Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzontra_Volta wrote:Ne znam kako ne može ručno, ako je pravi ključ!? Jest da te brave zapeknu jer se ručno nikad ne otvaraju, ali bi svejedno moglo ako se malo zapne.
Ako ne uspiješ, imaš dvije varijante:
1. otvoriš pajserom
2. da zoveš bihamk, hudini ili sl. da ti otvore.
Uh, kakvim pajserom
Bolje je prozor razbiti, nego bravu sjebati.
Treba zvati ove koji su stručni, ako već ne možeš otvoriti. BIHAMK su cirkus, oni traže 101,00 KM, a ne garantuju da će otvoriti
Dzontra_Volta wrote:Zadeveraste me. Moram danas provjeriti mogu li mehanički ključem otvoriti vrata. Bolje spriječiti nego liječiti.
Isprobaj sve opcije prije ovih sa bilo kakvim razbijanjem.
Probaj najprije ono sredstvo za odleđivanje (mada ako je bilo zaleđeno, dosad je popustilo), a ako je zapeklo, vjerovatno WD može pomoći.
Moguce da je i zapeklo, jer nikad do sada nisam otvarao mehanicki, nije bilo potrebe jednostavno. Hvala na savjetima.
p.s. vjeruj mi druze da sam i ja pomislio da nije moj, okrecem se okolo kao kreten jesam li ovdje parkirao ili negdje drugo, kontam da ne pokusavam tudje auto otvoriti
vozao sam na odredjeno vrijeme od petnestak dana Citorena c3 Picasso 2015 sa skoro svim opcijama jedino bez navigacije 1.6 dizel. auto je prijatno iznenadilo. prostora, uspravnog sijedenja preglednosti koliko hoces.. potrosnja beton sto bi rekli fildjan. na izgled nista narocito za mini mpv, ali udobnost voznje moze se porediti sa puno vecim autima..
jedinu manu koje je imalo su oni automatski brisaci.. polude sami od sebe nekad I sa par kapljica po sajbi ukljuce trojku I nema iskljucivanja do manuelno
Dzontra_Volta wrote:Zadeveraste me. Moram danas provjeriti mogu li mehanički ključem otvoriti vrata. Bolje spriječiti nego liječiti.
Dobro bi bilo da imas klasicni kljuc, da ne pokusavas sa skakavcem, da se ne slomi kuciste.
Oba su skakavca. Ma ako otvori "isprve" odlično, ako ne, idem i ja ključaru, nek se on time bavi.
Tomahawk11 wrote:
Isprobaj sve opcije prije ovih sa bilo kakvim razbijanjem.
Probaj najprije ono sredstvo za odleđivanje (mada ako je bilo zaleđeno, dosad je popustilo), a ako je zapeklo, vjerovatno WD može pomoći.
Ma to sam se ja malo za*ebavao sa ovim gore što ne može da otvori. Pa nisam izgorio po glavi da razbijam svoje auto.
B6Redhell wrote:vozao sam na odredjeno vrijeme od petnestak dana Citorena c3 Picasso 2015 sa skoro svim opcijama jedino bez navigacije 1.6 dizel. auto je prijatno iznenadilo. prostora, uspravnog sijedenja preglednosti koliko hoces.. potrosnja beton sto bi rekli fildjan. na izgled nista narocito za mini mpv, ali udobnost voznje moze se porediti sa puno vecim autima..
jedinu manu koje je imalo su oni automatski brisaci.. polude sami od sebe nekad I sa par kapljica po sajbi ukljuce trojku I nema iskljucivanja do manuelno
Citroenu/Peugeotu je potrebno 10-15 godina da rijesi stare boljke, pa treba jos malo sacekati, tamo neke 2020 bi trebalo biti uredu
B6Redhell wrote:vozao sam na odredjeno vrijeme od petnestak dana Citorena c3 Picasso 2015 sa skoro svim opcijama jedino bez navigacije 1.6 dizel. auto je prijatno iznenadilo. prostora, uspravnog sijedenja preglednosti koliko hoces.. potrosnja beton sto bi rekli fildjan. na izgled nista narocito za mini mpv, ali udobnost voznje moze se porediti sa puno vecim autima..
Citroenu/Peugeotu je potrebno 10-15 godina da rijesi stare boljke, pa treba jos malo sacekati, tamo neke 2020 bi trebalo biti uredu
Ja konto oni ispred vremena
sve digitalno nigdje kazaljke.. jos ispred instrument table s druge strane nas sprem sofersajbe po noci narandjast ekran.. malo me zbunilo sta ce im to..
Da se upisem... postah vlasnik C4 2008 1.6 HDi 80kW, presao 170.000. Znao sam za probleme koje ga prate, ali znam dobro i vlasnika auto kuce od koje ga kupih, ubjedjuje me da je auto uredu. Uvezeno iz Francuske. Vozao sam nesto malo, nista se ne cuje, vozi mirno, djeluje super. Idem za vikend da odradim veliki servis.
Medjutim, evo do ovih doba citam horor price o kvarovima i sad me uhvatila panika je li to stvarno tako kao sto pojedinici po netu opisuju
Raigor Stonehoof wrote:Da se upisem... postah vlasnik C4 2008 1.6 HDi 80kW, presao 170.000. Znao sam za probleme koje ga prate, ali znam dobro i vlasnika auto kuce od koje ga kupih, ubjedjuje me da je auto uredu. Uvezeno iz Francuske. Vozao sam nesto malo, nista se ne cuje, vozi mirno, djeluje super. Idem za vikend da odradim veliki servis.
Medjutim, evo do ovih doba citam horor price o kvarovima i sad me uhvatila panika je li to stvarno tako kao sto pojedinici po netu opisuju
Bilo koje auto da ukucas u google, izbaci ti prvo njegove probleme, nista strasno.
Samo kvalitetno ulje sipaj, mjenjaj ga na 10-15 tisuća, kao i filtere, i bice on dobro.
ado-šampion wrote:Samo pazi da ti ne sipaju jeftinije ulje da bi ti ponudili povoljniji servis i bice OK. I pripremi puno sijalica.
A koje tacno treba da trazim?
Hvala obojici
Za moj c4 ide total quartz 5w40, ali kod mene je verzija od 66 kw, nema fap filter, a kod tebe je jaca verzija sa fap filterom. Po servisnom uputstvu iz 2006 godine koje ja imam i za jedan i drugi motor ide 5w40, ali su nakon nekih problema sa egr-om, uljnom pumpom, turbinom, poceli da sipaju total 5w30 ineo cini mi se, ali nigdje nema zvanicno.