Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JThomas

#30951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

i ti se nasekirao što će ostati opozicija.

eto, sam jeste odgovarao, pa jel ikome od vas promijenio ili će promijeniti mišljenje?
hadzinicasa

#30952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hadzinicasa »

ma ko mi je kriv sto sam nastavila kopati.... pa sam se i sjetila ovoga:
https://www.klix.ba/komentar/129252 i kako ga je Konakovic danima oslovljavao sa Muhamede....

zadnja dva pitanja.... pa (ex)premijeru, pobogu.
kmirsad

#30953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

hadzinicasa wrote:ma ko mi je kriv sto sam nastavila kopati.... pa sam se i sjetila ovoga:
https://www.klix.ba/komentar/129252 i kako ga je Konakovic danima oslovljavao sa Muhamede....

:lol: :lol: :lol:
kmirsad

#30954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

JThomas wrote:i ti se nasekirao što će ostati opozicija.

eto, sam jeste odgovarao, pa jel ikome od vas promijenio ili će promijeniti mišljenje?
A što bi neko sjekao zlatnu žilu na kojoj sjedi...
seln

#30955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

hadzinicasa wrote:ma ko mi je kriv sto sam nastavila kopati.... pa sam se i sjetila ovoga:

Pa, jedno pitanje interesuje i mene, da li se on stidi svog imena?
Promijenio ga, uzeo umjetnicko? Iskreno, ko je cuo za ovog "umjetnika" prije njegovog politickog angazmana?

Glede zadnjeg pitanja, tu se Dino ofirao kao balijica. Zasto bi bilo koga, osim prakticirajucih vjernika, tangiralo to sto je ramazan?
seln

#30956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kmirsad wrote:

Gay poetry?
kmirsad

#30957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
kmirsad wrote:

Gay poetry?
Aha... mi FGR- ovci samo takvu volimo...
Haj sad Baroš... pa ZUR... pa Marindvor- Katedrala... imal ono šta još... da to ispucamo na brzinu... pa sa idemo na paradu...prošo Ramazan...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:
kmirsad wrote:
sabina1 wrote: Gospodin Forto je izuzetno transparentan covjek.
Stoga vas molim da ga pitate slijedece jer znam da ce vam istinito odgovoriti :

- da li je on u oktobru 2010 godine nakon najveceg izbornog kraha Nase stranke (gotovo nestanka) napustio mjesto predsjednika regionalnog odbora i vratio se kad se sve stabilizovalo i polako podiglo godinu i kusur kasnije ? (Stabilizaciju i povratak stranke iz mrtvih napravili Pedja , Denis i Zuhric)

Hvala.
Napuštanje te pozicije smatram moralnim činom preuzimanja odgovornosti za izborni rezultat te godine. Tako postupaju moralni, principjelni, pošreni i čestiti ljudi.
Nemam ga šta pitati, Iso bih uradio da sam na njegovom mjestu.
Očekujem takve poteze i od predsjednika regionalnih i GrO gdje naša stranka ispuši... ako izgubi zbog nerada.
Da li je moralni čin da direktor marketinga u firmi, diplomirani ekonomista napusti ekonomiju i ode... recimo u poljoprivredu, ili da ostavku na rukovodeče radno mjesto...ako neradom njega I njegovih službenika, ( uz nepovoljnu tržišnu situaciju, žestoku konkurenciju i druge vanjske faktore) padne promet i firma posluje sa gubitkom.

Naravno da jeste.
Samo sto Forto nije otisao ni u kakvu poljoprivredu nego na drzavnu sisu Doma naroda i Skupstine kantona Sarajevo.

U ime one iste vojske ovaj stranke koju je na cjedilu ostavio kada je bila razbijena i unistena , kao pravi odani ili dobar vojnik kako vi rekoste.

I ne pada mu na pamet da bude nisko na listi iz bilo kakvih razloga...marketinskih , strateskih , moralnih...uh , moralnih...

A Marjanovic bi kao trebao ?
Hahahahaha.
JThomas

#30959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

on odgovorio da je iz inata, ti opet jel iz stida. i šta sam onda pogrešno rekao kad sam rekao da si sam sebi odgovorio i da nećeš promijeniti mišljenje.
hadzinicasa

#30960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hadzinicasa »

seln wrote:

Promijenio ga, uzeo umjetnicko? Iskreno, ko je cuo za ovog "umjetnika" prije njegovog politickog angazmana?

Glede zadnjeg pitanja, tu se Dino ofirao kao balijica. Zasto bi bilo koga, osim prakticirajucih vjernika, tangiralo to sto je ramazan?
Sto se tice toga da li se stidi? Ja nekako mislim da je to njegova stvar. neuobicajeno jeste, ali bile i plasticne operacije neuobicajene do nedavno, pa sad ljudi rade sa svojim sobom sta hoce kako bi ili se osjecali bolje u svojoj kozi ili poslali svijetu neku poruku. na volju im.

glede zadnjeg pitanja: zasto bi i prakticirajuce vjernike to zanimalo, pardon zuljalo u jednoj sekularnoj (sic!) drzavi?
povuci cu paralelu: smeta li postacu sto neko pije kafu pred njim?

ne znam, meni je to kao da pitas u ramazanu nekoga ko ne posti "a zasto ti u ramazanu organizujes rucak?"
kmirsad

#30961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:

Hahahahaha.
Očigledno... nisi me razumjela... odgovorio sam ti samo na ono... napustiti politiku...
Nigdje nisam pomenuo da bi Marjanović trebao napustiti politiku... ne znam odkud ti to...
seln

#30962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

JThomas wrote:on odgovorio da je iz inata, ti opet jel iz stida. i šta sam onda pogrešno rekao kad sam rekao da si sam sebi odgovorio i da nećeš promijeniti mišljenje.
Ok... moje je pravo da nekoga ko djeluje iz inata smatram nepouzdanom osobom.
Sta, dodje mu neko i kaze "ne smijes potpisati podjelu Bosne", a Dennis mu kaze "sa's vidjeti da smijem"?
sheilak

#30963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sheilak »

sheilak wrote:Moze li nasa stranka se vise angazovati oko zakona o saobracaju kantona sarajevo
Konkretno problem parkiranja svi znamo a znamo takodjer da ima puno automobila koji nisu registrovani i zauzmaju mjesta ostalim vozilima
Ako znamo da postoji zakon koji uredjuje to i u njemu pise da je zabranjeno neregistrovano havarisano i sl vozilo da bude na javnoj povrsini i na javnom parkingu mogli bi veoma lako dobiti dodatne glasace ako se to bar malo suzbije i sredi (r)
zippoo87

#30964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

seln wrote:
JThomas wrote:on odgovorio da je iz inata, ti opet jel iz stida. i šta sam onda pogrešno rekao kad sam rekao da si sam sebi odgovorio i da nećeš promijeniti mišljenje.
Sta, dodje mu neko i kaze "ne smijes potpisati podjelu Bosne", a Dennis mu kaze "sa's vidjeti da smijem"?
lol poredjenja :-)
mene samo zanima kako ikoga moze zanimati to sto je neko promijenio SVOJE ime i kako iko ozbiljan moze povlaciti ovakve parelel kakvu je seln povukao...
pa Gratz je za ove 4 godine podnio vise amandamana,zakonskih prijedloga i drugih stvari,nego cijela SDA od rata naovamo ali to niko ne gleda,bitno je kako se zove a to sto mijenja zakone na bolje i tako pomaze SVIMa,to nije bitno

zato BiH i jeste zadnja rupa u Evropi,zato sto smo mi zadnja stoka,to se vidi na svakom pedlju,uzivo,na forumu,u medijima i svugdje

eno gledam japance,nakon ispadanja pocistili svlacionicu,kupe papire sa stadiona...zato su ljudi giganti i zato je Japan gigantska drzava,zbog svojih gradjana
ovdje sve goli papak i ocekuje neki napredak
kmirsad

#30965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sheilak wrote:
sheilak wrote:Moze li nasa stranka se vise angazovati oko zakona o saobracaju kantona sarajevo
Konkretno problem parkiranja svi znamo a znamo takodjer da ima puno automobila koji nisu registrovani i zauzmaju mjesta ostalim vozilima
Ako znamo da postoji zakon koji uredjuje to i u njemu pise da je zabranjeno neregistrovano havarisano i sl vozilo da bude na javnoj povrsini i na javnom parkingu mogli bi veoma lako dobiti dodatne glasace ako se to bar malo suzbije i sredi (r)
Ima eno i gđa Sabina čudić ima istu objavu za postavljanje pitanja...
zippoo87 wrote:
seln wrote:
mene samo zanima kako ikoga moze zanimati to sto je neko promijenio SVOJE ime i kako iko ozbiljan moze povlaciti ovakve parelel kakvu je seln povukao...
pa Gratz je za ove 4 godine podnio vise amandamana,zakonskih prijedloga i drugih stvari,nego cijela SDA od rata naovamo ali to niko ne gleda,bitno je kako se zove a to sto mijenja zakone na bolje i tako pomaze SVIMa,to nije bitno

zato BiH i jeste zadnja rupa u Evropi,zato sto smo mi zadnja stoka,to se vidi na svakom pedlju,uzivo,na forumu,u medijima i svugdje

eno gledam japance,nakon ispadanja pocistili svlacionicu,kupe papire sa stadiona...zato su ljudi giganti i zato je Japan gigantska drzava,zbog svojih gradjana
:thumbup:
seln

#30966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

zippoo87 wrote: mene samo zanima kako ikoga moze zanimati to sto je neko promijenio SVOJE ime i kako iko ozbiljan moze povlaciti ovakve parelel kakvu je seln povukao...
Vala, ne ponavljao ja po dvadeseti put...
Pa zasto ga je onda NS surgunisala?
Kakve kurceve veze ima promjena imena sa Japanom?
Ovo bas ono "eee, da vidite kako je na zapadu..."
Hakiz

#30967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:
seln wrote:

Ti isti giganti urade ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Taiji_dolphin_drive_hunt

Ništa nije crno-bjelo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#30968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:
sabina1 wrote:

Hahahahaha.
Očigledno... nisi me razumjela... odgovorio sam ti samo na ono... napustiti politiku...
Nigdje nisam pomenuo da bi Marjanović trebao napustiti politiku... ne znam odkud ti to...
Ne .

Vi ste Fortin potez pokusali predstaviti kao moralan cin a to je sve osim moralno i to je sve suprotno od onoga kako se odan i dobar vojnik ponasa u teskoj situaciji - onako kako je ostavio stranku tada moze se desiti i da je ostavi sutra ako bude stranka opet u teskoj situaciji.

Jedino moralno s njegove strane bi bilo da napustio politiku ako je bio neuspjesan a ne da zivi od iste stranke(i politike) kada se njegova vojska opet uprkos svemu (i uprkos valjda njemu jer ju je ostavio na cjedilu) oporavi.

I posto je ovo sve fino zatrpano pod tepih sada bi Marjanovic trebao s dna liste pomoci Forti da obnovi udobne mandate.

Ma nemojte ?

A njih dvojica su ponavljan barem jednako popularni.

Srdacno vas pozdravljam kmirsade.
Roccohljup

#30969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Covjek promjenio ime insta sad? Da li je to siguran znak da se odrekao svog identiteta, bilo nacionalnog/etnicnog bilo vjerskog? Moze li i dalje biti bosnjak i bosanac ako se zove Denis? Sta da je promjenio u Emir Hodzic? Da li bi i dalje bilo price da je to uradio iz stida nekog?

Mislim fakat su ime, prezime , stranacka, vjerska, nacinalna, ili bilo.koja ina pripadnost prava vrjednila da li je neko dobro ili lose ljudsko bice.
drug_profi

#30970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nije se on ničega odrekao promjenom imena. Samo nije htio da bude percepiran kao bošnjački političar jer se vjerovatno ne osjeća kao Bošnjak.
Uostalom kao mnogi u ovoj zemlji koji su odbili da se izjasne tako.
Ja lično ne želim da budem povezivan sa turskom jer mi se neki predak zvao Mehmed. Nikad se neću tako izjasniti dok je god to sinonim za muslimana i dok je god bošnjački mainstream turkofilija, fildžan feudalna republika i retro islam.
JThomas

#30971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

mislim da je vani promijenio ime, a mislim da jeste i vjernik i da se izjašnjava kao bošnjak. neka me članstvo ispravi ako griješim.
drug_profi

#30972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

JThomas wrote:mislim da je vani promijenio ime, a mislim da jeste i vjernik i da se izjašnjava kao bošnjak. neka me članstvo ispravi ako griješim.
Nije ni to problem. Problem su profesionalni Bošnjaci i profesionalni muslimani.
kmirsad

#30973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
JThomas wrote:mislim da je vani promijenio ime, a mislim da jeste i vjernik i da se izjašnjava kao bošnjak. neka me članstvo ispravi ako griješim.
Nije ni to problem. Problem su profesionalni Bošnjaci i profesionalni muslimani.
:lol:
high_volume

#30974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

seln wrote:

Mene interesuje slično. Bi li tako podlo i primitivno provocirao čovjeka da je ime Denis promijenio u ime Muhamed?
Better Man

#30975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

high_volume wrote:
seln wrote:

Mene interesuje slično. Bi li tako podlo i primitivno provocirao čovjeka da je ime Denis promijenio u ime Muhamed?
Nek je stid i sramota svakog ko Denisa gleda na osnovu imena i to što je svoje izvorno ime Muhamed promjenio u Denis. To samo govori koliko su takvi ljudi zaostali primitivci i pogan najgore vrste.
Locked