Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadzornik wrote:
Vjerovao ti meni ili ne,najveci protivnici imigracije i azilanata su upravo strani drzavljani koji su ovdje na zapadu godinama.
Ovo je nazalost tacno, zato se nadam kada ovi desnicari dodju na vlast da ce prvo pouzimati drzavljansta ovima sto su ostarili u tim zemljama i potjerati ih kucama da stvore prostor za novu i mladju radnu snagu.
Pa ne moze..
postoje ustavom zagarantovana prava..
Moze sve, zakon se promijeni u sekundi
Desnicar ne pravi razliku da li si ti iz Poljske, BiH, Litvanije i ili Malija.
Jedino sto mu je teze skontati dok ne progoris ili dok te ne legitimise.
Edin H. wrote:
Ovo je nazalost tacno, zato se nadam kada ovi desnicari dodju na vlast da ce prvo pouzimati drzavljansta ovima sto su ostarili u tim zemljama i potjerati ih kucama da stvore prostor za novu i mladju radnu snagu.
Prostora za mlade,obrazovane i vrijedne ljude i danas ima savim dovoljno.
Oni su dobrodosli za razliku od neradnika koji bi se zakacili na socijalu.
Nadzornik wrote:Znaju li ti nesretnici da kod nas svaka kuca ima zastekan kalas,zlu netrebalo...
ma mislim da jedna od najvecih opasnosti sto to rade iz nuzde, a u takvim situacijama ne prezas ni od cega. oni dok dodju do nas vec su mjesecima putovali iz afganistana, pakistana ili odakle ih vec dolazi vecina. oni su davno potrosli sve sto su imali, izderali sve ciepele koje su ponjeli, a nazad vise nece ni mrtvi.
Desnicar ne pravi razliku da li si ti iz Poljske, BiH, Litvanije i ili Malija.
Jedino sto mu je teze skontati dok ne progoris ili dok te ne legitimise.
Sto onda nisu skakali desnicari prije 10 godina i vise
Šta veliš, nek prime nas mlađe, sposobnije... Mi ćemo da vam uplaćujemo u penziono, škole ćemo da vam napravimo... Ali u našem selu nema više djece... Ma ako treba i djecu ćemo da vam napravimo... Samo vi nas primite...
Šta veliš, nek prime nas mlađe, sposobnije... Mi ćemo da vam uplaćujemo u penziono, škole ćemo da vam napravimo... Ali u našem selu nema više djece... Ma ako treba i djecu ćemo da vam napravimo... Samo vi nas primite...
To je taj mladalcki i stvaralcki duh
Svakako, kada se vec prosipa ksenofobija, hajmo brate i korak dalje, zasto bi ovi sto su odgulili svoje bili postedjeni.
Tako je recimo u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji, radis dok im trebas, nikada ne mozes dobiti stalni boravak, kad im vise nisi potreban, aufwiedersehen
Edin H. wrote:
Tako je recimo u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji, radis dok im trebas, nikada ne mozes dobiti stalni boravak, kad im vise nisi potreban, aufwiedersehen
Edin H. wrote:
To je taj mladalcki i stvaralcki duh
Svakako, kada se vec prosipa ksenofobija, hajmo brate i korak dalje, zasto bi ovi sto su odgulili svoje bili postedjeni.
I dodje neko iz sistema motka preko glave whack u zapadnu evropu i onda ga nostalgija fata za njegovom kulturom tj.ponasa se kao divljak samo sto nema niko da ga zveka palicom po glavi kao u spomenutim zemljama i sire.
славянин wrote:
I dodje neko iz sistema motka preko glave whack u zapadnu evropu i onda ga nostalgija fata za njegovom kulturom tj.ponasa se kao divljak samo sto nema niko da ga zveka palicom po glavi kao u spomenutim zemljama i sire.
sadie_forever wrote:Ljevica je za nas strance na zapadu,pogledaj kako desnica u svedskoj odjednom iznevjeri sve svoje glasace strance kad ime je zatrebala ekstremna desnica? eno ih sad suradjuju ,i sve ono sto je prije 5 godina pricala ekstremna desnica danas prica i desnica.ovo je cinjenica
za nas je ljevica,pa da smo milioneri
Ljevica je za one bisere koji koriste socijalu.
Desnicari su protiv prijema novih azilanata i onih koji zele da koriste socijalu.
Koliko samo ja poznajem ovdje u Austriji nasih ljudi koji godinama koriste socijalu i oni su obicni neradnici,alkosi i kriminalci.
Pokojni Hajder nikada nije rekao da treba protjerati radnike vec neradnike i parazite a i sam da imam moc bih protjerao sve one silne
neradnike koji zive preko mojih ledja i poreza na moju platu.
Dodjem sa posla i dva sata trazim parking pred zgradom a na parkingu svako drugo auto sa BiH registracijom,kao da
sam u Bosni...
Samo se bave svercom,polovna auta,polovni namjestaj,uglavnom samo kupe smece i voze za Bosnu.
Koliko se samo tog polusvjeta nakupilo u zadnjih par godina pa to je nevjerovatno,pored svih svojih obaveza moram jos i djecu
da pratim do skole,kao da zivim u Bronksu...
Ja ne znam cemu ovo vodi ali da je dobro,nije i bice sve gore i gore.
Zar samo BiH tablice, nema Srbija, Hrvatska, Kosovo, CG...?
sadie_forever wrote:Ljevica je za nas strance na zapadu,pogledaj kako desnica u svedskoj odjednom iznevjeri sve svoje glasace strance kad ime je zatrebala ekstremna desnica? eno ih sad suradjuju ,i sve ono sto je prije 5 godina pricala ekstremna desnica danas prica i desnica.ovo je cinjenica
za nas je ljevica,pa da smo milioneri
Desnicari su protiv prijema novih azilanata i onih koji zele da koriste socijalu.
Koliko samo ja poznajem ovdje u Austriji nasih ljudi koji godinama koriste socijalu i oni su obicni neradnici,alkosi i kriminalci.
Pokojni Hajder nikada nije rekao da treba protjerati radnike vec neradnike i parazite a i sam da imam moc bih protjerao sve one silne
Dodjem sa posla i dva sata trazim parking pred zgradom a na parkingu svako drugo auto sa BiH registracijom,kao da
sam u Bosni...
Samo se bave svercom,polovna auta,polovni namjestaj,uglavnom samo kupe smece i voze za Bosnu.
Koliko se samo tog polusvjeta nakupilo u zadnjih par godina pa to je nevjerovatno,pored svih svojih obaveza moram jos i djecu
Zar samo BiH tablice, nema Srbija, Hrvatska, Kosovo, CG...?
pa njemu izgleda samo i smetaju BiH tablice a kosovske ne priznaje. zamisli od kako su se pojavile BiH tablice i djecu mora da prati do skole. a dok nije bilo BiH tablica djeca su sama isla u vrtic. ma sta u vrtic, puzala sama do jaslica.
155_mm wrote:pa njemu izgleda samo i smetaju BiH tablice a kosovske ne priznaje. zamisli od kako su se pojavile BiH tablice i djecu mora da prati do skole. a dok nije bilo BiH tablica djeca su sama isla u vrtic. ma sta u vrtic, puzala sama do jaslica.
jos kad sazna da... Stanovništvo Beča čine državljani 181 zemlje, a nakon Austrijanca (72,6) u austrijskom je glavnom gradu najviše državljana Srbije (4,1) odsto. Slede Turci, Nemci, Poljaci i Rumuni.
sam u Bosni...
[/quote]
Gdje ti jarane zivis. Pa po austriji mozes u tri ujutro pijan i drogiran hodati sa koferom para i jedino sto ce se desiti je da ce ti neki domaci reci da si glasan.
A to sto kupe stare stvari nije sverc nego biznis. A i korisno ne. Odvoze smece iz austrije. Jos bi im drzava trebala poticaj dati
pirmin wrote:Ne pamtim kad sam zadnji put vidio bos.tablicu u Austriji.
Doduse malen je Bec.
da se vidjeti...
ali se i po autu i po osobama vidi da su dosli u posjetu familiji ili su to poslovne osobe.
nadzornik sto na parkinzima vidja svako drugo auto iz BiH mora promijeniti liferanta...
Nadzornik wrote:
Koliko samo ja poznajem ovdje u Austriji nasih ljudi koji godinama koriste socijalu i oni su obicni neradnici,alkosi i kriminalci.Koji su to nasi...???
sam u Bosni...
Gdje to....????
Samo se bave svercom,polovna auta,polovni namjestaj,uglavnom samo kupe smece i voze za Bosnu. Sve nabrojano ide za Pozarevac....???Znas li gdje je Pozarevac..???
jaro...ako je vec tako....pakuj stvari....bjezi dok jos nije kasno
Baš kao prošle sedmice u Australiji, predizborna istraživanja su i u Holandiji bila nešto drugačija od konačnih rezultata.
Najviše glasova osvojili su socijaldemokrati - 18 odsto (istraživanja su pokazivala 13) dok su euroskeptici i desne partije generalno prošle lošije (Wilders i socijalisti ostaju bez poslanika u EU parlamentu).
Forum za demokratiju, antimigrantska partija koja se zalaže za istupanje Holandije iz EU, po prvi put je učestvovala na EU izborima i osvojila je 11 odsto glasova (procene su bile 15), odnosno 3 poslanička mesta u EU parlamentu.
Gubitnici u Holandiji su stranka krajnje desnice Geerta Wildersa, koji je prema anketama bio na drugom mjestu, a nakon izlaznih anketa na biralištima će njegov PVV u novom sazivu imati samo jednog zastupnika, dok su u odlazećem imali četiri mandata.