Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#3101 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

vjeshalica wrote:Neznanje ne oslobadja odgovornosti
Nisam ba ni rekao da je oslobodjen odgovornosti. Smanji malo flejmanje. Malo ti je sto si klonirana nakon trajnog bana. Hos opet?
Citaj malo bolje sta drugi pisu. Sa razumjevanjem.
530i

#3102 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

Naslovnica wrote:[q
Moj kolega je čovjek srednjih godina, ozbiljan, legalista 100%, samo mu se desilo da je zaboravio, jednostavno previše obaveza, trka-frka, nije čovjek namjerno vozio neregistrovano auto.
Ne vjerujem da će mu se opet desiti ista greška, ali može se svakome desiti i kraj priče.
Platiće koliko ga sljeduje, firma također i to je to.
Vjerujem ja sve to, samo postoji dijagnoza - Alzhajmerova bolest. Možda neki rani pokazatelji.
JavierBosnia

#3103 Re: mobilni radari tj kamere

Post by JavierBosnia »

Joj ljudi ovdje..
Pa po vama manju bi kaznu zasluzio da je ubio dvoje ljudi, nego sto je neregistrovan vozio. Boze sacuvaj
Sudsko odlucivanje nego sta, naci neku pristojnu kaznu i tjt
commendatore

#3104 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

530i wrote:
Moj kolega je čovjek srednjih godina, ozbiljan, legalista 100%, samo mu se desilo da je zaboravio, jednostavno previše obaveza, trka-frka, nije čovjek namjerno vozio neregistrovano auto.
Ne vjerujem da će mu se opet desiti ista greška, ali može se svakome desiti i kraj priče.
Vjerujem ja sve to, samo postoji dijagnoza - Alzhajmerova bolest. Možda neki rani pokazatelji.
jasta ovdje ste svi megasupermeni pamet vam radi cisto bez hickupa savrseno nikad nista ne zaboravite nikd nista ne pogrijesite ne guzite druge zene ne prekoracujete ogranicenja ne jebete svasta osim misica iz ministarskih muda ste poispadali prelijepi ste i svi preko metar i 90 sa kitama od 19+...punice zavide vlstitoj djeci kad ih ozenite jebote.... radite superinteligentne poslove vozite auta samo novaod is 0-40kkm + sa manke od 30000 km na satu sva pitanja u zivotu su vam rijesena i sve ostalo sto krasi perfektnog lika.... o vi jbo te presavrseni :-)

okliznucete se vi kad tad jebeno je kad se visoko leti aterira se brutalno... jos bi reko stogod al popusicu ban bezveze
Naslovnica

#3105 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

530i wrote:
Nije Alzhajmerova bolest, provjereno.
8-)
Naslovnica

#3106 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

commendatore wrote:
530i wrote:
jasta ovdje ste svi megasupermeni pamet vam radi cisto bez hickupa savrseno nikad nista ne zaboravite nikd nista ne pogrijesite ne guzite druge zene ne prekoracujete ogranicenja ne jebete svasta osim misica iz ministarskih muda ste poispadali prelijepi ste i svi preko metar i 90 sa kitama od 19+...punice zavide vlstitoj djeci kad ih ozenite jebote.... radite superinteligentne poslove vozite auta samo novaod is 0-40kkm + sa manke od 30000 km na satu sva pitanja u zivotu su vam rijesena i sve ostalo sto krasi perfektnog lika.... o vi jbo te presavrseni :-)

okliznucete se vi kad tad jebeno je kad se visoko leti aterira se brutalno... jos bi reko stogod al popusicu ban bezveze
Sve stoji ali nema potrebe za tolikim emocijama, nije vrijedno banovanja.
Nekim forumskim mudracima je džaba pričati i objašnjavati.
commendatore

#3107 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

jebaji ga odo se akinut sa ovog sranjeta
izbi me ovaj "velicanstveni" iscipela
530i

#3108 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

commendatore wrote:

Ovo je klasična šizofrenija npr., nije Alzhajmer :mrgreen:
commendatore

#3109 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

bilmi mogo analizirat hasimagu kad si taki vjest mozes njezno bez srkleta polako :lol:
Naslovnica

#3110 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Deda, kada bi mogao da biraš, šta bi odabrao, Parkinsa ili Alchajmera? – Parkinsa, naravno. Bolje da prospem malo rakije, nego da ne znam gde mi je rakija.. 
530i

#3111 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

commendatore wrote:bilmi mogo analizirat hasimagu kad si taki vjest mozes njezno bez srkleta polako :lol:
Nisam topli brat, pa ne bih mogao, ali hvala na ponudi u svakom slučaju :D
NediM17

#3112 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

Juce oko podneva vozim, nazovi brzom cestom kroz Blazuj, u pravcu Sarajeva, desnom trakom postujuci ogranicenje od 60 km/h (iako je to ogranicenje upitno jer na izlazu sa Petrol puNpe ima znak da izlazis na put rezervisan za motorna vozila, dakle ogranicenje od 100 km/h), kad lijevom trakom projuri nervozni kamiondzija iz Viteza, firma Economic, naravno kamera uradi svoje, crveno blicnu dva puta. E sad da li inace blica dva puta ili sam i ja postao kolateralna steta? Mislim, da se razumijemo nisam nimalo nasekiran, nego me onako interesuje da li je moguce da je i mene uslikala ili je normalno da dvaput blicne?
ing-ecc

#3113 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ing-ecc »

Vjerovatno prave 'dvije brze slike'..... da imas sta gledati ako trazis fotodokumentaciju :mrgreen:
NediM17

#3114 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

ing-ecc wrote:Vjerovatno prave 'dvije brze slike'..... da imas sta gledati ako trazis fotodokumentaciju :mrgreen:
Profil i anfas. :lol:
kloniran

#3115 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

NediM17 wrote:Juce oko podneva vozim, nazovi brzom cestom kroz Blazuj, u pravcu Sarajeva, desnom trakom postujuci ogranicenje od 60 km/h (iako je to ogranicenje upitno jer na izlazu sa Petrol puNpe ima znak da izlazis na put rezervisan za motorna vozila, dakle ogranicenje od 100 km/h), kad lijevom trakom projuri nervozni kamiondzija iz Viteza, firma Economic, naravno kamera uradi svoje, crveno blicnu dva puta. E sad da li inace blica dva puta ili sam i ja postao kolateralna steta? Mislim, da se razumijemo nisam nimalo nasekiran, nego me onako interesuje da li je moguce da je i mene uslikala ili je normalno da dvaput blicne?
Meni je do sad svaka kamera koja me iznenadila blicnula dva puta.
A sto se tice Blazuja mogu oni brzinu ograniciti i na 50 jer se prolazi kroz naseljeno mjesto a brza cesta nije ograđena ogradom kao na dionici od Ilidze do Blazuja :roll:
530i

#3116 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

NediM17 wrote:Juce oko podneva vozim, nazovi brzom cestom kroz Blazuj, u pravcu Sarajeva, desnom trakom postujuci ogranicenje od 60 km/h (iako je to ogranicenje upitno jer na izlazu sa Petrol puNpe ima znak da izlazis na put rezervisan za motorna vozila, dakle ogranicenje od 100 km/h), kad lijevom trakom projuri nervozni kamiondzija iz Viteza, firma Economic, naravno kamera uradi svoje, crveno blicnu dva puta. E sad da li inace blica dva puta ili sam i ja postao kolateralna steta? Mislim, da se razumijemo nisam nimalo nasekiran, nego me onako interesuje da li je moguce da je i mene uslikala ili je normalno da dvaput blicne?
Blicne dva puta, meni je tako blicnula u Rakovici :D
Travnički Noćni Šetač

#3117 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Travnički Noćni Šetač »

Blic dva puta za jednu fotografiju... može se tako podesiti i na telefonu to je postavka kamere kada se slika prema izvoru svjetlosti... standard za kamere na cestama da bi u svakom momentu kvalitetno snimile situaciju... Inače ne možeš biti kolateralna šteta jer na ispisu fotografije jasno bude upisano koje vozilo u kojoj saobraćajnoj traci je aktiviralo kameru...
kokuz_sa

#3118 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kokuz_sa »

Svaki stacionarni radar pravi 2 slike..
Throttle

#3119 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Ako na jednoj trepneš da imaš drugu s otvorenim očima :mrgreen:
NediM17

#3120 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

Halalite, jos se nisam slikao za ove radarske kamere. :odustajem:
kloniran

#3121 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

Mene je i pametna lovila, jes da je bilo greskom ali bar znam da one rade svoj posao :lol:
hopi

#3122 Re: mobilni radari tj kamere

Post by hopi »

prije par mjeseci tamo poslije aerodroma (idem prema rs), vozim 60kmh uredno i baš pred kamerom me lik pretiče i naravno ga uslika, meni nikada ništa nije došlo a i i što bi.
chudjenhe

#3123 Re: mobilni radari tj kamere

Post by chudjenhe »

u blazuju jucer...vozim lijevom trakom, skrenucu za ilidzu
i tik pred kamerom, liku u bmw-u valjda doklincilo mojih 60 km/h, prestroji se u desnu i gas...prikocio je kad je blicnulo

:lol: :lol: :lol:
noviclan

#3124 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

Umjesto da nastavi ubrzavati on prikocio, taj blic je nesto poput nos-a ubrzanje sto je blicao blicao
NediM17

#3125 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

chudjenhe wrote:u blazuju jucer...vozim lijevom trakom, skrenucu za ilidzu
i tik pred kamerom, liku u bmw-u valjda doklincilo mojih 60 km/h, prestroji se u desnu i gas...prikocio je kad je blicnulo

:lol: :lol: :lol:
Jbm ti inzenjere. Ima li idje na svijetu da se iskljucujes iz lijeve trake? :-?
Post Reply