Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mustang1
#3101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja vam kazem procepilo .. Na onoj 10 MB konekciji .. Sto ide uz trio paket ..

-
DON_eARL
#3102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko zna, možda od prvog bude kakvo povećanje, bar minimalna brzina da bude 10/1Mbps. 
-
Mustang1
#3103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kontam mozda je do servera ali ne moze ici megabajt brze nego sto treba .. Ovo je bilo tek pred kraj se popelo na 2.08 .. Vecinu vremena je bilo 1.30 a i to je preko normalne brzine 
- shape of despair
#3104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sumnjam da su ti povevali. covjek u ovakvim situacijama odma odradi speedtest, a i preostalo vrijeme downloada se ne poklama sa 2mb neko vise odgovara toj tvojoj brzini od 1,3
- ElRe
#3105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nisi skontao da se za tebe sve posebno radiBubalo1 wrote:I evo skidam igru sa neta i ide brzina i do 1.30 MB ..Da se to nije nesto povecalo ? Do sada najvise sto je islo je 1.1
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#3106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nema to veze,brzina varira...meni na steamu pisalo da mi je peak download bio 11 mb/s...oklen
obicno bude 1.1 mb/s,nekad spadne na 900 kb/s,kako kad,ali sto je najvaznije,stabilan je net 
- dječak sa šibicama
#3107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I na kraju, nista od novih brzina?
Jest da bht organski ne podnosim, ali ako telemach ovako nastavi, bice seobe.
Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
-
semir1988
#3108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma bice sig iznenadjenja nekihdječak sa šibicama wrote:I na kraju, nista od novih brzina?
- dječak sa šibicama
#3109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nesto sumnjam, vec bi se pohvalili.
Iako je meni licno dovoljno 10 MB, malo mi je ono, da bht dize brzine a telemach ne reaguje... nekorektan odnos do nas korisnika.
Iako je meni licno dovoljno 10 MB, malo mi je ono, da bht dize brzine a telemach ne reaguje... nekorektan odnos do nas korisnika.
- Telemach
#3110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se pohvalimo sad, to više nije iznenađenje.dječak sa šibicama wrote:Nesto sumnjam, vec bi se pohvalili.
- Praetorious
#3111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uh! Volim iznenađenja 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo vi povecajte upload
To niko ne nudi i tu mozete svakog poraziti 
-
pupavac2011
#3113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bio sam na BHTelecomu par godina. Uzeo Moju TV i koristio. Brzina interneta dovoljna za čitanje novina uz kahvu. Ostalo, hajd' OK. Ali...
Kad god imadoh problem, ako je malo ozbiljniji prvo se ispovjedim jednom operateru, pa me on proslijedi drugom i u slušanju idiotske muzike na telefonu, isteče mi vrijeme i prekine se veza. Pa ponovo nazovem, pa se ispovjedim....
Ako mi treba nešto na šalteru BHT kao Gustav ponizno prilazim i tihim glasom kažem zašto sam došao (šalim se ali ima ljudi koji zaista tako dolaze) jer ti ljudi na šalterima imaju stav kako bismo mi koji nešto tražimo trebali znati kako se to traži na njihovom jeziku, a ako ne, ona slijedi ironičan pogled....
To mi sve dosadi, vidim da se nudi i bolje, pa onda odem Na Maltu da se odjavim. Eh, kaže službenik "Pade nam sistem. Pa koliko neće raditi? Malo, pola sata-sat. A koliko vam je to puno? upitam ja. Čekam desetak minuta, a onda službenik kaže drugom klijentu: "za sat, dva će proraditi. Ok, odoh ja u grad. Dok sam došao do pošte na obali, mislim, valjda je proradilo, pa to je naš najveši operater i provajder, neće kod njih tako dugo trajati (kod mene u firmi kad sistem ne radi 10 minuta, hoće ljudi pobunu). Uđem, pitam,... ne radi.
Put me vodi dalje do Vogošće. Negdje pred Vogošćom nazovem call centar, kažu sada je u redu. Dobro, odem na šalter i kažem šta hoću, momak mi kaže: "Jeste li donijeli opremu? Ne ja. Pa sam morao sutra.
Šta mi je najviše izvuklo živac i učvrstilo me u odluci da to sve napustim? Znači, da sam 10.01.2013 otišao i rekao da od idućeg mjeseca neću da budem korisnik, morao bih odmah donijeti opremu i završiti sa uslugama. A redovno bih idući mjesec platio punu cijenu.
A odem u Telemach. Pa prvo neka ženska osoba na telefonu, a zatim i druga u BBI-u, "samo što te na leđima ne nose". Možda nije adekvatan izraz, izvinjavam se, ali je to izraz u narodu za nekoga ko hoće da ti pomogne u nečemu. Nakon njihovog detaljnog informisanja prijavim se (a to sam već bio nanijetio) i kaže mi djevojka: Za sedam do deset radnih dana će doći tehničari"... OK to sam već obaviješten i prihvatio sam unaprijed.
Sve je gotovo, ja nemam interneta slijedećih desetak dana, ali... strpićemo se.
A onda sutradan u prijepodnevnim satima zove momak i pita ima li iko kod kuće??????
Kako, zašto? Da se instalira Telemach. Ja se zagrcnuo!
Malo kasnije zove me žena: sve su uradili, objasnili, pokazali, upalili i čak ostavili broj mobilnog. Kasnije (nakon radnog vremena zovem momka koji je ostavio broj i on se javlja i pokušava mi pomoći u nečemu što nisam znao (do mene je bilo).
Eh sada šta reći, kakvu posluku porati? Vidim svakakvih komentara. Svi operateri imaju i dobrih i loših momenata. Mala brzina 10 Mbs. A 2Mbs??? BHT će od marta valjda podići na 5Mbs??? I to je napredak? Ne hvala. Vidjećemo ubuduće, a za sada
SVAKA VAM ČAST NA POSLOVNOSTI!!!
Kad god imadoh problem, ako je malo ozbiljniji prvo se ispovjedim jednom operateru, pa me on proslijedi drugom i u slušanju idiotske muzike na telefonu, isteče mi vrijeme i prekine se veza. Pa ponovo nazovem, pa se ispovjedim....
Ako mi treba nešto na šalteru BHT kao Gustav ponizno prilazim i tihim glasom kažem zašto sam došao (šalim se ali ima ljudi koji zaista tako dolaze) jer ti ljudi na šalterima imaju stav kako bismo mi koji nešto tražimo trebali znati kako se to traži na njihovom jeziku, a ako ne, ona slijedi ironičan pogled....
To mi sve dosadi, vidim da se nudi i bolje, pa onda odem Na Maltu da se odjavim. Eh, kaže službenik "Pade nam sistem. Pa koliko neće raditi? Malo, pola sata-sat. A koliko vam je to puno? upitam ja. Čekam desetak minuta, a onda službenik kaže drugom klijentu: "za sat, dva će proraditi. Ok, odoh ja u grad. Dok sam došao do pošte na obali, mislim, valjda je proradilo, pa to je naš najveši operater i provajder, neće kod njih tako dugo trajati (kod mene u firmi kad sistem ne radi 10 minuta, hoće ljudi pobunu). Uđem, pitam,... ne radi.
Put me vodi dalje do Vogošće. Negdje pred Vogošćom nazovem call centar, kažu sada je u redu. Dobro, odem na šalter i kažem šta hoću, momak mi kaže: "Jeste li donijeli opremu? Ne ja. Pa sam morao sutra.
Šta mi je najviše izvuklo živac i učvrstilo me u odluci da to sve napustim? Znači, da sam 10.01.2013 otišao i rekao da od idućeg mjeseca neću da budem korisnik, morao bih odmah donijeti opremu i završiti sa uslugama. A redovno bih idući mjesec platio punu cijenu.
A odem u Telemach. Pa prvo neka ženska osoba na telefonu, a zatim i druga u BBI-u, "samo što te na leđima ne nose". Možda nije adekvatan izraz, izvinjavam se, ali je to izraz u narodu za nekoga ko hoće da ti pomogne u nečemu. Nakon njihovog detaljnog informisanja prijavim se (a to sam već bio nanijetio) i kaže mi djevojka: Za sedam do deset radnih dana će doći tehničari"... OK to sam već obaviješten i prihvatio sam unaprijed.
Sve je gotovo, ja nemam interneta slijedećih desetak dana, ali... strpićemo se.
A onda sutradan u prijepodnevnim satima zove momak i pita ima li iko kod kuće??????
Kako, zašto? Da se instalira Telemach. Ja se zagrcnuo!
Malo kasnije zove me žena: sve su uradili, objasnili, pokazali, upalili i čak ostavili broj mobilnog. Kasnije (nakon radnog vremena zovem momka koji je ostavio broj i on se javlja i pokušava mi pomoći u nečemu što nisam znao (do mene je bilo).
Eh sada šta reći, kakvu posluku porati? Vidim svakakvih komentara. Svi operateri imaju i dobrih i loših momenata. Mala brzina 10 Mbs. A 2Mbs??? BHT će od marta valjda podići na 5Mbs??? I to je napredak? Ne hvala. Vidjećemo ubuduće, a za sada
SVAKA VAM ČAST NA POSLOVNOSTI!!!
-
semir1988
#3114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a kad ce biti to iznenadjenje makar..ne morate reci kakvo je..vec KadTelemach wrote:Ako se pohvalimo sad, to više nije iznenađenje.dječak sa šibicama wrote:Nesto sumnjam, vec bi se pohvalili.
- Tiger 033
#3115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajd' i nas gađajte jednim RTL-om kad vec sve častite:DTelemach wrote:Ako se pohvalimo sad, to više nije iznenađenje
-
StupskaBitanga
#3116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogli bi i nama kao na HS uvesti AXN makar u d3
- jazzer
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
-
Mustang1
#3119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zavrsilo je odmah skoroshape of despair wrote:sumnjam da su ti povevali. covjek u ovakvim situacijama odma odradi speedtest, a i preostalo vrijeme downloada se ne poklama sa 2mb neko vise odgovara toj tvojoj brzini od 1,3
- shape of despair
#3120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kolilo ce nas to iznenadenje kostati?
-
Mustang1
#3121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
najbolje rješenje bi bilo da ako postoji mogučnost da se zatamnjuju reklame jer je to očito problem
- shape of despair
#3122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
predpostavio sam da bi ovo moglo biti. sad ide povecanje brzina a poskupljnje od 2-3 markice tamo nekad u maju,jel da telemachBubalo1 wrote:Zavrsilo je odmah skoroshape of despair wrote:sumnjam da su ti povevali. covjek u ovakvim situacijama odma odradi speedtest, a i preostalo vrijeme downloada se ne poklama sa 2mb neko vise odgovara toj tvojoj brzini od 1,3Tad kad sam uslikao pocelo se povecavati .. Nek jos neko proba sa origina skinuti pa da vidimo
-
Mustang1
#3123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma moguce je da je do servera zato kazem nek proba neko .. Na speedtest je obicna stara brzina
Kazem isao je na 1.30 (sto je preko ogranicenja) i onda kasnije pred kraj 2.08 do kraja 
- casper_
#3124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
samo da upitam ove iz telemacha na kojem kanalu cu veceras moci gledati barsu i real.
mrsko mi saltati ovih 100 kanala.
hvala lijepa
mrsko mi saltati ovih 100 kanala.
hvala lijepa