Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
AleksoMKD

#3101 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Connaisseur Karlin wrote:
Postojanje ileglanih ekonomskih imigranata nije novost,a oni su odvek dio migarcije .
Tocno. No ovim im je otvoren put. Hiljade ako ne i desetine hiljada se izmesalo sa izbeglicama "izgubilo" dokumenta i krenulo put Nemacke. Pazi nije meni problem, oni ne zele ostati ovde kod nas i srecan im put ali meni je vrlo glupo i neodgovorno pustiti desetine hiljada ljudi bez dokumenata da predju 4-5 granice.
Connaisseur Karlin wrote: markel ih je pozvala sa ciljem koji nam nije nikak javno objasnjen,zato je nelogicno osudjivati rad osobe ,o kojem ne znamo detalje.
Naprotiv, meni je nelogicno ne dati obrazlozenje zasto ih je pozvala u ime cele EU. Opet, meni nije problem, ali razumem Istocnjake jer oni nju nisu glasali za precednika Evrope a ona im nije dala nikakvo obrazlozenje. Imaju se pravo ljutiti.
Sve neka je njen motiv bio iz ciste humanosti, i slepac bi video da ce reakcije biti negative.

Osim ako joj cilj nije ujediniti Evropu kroz rast desnice i pretvaranja EU u Cetvrti Rajh :D (salim se naravno)
Connaisseur Karlin

#3102 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Connaisseur Karlin »

AleksoMKD wrote:
Postojanje ileglanih ekonomskih imigranata nije novost,a oni su odvek dio migarcije .
Tocno. No ovim im je otvoren put. Hiljade ako ne i desetine hiljada se izmesalo sa izbeglicama "izgubilo" dokumenta i krenulo put Nemacke. Pazi nije meni problem, oni ne zele ostati ovde kod nas i srecan im put ali meni je vrlo glupo i neodgovorno pustiti desetine hiljada ljudi bez dokumenata da predju 4-5 granice.
Connaisseur Karlin wrote: markel ih je pozvala sa ciljem koji nam nije nikak javno objasnjen,zato je nelogicno osudjivati rad osobe ,o kojem ne znamo detalje.
Naprotiv, meni je nelogicno ne dati obrazlozenje zasto ih je pozvala u ime cele EU. Opet, meni nije problem, ali razumem Istocnjake jer oni nju nisu glasali za precednika Evrope a ona im nije dala nikakvo obrazlozenje. Imaju se pravo ljutiti.
Sve neka je njen motiv bio iz ciste humanosti, i slepac bi video da ce reakcije biti negative.

Osim ako joj cilj nije ujediniti Evropu kroz rast desnice i pretvaranja EU u Cetvrti Rajh :D (salim se naravno)
Kompletan Markleni slucaj je misterija,a postoje vise teorija o njenom potezu,ali to je dio koji mene najmanje zabrinjava,jer izbjeglice se i danas krecu,EU ni danas ne radi puno na rijesavanju problema,treba se aktivirati sa radom. Istocna Evropa ,ukljucuji i Balkan,imaju svoje intren probleme i konflikte,a Varskavske drzave mogu djelomicno voditi individulanu politiku,ali se ne mogu izolirati od EU imigracione politike. Negativne reakcije Istocnjaka,sigruna sam, da je i Makrelica oekivala,a ona je sovjim potezom jednostavno "natjerlaa" iste na nehumane rekacije. Madzarska je vracala izbjelgice tokom rata u BiH, zato me ne cudi da pokusvajau vratiti danasnje izbjelgice. Rast dsnice u EUropi je poceo prije rata u Sirjii,a Njemacka je oduvijek vodja EU zajednice. :)
Connaisseur Karlin

#3103 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Challenger__ wrote:- Za one koji žele da razumiju ova dešavanja preporučujem knjigu:

Image

Dostupna je na i na netu.
ja poznjame sadrzaj knjige :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3104 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

cilj je unistiti neke europske nacije mijesanjem sto i nije lose da se sve sprovodi transparentno i po zakonu
religiju su vec unistili...transparentno i po zakonu nacije su očito tvrdje a legalne migracije nisu dovoljne

eh sad sto poslije unistenja nacija...

nisu ovo teorije zavjera... cista logika...samo ne vidim razlog... modza stvaranje sjedinjenih srzava europe
a mozda i nema nekog velikog cilja samo dnevna rjesenja

i da...angela je kriva za smrt tisuca ljudi
Connaisseur Karlin

#3105 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Black swan wrote:cilj je unistiti neke europske nacije mijesanjem sto i nije lose da se sve sprovodi transparentno i po zakonu
religiju su vec unistili...transparentno i po zakonu nacije su očito tvrdje a legalne migracije nisu dovoljne

nisu ovo teorije zavjera... cista logika...samo ne vidim razlog... modza stvaranje sjedinjenih srzava europe

Postavlja se pitanje: Da li je Markelica ziasta jedna i jedina osoba koja je donjela takvu odluku! Smrt izbjelgica se desavala i prije njenog poteza,ali se nije puno pisalo u medijima.

Religije nisu unistene,vec su postavljene na pravo mjesto,jer njihova uloga ne moze biti izand uloge drzave.

O teoriji unistenja europskih nacija ne vjerujem,jer broj izbjeglica u EU nije kritican ni presudan. Provjeri brojeve izbjelgica i brojeve foreign exapts i privremeno boraviste tokom jedne godine pojedinaca u drzavama, i vidjet ces da je borj izbjeglica u EU jako nizak.
ST11

#3106 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ST11 »

Beograd danas.

Connaisseur Karlin

#3107 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

ST11 wrote:Beograd danas.
Izivljavanje na izbjeglicama :roll:
pirmin

#3108 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Modus operandi zapadnih, desno orjentisanih medija:

"Necemo da vidimo uzroke i necemo na njih ukazivati. Dolaze od jacih, jebiga.
Ukazacemo na posljedice, svu ovu fukaru koja je krenula kao obezglavljena, koja ne zna gdje je naprijed a gdje je nazad.
Udarit cemo na njih, lakse je, proglasicemo ih krivim za novonastalu frku. Ko ih jebe, nije neka steta, ipak su u poredjenju na nas, arijevce, niza rasa."
RNG_25

#3109 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by RNG_25 »

Connaisseur Karlin wrote:markel ih je pozvala sa ciljem koji nam nije nikak javno objasnjen,zato je nelogicno osudjivati rad osobe ,o kojem ne znamo detalje.
Ma da, "nelogično" je osuđivati osobe koji direktno ugrožavaju sigurnost vlastite države kroz, kako sama priznaješ, neobjašnjive poteze, iako je svaku ko ima takvu poziciju koju Merkel ima (a to je izvršna vlast u državi) dužan ako treba i do u detalje elaborirati zašto nešto čini. Dužan prema onima koji od te osobe očekuju maksimalnu revnosnost u zaštiti državnih interesa. Kakav je državni interes u uvozu milion mladih, zdravih, ali potpuno neobrazovanih i nisko-inteligentnih muškaraca sa Bliskog Istoka? Ja ne vidim apsolutno nikakav.

Teorije zavjere imaju svoje mjesto, jer su bazirane na sumnjama, a sumnja je dobra stvar.

Lično, doduše, ću radije smatrati Merkel glupom osobom, neovisno od navodnog kvantiteta njenog IQ-a. A Nijemci, kao narod, su svakako voljni biti poslušne budale također, što je historija pokazala više puta u zadnjih stoljeće-dva.
RNG_25

#3110 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by RNG_25 »

ST11 wrote:Beograd danas.

"Jebeš Siriju/Afganistan/Irak/<unesi ime države ovdje>, nemoj da se ja borim za nekad-svoje, nego da se dočepam državne pomoći kafirske zemlje, tu ću se boriti za svoju budućnost"
Connaisseur Karlin

#3111 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

pirmin wrote:Modus operandi zapadnih, desno orjentisanih medija:

"Necemo da vidimo uzroke i necemo na njih ukazivati. Dolaze od jacih, jebiga.
Ukazacemo na posljedice, svu ovu fukaru koja je krenula kao obezglavljena, koja ne zna gdje je naprijed a gdje je nazad.
Udarit cemo na njih, lakse je, proglasicemo ih krivim za novonastalu frku. Ko ih jebe, nije neka steta, ipak su u poredjenju na nas, arijevce, niza rasa."
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#3112 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

RNG_25 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:markel ih je pozvala sa ciljem koji nam nije nikak javno objasnjen,zato je nelogicno osudjivati rad osobe ,o kojem ne znamo detalje.
Ma da, "nelogično" je osuđivati osobe koji direktno ugrožavaju sigurnost vlastite države kroz, kako sama priznaješ, neobjašnjive poteze, iako je svaku ko ima takvu poziciju koju Merkel ima (a to je izvršna vlast u državi) dužan ako treba i do u detalje elaborirati zašto nešto čini. Dužan prema onima koji od te osobe očekuju maksimalnu revnosnost u zaštiti državnih interesa. Kakav je državni interes u uvozu milion mladih, zdravih, ali potpuno neobrazovanih i nisko-inteligentnih muškaraca sa Bliskog Istoka? Ja ne vidim apsolutno nikakav.

Teorije zavjere imaju svoje mjesto, jer su bazirane na sumnjama, a sumnja je dobra stvar.

Lično, doduše, ću radije smatrati Merkel glupom osobom, neovisno od navodnog kvantiteta njenog IQ-a. A Nijemci, kao narod, su svakako voljni biti poslušne budale također, što je historija pokazala više puta u zadnjih stoljeće-dva.
naravno da j enelogicno pisati nesto sto ne znamo ili nemamo informacija :) ako ti ziasta vjerujes da je jedna osoba pokrenula masovni talas migracije,to je tvoja opcija,ali je definitivno nelogicna :)

teorije zavjere su teme bez osnove i bez argumenata ,obicno raspravjanje o teorijama,aka politicka filozofija :D

Kako znas da su nisko-inteligentni muskarci ? :shock: :?
RNG_25

#3113 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by RNG_25 »

Black swan wrote:cilj je unistiti neke europske nacije mijesanjem sto i nije lose da se sve sprovodi transparentno i po zakonu

Istini za volju, niko ne bi mogao ništa niti jednoj Evropskoj državi/naciji, da iste nisu se posve predale fatalnom liberalizmu, koji i jeste u osnovi uzrok svega. Zapravo, uzrok liberalizma je relativizam, ali nemojmo baš tako daleko ići... Taj isti liberalizam je dobrano uništio npr. natalitet nativnih naroda (npr. Njemaca, Italijana i dr.), pa sve starije stanovništvo predstavlja vrlo realan ekonomski problem bliske i daleke budućnosti. Ali neke zemlje, unatoč tome, odluče da radije stare i "propadaju" uz dostojanstvo, ne uvozeći strane im elemente (npr. Japan).

Sad, šta je bolje? Dostići neki ekvilibrij sa nativnim stanovništvom, ili po svaku cijenu ganjati "rast" u svakom segmentu, uključujući i populacijski? Prvi bi bio moguć da nije ekstremnog liberalizma, npr. neke države poput Poljske se dobro drže unatoč padu nataliteta, ali, jel', liberalizam je moderna religija modernih i naprednih bogatih država...

Neovisno od rečenog, i posmatrana sama za sebe, ova politika uvoza nepismenog i inferiorno inteligentnog faktora je recept za višestruke muke u budućnosti...
wikler

#3114 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by wikler »

Ima li kakav izbjeglicki talas iz Evrope da uskocim :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Truba

#3115 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

afganistanci...
Connaisseur Karlin

#3116 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

RNG_25 wrote:...ova politika uvoza nepismenog i inferiorno inteligentnog faktora je recept za višestruke muke u budućnosti...
jao koja zatvrovanost nezanjem :-) zelis reci da si pamenitji/ja od njih :-)
Truba

#3117 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

ja ne znam sta cekaju indijci papuanci novo gvbinejci mauritanci te pigmejci
u kolumbiji je rat 52 godine
meksiko je gori od pola zemalja
ah da oni idu u ameriku :mrgreen:
Gojeni H

#3118 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

pirmin wrote:Skontao narod :thumbup: , nema od Orbanove nazadne demagogije nista.
Ovako imaju minimalno 5 milijardi € godisnje od EU, neometan protok robe i ljudi...sta im fali smjestiti 10k ljudi u nevolji od kojih ce sigurno dobar procenat biti integrisan u drustvo a neki ce se vratiti odakle su dosli.
Madjarska kvota je 1294 osobe, ali cime drugim ce Orban uzburkati javnost?
Da nece otavaranjem vise od jedne preostale secerane u cijeloj (nekada) poljoprivrednickoj Madjarskoj?
Truba

#3119 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

prigodni citat iz balkanskog spijuna
parafraza
posle tebe dolazi njih jos toliko da grade kule i gradove da ponovo prave razlike medju ljudima :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#3120 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Black swan wrote:ja ne znam sta cekaju indijci papuanci novo gvbinejci mauritanci te pigmejci
u kolumbiji je rat 52 godine
meksiko je gori od pola zemalja
ah da oni idu u ameriku :mrgreen:
Ko je gori: Meksiko ili Venecuela :D
Truba

#3121 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

u venecueli jos njje rat za oslobodjenje od svega
Connaisseur Karlin

#3122 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Black swan wrote:u venecueli jos njje rat za oslobodjenje od svega
savjet:posjeti Venecueli,pa se javi :kiss:

Radim sa osobom iz Venecuele, a tamo je havarija sistema :)
RNG_25

#3123 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by RNG_25 »

Connaisseur Karlin wrote:naravno da j enelogicno pisati nesto sto ne znamo ili nemamo informacija :) ako ti ziasta vjerujes da je jedna osoba pokrenula masovni talas migracije,to je tvoja opcija,ali je definitivno nelogicna :)

teorije zavjere su teme bez osnove i bez argumenata ,obicno raspravjanje o teorijama,aka politicka filozofija :D

Zašto je nelogično pisati o nečemu o čemu navodno nemamo informacija? Pa nećemo čekati da nam lažljivi političari "objasne" razloge zašto nešto čine, ili ne čine. Iako, ponavljam, to su upravo u obavezi da urade i to do u detalje, ako utiče na čitavu naciju (o ovo o čemu govorimo utiče). I ko kaže da "ne znamo"? Ja znam.

Drugo, posve je irelevantno da li "ne znamo" ili "nemamo informacija". Bitno je šta se dešava, a dešava se masovni uvoz stotina hiljada ljudi bez ikakve kontrole, čak i bez osnovne kontrole ličnih podataka, što je direktan sigurnosni rizik, plus ekonomski teret. To bi normalno bilo, i normalno jeste, protivzakonito. Ali Merkel nije normalna, a bogme ni dobar dio Njemaca, zapravo Njemci (većina) su konformisti koji poslušno slijede šta im vođa kaže.

Teorije zavjere ne mogu biti teorije ako nemaju nekog osnova i neke argumente. Ali te teorije ovdje i nisu bitne, bitno je šta se u praktičnom smislu upravo dešava, a dešava se - vidjeti drugi (i prvi) paragraf.

Sad, koliko su nisko-inteligentni, priznajem, ne znam, ali znam koliko su obrazovani. Afganistanaca, primjerice, imaš 30 % koji nemaju nikakvo obrazovanje, Sirijaca 27 % ima fakultetsko (koje?) i 26,6 % ima gimnaziju, ostatak su sve manje kvalifikacije, dakle - srednja žalost. Njemačka bi bolje prošla da je dala vizne olakšice, šta ja znam, bosancima, srbima i dr.
RNG_25

#3124 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by RNG_25 »

RNG_25 wrote:...ova politika uvoza nepismenog i inferiorno inteligentnog faktora je recept za višestruke muke u budućnosti...
jao koja zatvrovanost nezanjem :-) zelis reci da si pamenitji/ja od njih :-)
Od bar 75 % njih sigurno jesam, ali koga briga, o tome nije riječi. Da su Blisko Istočnjaci toliko inteligentni koliko ti izgleda misliš da jesu, onda zašto su skoro sve njihove države u dubokim sranjima, šta misliš? Razmisli malo, Afganistan, Irak, Sirija, Libanon, Saudijska Arabija, Jemen, Egipat, Tunis, Libija, Sudan - sranje do sranja. Ima to veze i sa religijom, ali gospodo - ako je religija problem, onda se ista ukloni, a ne bježanija u kafirske zemlje.
Connaisseur Karlin

#3125 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

RNG_25 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:naravno da j enelogicno pisati nesto sto ne znamo ili nemamo informacija :) ako ti ziasta vjerujes da je jedna osoba pokrenula masovni talas migracije,to je tvoja opcija,ali je definitivno nelogicna :)

Zašto je nelogično pisati o nečemu o čemu navodno nemamo informacija? Pa nećemo čekati da nam lažljivi političari "objasne" razloge zašto nešto čine, ili ne čine. Iako, ponavljam, to su upravo u obavezi da urade i to do u detalje, ako utiče na čitavu naciju (o ovo o čemu govorimo utiče). I ko kaže da "ne znamo"? Ja znam.

Drugo, posve je irelevantno da li "ne znamo" ili "nemamo informacija". Bitno je šta se dešava, a dešava se masovni uvoz stotina hiljada ljudi bez ikakve kontrole, čak i bez osnovne kontrole ličnih podataka, što je direktan sigurnosni rizik, plus ekonomski teret. To bi normalno bilo, i normalno jeste, protivzakonito. Ali Merkel nije normalna, a bogme ni dobar dio Njemaca, zapravo Njemci (većina) su konformisti koji poslušno slijede šta im vođa kaže.

Teorije zavjere ne mogu biti teorije ako nemaju nekog osnova i neke argumente. Ali te teorije ovdje i nisu bitne, bitno je šta se u praktičnom smislu upravo dešava, a dešava se - vidjeti drugi (i prvi) paragraf.

Sad, koliko su nisko-inteligentni, priznajem, ne znam, ali znam koliko su obrazovani. Afganistanaca, primjerice, imaš 30 % koji nemaju nikakvo obrazovanje, Sirijaca 27 % ima fakultetsko (koje?) i 26,6 % ima gimnaziju, ostatak su sve manje kvalifikacije, dakle - srednja žalost. Njemačka bi bolje prošla da je dala vizne olakšice, šta ja znam, bosancima, srbima i dr.
Imigracija je ispolitizirana,ali se ne treba i ne mora slusati od strane politicara,Imigracioni uredi sirom svijeta imaju upravo probleme sa politicarima.
Neobrazovanost nije ekvivalent za nisku inteligenciju,npr. mnogi ljudi na Balkanu do prije 7 decenija nisu imali narocito visok stepen obrazovanja,tokom 70 i 80 ih su bile poznate ka tenzijama za visim i visokim obrazovanjem,a ciji nivo je pao tokom rata i poslije rata. Pogledaj danas kakvo je obrazovanje u BiH. Prestani pisati da su izbjeglice manje inteligentne od tebe sa Balkana. :)
Post Reply