Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

90minut

#30976 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Pa derbi kao derbi bara bara uvijek bili pricamo o titulama u jugi.

Evropski uspjeh stoji nema šta.

A koji je to period hrasno kad ste bili u drugoj ligi tolike godine?
cvrčak_na_hedonizmu

#30977 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dobro jutro, kakav divan dan :D
Melbourne_Australia

#30978 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Logovan wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ja garantujem da ne postoji klub a ni navijaci na dunjaluku, koji brze padaju u euforiju sampiona i prvaka svemira od komsija.
Ima, znam ja, FK Zeljeznicar i njihovi navijaci, brzo se dignu, brzo padnu, vidjeli vise puta, a i isti oni igraci sto su se brukali prije par mjeseci sada su im igracine, itd. Titula osvojena nakon pobjede u Kaknju, jucer potvrdjena, a tek pocela liga, sve receno o kakvim se navijacima radi.
Niko ovdje nije napisao da je titula osvojena...Al ja ti tvrdim da Zeljo ima cvrscu i borbeniju ekipu od vas..Tvrdim da je Amar Osim tata ove lige, sto opet ne znaci da cemo biti sampioni...Imamo vece sanse da budemo prvaci od vas...To tvrdim , sto ne znaci da cemo biti prvaci...Opet ti kazem zabiti 5 komada u derbiju ne moze svako, a primiti 5 komada moze fus od ekipe..Vi ste bili fus juce i bili ste protiv Sirokog...Zrinjski je uz nas prvi favorit a vi ste iza tih ekipa...Mozda pogrijesim ali ovo je pisem sa fudbalskog aspekta...Samo pogledaj kako nas kapiten grize i igra a vas ne moze da hoda..Krste je zalutao odavno...Givi me 5 :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#30979 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

90minut wrote:Pa derbi kao derbi bara bara uvijek bili pricamo o titulama u jugi.

Pa najduzi period je bio kada ste vi osnovani a mi pri tome unisteni od 1946-47 pa do 1953/54. Odmah nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja, te tako ostvaruje plasman u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni i onda nastade Torpedo.
Jos smo bili duga liga po jednu sezonu 1961–62, 1977–78. Medjutim naravno necete nikada pricati o tome da kada ste vi trebali ispasti da se prosirivala liga.
A sto se tce titula u Jugi....
https://sport.avaz.ba/nogomet/161977/dz ... ajevo-1985

Bez veze je potezati price iz proslosti i uzimati u komunikaciji vrijeme koje odgovara jednima ili drugima. Koliko ste duze bili u prvenstvu YU smijesno je da imate samo jednu titulu vise.
hrasno38

#30980 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
90minut wrote:Imate jednu pobjedu više u međusobnim omjerima?
Dvije pobjede vise imaju.
Koliko ja vidim tri mozda su dvije u nekim vasim statistikama :D
hrasno38

#30981 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote:
Logovan wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ja garantujem da ne postoji klub a ni navijaci na dunjaluku, koji brze padaju u euforiju sampiona i prvaka svemira od komsija.
Ima, znam ja, FK Zeljeznicar i njihovi navijaci, brzo se dignu, brzo padnu, vidjeli vise puta, a i isti oni igraci sto su se brukali prije par mjeseci sada su im igracine, itd. Titula osvojena nakon pobjede u Kaknju, jucer potvrdjena, a tek pocela liga, sve receno o kakvim se navijacima radi.
Niko ovdje nije napisao da je titula osvojena...Al ja ti tvrdim da Zeljo ima cvrscu i borbeniju ekipu od vas..Tvrdim da je Amar Osim tata ove lige, sto opet ne znaci da cemo biti sampioni...Imamo vece sanse da budemo prvaci od vas...To tvrdim , sto ne znaci da cemo biti prvaci...Opet ti kazem zabiti 5 komada u derbiju ne moze svako, a primiti 5 komada moze fus od ekipe..Vi ste bili fus juce i bili ste protiv Sirokog...Zrinjski je uz nas prvi favorit a vi ste iza tih ekipa...Mozda pogrijesim ali ovo je pisem sa fudbalskog aspekta...Samo pogledaj kako nas kapiten grize i igra a vas ne moze da hoda..Krste je zalutao odavno...Givi me 5 :thumbup:
Pa i protiv Zrinjskog su bili zestoka tankosava ali ga nekako ugurase!
90minut

#30982 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

hrasno38 wrote:
90minut wrote:Pa derbi kao derbi bara bara uvijek bili pricamo o titulama u jugi.

Pa najduzi period je bio kada ste vi osnovani a mi pri tome unisteni od 1946-47 pa do 1953/54. Odmah nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja, te tako ostvaruje plasman u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni i onda nastade Torpedo.
Jos smo bili duga liga po jednu sezonu 1961–62, 1977–78. Medjutim naravno necete nikada pricati o tome da kada ste vi trebali ispasti da se prosirivala liga.
A sto se tce titula u Jugi....
https://sport.avaz.ba/nogomet/161977/dz ... ajevo-1985

Bez veze je potezati price iz proslosti i uzimati u komunikaciji vrijeme koje odgovara jednima ili drugima. Koliko ste duze bili u prvenstvu YU smijesno je da imate samo jednu titulu vise.
Ta jedna vrijedi kao sve što je osvojeno poslije rata vaše toga si i ti svjestan znamo šta je juga bila i kako god okrenes nikad ispali nismo to isto govori o veličini.

Ne moramo potezati uopšte daleku prošlost možemo eto od Zubandana pa ti budi realan i reci da li vam je vračeno duplo od toga u direktnim okršajima kad je najbitnije?
ultima_palabra

#30983 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Ne odgovarajte 90tki, vidi se da trola da skrene temu sa poraza :mrgreen:
90minut

#30984 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

ultima_palabra wrote:Ne odgovarajte 90tki, vidi se da trola da skrene temu sa poraza :mrgreen:
Nisi čitao prethodne stranice?

Idi citaj naletices na moju prognozu :D
Ricken

#30985 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Izvještaj ekipe 1921 biće postavljen tačno u 5. :D

https://www.youtube.com/watch?v=AwSra5p ... e=youtu.be
Logovan

#30986 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:
Logovan wrote:
90minut wrote:Imate jednu pobjedu više u međusobnim omjerima?
Dvije pobjede vise imaju.
Koliko ja vidim tri mozda su dvije u nekim vasim statistikama :D
Sinoc sam ti napisao, ocito mi nisi vidio post, ovo gore nije bas tacno. Stranica 1238.
mirza_15

#30987 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

Logovan wrote:
Svake godine, u ovo doba, Željo je već šampion. I tako evo već sedma godina. I onda lik dođe i napiše ovo. Treba samo njegove komentare od prošle godine u ovo doba potražiti.
Lakat Jebić

#30988 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

todd_smith wrote:
Ricken wrote:
MensurM wrote:

:lol: :lol: :lol:

Gledali su i ovi naše utakmice pa su sve fulili
Stručnjaci :lol: :lol: :lol: Najbolji je onaj dio kad govore o ekipi Širokog kao bezze ekipa koja je nama uvalila tri gola, a ista ona koja je njih prije 4 dana razmontirala na Pecari.
Pa ovo su djeca, jedan ima 17 drugi 21 godinu ili tako nesto...kako se upecate tako lahko jbte :mrgreen:
nema veze, ljudi uploadovali podcast... red ih je ismijavat... poslusaj, vrijedi Boga mi :D
studiorum_tuzlaensis

#30989 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

90minut wrote:
Ostalo je to od onih starijih rekao bi koji su gledali Zelju kako tavori u drugoj ligi preko 10 godina naravno zna se šta je Sarajevo bilo prije rata u odnosu na Želju.

Pa i navijačke grupe isto svi koji su upuceni u pricu znaju da su horde razlog što manijaci postoje.

Poslije rata je to druga priča u svemu osim tim navijacima zadnje dvije godine je to isti kvalitet, ranije je Hordi uvijek bilo mnogo više pa i kad se gledaju te navijacke tuče u zadnjih 15 godina kad je to doslo na veci nivo Horde su ugasile jednu podgrupu manijaka uzeli mali transparent na kojem piše " vi nas mrzite mi vas jebemo " do ove zadnje tuče u Olovu gdje su natjerani na kraju tuče da bjeze u planine i oduzet im bubanj.

Evo recimo u toj historiji poslije rata se pamti taj zubandan, a u zadnjih 5 godina uzeli vam titulu ispred nosa 2 puta 2015 i Bekić još prošle godine uzeli duplo krunu i to na Grbavici gdje je bilo 0-3 i do sinoc kad ste nas rasformirali 2 pobjede u nizu smo imali.

Eto to je mali dio zbog čega nam je taj mentalitet takav.
Veze ti nemaš o zivotu, a posebno o ovom navijackom. Zatvori se u kuću klocu, danas ti je u sobi mjesto.

Pravi analitičar, jos uz to tastatura huligan...
studiorum_tuzlaensis

#30990 Re: Sarajevski derbi

Od navijackih tuca pamtim transparent "vi nas mrzite, mi vas jebemo" i tucu kod olova...

Derbi alealeština... :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#30991 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Image

:oops:
90minut

#30992 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

studiorum_tuzlaensis wrote:
90minut wrote:
Ostalo je to od onih starijih rekao bi koji su gledali Zelju kako tavori u drugoj ligi preko 10 godina naravno zna se šta je Sarajevo bilo prije rata u odnosu na Želju.

Pa i navijačke grupe isto svi koji su upuceni u pricu znaju da su horde razlog što manijaci postoje.

Poslije rata je to druga priča u svemu osim tim navijacima zadnje dvije godine je to isti kvalitet, ranije je Hordi uvijek bilo mnogo više pa i kad se gledaju te navijacke tuče u zadnjih 15 godina kad je to doslo na veci nivo Horde su ugasile jednu podgrupu manijaka uzeli mali transparent na kojem piše " vi nas mrzite mi vas jebemo " do ove zadnje tuče u Olovu gdje su natjerani na kraju tuče da bjeze u planine i oduzet im bubanj.

Evo recimo u toj historiji poslije rata se pamti taj zubandan, a u zadnjih 5 godina uzeli vam titulu ispred nosa 2 puta 2015 i Bekić još prošle godine uzeli duplo krunu i to na Grbavici gdje je bilo 0-3 i do sinoc kad ste nas rasformirali 2 pobjede u nizu smo imali.

Veze ti nemaš o zivotu, a posebno o ovom navijackom. Zatvori se u kuću klocu, danas ti je u sobi mjesto.

Pravi analitičar, jos uz to tastatura huligan...
Jesi normalan ti J T F? :D
celava_dlaka

#30993 Re: Sarajevski derbi

Post by celava_dlaka »

90minut wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ja garantujem da ne postoji klub a ni navijaci na dunjaluku, koji brze padaju u euforiju sampiona i prvaka svemira od komsija...Ja od kako znam za sebe, slusam o pisanju po sirotinji, najvecem klubu u drzavu , najboljoj upravi i kako su oni najbolji...Ovu pricu su pricali i kad su osvajali titulu svakih 7 godina..Jednostavno imaju taj mentalitet, naravno ne svi ali velika vecina...I zato mi je drago zbog ove petice :thumbup: Jer primiti 5 komada u derbiju moze samo fus ekipa, a dati 5 komada moze samo dobra ekipa..Zato se to dogadjalo samo par puta kroz dugu istoriju nasih utakmica..

Ti sto glumis nekog ultra forumasa olovo nemas pravo u usta uzeti jer da si bio dole ne bi predatavljo svojom pobjedom a oni sto su bili i znaju zasto. Prestani glumiti po forumu nekog upucenog
celava_dlaka

#30994 Re: Sarajevski derbi

Post by celava_dlaka »

Sta god da je u vezi grupe prvi si da pises i seres i glumis nekog iz price
todd_smith

#30995 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Lakat Jebić wrote: nema veze, ljudi uploadovali podcast... red ih je ismijavat... poslusaj, vrijedi Boga mi :D
Ma ne mogu, probao sam prije Batea onaj jedan, ali djeca..isto kao da slusam ovdje neke forumase..ono sta imam cuti osim gluposti :mrgreen:

Ali neka snimaju, neka uce :mrgreen:
MensurM

#30996 Re: Sarajevski derbi

Post by MensurM »

Image
studiorum_tuzlaensis

#30997 Re: Sarajevski derbi

Horde nikad gore izdanje na Grbavici.

Hoće li neko odgovoriti?

ZAŠTO ŠUTITE ***** PITARSKE?
studiorum_tuzlaensis

#30998 Re: Sarajevski derbi

90minut wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
Jesi normalan ti J T F? :D
Upišani, slobodno se javi na porukicu ako ti nije sta jasno. Pa ćemo te istestirat skupa sa familijom.
Facebook hools sramotis grupu seljo.
90minut

#30999 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

celava_dlaka wrote:
90minut wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ja garantujem da ne postoji klub a ni navijaci na dunjaluku, koji brze padaju u euforiju sampiona i prvaka svemira od komsija...Ja od kako znam za sebe, slusam o pisanju po sirotinji, najvecem klubu u drzavu , najboljoj upravi i kako su oni najbolji...Ovu pricu su pricali i kad su osvajali titulu svakih 7 godina..Jednostavno imaju taj mentalitet, naravno ne svi ali velika vecina...I zato mi je drago zbog ove petice :thumbup: Jer primiti 5 komada u derbiju moze samo fus ekipa, a dati 5 komada moze samo dobra ekipa..Zato se to dogadjalo samo par puta kroz dugu istoriju nasih utakmica..

Ti sto glumis nekog ultra forumasa olovo nemas pravo u usta uzeti jer da si bio dole ne bi predatavljo svojom pobjedom a oni sto su bili i znaju zasto. Prestani glumiti po forumu nekog upucenog
Šta to da su na prepad natjerali horde na bjezaniju i povlacenje u pocetku da bi na kraju bježali u planine da li je to to?
studiorum_tuzlaensis

#31000 Re: Sarajevski derbi

90minuta nam ga cuclas kao sinoć. :izet:

Buahahahaha :D
Post Reply