3 2 1
ispucavanje olakšavajućih okolnosti
vani je za 3 godine
u obratnoj situaciji za 13
3 2 1
iskreno se nadam da ce zbog clanstva u EU morati ekčuali i implementirati deklaracijuBloo wrote:Hrvatska će između ostalog morati za implementaciju da ispljune puno novacasigurne kuće i prateći momenti
Black swan wrote:3 2 1
vani je za 3 godine
u obratnoj situaciji za 13
Mislim da će doći do izmjene kvalifikacije prekršajnog i kaznenog djelaannoy wrote:Znaci u principu sve imamo u zakonima, samo se ne provodi dosljedno
Ja imam problem s IK i nisam primitivna zlostavljacica zena, nego imam problem s nadzornim tijelom koje to sve nadgleda i njihovim kvalifikacijama i objektivnoscu i s kolicinom novaca koje cemo izdavati, odnosno, nije problem u izdavanju nego u tome koliko ce to biti transparentno, a i nisam negdje naisla na podatke o tome da je ratifikacija te konvencije u nekoj zemlji donijela neka konkretna poboljsanja
Kad sam citala o tome sto GREVIO radi sve se svodi na neke radionice
Sve u svemu meni se cini mlacenje prazne slame na racun poreznih obveznika i slijevanje jos novaca na racun kojekakvih NGO udrugica. Nazalost mislim da to nije nesto sto ce nam pomoci u sankcioniranju obiteljskog nasilja, ali evo svim srcem se nadam da sam u krivu
Muskarci su nebitniBlack swan wrote:ima li u tome išta o maltretiranim muškarcima
Definicija nasilja u porodici i Krivični zakon su jednaki za sveBlack swan wrote:ima li u tome išta o maltretiranim muškarcima
Black swan wrote:sigurno znaš jedan par iz medicinske kšc
on ćelav sitan nizak
ona duplo veća od njega krupna
sad su u braku
![]()
Pa ako je odgojena u tradicionalnom katoličkom duhu pokornosti žena, džabe joj sve te kile.Black swan wrote:kad ga krene šaketat
Djelomično se u svom poslu susrećem i sa ženama koje spadaju u ove kategorije.wewa wrote:na jednom mjestu sazeto o nasilju
http://www.womenngo.org.rs/sajt/sajt/iz ... v_zena.htm
ima anegdota iz zivota jedne moje drugariceBloo wrote:Djelomično se u svom poslu susrećem i sa ženama koje spadaju u ove kategorije.wewa wrote:na jednom mjestu sazeto o nasilju
http://www.womenngo.org.rs/sajt/sajt/iz ... v_zena.htm
Ono što meni upada u oči što se tiče onih koje se još uvijek nalaze u represivnim vezama/brakovima je da one to posmatraju kao neki društveni normalitet, kao nešto prirodno i ustaljeno u dinamici odnosa muškaraca i žena, te osim nasilja, i nemaju nekih zamjerki na samu prirodu tih odnosa (psihološko nasilje, kontrola, ograničavanje..). U par slučajeva, uz supruga i odrasla djeca tih žena su također izbor verbalnog nasilja i vršenja kontrole nad životom majke.
Ma bolan zena je svetica, vise nije mogla trpit i ubila ga. Naravno nikad ga nije zadirkivala, ma dje ce zensko bit lajavo i tako toMatzan wrote:Black swan wrote:3 2 1
vani je za 3 godine
u obratnoj situaciji za 13![]()
Meni je još bolje kako feministice iskuliraše ovu vijest.
triconja wrote: Ma bolan zena je svetica, vise nije mogla trpit i ubila ga. Naravno nikad ga nije zadirkivala, ma dje ce zensko bit lajavo i tako to
Mi zene?MarlboroGold wrote:Kako meni bivša kolegica jednom reče... mi žene smo "cenzura", tačno mi vas je žao šta sve morate podnositi i kakvih sve groznih žena ima, tako da mi nije čudno što neki muškarci jednostavno polude, a sve se upakuje i treba ignorisati i opraštati samo zato što smo žene...
Po priči je mislila sigurno na sve, samo što neke vjerovatno pretjeraju... a vjeruj mi, u životu nisam sreo jaču i samosvjesniju ženu od nje, pa sam zbog toga ostao još više zapanjen...Bloo wrote:Mi zene?MarlboroGold wrote:Kako meni bivša kolegica jednom reče... mi žene smo "cenzura", tačno mi vas je žao šta sve morate podnositi i kakvih sve groznih žena ima, tako da mi nije čudno što neki muškarci jednostavno polude, a sve se upakuje i treba ignorisati i opraštati samo zato što smo žene...
Sve zene?
Pojedine zene?
Da li je.ovo navedeno ipak ljudska priroda bez obzira na spol?
Pa eto neki ne upakuju i ne oprastaju, zasluzila je sigurno premlacivanje, udarce, vrijedanje, silovanje u braku...![]()
Razumijem ja to sve. Treba sabura kad krene zvocat, ujedati, siktati jezikom...ih
Ako osoba sa kojom si odlucio da provedes ostatak zivota, bez obzira da li je musko ili zensko u pitanju, sta znaci "pretjerati" i ako su njihovi postupci toliko nepodnosljivi zar nije ljudskije i casnije se razvesti nego sakama mu pokazati da je "pretjerao"?MarlboroGold wrote: Po priči je mislila sigurno na sve, samo što neke vjerovatno pretjeraju... a vjeruj mi, u životu nisam sreo jaču i samosvjesniju ženu od nje, pa sam zbog toga ostao još više zapanjen...
To bi bilo normalno, ali očigledno često tako nije u praksi... ima tu dosta faktora koji na to utiču.Bloo wrote:Ako osoba sa kojom si odlucio da provedes ostatak zivota, bez obzira da li je musko ili zensko u pitanju, sta znaci "pretjerati" i ako su njihovi postupci toliko nepodnosljivi zar nije ljudskije i casnije se razvesti nego sakama mu pokazati da je "pretjerao"?MarlboroGold wrote: Po priči je mislila sigurno na sve, samo što neke vjerovatno pretjeraju... a vjeruj mi, u životu nisam sreo jaču i samosvjesniju ženu od nje, pa sam zbog toga ostao još više zapanjen...