Ali sam siguran da ako nastave ovim tempom sa postavljanjem stanica da ce u roku 2 mjeseca pokriti veci dio teritorije a time i Bihac
4G u BiH
Moderator: Benq
-
player_
#3101 Re: 4G u BiH
Mislim da se na pogresnom mjestu zalite za priorite u postavljanju BS.
Ali sam siguran da ako nastave ovim tempom sa postavljanjem stanica da ce u roku 2 mjeseca pokriti veci dio teritorije a time i Bihac
-
mirza_15
#3102 Re: 4G u BiH
Pa rade ekipe Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Mostar. Kada završe ići će dalje. Neće jedan dan biti u Sarajevu, drugi u Bihaću, pa opet u Sarajevu, pa u Bihaću. Ne kontam ove žalopoljke. Ha sad, ha za mjesec dana. Nešto bitno mijenja? Bolje da nisu 4G ni uvodili da se neki ne bi osjećali ugroženo. Logika nalaže da kreneš od Sarajeva i širiš dalje. Bihać je geografski tu gdje jeste i logično je da neće biti prioritet ispred navedenih regionalnih direkcija.
-
mulderm
#3103 Re: 4G u BiH
Slazem semirza_15 wrote:Pa rade ekipe Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Mostar. Kada završe ići će dalje. Neće jedan dan biti u Sarajevu, drugi u Bihaću, pa opet u Sarajevu, pa u Bihaću. Ne kontam ove žalopoljke. Ha sad, ha za mjesec dana. Nešto bitno mijenja? Bolje da nisu 4G ni uvodili da se neki ne bi osjećali ugroženo. Logika nalaže da kreneš od Sarajeva i širiš dalje. Bihać je geografski tu gdje jeste i logično je da neće biti prioritet ispred navedenih regionalnih direkcija.
Ljuta Krajina
- escobar__
#3104 Re: 4G u BiH
A dobro treba napomenuti i to da zamjenu ne vrši jedna ekipa pa da moraju putovat na relaciji Sarajevo-Bihać i obratno, siguran sam da ih je na terenu više, a mišljenja sam da je Bihać barem po broju korisnika prioritetniji od Banja Luke.
Iako ne znam ni šta se vi na Telekomu tačno bunite, pa ako je iko aktivno krenuo u pokrivanje zemlje to je BH Telekom, da vi vidite tek kako to sporo na Eri ide.
Iako ne znam ni šta se vi na Telekomu tačno bunite, pa ako je iko aktivno krenuo u pokrivanje zemlje to je BH Telekom, da vi vidite tek kako to sporo na Eri ide.
-
mirza_15
#3105 Re: 4G u BiH
Posao radi više podizvođača na potezu Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla. U Bihać će neka od njih kada završi trenutni posao. Gore moraju maksuz (smještaj i sl.). Brzo će. Mjesec gore-dole nije neka razlika. Ne znam da se radi Banja Luka. U svakom slučaju, BH Telecom će sasvim sigurno imati najbolju i najrasprostranjeniju 4G+ mrežu.
Ne znam kakva je situacija u eronetu, ali prema njihovim finansijskim izvještajima (koji su možda i frizirani da se ne prikaže dobit pa možda nisu ni relevantni) i činjenici da su izabrali skuplji Ericsson (vjerovatno iz više razloga koje mi se neda sada razglabati) pretpostavljam da oni ne mogu pratiti BH Telecom. Vidjet ćemo u budućnosti, ali meni sada djeluje tako. S druge strane, kod m:tela nije 4G+. Za sada BH Telecom djeluje dominantno kada je 4G+ mreža u pitanju. Upitna je sposobnost (prije svega finansijska) eroneta da prati BH Telecom što će se vjerojatno odraziti na znatno sporije širenje mreže, dok će m:tel prije ili kasnije morati uložiti u modernizaciju mreže. Vjerovatno će prvo pratiti kretanje na tržištu, pa ako im poslovanje bude ugroženo ići u modernizaciju mreže. Kako god, predviđam par godina dominacije BH Telecoma u tehnološkom smislu kada je mobilna mreža u pitanju.
Ne znam kakva je situacija u eronetu, ali prema njihovim finansijskim izvještajima (koji su možda i frizirani da se ne prikaže dobit pa možda nisu ni relevantni) i činjenici da su izabrali skuplji Ericsson (vjerovatno iz više razloga koje mi se neda sada razglabati) pretpostavljam da oni ne mogu pratiti BH Telecom. Vidjet ćemo u budućnosti, ali meni sada djeluje tako. S druge strane, kod m:tela nije 4G+. Za sada BH Telecom djeluje dominantno kada je 4G+ mreža u pitanju. Upitna je sposobnost (prije svega finansijska) eroneta da prati BH Telecom što će se vjerojatno odraziti na znatno sporije širenje mreže, dok će m:tel prije ili kasnije morati uložiti u modernizaciju mreže. Vjerovatno će prvo pratiti kretanje na tržištu, pa ako im poslovanje bude ugroženo ići u modernizaciju mreže. Kako god, predviđam par godina dominacije BH Telecoma u tehnološkom smislu kada je mobilna mreža u pitanju.
- escobar__
#3106 Re: 4G u BiH
Pa znam da si pominjao više tih podizvođača pa sam kontao možda bi nekoga trebalo poslati u Krajinu. 
- Radar71
#3107 Re: 4G u BiH
Sto se tiče Sarajeva Eronet je totalno zakazao.
- escobar__
#3108 Re: 4G u BiH
Ma u Sarajevu i imam signala skoro svuda, barem u ovom istočnom dijelu grada (prema Baščaršiji i to), u pola Tuzle ništa. 
-
mulderm
#3109 Re: 4G u BiH
mirza_15 wrote:Posao radi više podizvođača na potezu Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla. U Bihać će neka od njih kada završi trenutni posao. Gore moraju maksuz (smještaj i sl.). Brzo će. Mjesec gore-dole nije neka razlika. Ne znam da se radi Banja Luka. U svakom slučaju, BH Telecom će sasvim sigurno imati najbolju i najrasprostranjeniju 4G+ mrežu.
Iskrene cestitke BHTelecom na modernizacije mobilne mreze. A doci ce na red i Bihacka regija.
Imam informaciju od kolega iz direkcije Bihac da je plan bio za RD Bihac od 24.06 , ali malo ce kasniti zbog vremenskih neprilika , najkasnije pocetkom slijedece sedmice ekipe su na Regiji Bihac a to su mi potvrdili i decki iz BHMobila .
-
player_
#3110 Re: 4G u BiH
Ma i nema nista od jedne bazne stanice ...
Bolje da i dodju koji dan kasnije al kad udju zavrsis grad i zdravo,tek i mreza u Sarajevu sad lici na nesto kad je haman sve pokriveno i ne stuca
Bolje da i dodju koji dan kasnije al kad udju zavrsis grad i zdravo,tek i mreza u Sarajevu sad lici na nesto kad je haman sve pokriveno i ne stuca
- diablobih
#3111 Re: 4G u BiH
Meni samo smijesno sto tvrdi da ce najvise pokriti BHT, a ono ustvari svi ce pokriti citavu drzavu.
-
mirza_15
#3112 Re: 4G u BiH
M:tel će pokriti sa 4G (za sada). Eronet će pokriti 3-4 godine poslije BH Telecoma ako i tada. Prati dinamiku radova kod eroneta. Jednostavno nemaju resursa da to urade brzo. Ako nastave ovako taman će im trebati 3-4 godine da stignu BH Telecom. Eronet nešto malo uradio po Mostaru i marketinški po jednu baznu stanicu u Sarajevu, Tuzli, Zenici... da mogu da se slikaju. S druge strane, m:tel nema 4G+ što BH Telecom stavlja u superioran položaj u ovom trenutku. Ja vidim da samo raja sa BH Telecoma postavlja rezultate speedtest-ova. Tu je poneki tanak m:tel-ov jer nemaju 4G+. Ovih sa Eroneta nigdje osim onih, već spomenutih, par marketinških pored BS. Činjenice su da je BH Telecom, trenutno ubjedljivo najbolji, a to će još više doći do izražaja za dva-tri-četiri mjeseca kada se završe svi planirani radovi.diablobih wrote:Meni samo smijesno sto tvrdi da ce najvise pokriti BHT, a ono ustvari svi ce pokriti citavu drzavu.
https://www.bhtelecom.ba/stanjemreze+M52a29a7e16d.html
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3113 Re: 4G u BiH
Pa otidji na banjalukaforum pa pogledaj ima li speedtestova bhtelekoma 
- diablobih
#3114 Re: 4G u BiH
Ne postavljamo, jer je normalno da sada imamo brzine, BHT userima je cudno da imaju vecu brzinu od 10 Mbita, pa se ubise
Postavljao sam na pocetku btw, nema vise potrebe realno.
A sto se tice postavljanja BS, eto ja, samo BHT ima resurse, ostali bijeda
-
mirza_15
#3115 Re: 4G u BiH
Ovdje su najglasniji oni koji ne koriste BH Telecom. Samo vidim nešto se ušutili. A kao što rekoh, m:tel nema 4G+. Korak iza.un1ted wrote:Pa otidji na banjalukaforum pa pogledaj ima li speedtestova bhtelekoma
-
mirza_15
#3116 Re: 4G u BiH
Činjenica je da eronet kasni. Žao mi je što pojedinci to teško podnose, ali BH Telecom je lider po pitanju 4G+ tehnologije.diablobih wrote:Ne postavljamo, jer je normalno da sada imamo brzine, BHT userima je cudno da imaju vecu brzinu od 10 Mbita, pa se ubisePostavljao sam na pocetku btw, nema vise potrebe realno.
Uvrede na ličnoj osnovi (poput onog trola gore), niti zajedljivi komentari to, na veliku žalost pojedinaca, ne mogu promijeniti.
-
sasagrbic
#3117 Re: 4G u BiH
U Banjaluci mislim da ima samo jedna BS u centru grada i pokriva Centar grada, dio Borika i dio Obilićeva. To je bar ono što sam ja uspio uhvatiti. Eronet i Mtel imaju mnogo bolju pokrivenost u Banjaluci.mirza_15 wrote:Posao radi više podizvođača na potezu Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla. U Bihać će neka od njih kada završi trenutni posao. Gore moraju maksuz (smještaj i sl.). Brzo će. Mjesec gore-dole nije neka razlika. Ne znam da se radi Banja Luka. U svakom slučaju, BH Telecom će sasvim sigurno imati najbolju i najrasprostranjeniju 4G+ mrežu.
- fusion_ba
#3118 Re: 4G u BiH
Ja sam prije par dana u BL imao 4G i kod Delta Planeta i Kampusa pa sve kroz Borik do centra i na Kastelu. Ne znam za ostale lokacije.sasagrbic wrote: U Banjaluci mislim da ima samo jedna BS u centru grada i pokriva Centar grada, dio Borika i dio Obilićeva. To je bar ono što sam ja uspio uhvatiti. Eronet i Mtel imaju mnogo bolju pokrivenost u Banjaluci.
Inace kod Delta Planeta prije uvodjenja 4G, cak i 3G se gubio.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3119 Re: 4G u BiH
Opa, sada je izgleda bitno imati 150mb/smirza_15 wrote:Ovdje su najglasniji oni koji ne koriste BH Telecom. Samo vidim nešto se ušutili. A kao što rekoh, m:tel nema 4G+. Korak iza.un1ted wrote:Pa otidji na banjalukaforum pa pogledaj ima li speedtestova bhtelekoma
-
sasagrbic
#3120 Re: 4G u BiH
Hm. Evo ja sam sad u Kampusu i telefon vidi 4G mrežu ali se ne može spojiti. Tek na izlazu iz Kampusa dobijem 1-2 crtice.fusion_ba wrote:Ja sam prije par dana u BL imao 4G i kod Delta Planeta i Kampusa pa sve kroz Borik do centra i na Kastelu. Ne znam za ostale lokacije.sasagrbic wrote: U Banjaluci mislim da ima samo jedna BS u centru grada i pokriva Centar grada, dio Borika i dio Obilićeva. To je bar ono što sam ja uspio uhvatiti. Eronet i Mtel imaju mnogo bolju pokrivenost u Banjaluci.
Inace kod Delta Planeta prije uvodjenja 4G, cak i 3G se gubio.
- Cossack
#3121 Re: 4G u BiH
Radi se Bihać:)
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 25.06.2019
25.06.2019 08:27
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na širenju 4G mreže, dana 25.06.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Vrh Bjelašnice, Nahorevo, BC Faza, PTI Drozgometva, Skupština (RD Sarajevo), Vranduk tunel mikro, TKC Doboj, Župča, Roščevina, Ponijeri, Gora, Moštre, Starposle, Briznik, Lisac, Lukovo Polje, Saračica (RD Zenica), Buturović Polje (RD Mostar), BKC Tuzla, Dokanj, Dobošnica, Lohinja, Gračanica, Tadići, Babunovići (RD Tuzla), Kalibunar, Bočac, Mosor, Novi Travnik, Plava Voda, Račići (RD Travnik), Ramići (RD Bihać). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 25.06.2019
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na širenju 4G mreže, dana 25.06.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Vrh Bjelašnice, Nahorevo, BC Faza, PTI Drozgometva, Skupština (RD Sarajevo), Vranduk tunel mikro, TKC Doboj, Župča, Roščevina, Ponijeri, Gora, Moštre, Starposle, Briznik, Lisac, Lukovo Polje, Saračica (RD Zenica), Buturović Polje (RD Mostar), BKC Tuzla, Dokanj, Dobošnica, Lohinja, Gračanica, Tadići, Babunovići (RD Tuzla), Kalibunar, Bočac, Mosor, Novi Travnik, Plava Voda, Račići (RD Travnik), Ramići (RD Bihać). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju
-
mulderm
#3122 Re: 4G u BiH
Cossack wrote:Radi se Bihać:)
Ne radi se još Bihać
BS Ramići su Banja Luka. Koliko znam Banja luku BHTelecom vodi preko RD Bihać.
Nema Ramića na USK.
BS Ramici
https://www.google.ba/maps/place/Rami%C ... 1515?hl=hr
BS Bistrica
https://www.google.ba/maps/place/Bistri ... 0396?hl=hr
Last edited by mulderm on 25/06/2019 13:02, edited 1 time in total.
-
sasagrbic
#3124 Re: 4G u BiH
Oho. Račići... To je isto Banjaluka, a vidim da se vodi pod RD Travnik. Možda kad dođem kući već budem imao 4G na telefonu.
- escobar__
#3125 Re: 4G u BiH
Nije to čovjek rekao već da imaju više resursa od konkurenata.diablobih wrote:A sto se tice postavljanja BS, eto ja, samo BHT ima resurse, ostali bijeda