Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:Naseljeno mjesto Mostar ima samo 65 000 ljudi?
Nema ni pribluzno toliko. Uzmi da je 10% popisano dijaspore. Ili cak 15%.
Ali uzmi da je 50% hrvata MAXIMALNO. Dakle na braniku Herceg Bosne stoji 25.000 ljudi. Toliko stolni grad ima stanovnika efektivno. Dakle nesto poput Hadzica. Vogosce, Visokog itd. To je ta jebena sila koja ce nas ucjenjivati sa " surovanjem sa Dodikom". BOG TE MAZAO. Pa jeli ovo moguce?
Sarajevo nije svjetski centar ali ipaj se mora uociti da je snaga Herceg Bosanaca nikakva.
Popusili su foru totalno. Uz to je se pola Srednje Bosne preselilo u Mostar po nalogi RH. Dakle SB ima toliko malo stanovnika jer su punili dole herceg bosnu a Herceg Bosna propuh zivi.
tacno .to su popisani,a ne prisutni. prisutnih ce biti izmedju 2,9-3,5 miliona kad se odbiju oni koji zive izvan bih,raseljena lica,lica popisana na vise adresa isl.
otprilike bih ima oko milion manje stanovnika od hrvatske na zalost, jer je trebala imati vise da nije bilo rata.
pravi_herceg_bosanac
Ja, kao Hrvat, priznajem......
pravi_herceg_bosanac
Dakle na braniku Herceg Bosne stoji 25.000 ljudi. Toliko stolni grad ima stanovnika efektivno. Dakle nesto poput Hadzica. Vogosce, Visokog itd. To je ta jebena sila koja ce nas ucjenjivati sa " surovanjem sa Dodikom".
pravi_herceg_bosanac
Popusili su foru totalno. Uz to je se pola Srednje Bosne preselilo u Mostar po nalogi RH.
Pa ako je pola Srednje Bosne preselilo u Mostar, kako onda samo 25 000 Hrvata u njemu. Više ih je bilo na onom popisu prije rata?
Uostalom ovo je tema o tenkovskom jurišu koji bi se izveo na pokušaj referenduma u RS-u, a ne o zauzimanju Mostara.
Koliko se sjećam pao je pao dogovor da vam čuvamo leđa
pravi_herceg_bosanac
Ja, kao Hrvat, priznajem......
pravi_herceg_bosanac
Dakle na braniku Herceg Bosne stoji 25.000 ljudi. Toliko stolni grad ima stanovnika efektivno. Dakle nesto poput Hadzica. Vogosce, Visokog itd. To je ta jebena sila koja ce nas ucjenjivati sa " surovanjem sa Dodikom".
pravi_herceg_bosanac
Popusili su foru totalno. Uz to je se pola Srednje Bosne preselilo u Mostar po nalogi RH.
Pa ako je pola Srednje Bosne preselilo u Mostar, kako onda samo 25 000 Hrvata u njemu. Više ih je bilo na onom popisu prije rata?
Uostalom ovo je tema o tenkovskom jurišu koji bi se izveo na pokušaj referenduma u RS-u, a ne o zauzimanju Mostara.
Koliko se sjećam pao je pao dogovor da vam čuvamo leđa
ma jurisnici na rs su se isprovaljivali prije nedo sto su dobili nogu od chmolje ...sad su ostali ovi sto traze "laksi zalogaj". ko sto rekoh ispadose hrvati koji su najmalobrojniji veca kost u grlu nego rs
sportman1 wrote:mozda nije svjetski centar ali je kultni grad.
Bio nekad zasigurno. Grad s daleko najvećim šarmom u bivšoj Yugi.
Danas na žalost samo sjena onog vremena....tko god je nešto valjao ispalio se vani, osim par likova.
Bog vas MAZAO. Upisah se od smijeha. Otvaram ja ovaj zavod za statistiku 10 puta. Rekoh ma ne sanse. Nema sanse da je nas 25.000 ljudi HEJ vuklo za nos 20 godina. Znaci jedno jebeno Hadzice je nas jebavalo svo ovo vrijeme.
Verska različitost je osnova mržnje među ova tri naroda već pitaj boga koliko vekova , i anatagonizam između njih je dar od njihovog boga(u tri verzije) kojeg ova tri naroda prosto obožavaju.
Ja sam zato ateista , i ako postoji mogućnost da se izbegne rat je to da bar 50% stanovnika BiH budu jednom uvereni ateisti.
A pošto se to nikad neće desiti da u BiH bude toliko uverenih ateista , onda sva tri naroda će morati baštiniti i dalje svoju tradiciju mržnje i sukoba koje ih i karakterišu kao narodima.
pravi_herceg_bosanac wrote:Bog vas MAZAO. Upisah se od smijeha. Otvaram ja ovaj zavod za statistiku 10 puta. Rekoh ma ne sanse. Nema sanse da je nas 25.000 ljudi HEJ vuklo za nos 20 godina. Znaci jedno jebeno Hadzice je nas jebavalo svo ovo vrijeme.
pravi_herceg_bosanac wrote:Bog vas MAZAO. Upisah se od smijeha. Otvaram ja ovaj zavod za statistiku 10 puta. Rekoh ma ne sanse. Nema sanse da je nas 25.000 ljudi HEJ vuklo za nos 20 godina. Znaci jedno jebeno Hadzice je nas jebavalo svo ovo vrijeme.
Ljudi jeli ovo moguce? Mozeli me netko ustinuti?
To ako je istina onda samo dokazuje koliko je nesposobno bosnjacko rukovodstvo...
zlokruhovic wrote:Rata će sigurno biti jer je to sudbina.
Verska različitost je osnova mržnje među ova tri naroda već pitaj boga koliko vekova , i anatagonizam između njih je dar od njihovog boga(u tri verzije) kojeg ova tri naroda prosto obožavaju.
Ja sam zato ateista , i ako postoji mogućnost da se izbegne rat je to da bar 50% stanovnika BiH budu jednom uvereni ateisti.
A pošto se to nikad neće desiti da u BiH bude toliko uverenih ateista , onda sva tri naroda će morati baštiniti i dalje svoju tradiciju mržnje i sukoba koje ih i karakterišu kao narodima.
zlokruhovic wrote:Rata će sigurno biti jer je to sudbina.
Haj ne serite o ratu vise.
O džizs ,ne mogu da verujem!
Pa tema je o mogućem ratu a ne o nasađivanju kvočki.
Ljudi jeli ovo moguce? Mozeli me netko ustinuti?
To ako je istina onda samo dokazuje koliko je nesposobno bosnjacko rukovodstvo...
Ma ja jos uvijek nemogu da vjerujem. Mislio sam STOLNI GRAD ima minimalno 110.000 i pola su Hrvati pa hajde. Tako pisali na hercegSusak forumu rekoh hajd dobro je. Valjda znaju ljudi.
I tako ja naivan kakav jesam stvorio sam Sliku o Stolnom gradu sa 60.000 Hrvata.
O ekonomiji koja razvaljuje, o lukavim politicarima iz stolnog grada.
Kad ono STOLNI grad taman ko Hadzici. Ali bukvalno.
Hadzici!!!
Last edited by pravi_herceg_bosanac on 06/01/2014 20:01, edited 1 time in total.
Bahato ponašanje pripadnika čelinačke i banjalučke policije
Zaustavili svatove, smetale im “ratne zastave”
Policjaci koji su presreli svatove u Čelincu
Zaustavili svatove, smetale im “ratne zastave”
Svadbena kolona automobila sa bošnjačkim obilježjima, koja se u subotu 28. decembra kretala na relaciji Kortor-Varoš i Banja Luka doživjela je brutalan napad prilikom prolaska kroz naselje Čelinac.
Kolonu je, naime, presrelo šest policijskih vozila pripadnika policijskih stanica Čelinac i Banja Luka, jer su njihovi automobili bili zakićeni zastavama.
Jedan od svatova Emir Alić kazao je za "Avaz" da je iz policijskih vozila izašlo 15 policajaca, koji su ih vrijeđali, a potom grupu svatova priveli u policijsku stanicu.
Prijetnje i vrijeđanja
- Momak je fotografisao svatove, a jedan od policajaca zavikao je na njega rekavši mu da će mu slupati kameru ako ne prestane slikati. Rekao mu je da slika svatova, a ne njega. Nedugo zatim počeli su skidati zastave sa vozila i bukvalno ih otimati sa obrazloženjem da su to "ratne zastave". Iz centrale PU preko radio veze pitali su ih da im pošalju pojačanje. Službenik koji je otimao zastave sa osmijehom odgovorio da za sad ne treba ali će se svakako javiti ako bude bilo potrebno - priča Alić.
Alić pojašnjava da je na jednoj zastavi pisalo Večići, mjesto u opštini Kotor- Varoš čiji osnovci od 2. septembra zbog ukidanja grupe nacionalnih predmeta ne idu u školu, dodajući da je ovo presretanje planirano.
Potvrda o kaznama za “ratne zastave”
- Jedan od policajaca oteo je zastavu četverogodišnjoj djevojčici koja je sjedila s majkom u automobili, ali na takav drzak način da su i ona i majka zaplakale od straha. Tri vozila koja su zaustavljena odvedena su pred policijsku stanicu. Osim što su otete i pokidane legitimne državne zastave BiH rečeno je da nam niko iz policija ne može garantovati za sigurnost poslije čega su napisane kazne i potvrde sa obrazloženjem "ratna zastava" - priča Alić.
Također, od više mještana Kotor-Varoši saznali smo da su svatovi prošli kroz pravu "torturu", koja je, kako ocjenjuju, bila uglavnom izazvana zbog zastava sa ljiljanima koje su nosili na automobilima.
- Bilo je više policajaca, a njihovo presretanje svatovske kolone izgledalo je kao punkt za vrijeme rata. Svjesni smo da su ovo vremena kada svaka sitnica može da izazove revolt druge strane, ali ipak smatramo da je ovoliko policijsko maltretiranje bilo nepotrebno - ocijenili su jučer mještani Verića kod Kotor-Varoši.
Provokacije prolaznika
Provokacije su dožvjeli i svatovi koji su išli po mladu u Kozarac kada su prolazili kroz naselje Vrbanja, ali od od strane prolaznika, koji su ih nacionalno vrijeđali.
- Svatovi krenuli po mladu u Kozarac. Sve je bilo u redu do povratka dok nismo došli do banjalučkog naselja Vrbanja. Tu su svatovi "napadnuti" od strane prolaznika. Skidane su im zastave sa vozila i udarano je po autima. Interesantno je što je stariji čovjek sa štapom lupao po jednom automobilu. Vozač je izašao van da ga zaustavi. Dedo je počeo da bježi, od nekako se sapleo i ozljedio nogu, zbog čega je otišao u policijsku stanicu i naveo da ga je jedno od vozila iz svatova udarilo na cesti i pobjeglo. Policija je privela jednog od vozaca te ga nekoliko sati zadrzala na ispitivanju u PU - priča Alić.
Bez komentara
U Centru javne bezbjednosti Banja Luka, kao i policijskoj stanici u Čelincu, nisu željeli da komentarišu ova dešavanja. S obzirom da je u RS jučer bio neradni dan, tvrdili su da nema nikog od nadležnih ko bi mogao službeno da se obrati i provjeri tražene informacije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo dokle ide stoka. Ne znaju vise sta ce od sebe...
Pa izbori su tada.
Normalno, pod uvjetom da se usvoji izborni zakon i riješi hrvats...pardon Sejfdić-fFinci pitanje.
neće se riješiti finci/sejdić do tad, moraće se smisliti novi fol, poslije izbora...
a prilika se ukazuje novim miješanjem karata u oktobru, i novom/starom koalicijom sda-sds plus dokazani antifašisti hsp-ovci na čelu sa dokazanim hrvatom/valterom/kukavičijem jajetom/ljiljanom/ljudinom (izabrati po volji)...
u toj raspodjeli opozicioni blok je opet većinsko srpski, i eto prilike za hrvate da malo odmore od presinga iz sarajeva.
exliberal-ex wrote:
sejdo kvikli....al nekontam
sto do oktobra?
Pa izbori su tada.
Normalno, pod uvjetom da se usvoji izborni zakon i riješi hrvats...pardon Sejfdić-fFinci pitanje.
neće se riješiti finci/sejdić do tad, moraće se smisliti novi fol, poslije izbora...
a prilika se ukazuje novim miješanjem karata u oktobru, i novom/starom koalicijom sda-sds plus dokazani antifašisti hsp-ovci na čelu sa dokazanim hrvatom/valterom/kukavičijem jajetom/ljiljanom/ljudinom (izabrati po volji)...
u toj raspodjeli opozicioni blok je opet većinsko srpski, i eto prilike za hrvate da malo odmore od presinga iz sarajeva.
treba li da stavim ono - the end?
Nema šaMse da se izbori održe bez rješenje Sejdić-Finci.
Hafis wrote:
Nema šaMse da se izbori održe bez rješenje Sejdić-Finci.
aj u cenera kume, nije mLogo?
Ja ti kažem nejma šamse.
inače, ti misliš da će SDA i SDS probati sklepati nekakvu većinu s HSP domoljubima i s ljiljanom/ljudinom/poštenjačinom/sejdom i nazigu ove ovdje stručnjake?