PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

haos1

#3101 Re: PROTESTI!!!

Post by haos1 »

Podjela između bogatih i siromašnih.
hhaarree

#3102 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Haj ba zakljucajte temu za ove ispod 10 postova, ili jos bolje 50

jebo majku pa samo ulaze i pitaju jedni druge ko sizofrenicari, jel podrzavas ovo, sta ce se desit, sta je cilj, sta se desava, koga podrzavas, sta je rjesenje. Pa malo ohanu pa eto ih opet
Paranoid

#3103 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

agnostic_front wrote:NE PODRŽAVAJU RUDARI NIKŠIĆA, NEGO SINDIKATI!!!
SVI SINDIKATI PODRŽAVAJU POLITIČARE, NIŠTA NEOBIČNO.
:thumbup: :thumbup:

Rudari će sindikate u narednim danima zasigurno poslati u 3pm..
O'zone
Globalni moderator

#3104 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Korač veoma objektivno
sanjin_1

#3105 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

infernoslims wrote:
omega369 wrote:
infernoslims wrote:Ja sam bio na protestima, svjesno radio ono što sam radio, imam 21. godinu, sin poginulog borca, student+radnik za 215km mjesecno, cime placam semestre itd, itd... I imam pravo da radim sve što sam radio, jer nije se moj otac borio za ove podrumaše na vlasti ni za jebene zgrade, nego za moju buducnost. Ja se borim tako, sto zelim da unistim sve strane i osobe koje su od mene napravile ovo što sam danas. Nisam vidio mora ni skijanja nikad u životu, niti cu ikad vidjeti sa ovakvom vlasti i ako zavrsim fakultet sta mogu ocekivati ? ( 10.000 da dam nekome da me zaposle )
Stidim se drzave u kojoj zive ljudi kao polovina ovih sa foruma... žao mi je što ste tolike ovce ispranih mozgova. Dabogda ne imali šta da jedete i da idete po komšiluku traziti za hranu, pa ce te vidjeti kako je pojedinim. Stoko jedna isprana.
:thumbup:
BRAVO. apsolutno te podrzavam. bagru treba proganjati, ne dati im mira. kad ga nemam ja prvi kao neko ko je citav rat truhnuo po linijama, ratistima i nikad nista od drzave nije dobio, a skolovan sam i sposoban, nek nemaju ni oni

Mislim da je vrijeme da ljudi sa ulice osnuju stranku i da izadjemo na naredne izbore. ako pobjedimo u federaciji mozemo sami promijeniti ustav, ukinuti kantone, smanjiti ostalu administraciju za pola, smanjiti plate ministara, ukinuti im benificije, itd..

ova nakaradna drzava tjera obicnog radnika kojeg maltretira privatnik da se sam bori a nju zaboli za sve :twisted:
Bitno je izaci na ulice, a ne sjediti kod kuce ili po kafama ko ovi ovdje na forumu.

Moj je san da imam platu toliku da mogu sebi kupit šta hocu da pojedem i popijem, da nešto i staroj dam od te plate... Nije mi san svaki dan gledati to, kako me svi ismijavaju na ovoj planeti...

Pola ljudi sa foruma su OVCE OVCE OVCE i neka se stide toga, neka se sakriju mišiju rupu. To su isti oni koji bi odma poljubili Njemačku ili Skandinaviju kad bi se moralo tijelom braniti komad svoje zemlje.

Ovo je moja zemlja volim je više od ičega. Ovo je zemlja za koju mi je porodica cijela dala život. Ovo je zemlja za koju bi i ja dao svoj život. Ali zemlja, zemlja Bosna i Hercegovina, a ne jebena podjeljena BiH sa nacionalnim interesima, političarima klošarima koji liče na džeparoše.
Ovo je moja zemlja... svojim smo parama izgradili sve što je do sad zapaljeno, svojim ćemo parama opet napraviti.
ništa ti nisi izgradio niti ti je cilj da gradiš..eno ti gore sve boldano
staradis

#3106 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

infernoslims wrote:
omega369 wrote:
infernoslims wrote:Ja sam bio na protestima, svjesno radio ono što sam radio, imam 21. godinu, sin poginulog borca, student+radnik za 215km mjesecno, cime placam semestre itd, itd... I imam pravo da radim sve što sam radio, jer nije se moj otac borio za ove podrumaše na vlasti ni za jebene zgrade, nego za moju buducnost. Ja se borim tako, sto zelim da unistim sve strane i osobe koje su od mene napravile ovo što sam danas. Nisam vidio mora ni skijanja nikad u životu, niti cu ikad vidjeti sa ovakvom vlasti i ako zavrsim fakultet sta mogu ocekivati ? ( 10.000 da dam nekome da me zaposle )
Stidim se drzave u kojoj zive ljudi kao polovina ovih sa foruma... žao mi je što ste tolike ovce ispranih mozgova. Dabogda ne imali šta da jedete i da idete po komšiluku traziti za hranu, pa ce te vidjeti kako je pojedinim. Stoko jedna isprana.
BRAVO. apsolutno te podrzavam. bagru treba proganjati, ne dati im mira. kad ga nemam ja prvi kao neko ko je citav rat truhnuo po linijama, ratistima i nikad nista od drzave nije dobio, a skolovan sam i sposoban, nek nemaju ni oni

Mislim da je vrijeme da ljudi sa ulice osnuju stranku i da izadjemo na naredne izbore. ako pobjedimo u federaciji mozemo sami promijeniti ustav, ukinuti kantone, smanjiti ostalu administraciju za pola, smanjiti plate ministara, ukinuti im benificije, itd..

ova nakaradna drzava tjera obicnog radnika kojeg maltretira privatnik da se sam bori a nju zaboli za sve :twisted:
Bitno je izaci na ulice, a ne sjediti kod kuce ili po kafama ko ovi ovdje na forumu.

Moj je san da imam platu toliku da mogu sebi kupit šta hocu da pojedem i popijem, da nešto i staroj dam od te plate... Nije mi san svaki dan gledati to, kako me svi ismijavaju na ovoj planeti...

Pola ljudi sa foruma su OVCE OVCE OVCE i neka se stide toga, neka se sakriju mišiju rupu. To su isti oni koji bi odma poljubili Njemačku ili Skandinaviju kad bi se moralo tijelom braniti komad svoje zemlje.

Ovo je moja zemlja volim je više od ičega. Ovo je zemlja za koju mi je porodica cijela dala život. Ovo je zemlja za koju bi i ja dao svoj život. Ali zemlja, zemlja Bosna i Hercegovina, a ne jebena podjeljena BiH sa nacionalnim interesima, političarima klošarima koji liče na džeparoše.
Ovo je moja zemlja... svojim smo parama izgradili sve što je do sad zapaljeno, svojim ćemo parama opet napraviti.
Svaka ti cast, ne samo da su ovce nego ih ima dobro im je i zele ovako da ostane. MOji prijatelji i ja smo danas mirno bilo na protestima moze se i tako. Ogromna je razlika ako ima 1500 ili 2000 ljudi. :thumbup:
de balzac

#3107 Re: PROTESTI!!!

Post by de balzac »

Black swan wrote:bahir izmetbegović se opet provaljuje na TVu
mogu shvatiti srpske i hrvatske političare oni žele razjebati zemlju
ali sin alijin da ne zna se ponašati u ovakvim kriznim situacijama
koga ba boli kita kog ranjenika si ti kad nosao oko predsjedništva
Jebo li ih otac licemjerni, u svakoj situaciji poene skupljaju! Da djecje leseve kupimo po ulici, oni bi gledali da sta usicare svojim smrdljivim izjavama! FUJ!!!
dale cooper

#3108 Re: PROTESTI!!!

Post by dale cooper »

Nokian808 wrote:OBAVEZNO ŠTIVO ZA SVE!!!

http://www.kontrapress.com/clanak.php?r ... onstranata

Dijelite preko svojih facebook profila - nemojte dopustiti da se suština medju silnim spinovima izgubi!!!

Fino je vidjeti neki presjek ovog strasnog medijsko-stranackog spinovanja koje je trenutno
na djelu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3109 Re: PROTESTI!!!

Post by plain vanilla »

asdf1 wrote:
plain vanilla wrote:Bravo za Komsica
"Niko nema pravo da rusi i pali"

napokon
Pitanje za Komsica: Kolika je plata i da li je redovna?
on je makar branio ovu drzavu
a ona balavurdija sto je palila gradove sta je uradila?

jos cu glasat za Komsica :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3110 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Vidim upalilo im je.

Nasi protiv vasih politicara.

Pa jbm.mater godinama nam mazu oci istom pricom. Daj da pokusamo svi zajedno pokrenuti ovaj okostali i korumpirani sistem.

Prestanite zauzimati politicke rovove i gledati situaciju sa te strane.
sanjin_1

#3111 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

Paranoid wrote:
agnostic_front wrote:NE PODRŽAVAJU RUDARI NIKŠIĆA, NEGO SINDIKATI!!!
SVI SINDIKATI PODRŽAVAJU POLITIČARE, NIŠTA NEOBIČNO.
:thumbup: :thumbup:

Rudari će sindikate u narednim danima zasigurno poslati u 3pm..
jašta će....
julisiz es grant

#3112 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

I šta sad, kada smo svi vidjeli da se nekažnjeno smije rušiti, paliti, pljačkati?
Sutra repriza petka, samo još žešća, a?
splinter

#3113 Re: PROTESTI!!!

Post by splinter »

-LIBERO- wrote:Vidim upalilo im je.

Pa jbm.mater godinama nam mazu oci istom pricom. Daj da pokusamo svi zajedno pokrenuti ovaj okostali i korumpirani sistem.

ĐAba ti to objašnjavaš njima drug, narod ovce a ovi bi na vlasti zajebali boga oca da ostanu gdje jesu, jbg, nema ovo nigdje na svijetu
Paranoid

#3114 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

plain vanilla wrote:
asdf1 wrote:

napokon
on je makar branio ovu drzavu
a ona balavurdija sto je palila gradove sta je uradila?

jos cu glasat za Komsica :D
Ne zna se koja je gora izjava...malo prije na tv1 Hadzić prvi reket BiH kaže da je branio BiH 92'.. a nije kila im'o.
asdf1

#3115 Re: PROTESTI!!!

Post by asdf1 »

yozi80 wrote:
asdf1 wrote:

napokon
Pitanje za tebe, jel treba paliti zgradu presjedništva i zašto?
Dakle, jos jednom: Niko ne podrzava paljenje i rusenje (kao sto je vecina nas bila protiv toga kad je bila rijec o pljackanju fabrika). Ovaj spin vam nece proci. Nikakvo paljenje i divljanje nece pomutiti glavne ciljeve protesta. Politicari ce konacno morati poceti zivjeti u skladu sa rezultatima svog rada.
Dr. Kuca

#3116 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Podjela na normalne i neizivljene. Niko nema nista protiv ljudi koji protestuju i ja sam protestovo sva tri dana. AL imam protiv ovih maloumnih divljaka. Nadam se da ce svako odgovarati za ono sto je uradio. Da ce i ovi odgovarati sto su palili zgrade i sto su skidali zastavu BiH.
staradis

#3117 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

julisiz es grant wrote:I šta sad, kada smo svi vidjeli da se nekažnjeno smije rušiti, paliti, pljačkati?
Sutra repriza petka, samo još žešća, a?
aha jel se to bojis za svoju vilu ?
Creasy

#3118 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

emmir1 wrote:Najbolji komentar od svih izjava na tv

Zoran Čegar:

Predsjedništvo se nije smjelo zapaliti , danas sam ovdje da ne pređu žutu liniju.

Ako danas pređu , bit će ili mi ili oni.

Bravo Zorane , takve policajce želimo.

Ja kao građanin i roditelj.

hrastov žižak

#3119 Re: PROTESTI!!!

Post by hrastov žižak »

a i drot je tu, spreman za iživljavanje
julisiz es grant

#3120 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

asdf1 wrote: Dakle, jos jednom: Niko ne podrzava paljenje i rusenje (kao sto je vecina nas bila protiv toga kad je bila rijec o pljackanju fabrika). Ovaj spin vam nece proci. Nikakvo paljenje i divljanje nece pomutiti glavne ciljeve protesta. Politicari ce konacno morati poceti zivjeti u skladu sa rezultatima svog rada.
Pa zar nije već "pomutilo"? Pa danas ste čitav dan protestvovali samo za to da se oni štenci puste kućama.
agnostic_front

#3121 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

-LIBERO- wrote:Vidim upalilo im je.

Pa kako će prestati kad od tog žive. Isto kao da se ti zalažeš da ti neko ukine radno mjesto, tako je i njima.
Treba shvatiti i da imamo masu ljudi koji u ovoj državi dobro žive, a ne rade ništa. Pa ja njih razumijem u potpunosti.
Creasy

#3122 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

UltrasNaBaterije wrote:jebem vam sve seljacko i rusilacko, nadam se da ce policija odreagovat i pobit ovu stoku na cesti, sjeme vam se zatrlo, a ovaj sanjin je glupan zestoki, ima da mu samarcinu slozim kad ga prvi put vidim, nesto glumi majmun a glup je ko kurac jebem ti antifa pleme majmune jedan komunistički.

nikad nisam mislio da cu rec ovo, ali udri policijo pendrek ti se pozlatio.
ratamahatta

#3123 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

Izjebase raju mediji i politicari do te granice da vise niko nikome ne vjeruje..... ako se na tome zavrsi ( a koliko vidim da hoce) onda nismo bolje ni zasluzili....bojim se da nece vise biti prilika, sada su i oni vidjeli koje rupe treba zacepiti....
Last edited by ratamahatta on 09/02/2014 20:04, edited 1 time in total.
Fantassin

#3124 Re: PROTESTI!!!

Post by Fantassin »

Ajde za mene je zakljucak ove prica da je narod vidio da nije bespomocan a bgm i politicari,ako se ovako nastavi krasti moze se skupiti 100 000 ljudi a ne 10 000 onda tesko onom politicaru koji ne bude imao helikopter u dvoristu.Narode malo si se probudio sledeci zadatak je da uzmes svoju sudbinu u svoje ruke.
Last edited by Fantassin on 09/02/2014 20:04, edited 1 time in total.
Oligarh

#3125 Re: PROTESTI!!!

Post by Oligarh »

Korač je dobro i odlično povezao paljevine i sankilote u francuskoj revoluciji. Kako je samo u dvije recenice precizno secirao spinove kojima se sve sa stvarnih razloga nemira prebacilo na paljevine. Mnogi, pa tako i ovi na forumu, jednostavno ne vide sumu od drveca. Pitanje je ZAŠTO se sve desilo! Uspjeli su salonci i budžetlije da razbiju samu suštinu što je sve gorilo. Ali nadam se ne zadugo

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Post Reply