Jemen

Post Reply
jao_situacije

#3101 Re: Jemen

Post by jao_situacije »

AleksoMKD wrote:Huti napreduju u Taizu, zauzeli su veliki dio grada i skladiste municije. Eto ne snabdeva ih Iran vec Saudiska vojska koja je napustila ovoliko municije.

Image

Image

Image

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... BJSaxpHOA8
Standard, cim Huti zapucaju Saudijci napuste vozila.
:lol:
gledaj ih u ovim papučama
Challenger__

#3102 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Carevi Situacijo, carevi.

:mrgreen:
General War

#3103 Re: Jemen

Post by General War »

vivaldi wrote:
General War wrote:To bez zadrske, i meni su huti simpaticni...i koji je Q trebao SA a posebno UAE da intervenisu tamo Ako nista, izgleda da se ne sjeku glave tamo, i da se prema zarobljenicima korektno odnose...koliko se moglo upratit iz medija.
mislim da zarobljenika i nema jer ovi bjeze ko usain bolt. vidi koliko skladiste ostavise citavo :-) :-) pa jebote, to ustvari nema veze ni sa nesposobnoscu vec ne znam ni ja cime. da ne posalju avion da ga uniste, da ga ne pogode tenkom iz daljine...nema smisla. jednostavno nema smisla.

a hutijnaci mi svi djeluju neuhranjeno i ko da nijedan nema vise od 18 godina. pored svega sto uniste, skupi se njih 7-8, piskavim glasom nesto otpjevaju i tutanj...stvarno su loveable :D
Ima nekih zarobljenika iz SA i Djibutija...vidim nekakav medic im daje prvu pomoc...uglavnom cisto vojnicki koliko vidjeh...sto se tice zauzimanja ovih magacina, ne samo ovdje vec i u Iraku ili Siriji...imam utisak da je u stvari neka razmjena (zarobljenici za oruzje, neki politicki ustupak...) a naravno i (namogucniji) javasluk komande koja nema pojma za koordinaciju dva oka u glavi a kamo li zastitu objekata...uglavnom ako ovako nastave tek ce se lijepo provest. 1991 godine, amerika je poslala padobransku diviziju i svasta nesto da odbrane saudijsku arabiju od iraka...pa tek onda ajd da oslobode kuvajt...znaci svi su svjesni koji su to blisko istocni sabani :D
Gojeni H

#3104 Re: Jemen

Post by Gojeni H »

Dzibuti

Predsjednik Ismail Omar Guelleh’s posjetio je Rijad 18-og na 19-i oktobar, kada je ugoscen od strane kralja Salman-a Bin Abdelaziz-a.
Ova posjeta, znak je ne samo rastuceg statusa ove bivse francuske kolonije kao znacajne luke, vec i saudijske zelje da iskoristi Dzibuti kao bazu za svoje operacije u podrucju Crvenog mora.
Predvidja se da ce KSA koristiti infrastrukturu u zaljevu ,Tadjoura u ratu protiv Hutija i njihovih saveznika.
2. oktobra, vlada Dzibutija je odobrila koristenje svoje teritorije od strane saudijskih snaga u njihovim operacijama u Jemenu.

U Rijadu, Guelleh je navodno trazio naoruzanje, 4 sanitetska helikoptera, te izgradnju bolnice u Obock-u. Sporazum sa Saudijom predstavlja diplomatski uspjeh za Guelleh-a, jednog od manje popularnih lidera u ovoj regiji. Dzibuti je ranije ove godine bio na neki nacin zapostavljen od strane Saudije, posebno nakon sporazuma o vojnom partnerstvu, potpisanog od strane kralja Salmana i eritrejskog predsjednika Isaias-a Afewerki-a.

Saudijci su mozda otkrili da im problematicna Eritreja, manje vrijedi kao partner od Dzibutija, koji ima dugu tradiciju u strateskim odnosima sa zaljevskim zemljama.

SAD su ljetos zatvorile svoju vojnu misiju u Jemenu, te prebacili svoje vojnike u Dzibuti, gdje je Africka komanda (Africom) vec imala znacajnu prisutnost.
Pored znacajnog pod-regionalnog igraca Etiopije, prava na instaliranje baza u Dzibutiju imaju i azijski rivali Kina i Japan, Rusija te neke od evropskih zemalja (Njemacka, Italija, Francuska).
Tokio planira da pojaca bazu Japanskih odbrambenih snaga u Dzibutiju, u skladu sa polisom premijera Abea o stranoj intervenciji.
Kina planira instaliranje baze u Obock-u.
walter kurtz

#3105 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Image
walter kurtz

#3106 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

vivaldi wrote:
a hutijnaci mi svi djeluju neuhranjeno
khat je prirodni amfetamin :wink: :mrgreen:
AleksoMKD

#3107 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

General War wrote: E jesi nasao poredit, ko iran nesto bolji, mrcvarili se godinama protiv isto tako katastrofalnog iraka...i nista,
Istini za volju, Iransko - Iracki rat je Iran docekao nespreman. Vecina generala je bila u zatvorima ili pobijena (optuzeni kao Pahlavijevi lojalisti) a na dan Irackog napada ni jedan pilot nije mogao da poleti (svi u zatvoru) i opet Irak nije mogao da ih pobedi.
Cak kada su piloti sledeceg dana iz zatvora direktno usli u avione da bombarduju Irak, dato im je goriva da dolete do cilja i nazad, par aviona je palo jer su morali da se bore sa Irackim avionima pa im je u manevriranju nestalo goriva :-)
General War wrote: To bez zadrske, i meni su huti simpaticni...i koji je Q trebao SA a posebno UAE da intervenisu tamo :-) Ako nista, izgleda da se ne sjeku glave tamo, i da se prema zarobljenicima korektno odnose...koliko se moglo upratit iz medija.
Da, iz do sada dostupnih vesti izgleda da se sa zarobljenicima ponasaju vrlo humano. Svi ranjenici su zbrinuti posle pruzanja prve pomoci a zarobjenici nisu maltretirani.
vivaldi wrote: a hutijnaci mi svi djeluju neuhranjeno i ko da nijedan nema vise od 18 godina. pored svega sto uniste, skupi se njih 7-8, piskavim glasom nesto otpjevaju i tutanj...stvarno su loveable :D
Otpevaju:
"Bog je velik, smrt Americi, smrt Izraelu, pobeda za Islam"
To im je i na zastavi/logou.
walter kurtz

#3108 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Image
Co0l

#3109 Re: Jemen

Post by Co0l »

Gojeni H

#3110 Re: Jemen

Post by Gojeni H »

walter kurtz wrote:Image
:lol: :lol:

Na ovo nikad, ali nikad ne mogu da se ne nasmijem.
walter kurtz

#3111 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Image
Gojeni H

#3112 Re: Jemen

Post by Gojeni H »

Ne znam jesam li ranije postavljao ... ja jednog vidim, nesto zakacio naprijed za onu maramu/turban na glavi ... ma, sta je ono onako iznad cela?
Konjina zakacio ovaj noz! :D :D

Pa to nema ni u Cevljanovicima!
walter kurtz

#3113 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Gojeni H wrote: Pa to nema ni u Cevljanovicima!
ova cakija nije za ubosti nego za ubiti :run:
General War

#3114 Re: Jemen

Post by General War »

Gojeni H wrote:

Stanite ba ljudi, meni vise izgleda da im je oteko zub :D
walter kurtz

#3115 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Image
papahouth :mrgreen:
Image
Kikibombona

#3116 Re: Jemen

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:

Al zipa pogleda kod sve cetvorice... nenadjebivo!

Jesu oni uvijek raspolozeni za tucu... ovako, na ulici? :D
Avetinho

#3117 Re: Jemen

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
vivaldi wrote:
a hutijnaci mi svi djeluju neuhranjeno
khat je prirodni amfetamin :wink: :mrgreen:
Ko i nama sto su bile cigare.
Gojeni H

#3118 Re: Jemen

Post by Gojeni H »

Da se malo upoznamo s interesantnim karakterima iz bliske proslosti sjevernog Jemena

Ahmad the devil

Image
Ahmad then came out of the palace, wearing a devil's mask and wielding a long scimitar, terrifying the besiegers. He slashed two sentries dead before exchanging the sword for a sub-machine gun and leading his 150 guards onto the roof of the palace to begin a direct attack on the rebels. After 28 hours, 23 rebels and one palace guard were dead and Thalaya gave up. Abdullah was later reported executed, and Thalaya was publicly decapitated.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ahmad_bin_Yahya

Komentar: Zeidija uvijek ostaje zeidija, bio Huti ili ne. :D
jao_situacije

#3119 Re: Jemen

Post by jao_situacije »

ovdje dođem da se nasmijem
walter kurtz

#3120 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Gojeni H wrote:Da se malo upoznamo s interesantnim karakterima iz bliske proslosti sjevernog Jemena

Ahmad the devil

Image
Ahmad then came out of the palace, wearing a devil's mask and wielding a long scimitar, terrifying the besiegers. He slashed two sentries dead before exchanging the sword for a sub-machine gun and leading his 150 guards onto the roof of the palace to begin a direct attack on the rebels. After 28 hours, 23 rebels and one palace guard were dead and Thalaya gave up. Abdullah was later reported executed, and Thalaya was publicly decapitated.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ahmad_bin_Yahya

Komentar: Zeidija uvijek ostaje zeidija, bio Huti ili ne. :D
gojeni aj nam poguraj ove houthi nozeve raji sa sirije :mrgreen:
Gojeni H

#3121 Re: Jemen

Post by Gojeni H »

papahouth :mrgreen:
Zipa katrana od khata na korijenu donjih zuba. Znam te pusko kad si pistolj bila! :D
walter kurtz

#3122 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Gojeni H wrote: Zipa katrana od khata na korijenu donjih zuba. Znam te pusko kad si pistolj bila! :D
ovaj mi cak i nesto debel za houtha :mrgreen:
AleksoMKD

#3123 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

walter kurtz wrote:
Gojeni H wrote: Zipa katrana od khata na korijenu donjih zuba. Znam te pusko kad si pistolj bila! :D
ovaj mi cak i nesto debel za houtha :mrgreen:
Ko sto sam vec jednom napisao, ovaj vodja je hrabro preuzeo teret gojaznosti na sebe :D

Zato su svi ostali vitki i zdravi.
jao_situacije

#3124 Re: Jemen

Post by jao_situacije »

ima ovaj valter dobrih ideja
fakat su ove čakije fine valjalo bi jednu imati :mrgreen:
RepublikanskaGarda

#3125 Re: Jemen

Post by RepublikanskaGarda »

Huti srušili Saudijski dron

Image
Image