Demokratska fronta Željko Komšić
- Pismonosa
#3101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 11:43, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#3102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Man'te se te priče o Željkovom hrvatstvu. To je prežvakano. Mnogo je zanimljivija ova sa neregistracijom stranke. Da li mu neko podmeće klipove u točkove? Koči ga na šalterima, sakriva predmet na dno ladice? Ili Željko jednostavno ne umije?
Zašto ne uzme nekog diplomiranog pravnika da mu to završi? Valjda na fakultetu uče upravni postupak, registraciju preduzeća i slične stvari.
Zašto ne uzme nekog diplomiranog pravnika da mu to završi? Valjda na fakultetu uče upravni postupak, registraciju preduzeća i slične stvari.
- Shahab
#3103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Crveni Neron" svojim cezarističkim ponašanjem otvorio je bezdan u kojem će propasti cjelokupna POLITIČKA KLASA. Politička, moralna, a prije svega socijalna i finansijska kriza toliko će se radikalizirati, da će političke promjene na narednim izborima biti neminovne. Narodni pokret na čije čelo se stavio Željko Komšić mora odgovoriti izazovima krize. Društvo je paralisano emocijama mržnje, zavisti i ogorčenja. Istovremeno ne postoji intelektualna energija sposobna ponuditi viziju izlaska iz krize. Narodni pokret DF mora ponuditi artikulaciju narodne volje da se suoči i konfrontira sa svojim mučiteljima, pripadnicima POLITIČKE KLASE (SDA,SDP,SBB,HDZ...) Bez milosti i ubleha.
Dinamike života i prirodni zakoni samoodrživosti pobijedili su POLITIČKU KLASU. Njoj sada vrijeme otkucava i samo čekamo izbore 2014 da im uručimo progon i kaznu. Pred Željkom Komšićem i njegovim narodnim pokretom stoji velika odgovornost. Suština ekspertne analize krize društva, jeste da ukaže na njenu kompleksnost. Kada društvena svijest, uzrokovana pucanjem finansijsko-birokratskog balona, dođe do razine, općeg konsenzusa o neophodnosti radikalnih reformi i samim time političkih promjena, na scenu stupa LIDER. Život postoji i izvan budžetskih mrvica kojim POLITIČKA KLASA kupuje socijalni mir, neophodan za kontinuitet njihove pljačke. 800 hilajda ljudi gurnuto je istovremeno u ovisničku i dužničku krizu, ovisničku u odnosu prema budžetima, koji više nisu u stanju ispunjavati preuzete obaveze, dužničku prema bankarskoj mafiji. Spirala dugova ovaj narod vodi u katastrofu. Finansijsko-birokratski balon neminovno puca. Jednostavno maligni društveni sistem, hibridna solucija kompromisa između organizovanog kriminala i komunističkog naslijeđa, ne promoviše poduzetnički duh koji jedini kreira novu vrijednost iz koje se puni budžet. Danas biti poduzetnik u BiH podrazumjeva veze sa političkom klasom. Bosanski poduzetnik ne treba da ulaže u inovacije i kreativnost, ne treba da razmišlja kako da osmisli proizvod koji je konkurentan na globalnom tržištu, njegovo poduzetništvo se svodi na investicije u korupciju POLITIČKE KLASE. Taj sistem, se mora radikalno demontirati, srušiti, devastirati....
- Hajvan
#3104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
treba se samo vratiti na temu o ugroženosti istih iz 2008. i vidjeti što je nick "komi" pisal'...seln wrote:Ti vise nisi ni smijesan, samo si zalostan.Black swan wrote: da bi bio hrvat valjda moraš njegovati svoje, ljubiti svoj narod, svoj jezik,hrvatske pisce, hrvatske običaje...znati barem 4-5 povijesnih ličnosti, poznavati elementarnu povijest hrvatskog naroda...
Zaboravio si jos jednu osobinu pravog Hrvata...ugrozen.
-
detroit-mercy
#3105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto ja njegujem svoje, nije bas i da nisam ljubio pripadnice Rvackog naroda ( cak i vise od toga), pricam jezikom kojim pricaju svi Rvati koje znam, od pisaca volim Krlezu, Simica, Ujevica, Rvacke obicaje poznajem bolje nego odredjeni Rvati, od povijesnih licnosti znam za Tudjmana, Suska, Luburica, Savku, Titu, Pavelica, jel treba jos koja. Kad se tice povijesti, znam da od stoljeca sedmog tu zive Rvati, znam za Tomislava koji se krunisa u Duvnu i Matiju Gupca i Zrinjskog i Frankopana. Malo me hebe nastanak Rvata dosta njih tvrdi da su Rvati dosli sa prostora Irana mada kada pricam sa Purgerima 80% ih se hvali nekim germanskim podrijetlom pa nisam siguran jesu li Rvati postali od Iranaca ili SvabaBlack swan wrote:@vee-jay
ne interesuju me drugi
ja sam ti naveo neke primjere u vezi s određenim izvanjskim elementima koji čine jednu kuću hrvatskom i jednog čovjeka hrvatom
da bi bio hrvat valjda moraš njegovati svoje, ljubiti svoj narod, svoj jezik,hrvatske pisce, hrvatske običaje...znati barem 4-5 povijesnih ličnosti, poznavati elementarnu povijest hrvatskog naroda...
to što je u nas u sarajevu sve pervezno iskrivljeno i predstavljeno kao zlo čim je "malo nacionalno" obojeno i što se pripisuje krivoustom i tomsonu to je problem za neke društvene radnike
Posto vidim da ispunjavam dosta tvojih kriterija, mogu li se i ja povaliti da sam Rvat
- cadburry
#3106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oprosti, a ko si ti da propisuješ kriterije?Black swan wrote:@vee-jay
ne interesuju me drugi
ja sam ti naveo neke primjere u vezi s određenim izvanjskim elementima koji čine jednu kuću hrvatskom i jednog čovjeka hrvatom
da bi bio hrvat valjda moraš njegovati svoje, ljubiti svoj narod, svoj jezik,hrvatske pisce, hrvatske običaje...znati barem 4-5 povijesnih ličnosti, poznavati elementarnu povijest hrvatskog naroda...
to što je u nas u sarajevu sve pervezno iskrivljeno i predstavljeno kao zlo čim je "malo nacionalno" obojeno i što se pripisuje krivoustom i tomsonu to je problem za neke društvene radnike
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cadburry wrote:Oprosti, a ko si ti da propisuješ kriterije?
- dustaban
#3109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ne znam zasto stvari toliko relativiziramo i pametujemo. Jasno nam je i bez ikakve definicije sta je "pravi" Srbin, Hrvat, Bosnjak. To je onaj ko je "cistog" nacionalnog porijekla (roditelji mu iste, ODGOVARAJUCE nacije), obavezno VJERNIK, ODGOVARAJUCE vjere i da govori ODGOVARAJUCIM jezikom. Naravno, nema govora da su im supruznici drugacije vjere/nacije.KatarinaKosaca wrote:cadburry wrote:Oprosti, a ko si ti da propisuješ kriterije?
Tu su i dodatni elementi: navijanje za ODGOVARAJUCI klub, preferiranje ODGOVARAJUCIH pjevaca, sportista i umjetnika... i tako to.
Posto je ovo dosta zahtjevna lista, postoji i kratica ka ispunjenju ovih uslova koju mogu zadovoljiti cak i oni koji rodjenjem ne pripadaju toj naciji. To su tzv. slucajevi poznati u narodu kao "veci papa od pape", odnosno konvertiti kao sto su Kusturica, Vlajki i slicni.
I kad sve receno apliciramo na Komsica on ti je po SHB kodu 0/10/90 !
Ali to je nebitno. Ono sto je bitno jeste koliko ce on preuzeti SDP-ovaca bez obzira ko su oni i kakvi su. To je OKVIR u kojemu ce se DF vrtiti.
I da dodam: taj nekakav mit o Komsicevoj popularnosti vecoj nego sto je imao SDP (potvrdjenoj i famoznim brojem 300.000 glasova), to ima zahvaliiti samo mogucnoscu koju su glasaci imali da NE MJENJAJUCI STRANKU glasaju za predsjednika iz druge stranke. Sada kada nastupa sa svojom strankom, stvari su sasvim drugacije.
Vidjecemo...
SRECAN VAM PRVI SVIBANJ!
-
Sarajevo11
#3110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SRETAN 1 MAJ I PUNO USPIJEHA .
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sad sam razgovarao s bazom
malo je prelazaka u DF iz SDPa
tako da je na prvi nalet u DFu samo onaj ko je ranije odustao od SDPa
nadam se da neće postići rezultate jače od SDU-a
-
rajvosa1
#3112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kako drugacije kad su kao prvu do njega vidjeli komprmitiranu Hanku V. i kad nastavljaju podrzavati Vladu KS zajedno sa Radeljasem. Potencijalni Zeljkovi biraci su bili nezadovoljni SDP-ovci, onaj bolji dio SDP-a, a oni ce radije ostati u SDP-u i cekati bolja vremena nego u kolo sa Hankom i Radeljasem.Black swan wrote:sad sam razgovarao s bazom
-
theTruePath
#3113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imat ce jako 2 mjesto ,ne brini,poslije SDABlack swan wrote:sad sam razgovarao s bazom
-
palermo
#3114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa što je tu čudno ? U partiji si koja je na vlasti, i sad ćeš mijenjati dres. Ma nemoj.Black swan wrote:sad sam razgovarao s bazom
Na izborima ne odlučuje članovi stranaka, nego glasači. A velika većina ovog naroda nije član nijedne stranke. Što bi se reklo, tvoja informacija je vjerovatno tačna, ali i nebitna
- cyprus
#3115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto imam osjećaj da će ova izjava naići na razočarenje kod dijela Željkinih pristalica? Prijatno bih se iznenadio kada to ne bi bio slučaj...Komšić: Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti Sarajevo može ukinuti RS
- and
#3116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dobre vijestiBlack swan wrote:sad sam razgovarao s bazom
bilo bi dobro da bude što manje prelazaka i iz drugih stranaka,ako misle ponuditi nešto novo i kvalitetno.
rezultati na izborima su glavni test.ako postignu bilo kakav uspjeh,tada počinje prelazni rok i tad se trebaju odbraniti.
- Jack Be Nimble
#3117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic rekao onako kako jeste, nista nije slagao niti izmislio. Ne bi trebao niko da mu zamjeri na tim rijecima.cyprus wrote:Zašto imam osjećaj da će ova izjava naići na razočarenje kod dijela Željkinih pristalica? Prijatno bih se iznenadio kada to ne bi bio slučaj...Komšić: Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti Sarajevo može ukinuti RS
- cyprus
#3118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eh, al kad ja kažem kako jeste, onda ispadnem salonacJack Be Nimble wrote:Komsic rekao onako kako jeste, nista nije slagao niti izmislio. Ne bi trebao niko da mu zamjeri na tim rijecima.cyprus wrote:Zašto imam osjećaj da će ova izjava naići na razočarenje kod dijela Željkinih pristalica? Prijatno bih se iznenadio kada to ne bi bio slučaj...Komšić: Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti Sarajevo može ukinuti RS
- Corto Maltese
#3119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Precjednik se ovom izjavom, efektivno po.ro na trud ljubitelja teme "Milorad Dodik ALL ABOUT", s koje dolazi najveći broj njegovih obožavalaca.Jack Be Nimble wrote:Komsic rekao onako kako jeste, nista nije slagao niti izmislio. Ne bi trebao niko da mu zamjeri na tim rijecima.cyprus wrote:Zašto imam osjećaj da će ova izjava naići na razočarenje kod dijela Željkinih pristalica? Prijatno bih se iznenadio kada to ne bi bio slučaj...Komšić: Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti Sarajevo može ukinuti RS
-
theTruePath
#3120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
uvijek si
Eh, al kad ja kažem kako jeste, onda ispadnem salonac :mrgreen
- luckylaka
#3121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeli ovo izjavio u Sa ili Bgcyprus wrote:Zašto imam osjećaj da će ova izjava naići na razočarenje kod dijela Željkinih pristalica? Prijatno bih se iznenadio kada to ne bi bio slučaj...Komšić: Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti Sarajevo može ukinuti RS
-
Canton
#3122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet se svi bavite Komsicevim rijecima.
Imal on kakvih djela?
Imal on kakvih djela?
-
eldemar
#3123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Canton
Opet se svi bavite Komsicevim rijecima.
Imal on kakvih djela?
Jedino vidljivo djelo mu je kcerka Lana!
- exliberal-ex
#3124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
....samo rijeci ...ali imam osjecaj da je ovo pocetak drugacijeg pristupa sto vrlo lako moze dovest do razocaranja onih sto ga izabraliCanton wrote:Opet se svi bavite Komsicevim rijecima.
Imal on kakvih djela?
-
Canton
#3125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sam pripadam toj skupinirajvosa1 wrote:Pa kako drugacije kad su kao prvu do njega vidjeli komprmitiranu Hanku V. i kad nastavljaju podrzavati Vladu KS zajedno sa Radeljasem. Potencijalni Zeljkovi biraci su bili nezadovoljni SDP-ovci, onaj bolji dio SDP-a, a oni ce radije ostati u SDP-u i cekati bolja vremena nego u kolo sa Hankom i Radeljasem.Black swan wrote:sad sam razgovarao s bazom