, dovoljno je bilo slijediti Bibliju i Toru. Sad kad je Kur'an objavljen, to više nije dovoljno te će svi koji su nastavili slijediti ove dvije "svete knjige" ipak u Džehenem. Zanimljiva teza.
ja sam napisao slijedjenje isusa a ne biblije. znaci njegova ucenja a ne ucenja pavla koji je napisao vecinu novog zavjeta.
A de mi reci onda jesu u Džehenem otišli npr svi Vikinzi, Maje, Egipčani itd., ljudi koji su živjeli prije 15, 20, 100 hiljada godina? Radi se o milionima, stotinama miliona ljudi, svi u džehenmu :? Ovo stalno izbjegavaš da ogovoriš jer nemaš odogovora na ovo moje pitanje.
niko ne ide u dzehennem dok mu se ne posalje poslanik ili covjek koji ce ih uputiti na pravi put

Allah kaze:
“… I Mi nikada ne kaznjavamo dok Poslanika ne posaljemo (da upozori)” (Isra, 15)

Osoba koja nikada nije cula za Islam ili za Poslanika, s.a.v.s., i ko nikada nije cuo poruku u svojoj pravoj i tacnoj formi, nece biti kaznjen od strane Allaha, dz.s., ako umre u stanju kufra (nevjerstva). Da je pitano sta ce se desiti sa njime, odgovor bi bio d ace ga Allah, dz.s., testirati na Dan Prozivljenja: ako se pokori, uci ce u Dzennet, a ako se ne pokori uci ce u Dzehennem. Dokaz (delil) za ovo je hadis el-Aswad ibn Saree’, koji navodi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:

“Cetvorica ce uloziti protest Allahu na Danu Prozivljenja: gluhi covjek koji nikada nista nije cuo, ludi covjek, izuzetno stari covjek, i covjek koji je umro tokom fatrah (vremenu izmedju Isaa, a.s., i Muhammeda, s.a.v.s.). Gluhi ce reci: ‘O Gospodaru, Islam je dosao ali ja nikada nisam nista cuo.’ Ludi ce reci: ‘O Gospodaru, Islam je dosao ali su djeca trcala zamnom i gadjali me kamenjima.’ Veoma stari covjek ce reci: ‘O Gospodaru, Islam je dosao ali ja nisam nista razumeo.’ Covjek koji je umro tokom perioda fatrah ce reci: O Gospodaru, Poslaniknije dosao do mene.’” On (Allah,dz.s.) ce prihvatiti njihova obecanja na pokornost, onda ce him rijec biti poslata da udju u Vatru. Tako mi Onoga u cijoj je ruci Muhammedova dusa, ako udju u nju, bice hladna i sigurna za njih.”

A prema drugoj predaji, on je rekao: “Ko god udje u nju, bice hladna i sigurna za njega, a ko god ne udje u nju, bice odvucen njoj.” (Hadis biljezi Imam Ahmed i Ibn Hiban, i Albani ga ocjenjuje kao sahih, Saheeh al-Jaami’, 881)
Za Allaha, žene su sluge drugog reda, u mnogim stvarima imaju podjenaka i ne veća prava od životinja. Žašto ne bi žena kao nagradu od Allaha mogla imati 72 muškarca? Naravno, zato što je žena zadnja rupa na sviralu. U molitvama, u svemu, žene su odvajane u posebene torove, zasebne torove, Kad je đenaza, žene se mole u posebnoj prostoriji u nemogućnosti da tuguju zajedno s muškarcima gubitak voljene osobe, u molitvama obično ulaze na poseban ulaz, na poseban sprat, žene su nagrada muškarcima, moraju pokriti sve što im je taj isti Allah podaraio. Onda ih je trebao napraviti bez lica i naličja, kad je tako i kad je svemoguć. Mada sam ti ovdje sada dao prostora da se pokažeš s svojim "argumentima" a tačno znam i šta češ napisati, ali odmah da ti kažem, mlačenje prazne slame
pa ako to zeli i dobit ce, samo pitas li se hoce li to zeliti

Allah kaze za dzennet:

"...u njemu ce biti sve sto duse zazele i cime se oci nasladjuju, i u njemu cete vjecno boraviti" (Az-Zuhruf 71)
Cudan je osjecaj dok citam sve ovo... kada razmislim, skoro isti kao kada iz znatizelje procitam neku bajku... i malo je cudno i neobicno kada odrasli covjek cita i jos cudnije kada vjeruje u bajke...

Al' treba do smrti cuvati ono djecije u sebi!
Problem je jedino kada covjek sa bajkama pretjera, pa zapostavi neke konkretne stvari ili pocne raditi gluposti inspirisan bajkama!
mirzaaa33

#3108 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

sherbett wrote:
mirzaaa33 wrote:Da li bi voljeli da cijela planeta bude poput jednog velikog Islanda ili poput _navedite neku zemlju gdje islam drži konce_ ili hrišćanstvo. Bilo koju.
A koja je poanta ovog pitanja?
Da se odgovori na njega :skoljka:
aditon

#3109 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

@Smrcak i njemu slični

Šta su to norvežani Allahu skrivili pa tamošnji muslimani poste po 20 sati u ovom Ramazanu :D Možda samo Allah nije računao na to da će muslimana biti i u Norveškoj ili... :?
zagortenej

#3110 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

aditon wrote:@Smrcak i njemu slični

Šta su to norvežani Allahu skrivili pa tamošnji muslimani poste po 20 sati u ovom Ramazanu :D Možda samo Allah nije računao na to da će muslimana biti i u Norveškoj ili... :?
zato će najviše Norvežana biti u dženetu, a najmanje Australaca :D

Image
mirzaaa33

#3111 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

sherbett wrote:
Ista znaci "drzi konce"?
Poenta je da se religije nisu pokazale dobrim za vođenjem humanog i prosperitetnog društva za sve njegove članove.
Držati konce znači voditi kolo.
skupljac_zeljeza

#3112 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

aditon wrote:@Smrcak i njemu slični

Danas postim 18 sati i nikakav mi problem ne bi bio i ta još dva sata. Ako imaš jak karakter nema teško i labavo. :mrgreen:
Arslan_11

#3113 Re: Svijet bez religija

Post by Arslan_11 »

lako je meni za vas, ja ljevak i prvo obujem lijevu tenu. Sejtan himself... :evil:
skupljac_zeljeza

#3114 Re: Svijet bez religija

Arslan_11 wrote:lako je meni za vas, ja ljevak i prvo obujem lijevu tenu. Sejtan himself... :evil:
Po ateističkom tefsiru završit ćeš na dnu džehennema. :mrgreen:
aditon

#3115 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Znači, paradox, jer Kur'an nikad nije ni mogao predvidjeti, tj njegovi autori nisu mogli predvidjeti da će iz pustinje na arapskom poluotoku se islam raširiti čak i do Norveške npr. U gradu Tromso na sjeveru Norveške u ovo doba godine sunce nikad ne zalazi. Jako visoko na nebu je i kad je npr kod nas 3 ujutro i mrkli mrak. I šta su onda skontali tamošnji muslimani. Pa skontali su da moraju updateovati Kur'an tj pravila za post, te su odlučili da će se omrsiti u vrijeme kada to čine i u Meki ili najbližoj islamskoj zemlji. Šta li Allah na sve ovo kaže :? Odnosno još bolje, šta Smrcak na ovo kaže :D
Dozer

#3116 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: Osoba koja nikada nije cula za Islam ili za Poslanika, s.a.v.s., i ko nikada nije cuo poruku u svojoj pravoj i tacnoj formi, nece biti kaznjen od strane Allaha, dz.s., ako umre u stanju kufra (nevjerstva).
Boldirano mi se posebno svidja :D
Dakle, posto sam ja rodjen vise od 1500 godina nakon zadnjeg poslanika, samim tim je vise nego jasno da ama bas nikako nisam mogao CUTI poruku u njenoj pravoj i tacnoj formi (nazalost, doticni tada nije raspolagao audio i video tehnologijom...), pa samim tim necu ni biti "kaznjen" :D
Cool :thumbup:
Da je pitano sta ce se desiti sa njime, odgovor bi bio d ace ga Allah, dz.s., testirati na Dan Prozivljenja: ako se pokori, uci ce u Dzennet, a ako se ne pokori uci ce u Dzehennem. Dokaz (delil) za ovo je hadis el-Aswad ibn Saree’, koji navodi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:
Hadis je "Dokaz"? Seriously...?

P.S. Poznajem covjeka koji se zove Hadis... Mozda je on zaista dokaz...necega..cega god...
Smrcak15

#3117 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:Znači, paradox, jer Kur'an nikad nije ni mogao predvidjeti, tj njegovi autori nisu mogli predvidjeti da će iz pustinje na arapskom poluotoku se islam raširiti čak i do Norveške npr. U gradu Tromso na sjeveru Norveške u ovo doba godine sunce nikad ne zalazi. Jako visoko na nebu je i kad je npr kod nas 3 ujutro i mrkli mrak. I šta su onda skontali tamošnji muslimani. Pa skontali su da moraju updateovati Kur'an tj pravila za post, te su odlučili da će se omrsiti u vrijeme kada to čine i u Meki ili najbližoj islamskoj zemlji. Šta li Allah na sve ovo kaže :? Odnosno još bolje, šta Smrcak na ovo kaže :D
ja postim upravo 20 sahata na dan, a 4 sahata mogu jesti.

i vidi me, ziv sam, cak sta vise super se osjecam.

u cemu je problem? pa bilo je nekad vrijeme kad se postilo od 7 do 15:00 sahata, pa sta sad.
Smrcak15

#3118 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: Osoba koja nikada nije cula za Islam ili za Poslanika, s.a.v.s., i ko nikada nije cuo poruku u svojoj pravoj i tacnoj formi, nece biti kaznjen od strane Allaha, dz.s., ako umre u stanju kufra (nevjerstva).
Boldirano mi se posebno svidja :D
Dakle, posto sam ja rodjen vise od 1500 godina nakon zadnjeg poslanika, samim tim je vise nego jasno da ama bas nikako nisam mogao CUTI poruku u njenoj pravoj i tacnoj formi (nazalost, doticni tada nije raspolagao audio i video tehnologijom...), pa samim tim necu ni biti "kaznjen" :D
Cool :thumbup:
Da je pitano sta ce se desiti sa njime, odgovor bi bio d ace ga Allah, dz.s., testirati na Dan Prozivljenja: ako se pokori, uci ce u Dzennet, a ako se ne pokori uci ce u Dzehennem. Dokaz (delil) za ovo je hadis el-Aswad ibn Saree’, koji navodi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:
Hadis je "Dokaz"? Seriously...?

P.S. Poznajem covjeka koji se zove Hadis... Mozda je on zaista dokaz...necega..cega god...
Kuran je u pravoj i tacnoj formi, hadisi takodzer, tako da nema se cime pravdati, vjeruj mi.
mousstapha

#3119 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Image
asurbanipal

#3120 Re: Svijet bez religija

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:
Kuran je u pravoj i tacnoj formi, hadisi takodzer, tako da nema se cime pravdati, vjeruj mi.

:mrgreen:
Dozer

#3121 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

aditon wrote:Znači, paradox, jer Kur'an nikad nije ni mogao predvidjeti, tj njegovi autori nisu mogli predvidjeti da će iz pustinje na arapskom poluotoku se islam raširiti čak i do Norveške npr. U gradu Tromso na sjeveru Norveške u ovo doba godine sunce nikad ne zalazi. Jako visoko na nebu je i kad je npr kod nas 3 ujutro i mrkli mrak. I šta su onda skontali tamošnji muslimani. Pa skontali su da moraju updateovati Kur'an tj pravila za post, te su odlučili da će se omrsiti u vrijeme kada to čine i u Meki ili najbližoj islamskoj zemlji. Šta li Allah na sve ovo kaže :? Odnosno još bolje, šta Smrcak na ovo kaže :D
Ti se nemoj zajebavati...
Mislim... Ocigledno svemocni i svetacni Kur'an bas i nije takav kakvim ga se predstavlja, a samim tim ni onaj koji je diktirao njegov sadrzaj nije bio toliko vispren i sveznajuci da skonta da zora ne svice i Sunce ne zalazi u isto vrijeme na cijeloj planeti k'o u tadasnjoj Arabiji :D.

Ali, da je neki poslanik tada uspio dobaciti do daleke sjeverne Norveske, ili jos dalje Amerike (za koju nije ni znao da postoji), mozda bi danas i to bile islamske drzave... Ovako, jbg... Nesreca...
Ali, zato su tu "mac i oganj", tj. eksploziv i teror, da se to promijeni.
Doduse, nista bolji nisu ni ovi krstasi... I tako zadnjih 2000 godina...
skupljac_zeljeza

#3122 Re: Svijet bez religija

Dozer wrote: Mislim... Ocigledno svemocni i svetacni Kur'an bas i nije takav kakvim ga se predstavlja, a samim tim ni onaj koji je diktirao njegov sadrzaj nije bio toliko vispren i sveznajuci da skonta da zora ne svice i Sunce ne zalazi u isto vrijeme na cijeloj planeti k'o u tadasnjoj Arabiji :D.
De ovako najjednostavnije da shvatiš. Šta piše u Kur'anu kako se klanja akšamski farz? Možeš mi kao dobar poznavalac Kur'ana izvaditi te ajete?
skupljac_zeljeza

#3123 Re: Svijet bez religija

Dozer wrote: Ali, da je neki poslanik tada uspio dobaciti do daleke sjeverne Norveske, ili jos dalje Amerike ....
Do Amerike izgleda jeste. Šta kaže poglavica plemena Sietl predsjedniku SAD-a Franklinu Pirsu?
Jednu stvar znamo, koju će bijeli čovjek jednog dana otkriti - naš Bog je isti Bog. Vi sada možete misliti da ga vi imate kao što želite imati našu zemlju; ali to ne možete. On je Bog čovjeka i njegova samilost jednaka je za crvenoga čovjeka kao i za bijeloga. Ta zemlja je draga Njemu i škoditi zemlji jest prezirati njezinog Stvoritelja. Bijeli također trebaju prolaz; možda brže nego sva druga plemena. Zaprljajte vaš krevet i jedne noći ugušit ćete se u vlastitom smeću.

Ali u vašoj propasti svijetlit ćete sjajno, potpaljeni snagom Boga koji vas je donio na tu zemlju i za neku posebnu svrhu dao vam vlast nad njome kao i nad crvenim čovjekom.
mirzaaa33

#3124 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

Allahu dragi :lol:
arzuhal

#3125 Re: Svijet bez religija

Post by arzuhal »

mousstapha wrote:Image
Image
Locked