nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#3101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:ovaj pasat na tv1 slici ima rotacije blinkere na krovu onaj kod papka nema

pretpostavljam da svaki policijski auto ima fiksirane ove gore rotacije
znaci i tu je malo mutno sa onim pasatom sa snimka
Predpostavka je majka zajeba, nisi u pravu, osim sto nisu fiksirane nego magnetne, sve i da jesu uopste nije bitno kakve su rotacije i gdje, svaka tura vozila kad se nabavi je drugacija, ali im je svrha i namjena ista.

Evo ti vozila specijalne jedinice FUP-a, nijedno nema fiksirane rotacije, sbve su magnetne koje su u 2/3 slucajeva skinute s vozila.

Image
supercali

#3102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

znam da su magnetne
ok moja greska kad sam rekao fiksirane
mislio sam na fiksirane na krovu sto je i ovaj mogao imati u jednom potezu prozor dole rotacija gore i eto ga
siguran sam da ga ovaj ne bi ovako pratio i sl

znaci u pravu sam
tempuser

#3103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote: da nije policijsko mislio sam na to da ne bi nista se desilo jer je drugo auto mozda ja ti peti deseti
nisam rekao da time ne krsi zakon

pa i ako je ometao sluzbeno lice opet kromanjonac ne bi smio ovako postupati
kao sto rekoh samo zbog ovakvog nastupa bi trebao na disciplinsku i da dobije kaznu neku pa makar simbolicnu a ubuduce da vozaci idu na neki kurs primjernog ponasanja za pocetak

al opet kao sto rekoh ovo je bosna dovoljno je reci
Po zakonu je imao pravo i mogao zastaviti delegata u peugeotu i izdati naredbu i usmeno upozrenje da ce biti primjenjena sila ukoliko se naredba ne bude postovala, druga stvar je sto je ovaj neandertalac to napravio k'o najveci seljak. I ja bih ga volio vidjeti na nekoj disciplinskoj, ali osim sto ga zakon stiti, vrana vrano oci ne kopa.
supercali

#3104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: da nije policijsko mislio sam na to da ne bi nista se desilo jer je drugo auto mozda ja ti peti deseti

kao sto rekoh samo zbog ovakvog nastupa bi trebao na disciplinsku i da dobije kaznu neku pa makar simbolicnu a ubuduce da vozaci idu na neki kurs primjernog ponasanja za pocetak

Po zakonu je imao pravo i mogao zastaviti delegata u peugeotu i izdati naredbu i usmeno upozrenje da ce biti primjenjena sila ukoliko se naredba ne bude postovala, druga stvar je sto je ovaj neandertalac to napravio k'o najveci seljak. I ja bih ga volio vidjeti na nekoj disciplinskoj, ali osim sto ga zakon stiti, vrana vrano oci ne kopa.
ma ne pricam o zaustavljanju
nego o ponasanju a tu se izgleda slazemo
tempuser

#3105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:znam da su magnetne
mislio sam na fiksirane na krovu sto je i ovaj mogao imati u jednom potezu prozor dole rotacija gore i eto ga

znaci u pravu sam
Nisi upravu, zakon nidge ne definise gdje posebni sv. i zv. uredjaji moraju biti montirani. Uopste nije bitno da li je na krovu ili na sajbi, u masci, braniku isl.
Malo si previse gledao akcijskih filmova, nije to samo otvori prozor, nakaci rotaciju i gas. Kad bi tako uradio, prvo bi mu napojni kabal prelazio preko ruku tj volana i ociju, drugo ne bi mogao vrata otvoriti jer mu smeta kabal. Sve ove rotacije na Passatima su naljepljene preko vrata, a ne prozora, mogu se skinuti/staviti jedino ako otvoris vrata, a kablovi su zakaceni za stitnike za sunce.
Last edited by tempuser on 20/01/2016 00:22, edited 1 time in total.
tempuser

#3106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:

ma ne pricam o zaustavljanju
nego o ponasanju a tu se izgleda slazemo
Ja ti za ponasanje i pisem, po zakonu mu je imao pravo izdati narredbu i upozorenje o primjeni sile.
supercali

#3107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:znam da su magnetne

znaci u pravu sam
Nisi upravu, zakon nidge ne definise gdje posebni sv. i zv. uredjaji moraju biti montirani. Uopste nije bitno da li je na krovu ili na sajbi, u masci, braniku isl.
Malo si previse gledao akcijskih filmova, nije to samo otvori prozor, nakaci rotaciju i gas. Kad bi tako uradio, prvo bi mu napojni kabal prelazio preko ruku tj volana i ociju, drugo ne bi mogao vrata otvoriti jer mu smeta kabal. Sve ove rotacije na Passatima su naljepljene preko vrata, a ne prozora, mogu se skinuti/staviti jedino ako otvoris vrata, a kablovi su zakaceni za stitnike za sunce.
i to se rijesi ako se zna
stavi je na krov dok su vrata otvorena al posto je kromanjonac onda mu je sve preko voznje naucna fantastika
jefferson

#3108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote: Problem je mnogo komplikovaniji od ovoga.
Neki dan u SAD je bio slucaj kada je serif htio zaustaviti neku zenu. Upalio rotaciona svjetla, ona mu dala signal ukljucujuci sva 4 zmigavca da ga je vidjela, i nastavila voziti oko 2km do osvjetljenog parkinga (benzinske pumpe) i tu se zaustavila. Sto? zato sto je bilo mracno gdje je htio zaustaviti i s obzirom da svako moze kupiti rotaciona svjetla ona je odlucila da se zaustavi gdje ima ljudi. Naravo to se serifu nije svidjelo jerbo kako to da neko njegovu komandu dovodi u pitanje, i uhapsi zenu.
Izasle pred sud i sudija upita serifa: jesi li ti normalan? Zakon kaze da je ona morala stati, ali isto tako ima nesto sto se zove razum.
Stoga gorane, ti si upravu, ali isto tako ovaj tipa je trebao biti sankcionisan i u normalnoj drzavi bio bio sancionisan odmah. Problem ej naravno sto mi nemamo sistem koji ce urediti ovu masovnu pojavu zlouptrebe polozaja pa cak i ako je paljenje svjetala bilo opravdano. ja jos nisam ovdje dozivio da me policijsko auto pokusa istjerati sa ceste ako nemam gdje da se sklonim, saceka tip iza mene da se pojavi prosirenje i tada me zaobidje. Ali sam u BIh xxxx puta dozivio da haman moram sjebat svoje auto ne bil pratnja ili policija prosla. od svega, sudska policija je najgora, ne znam jel to neki kompleks ili....
On nema sta nekome prijetiti sa batinama. Zapise registraciju posalje prijavu i cao djaci. Ali, Bih je to...
Problem je komplikovaniji iskljucivo zbog slabosti drzave. Zakon je sve precvizno definisao, tacno pise ko moze biti opremljen blinkerima i ko ih smije koristiti, a slaba drzava to ne kontrolise. Ovaj strucnjak se, citajuci i slusajuci slicne strucnjake, vjerovatno inatio misleci da je upravu pa je dodatno izazvao papkara iz Passata.
Ne bi bas nazvao tipa u Peugeotu "strucnjakom" u nekom derogativnom smislu. U drzavi u kojoj zakon krse najvise oni koji bi trebalo da ga provode, ljudima je puna kapa ovakvih papaka kao iz tog Passata koji su dobili posao ko zna kakvom linijom. Drzava je onoliko jaka koliko su gradjani odgovorni a ja jos ne znam iz primjera istorije da je neka drzava postala funkcionalna tako sto su gradjani 100% pratili zakon da bi promjenili ponasanje vladajuce elite.
Tip iz Peugeota je uhvacen u raspravu ko ima kakva prava i da je bio malo ostriji u svojoj namjeri i istrajniji, ko zna kako bi se zavrsillo.
Trazeci bilo kakvo opravdanje ponasanja tipa iz passata je samo kretanje niz dlaku papcima koji koriste sluzbeni polozaj radi privatne koristi.
U sustini, 20 godina nakon rata takticki nastup policije i ostalih sluzbi prilikom pratnje je nista drugo nego prekoracenje ovlasti. Mnogo bitnije (a i pametnije) osobe u mnogo bitnijim drzavama u svijetu nemaju pratnju a da ne govorim o taktickom pristupu prilikom transporta.
Japanski ambasador je sve to fino objasnio, samo sto pratnja i ostalu kurcevi palcevi sluze za produzenje polnog organa manje vise svim nasim politicarima a i mnogim policajcima.
tempuser

#3109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote: Ne bi bas nazvao tipa u Peugeotu "strucnjakom" u nekom derogativnom smislu. U drzavi u kojoj zakon krse najvise oni koji bi trebalo da ga provode, ljudima je puna kapa ovakvih papaka kao iz tog Passata koji su dobili posao ko zna kakvom linijom. Drzava je onoliko jaka koliko su gradjani odgovorni a ja jos ne znam iz primjera istorije da je neka drzava postala funkcionalna tako sto su gradjani 100% pratili zakon da bi promjenili ponasanje vladajuce elite.
Tip iz Peugeota je uhvacen u raspravu ko ima kakva prava i da je bio malo ostriji u svojoj namjeri i istrajniji, ko zna kako bi se zavrsillo.
Trazeci bilo kakvo opravdanje ponasanja tipa iz passata je samo kretanje niz dlaku papcima koji koriste sluzbeni polozaj radi privatne koristi.
U sustini, 20 godina nakon rata takticki nastup policije i ostalih sluzbi prilikom pratnje je nista drugo nego prekoracenje ovlasti. Mnogo bitnije (a i pametnije) osobe u mnogo bitnijim drzavama u svijetu nemaju pratnju a da ne govorim o taktickom pristupu prilikom transporta.
Japanski ambasador je sve to fino objasnio, samo sto pratnja i ostalu kurcevi palcevi sluze za produzenje polnog organa manje vise svim nasim politicarima a i mnogim policajcima.
Pa jest strucnjak prije svega zato sto je bio ubjedjen da je upravu a nije. Problem su neuki i subjektivni novinari i slicni. Niko ne obradjuje temu do kraja, da u nasoj drzavi postoje legalna vozila pod pratnjom (vozilo policije (ne nuzno uniformisano) + vozilo pod pratnjom), vozila sa ilegalnim blinkerima itd ali da postoje i civilna vozila policije sa blinkerima, te da ta vozila sa ilegalnim blinkerima i civilna vozila policije sa blinkerima u praksi ne mozes razlikovati. Iz svega toga se da zakljuciti da ako vidis jedno auto sa blinkerima to mora da je divljak i ne moras mu se skloniti, a to nije tacno. Zakon je jasan, moras se skloniti vozilu pod pratnjom, vozilu policije, vatrogasaca i vozilu h. pomoci, a ti kao vozac ne mozes znati da li je iza tebe civilno vozilo policije ili neki kurajber sa divljak blinkerima, ali bez obzira kako je drzava slaba nemas pravo da uzimas zakon u svoje ruke, tj, da gatas i predpostavljas ko jeste, a ko nije, bas kao sto je lik u peugeotu napravio. Jednako kao sto imas majmuna u Passatu u banana drzavi tako imas i pametnjakovica u peugeotu koji se qurci i pri tome krsi propise naveliko. U drzavi u kojoj je pristup drugaciji i u kojoj nema prekoracenja ovlasti nemas pametnjakovice u peugeotu koji misle da se mogu natezati sa policijom, Ja cu ti reci kako bi se zavrsilo da je bio malo ostriji, papkar u Passatu bi mu organizovao prijavu da bi pozalio sto se probudio taj dan i to sve po zakonu!
Last edited by tempuser on 20/01/2016 00:44, edited 1 time in total.
amar1994

#3110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

@jefferson
Bas tako :thumbup: Image
supercali

#3111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
jefferson wrote: Ne bi bas nazvao tipa u Peugeotu "strucnjakom" u nekom derogativnom smislu. U drzavi u kojoj zakon krse najvise oni koji bi trebalo da ga provode, ljudima je puna kapa ovakvih papaka kao iz tog Passata koji su dobili posao ko zna kakvom linijom. Drzava je onoliko jaka koliko su gradjani odgovorni a ja jos ne znam iz primjera istorije da je neka drzava postala funkcionalna tako sto su gradjani 100% pratili zakon da bi promjenili ponasanje vladajuce elite.
Pa jest strucnjak prije svega zato sto je bio ubjedjen da je upravu a nije. Problem su neuki i subjektivni novinari i slicni. Niko ne obradjuje temu do kraja, da u nasoj drzavi postoje legalna vozila pod pratnjom (vozilo policije (ne nuzno uniformisano) + vozilo pod pratnjom), vozila sa ilegalnim blinkerima itd ali da postoje i civilna vozila policije sa blinkerima, te da ta vozila sa ilegalnim blinkerima i civilna vozila policije sa blinkerima u praksi ne mozes razlikovati. Iz svega toga se da zakljuciti da ako vidis jedno auto sa blinkerima to mora da je divljak i ne moras mu se skloniti, a to nije tacno. Zakon je jasan, moras se skloniti vozilu pod pratnjom, vozilu policije, vatrogasaca i vozilu h. pomoci, a ti kao vozac ne mozes znati da li je iza tebe civilno vozilo policije ili neki kurajber sa divljak blinkerima, ali bez obzira kako je drzava slaba nemas pravo da uzimas zakon u svoje ruke, tj, da gatas i predpostavljas ko jeste, a ko nije, bas kao sto je lik u peugeotu napravio. Jednako kao sto imas majmuna u Passatu u banana drzavi tako imas i pametnjakovica u peugeotu koji se qurci i pri tome krsi propise naveliko. U drzavi u kojoj je pristup drugaciji i u kojoj nema prekoracenja ovlasti nemas pametnjakovice u peugeotu koji misle da se mogu natezati sa policijom, Ja cu ti reci kako bi se zavrsilo da je bio malo ostriji, papkar u Passatu bi mu organizovao prijavu da bi pozalio sto se probudio taj dan i to sve po zakonu!
da je bio malo ostriji i pametniji za tu prijavu onda ovoga u pezou ne bi ni bilo jer bi se taj iz pasata ponasao kako treba za razliku od ovog papkara koji je vozio pasata
jefferson

#3112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
Nisam mislio da je bio ostriji prema papku. Da je bio ostriji u svojoj namjeri papkar bi izgubio posao jer ono sto je papkar uradio nema veze sa policijskim poslom.
Papak u Passatu treba prvo da zna da je on u sluzbi gradjana a ne obrnuto, i papak samo zato sto vozi sluzbeno vozilo nema veca prava od "strucnjaka" u Peugeotu.
Papak nije ocitio bio dio pratnje, papak ocito nije isao na bilo kakav zadatak, i na kraju nije ni imao ukljucene rotacije. Na kraju, sve se to moglo saznati da je sam MUP htio bilo sta da uradi.
U normalnim drzava zbog ovakvih videa bi papak bio suspendovan odmah ili u boljem slucaju premjesten na administrativne duznosti dok mu se sudbina ne utvrdi, a u normalnoj drzavi bi vrlo brzo sudbina bila odredjena.
"Strucnjaku" se moze napisati kazna zbog propisa (iako u normalnoj drzavi mogucnost tog scenarija je skoro pa nikakva), ali posto kod nas policija svakako uvijek drzi saobracajnog zakona kao da to garantuje suverenitet drzave, to je moguci scenario.
direstraits0078

#3113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:Nastranu sam postupak majmuna iz Passata ali ovo se moglo ocekivati. Majmun je policajac Direkcije, vozilo je Direkcije tj policijsko, policijsko vozilo po zakonu ima pravo da koristi blinkere i rotacije pri cemu ima pravo prvenstva. Ovo je samo potvrda da jedno civilno vozilo sa blinkerima ne znaci automatski da ih nelegalano koristi, odnosno da ne mozes znati da li je "blinkeras" bez pokrica ili civilno vozilo poicije. Zakonski, nema nikakve razlike izmedju ovog Passata i recimo civilnog Land Cruisrera Specijalne jedinice FUP-a, crnog Pathfindera Jedinice za podrsku MUP-a KS ili presretaca. Zakon nigdje ne navodi da vozilo policije mora biti uniformisano da bi moglo biti opremljeno posebni svjetlosnim i tonskim uredjajima pri cemu ima pravo prvenstva. Ljudi napamet pricaju i zakljucuju pa tako i decko u Peugeotu koji je to snimio, a jos je dobro i prosao.Ne bi mu palo napament da se lijepi i kofrci uniforminsanoj policiji.
Nije bio pežov, renol je bio u pitanju, klićo. Ćipovan, sa tigar gumama tipa ljeto zima. :-D Brz jedan djećko nadasve.
tempuser

#3114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote: da je bio malo ostriji i pametniji za tu prijavu onda ovoga u pezou ne bi ni bilo jer bi se taj iz pasata ponasao kako treba za razliku od ovog papkara koji je vozio pasata
Pa upravo tako, tante za kukuriku, da nismo qarina od drzave novinari bi radili svoj posao objektivno, kako treba i do kraja da ne dovode ljude u zabludu, pametnjakovicu u peugeuotu/cliu sta vec ne bi padalo napamet da se nateze i qurci sa vozilom i radnikom policije, a radnik policije bi bio normalan covjek na ne neandertalac i strec majici!
tempuser

#3115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote: Nisam mislio da je bio ostriji prema papku. Da je bio ostriji u svojoj namjeri papkar bi izgubio posao jer ono sto je papkar uradio nema veze sa policijskim poslom.
Papak u Passatu treba prvo da zna da je on u sluzbi gradjana a ne obrnuto, i papak samo zato sto vozi sluzbeno vozilo nema veca prava od "strucnjaka" u Peugeotu.
Papak nije ocitio bio dio pratnje, papak ocito nije isao na bilo kakav zadatak, i na kraju nije ni imao ukljucene rotacije. Na kraju, sve se to moglo saznati da je sam MUP htio bilo sta da uradi.
U normalnim drzava zbog ovakvih videa bi papak bio suspendovan odmah ili u boljem slucaju premjesten na administrativne duznosti dok mu se sudbina ne utvrdi, a u normalnoj drzavi bi vrlo brzo sudbina bila odredjena.
"Strucnjaku" se moze napisati kazna zbog propisa (iako u normalnoj drzavi mogucnost tog scenarija je skoro pa nikakva), ali posto kod nas policija svakako uvijek drzi saobracajnog zakona kao da to garantuje suverenitet drzave, to je moguci scenario.
Vjeruj, ono sto je papkar napravio se elementarno moglo pokriti ovlastenjima, tako da je strucnjak dobro prosao. Nazalost, bas kao i delegat u peugeotu i ti kreces od pogresne predpostavke. Sto se sooabracaja tice papkar nije morao biti dio pratnje da bi imao prvenstvo jer je to vozilo policije i ima veca prava od strucnjaka u peugeotu, naveo sam clanove zakona po kojima je to tako, vrati se unazad i obnovi gradivo, dalje ti ne znas da li je imao ukljucene rotacije jer se na snimku ne vidi prednji dio auta.
Za to da li majmun ta prava koristi ispravno ili zloupotrebljava si apsolutno u pravu, ali to je stvar drzave da rjesava, a ne vozaca da po cesti tjeraju inat i ispravljaju krive Drine.
U normalnoj drzavi, jednako kako ne bi bilo papkara u Passatu tako strucnjaku ne bi palo napamet da napravo ovako nesto, da u nepsorednoj blizini policije pretice kolone preko pune i jos se ubjedjuje, tako da ne bi bilo potrebe za razradjivanje scenarija.
Ja ne branim papkara u Passatu, sto se mene tice ja bih prvi volio da ga nogiraju s posla, ali nije to jedini problem. Problemu su tendenciozni kvazinovinari koji bukvalno dovode ljude u zabludu i raznorazni likovi koji po cesti izigravaju pravne strucnjake.
Neki zakljucak cijelog slucaja bi bio, da nikad ne znas da li je jedan auto iza tebe sa kurajber sa blinkerima bez pokrica ili auto policije kojem se moras skloniti.
r_faruk

#3116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

"pod uslovom/uvjetom da ne ugrozavaju bezbjednost/sigurnost drugih ucesnika/sudionika u saobra}aju/prometu."

Ovaj dio u zakonu niko ziv ne je*e............
530i

#3118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

jefferson wrote:[
Da je bio ostriji u svojoj namjeri papkar bi izgubio posao jer ono sto je papkar uradio nema veze sa policijskim poslom.

Ovaj u Passatu je vozio nekog ministra iz TK negdje - bezbeli na kakav ručak ili slično.
Pitanje je da li je taj Passat policijski ili je službeno vozilo kantona - kantonalnog ministra. Moje je mišljenje da je službeni kantonalni, a ne policijski.

U normalnim državama majmun iz Passata bi dobio otkaz uz izricanje kazni za sve prekršaje koje je načinio (uključujući tu i ovaj pokušaj obračuna na cesti), a ovaj pametnjaković iz Pežoa, tj. Clia 3 turbo ( :mrgreen: ) bi dobio kaznu za sve počinjene prekršaje. Al' kod nas - ništa nikome.

Uvjeren sam da ovaj Passat nije policijsko vozilo i da ima pravo korištenja blinkera koliko i ja - policijsko vozilo bi trebalo biti sa postavljenim i upaljenim rotacijama, ako već nije uniformisano, ali zakon to propušta da reguliše omogućavajući tako ovakvim majmunima da se ponašaju bahato.
tempuser

#3119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Kad so vec kod ubjedjenja i predpostavki, koristeci elemenarnu logiku, zasto bi radnik Direkcije za koordinaciju policijski tijela vozio auto Vlade ili mistarstva TK?
jefferson

#3120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote: Nisam mislio da je bio ostriji prema papku. Da je bio ostriji u svojoj namjeri papkar bi izgubio posao jer ono sto je papkar uradio nema veze sa policijskim poslom.
Vjeruj, ono sto je papkar napravio se elementarno moglo pokriti ovlastenjima, tako da je strucnjak dobro prosao. Nazalost, bas kao i delegat u peugeotu i ti kreces od pogresne predpostavke. Sto se sooabracaja tice papkar nije morao biti dio pratnje da bi imao prvenstvo jer je to vozilo policije i ima veca prava od strucnjaka u peugeotu, naveo sam clanove zakona po kojima je to tako, vrati se unazad i obnovi gradivo, dalje ti ne znas da li je imao ukljucene rotacije jer se na snimku ne vidi prednji dio auta.
Za to da li majmun ta prava koristi ispravno ili zloupotrebljava si apsolutno u pravu, ali to je stvar drzave da rjesava, a ne vozaca da po cesti tjeraju inat i ispravljaju krive Drine.
U normalnoj drzavi, jednako kako ne bi bilo papkara u Passatu tako strucnjaku ne bi palo napamet da napravo ovako nesto, da u nepsorednoj blizini policije pretice kolone preko pune i jos se ubjedjuje, tako da ne bi bilo potrebe za razradjivanje scenarija.
Ja ne branim papkara u Passatu, sto se mene tice ja bih prvi volio da ga nogiraju s posla, ali nije to jedini problem. Problemu su tendenciozni kvazinovinari koji bukvalno dovode ljude u zabludu i raznorazni likovi koji po cesti izigravaju pravne strucnjake.
Neki zakljucak cijelog slucaja bi bio, da nikad ne znas da li je jedan auto iza tebe sa kurajber sa blinkerima bez pokrica ili auto policije kojem se moras skloniti.
Mislim da bi ti trebao obnoviti gradivo s obzirom da zakon izricito kaze da se ostali ucesnici u saobracaju nesmiju ugrozavati.
Ali dobro je, problem je u "strucnajcima," novinarima pa tek onda policiji.
Za razliku od tipa iz Passata novinar je radio svoj posao a i strucnjak iz Peugeota. Ne mislim da ces shvatiti zbog cega, niti ocekujem.
Medjutim da bezze ne idemo dalje. Ovo je najmanji problem sta ustvari policija radi i koliko je nesposobna.
tempuser

#3121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naravno da postoji taj dio o neugrozavanju, ali to je jako rastezljiivo i subjektivno i na kraju se svodi tvoja protiv njegove gdje si ti donji!
Mozda nisam najpametniji da razumijem tu logiku, ali vjerujem da i ostale interesuje objasnjenje za tvoju tvrdnju da su novinar, a pogotovo lik iz peugeota radili svoj posao!
Novinari, bas kao i forumski kvazieksperti, su danima tendenciozno razvlacili pricu o blinkerima bez pokrica i koliko ljudi ima pravo na policijsku pratnju, sta je vozilo pod pratnjom itd. Da li je iko od novinara pomenuo da osim te dvije kategorije postoji kategorija civilni auto policije opremljen posebim uredjajima????? Da li je iko od novinara pomenuo da vozac ne moze znati razliku izmedju civilnog auta s blinkerima bez pokrica i civilnog auta policije pri cemu vozilo policije mora propustiti??? Da li si pogledao klip do kraja na kojem se vidi, dok mu kloc iz Passata prijeti, s desne strane prolaze neki Audi i Tuareg pod rotacijama??? Sta se desavalo prije snimljenog dijela, sta ako je Audi bio vozilo pod pratnjom? Ko zna koliko se ovaj lijepo liku iz Passata da tako reaguje. Takodjer, ne znam na koji nacin je lik u peugeotu radio svoj posao? Mozda tako sto je napravio 4 prekrsaja u roku od minut i po? Lik u peugeotu je upravo posljedica takvih novinara i strucnjaka, qurcio se u pogresno vrijeme i na pogresnom mjestu, jos je dobro i prosao.
Mislim da je bolje da se drzis hemijskog sastava ulja, guma i izduvnih gasova...
supercali

#3122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Ako je pasat bio u pratnji zajedno sa tim tuaregom onda ne znaju svoj posao
Prvo i osnovno sta vozaci nauce kad rade u pratnji je da se ne odvajaju od pracenog vozila
Ooet se vracamo ovo je bosna i ovaj papkar je dobio posao na stelu i kladim se da nije prosao bilo kakvu provjeru voznje obuku i sl
tempuser

#3123 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Sve su to pretpostavke i nagadjanja, a ono sto se zna da je papkar u Passatu bio policajac na duznosti i sve sto iz toga proizilazi!
Kako mu niko od novinara i strucnjaka nije objasnio da na cesti postoje takodjer civilna auta policije koima se mora sklanjati, kaze kloc iz peugeota/clia novinaru, znao sam ja da je to neki sluzbeni (valjda aludira na auta koja nemaju pravo na blinkere), ko veli sad mogu da radim sta hocu, da se qurcim, da mu se lijepim za gusicu, mobitel u ruci, cap kolonu preko pune. Niko od novinara da postavi pitanje o njegom prekrsajima? I to je sastavni dio Bosne, ne samo majmun iz Passata.
supercali

#3124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Pa i ti svoje argumente zasnivas na pretpostavkama i nagadjanjima a nama spocitavas isto
Bravo logika ti je vrh
Znaci kad si ti u pitanju to je tako a istu stvar kad ti kazem ja jefferson ili neko treci onda je nagadjanje i sl

Necu vise bezveze ces se vrtiti u krug a neces shvatiti da si u krivu i da branis neobranjivo
tempuser

#3125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Nije nikakva predpostavka i nagadjanje argument da je kloc iz Passata policajac Direkcije na duznosti i da je bio u sluzbenom autu, a sve ostalo proizilazi iz tih cinjenica.
Da li je on zloupotrebljavao polozaj ili nije jeste bitno, ali nisu vozaci ti koji treba time da se bavU. Vozace treba da interesuje ZOBS, strucnjak iz peugeota/clia ga nije postovao nego je osim nepostivanja vozila s pravom prvenstva je napravio jos 3 prekrsaja od koji za jedan ide vozacka! To je takodjer bitno! Mene jos uvijek zivo interesuje jeffersonovo objasnjenje kako je vozac peugeota/clia radio svoj posao?!?!?! Mozda je postao Fu-Do - borac protiv cvijeca zla!?
Post Reply