i ja koristim istu podjelu,a ovo drugo u 98% slucajeva ima itekakve veze...Tomahawk11 wrote: ja ljude dijelim na dvije vrste: ljude i neljude.
To odakle je ko, nema nikakve veze. To su stereotipi i malograđanska priča.
Istočno Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3101 Re: Istočno Sarajevo
-
detroit-mercy
#3102 Re: Istočno Sarajevo
By:Victor Orbanvješalica wrote:Pričamo o primitivizmu i seljakluku. Ne pričamo o nikakvim "sarajlijama".Tomahawk11 wrote:Takve/takvi su najgori._BataZiv_0809 wrote:Ova me prica pocjeti na jednu poznanicu sa bivseg posla. Sve ona gleda sa visine jer zaboga ona je rodjena u Skerlicevoj, iza Holidej ina civilizacija prestaje za nju, doslje su vakve, doslje su nakve bla bla....upoznam joj se sa ćaćom jedne prilike i čovjek mi u priči spomene da je rodom iz Rogatice
Bezveze ubacuješ nekakav kontekst koji veze sa vezom nema.
Došljaci i jesu u 90℅ slučajeva problem
Jer ljudi koji su odrastali i bili podizani među 10 ljudi istog mentaliteta su čopor bijesnih životinja koji kad dođu u grad da žive drugačijim načinom i pravilima između barem 200.000 drugih ljudi,nisu ništa drugo nego bijesni i bezobrazni,i nameću svoja asocijalna pravila. Među došljacima se ističu u pomahnitali starosjedioci koji su isto tako odrastali isključivo u užem dijelu famElije, te jednako kao dosljaci zive skucenih poimanja kad je u pitanju drustveni zivot medju hiljadama drugacijih ljudi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3103 Re: Istočno Sarajevo
Složiću se da ima veze, al puno ti to 98 %.bitanga_sa_otesa wrote:i ja koristim istu podjelu,a ovo drugo u 98% slucajeva ima itekakve veze...Tomahawk11 wrote: ja ljude dijelim na dvije vrste: ljude i neljude.
- beni-bu-man
#3104 Re: Istočno Sarajevo
ja sam iz rogatice i imamo najjace kifle
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3105 Re: Istočno Sarajevo
Nastranu vjesalicino čekićanje, pomalo je naivna teza da se ljudi dijele na ljude i neljude. Puno je tu varijabli da bismo lako mogli strpati u jednu ili drugu kategoriju, ali recimo da se sa principom slazem.Tomahawk11 wrote:
Ja sam replicirao na Batin post i ne bih se složio da moj komentar nema veze sa njegovim postom.
Prije će biti da ovo što si ti iza nadrobila nema veze sa njegovim postom.
Kad si već komentarisala, ja ljude dijelim na dvije vrste: ljude i neljude.
Zato i jesmo tu gdje smo.
Eh sad ponekad je dovoljno da vidis čehru da znas koliko je sati. Vrlo rijetko se zajebem u procjeni
- vješalica
#3106 Re: Istočno Sarajevo
Jbg prozivate mene,a procjenjujete po čehri. Eh....ponesite tih Rogatičkih kifli 
- beni-bu-man
#3107 Re: Istočno Sarajevo
jogurt ili ajran, kaku ces pastetu ????vješalica wrote:Jbg prozivate mene,a procjenjujete po čehri. Eh....ponesite tih Rogatičkih kifli
- bitanga_sa_otesa
#3108 Re: Istočno Sarajevo
ponjecu nam wudi hrenovki i senfa da pravimo hotdogovebeni-bu-man wrote:ja sam iz rogatice i imamo najjace kifle
- vješalica
#3109 Re: Istočno Sarajevo
ne baš (po godinama)Black swan wrote:neki među kojima je odrasla sada zapravo žive u istočnom sarajevu
ali ih je bilo dosta starijih kad sam ja hajmo reći bila dijete,u komšiluku,djeca im bila po prvim linijama "sa one tamo strane"
naravno otišli su svi iz jednog motiva
jer nisu mogli sa nekakvim alijinim džihadistima provokatorima
niđe veze sa mozgom
- bitanga_sa_otesa
#3110 Re: Istočno Sarajevo
ma nikad,zadnjih 20 god radim stalno s ljudima,svega sam se nagledao...Tomahawk11 wrote:al puno ti to 98 %.
- beni-bu-man
#3111 Re: Istočno Sarajevo
samo jos da nadjem koga da nam guli krompir i pravi pomfritbitanga_sa_otesa wrote:ponjecu nam wudi hrenovki i senfa da pravimo hotdogovebeni-bu-man wrote:ja sam iz rogatice i imamo najjace kifle
- vješalica
#3112 Re: Istočno Sarajevo
ne glođem po paštetibeni-bu-man wrote:jogurt ili ajran, kaku ces pastetu ????vješalica wrote:Jbg prozivate mene,a procjenjujete po čehri. Eh....ponesite tih Rogatičkih kifli
ako imate kakvog kajmaka i sira finog
sa vrelim kiflama,
rado svratim
al rogatički krompir je nadaleko najbolji
- beni-bu-man
#3113 Re: Istočno Sarajevo
pa haj samnom i s bitangom, ja kifle on wudi i senf a ti pravi pomfrit, kajmak sir cemo u sandzak nije nam dalekovješalica wrote:ne glođem po paštetibeni-bu-man wrote:jogurt ili ajran, kaku ces pastetu ????vješalica wrote:Jbg prozivate mene,a procjenjujete po čehri. Eh....ponesite tih Rogatičkih kifli
ako imate kakvog kajmaka i sira finog
sa vrelim kiflama,
rado svratim
al rogatički krompir je nadaleko najbolji
- bitanga_sa_otesa
#3114 Re: Istočno Sarajevo
ponesi i nekih kiselih paprika s kajmakombeni-bu-man wrote:u sandzak nije nam daleko
- vješalica
#3115 Re: Istočno Sarajevo
Ma nisi shvatio. I upratio. Kazem 90℅ ljudi se nikako ne uklopi i evidentno je da se nikada nekih nazadnih navika ne kutarisu. Kako rekoh ranije,iz prostog razloga jer smatraju da se raskalaseno ponasanje nece vidjeti u toj masi. Idu principom " sta se desi u vegasu,ostane u vegasu"Tomahawk11 wrote:Ovo tvoje izgleda poput onog kako je Hitler dijelio, ljudi plave krvi i ljudi prljave krvi...vješalica wrote: Izvini,ali ta izvjestacena teorija o tome kako nema veze odakle je ko,je obicni pokusaj amortizovanja evidentnih problema sa prilagodjavanjem. Itekako je bitno,pogledaj danas i davno nekad.Nije ni priblizno isto.A nicim ne mozes dokazati da osoba koja je boravila u krugu cca 20 ljudi od momenta rodjenja se moze ponasati isto kao i ona koja je odrastala medju 200.000 ljudi.
Izgleda da je najveci problem sto su pojedinci umislili da se u velikom gradu moze sakriti sve ono sto je drustveno neprihvatljivo i svi se sa tim vode.Zato vidimo posljedice kako se to " ne primjeti". To je vec neka druga tema.
To može biti problem, ali nikako nije pravilo. Tačno je da ima ljudi koji imaju problem sa prilagođavanjem na novu sredinu. Tačno je i da ima onih koji se nikad ne prilagode, nego pokušavaju svoje prosipati. Međutim, reći da su svi ljudi koji dođu u Sarajevo takvi, to je generalizacija i nije istina.
Šta sad, ti si odrasla među 200 000 ljudi, ali ideš među 200 000 000 ljudi (recimo, istočna obala Amerike, Boston i taj reon), hoćemo li reći da ti nisi kompatibilna i da se nikad nećeš moći adaptirati na tu sredinu?!
Jednostavno potpuno nazadna odgajanja i problem mentaliteta. Jasno je u svim porama drustva na razne nacine vidis nazadluk. Tesko je priznati ali to je tako. I nema veze to sa Hitlerom. Ni sa Sarajevom. Sarajevo je samo wanna be kompleksasima jer samo u njemu vide dostignuce i lijeciliste za svoje komplekse. Milion mjesta boljih od Sarajeva ima. I manjih i boljih i sasigurno kvalitetnijim ljudima, a pazi nisu nigdje glavni grad niti se u njemu zivi papanski san. Daj boga ti. Ko hoce da se adaptira i zivi kvalitetan zivot,mora se odreci sebicnosti i svetog JA i MOJE,ljaksafon to nece nikad.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3116 Re: Istočno Sarajevo
Lovačkubeni-bu-man wrote:jogurt ili ajran, kaku ces pastetu ????vješalica wrote:Jbg prozivate mene,a procjenjujete po čehri. Eh....ponesite tih Rogatičkih kifli
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3117 Re: Istočno Sarajevo
Odosmo daleko, a nije tema 
- bitanga_sa_otesa
#3118 Re: Istočno Sarajevo
odosmo predaleko na istok 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3119 Re: Istočno Sarajevo
Znači komunisti su krivi što je FAMOS koji su komunisti 50 godina gradili - opljačkan od strane antikomunista , tako reći demokrata ???Black swan wrote:htio sam reć da njezina ideologija dobije ravno tri glasa... ima jedna ljevičarska obtielj u istočnoj ilidži znam gledao sam rezultate izbora
sve zbog vodovodaa famos je građen svima ljudi su se doseljavali zbog famosa, a vodovod i kanalizacija ostaju
dakle promašaj... kanalizaciju ti niko ne može poharati niti želi
a famos su oduvali
Zanimljiva je ta vodovodno-kanalizaciona-ljevičarska teorija.
Jer eto njima ne smetaju oni koji im za 300 godina prije komunizma nisu napravili kanalizaciju niti im smetaju ovi što 30 godina nakon komunizma opet nisu napravili kanalizaciju samo im smetaju komunisti zbog kanalizacije.
E nek im nisu napravili kanalizaciju. Jebeš 300 kuća i 1200 glasova...
- beni-bu-man
#3120 Re: Istočno Sarajevo
Najjaca pasteta nek prica ko sta hoce_BataZiv_0809 wrote:Lovačkubeni-bu-man wrote:jogurt ili ajran, kaku ces pastetu ????vješalica wrote:Jbg prozivate mene,a procjenjujete po čehri. Eh....ponesite tih Rogatičkih kifli
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3121 Re: Istočno Sarajevo
Danas cujem ovo,....malo je off, ali jean vojkovćanin rece..
Cuvaj se Hrvata iz Stoca, Srbina sa Sokolca i fočaka bilo koje vjere.
Cuvaj se Hrvata iz Stoca, Srbina sa Sokolca i fočaka bilo koje vjere.
- Radio Sarajevo
#3122 Re: Istočno Sarajevo
Zašto se ne dijele banovi za izraz "hrvatski beton iz Kiseljaka"? Koliko glupo zvuči "bošnjački hotel u Rijeci", ili "srpski krompir u Zagrebu"?
- Mišo_Kovač
#3123 Re: Istočno Sarajevo
Obavezno banovat i kad se napiše "njemačka Nutella iz Minkena"... Poslat i inspektora iz odjela za nepravilno korištenje pridjeva na kucnu adresu, da se počinilac privede na ispitivanje malo... :
Koji fantom, boze sacuvaj...
Koji fantom, boze sacuvaj...
-
_Scarlett_
#3124 Re: Istočno Sarajevo
Nikom i ne bi palo na pamet da pise "njemacka nutella"... najmanje Nijemcu 
- Logovan
#3125 Re: Istočno Sarajevo
Je l' gotov kružni tok, može li se proći konačno?