FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#30951 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Zmijuga loma wrote:2013/2014:

Iniesta: 3 gola, 11 asistencija
Fabregas: 13 golova, 16 asistencija

Iniestu kritika i ne okrzne a Fabregasa hoće da prodaju. :-)
:lol: :thumbup: to je taj paradoks

Messi i Iniesta su nedodirljivi igraci, oni mogu kako hoce igrati....mislim, mogli su kod Martina.
omar little

#30952 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

minuli rad mu se racuna.
5 0 5

#30953 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Ter Stegen's day tomorrow:

13:00: contract will be signed.
13:45: Photo Session at Camp Nou
14:30: Press conference
ultima_palabra

#30954 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Iniesta nije imao sjajnu sezonu, ali Cesc je uvijek imao napumpane brojke... mislim da je 80% golova i asistencija protiv slabih timova i u utakmicama gdje je Barca dobila preko 3 razlike.
ascari

#30955 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

HB_BHF wrote: :lol:
Blago se njima. Lucho im naš'o poso. Nikad u životu neće zarađivati ko sad, a svi djeca od amidžića Luis Enriquea... Čuj ovaj ko fol psiholog ee :D.
Bio je podatak da je poveo ekipu iz Celte (barem ovaj osnovni dio). Spisak sa Celtinog sitea kaze:

Manager: Luis Enrique Martínez
Second Manager: Juan Carlos Unzué
Assistant Manager: Robert Moreno
Fitness Coach: Rafel Pol
Goalkeeper Coach: Patxi Villanueva
Physios: Ernesto Vieito, Salvador Domínguez
Masseur: Iván Comesaña
Recovery Coach: Pedro Docampo
Psychologist: Joaquín Valdés
Medical Director: Juan J. García Cota
Doctors: Luis Rial, Mario Galán
Kit Manager: Eduardo Fernández
First Team Delegate: Vlado Gudelj

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
HB_BHF

#30956 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Čuj Vlado Gudelj... :D
Ovaj je fakat poveo čitavu ekipu sa sobom.. U Vigu je ostala ogromna praznina :D
Zmijuga loma

#30957 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

ultima_palabra wrote:

Iniesta nije imao sjajnu sezonu, ali Cesc je uvijek imao napumpane brojke... mislim da je 80% golova i asistencija protiv slabih timova i u utakmicama gdje je Barca dobila preko 3 razlike.
Pa velikim dijelom zahvaljujući njemu su i dobijali te utakmice preko 3 razlike. Čudi me da ne vidiš uzročno posljedičnu vezu. :D Prvi dio sezone je bio dobar za Barcu jer se igralo dosta anarhičnije i direktnije posebno kod gostovanja, gdje je uglavnom startao Cesc i 2 prava krila i zahvaljujući njemu se direktnim pasovima nerijetko napadalo praktično iz svoje trećine. Onda medijsko podbadanje i Ćavijerovo lamentovanje i stvari se vraćaju u sterilnu tiki taka 'normalu'.
ultima_palabra

#30958 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Zmijuga loma wrote:
ultima_palabra wrote:

Pa velikim dijelom zahvaljujući njemu su i dobijali te utakmice preko 3 razlike. Čudi me da ne vidiš uzročno posljedičnu vezu. :D Prvi dio sezone je bio dobar za Barcu jer se igralo dosta anarhičnije i direktnije posebno kod gostovanja, gdje je uglavnom startao Cesc i 2 prava krila i zahvaljujući njemu se direktnim pasovima nerijetko napadalo praktično iz svoje trećine. Onda medijsko podbadanje i Ćavijerovo lamentovanje i stvari se vraćaju u sterilnu tiki taka 'normalu'.
Startovao je i većinu bitnih utakmica na proljeće i nije ništa uradio... doduše možda mu nije odgovarala taktika, kao što kažeš.

Pa nije bila samo tiki taka normala, dodali su tu i histerično centriranje Alvesa :mrgreen:
ascari

#30959 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

ultima_palabra wrote:Startovao je i većinu bitnih utakmica na proljeće i nije ništa uradio... doduše možda mu nije odgovarala taktika, kao što kažeš.

Pa nije bila samo tiki taka normala, dodali su tu i histerično centriranje Alvesa :mrgreen:
Guzva je nastala kada se Messi vratio, a Xavi poceo da palamudi kako se ne snalazi u Martinovoj formaciji.
Zmijuga loma

#30960 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

ultima_palabra wrote: Startovao je i većinu bitnih utakmica na proljeće i nije ništa uradio... doduše možda mu nije odgovarala taktika, kao što kažeš.
U tim bitnim utakmicama je poražen sistem, niko u timu nije ništa uradio nit je Barcelona djelovala kao pretjerano opasan tim i nije fer tu izolovati bilo koga i linčovati. Šta su Iniesta, Messi i Xavi uradili u finalu kupa, revanšu protiv Atletica, u zadnje dvije utakmice (Elche, Atletico) itd? Niko ne traži njihovu glavu, ali se zato Cescu anulira sve i tjera iz kluba.

Kakav impact može biti Fabregas najbolje ilustruju dvije recentne i vrlo bitne utakmice: Villarreal i Getafe. Cesc ulazi u 60 i nekoj i pravi ključne pasove iz kojih padaju golovi za preokret. A možda su se i dogovorili da Ćavijer i Iniesta nemilosrdno ovjeravaju loptu sat vremena da bi on ušao i preokrenuo utakmicu. :D
LSD

#30961 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Cesca niko ne može otjerati iz kluba osim Enrique, koji ce procjeniti jel mu potreban ili ne.....drugo su medijska lupanja, sve u cilju citanosti.
Iniesta i Xavi su odigrali daleko slabiju sezonu od njega (i statisticki i svakako), pa ih niko ne prodaje preko medija.
dinty2

#30962 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

ima i toga @zmijuga samo sto ce cesc uvijek imati bolju statistiku od xavija i inieste .. istu nabere zahvaljujuci laznoj deveci sa koje je jednom zabio i hettrick protiv raya ako se dobro sjecam. andres je totalno podbacio, najvise od njih trojice ali zna se koliki kredit ima on a koliki cesc koji ni dan danas nije sjeo navijacima,,,,moje misljenje je da ne postoji puno boljih od fabregasa ali za sistem barce mogu naci nekog potrebnijeg,,,,,
ultima_palabra

#30963 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Zmijuga loma wrote:
ultima_palabra wrote: Startovao je i većinu bitnih utakmica na proljeće i nije ništa uradio... doduše možda mu nije odgovarala taktika, kao što kažeš.
U tim bitnim utakmicama je poražen sistem, niko u timu nije ništa uradio nit je Barcelona djelovala kao pretjerano opasan tim i nije fer tu izolovati bilo koga i linčovati. Šta su Iniesta, Messi i Xavi uradili u finalu kupa, revanšu protiv Atletica, u zadnje dvije utakmice (Elche, Atletico) itd? Niko ne traži njihovu glavu, ali se zato Cescu anulira sve i tjera iz kluba.

Kakav impact može biti Fabregas najbolje ilustruju dvije recentne i vrlo bitne utakmice: Villarreal i Getafe. Cesc ulazi u 60 i nekoj i pravi ključne pasove iz kojih padaju golovi za preokret. A možda su se i dogovorili da Ćavijer i Iniesta nemilosrdno ovjeravaju loptu sat vremena da bi on ušao i preokrenuo utakmicu. :D
Jbg, ako hoće bitnije promijeniti način igre, onda bi im Cesc koristio... ako ne, onda će se nastaviti njegovo mučenje. Ne ide mu u prilog ni što je najbolje utakmice odigrao na Messijevoj poziciji.

Ovaj trojac, njih vadi minuli rad... to je tako u svakom klubu, iako možda nije pravedno. Mada realno ne vidim kakvu korist mogu imati od zadržavanja Xavija.
BadBoy

#30964 Re: FC Barcelona

Post by BadBoy »

dinty2 wrote:ima i toga @zmijuga samo sto ce cesc uvijek imati bolju statistiku od xavija i inieste .. istu nabere zahvaljujuci laznoj deveci sa koje je jednom zabio i hettrick protiv raya ako se dobro sjecam. andres je totalno podbacio, najvise od njih trojice ali zna se koliki kredit ima on a koliki cesc koji ni dan danas nije sjeo navijacima,,,,moje misljenje je da ne postoji puno boljih od fabregasa ali za sistem barce mogu naci nekog potrebnijeg,,,,,
Pa ako se nije uklopio u igru i ako navijačima nikako nije sjeo, što su onomad bili onoliko navalili da ga dovedu? Te Barca DNA te vraća se kući, te potreban je, a sada ispade promašaj.
Zmijuga loma

#30965 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

dinty2 wrote:ima i toga @zmijuga samo sto ce cesc uvijek imati bolju statistiku od xavija i inieste .. istu nabere zahvaljujuci laznoj deveci sa koje je jednom zabio i hettrick protiv raya ako se dobro sjecam.
..........................Utakmice..golovi....asisti
MC (Midfielder - Centre).....25......5.........10
FW (Forward - Centre).......10......3..........2
Sub (Substitute)...............10......1.........2

:)
LSD

#30966 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BadBoy wrote:
dinty2 wrote:ima i toga @zmijuga samo sto ce cesc uvijek imati bolju statistiku od xavija i inieste .. istu nabere zahvaljujuci laznoj deveci sa koje je jednom zabio i hettrick protiv raya ako se dobro sjecam. andres je totalno podbacio, najvise od njih trojice ali zna se koliki kredit ima on a koliki cesc koji ni dan danas nije sjeo navijacima,,,,moje misljenje je da ne postoji puno boljih od fabregasa ali za sistem barce mogu naci nekog potrebnijeg,,,,,
Pa ako se nije uklopio u igru i ako navijačima nikako nije sjeo, što su onomad bili onoliko navalili da ga dovedu? Te Barca DNA te vraća se kući, te potreban je, a sada ispade promašaj.
:thumbup: pa to su logicna pitanja

tolika sapunica bila oko njegovog dolaska i sad ne valja i hajd nazad na Otok...jbg, isto ko da neki debili vode Barcu i tamo sjede.
dinty2

#30967 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

BadBoy wrote:
to pitaj gvardiolu :mrgreen: :mrgreen: ne moze se reci da je promasaj ali nikako samo ja mislim da ne moze preuzeti ulogu xavija,,,,i brate sporiji je od hernandeza koji ima 34 :-?
ja bi kokeaaaaa :thumbup:

@zmijuga kazem ti, iniesta je podbacio vise od svih ali eto uzmi statistike i iz prethodnih sezona i vidjeces da jedan ozil ima daleko bolju statistiku od xavieste zajedno a realno ne moze im pertle vezat......uostalom meni statistika znaci vrlo malo :mrgreen: :mrgreen:
ali da fabregas je ove sezone bolji od inieste,,,,,i opet dolazimo do price o tome koliko jedan a koliko drugi imaju kredita
Baresi 6

#30968 Re: FC Barcelona

Post by Baresi 6 »

konta barca da ce sa enrikeom upalit ista fora ko sa gvardijolom. mislim da su sanse za to tanke isto kao sto mislim da je enrike tanak kao trener. ali eto vidjet cemo.
ascari

#30969 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

BadBoy wrote:Pa ako se nije uklopio u igru i ako navijačima nikako nije sjeo, što su onomad bili onoliko navalili da ga dovedu? Te Barca DNA te vraća se kući, te potreban je, a sada ispade promašaj.
Hoce mlijeko, nece mlijeko. Hoce sa secerom, ili bez secera. :roll: Hoce Cesca, pa daj malo da mu zvizdimo. Daj Gundogana, daj Muniaina, daj Yayu, daj Thiaga... Klasicna navijacka.
Najvise izgleda boli ono obnavljanje ugovora sa Arsenalom. Ako ne mozes da prigovoris igri, udri po lojalnosti. :D
ascari

#30970 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Antologijska :D

Image

Copa Catalunya: Ortolà; Patric, S.Gómez, Bagnack, Lucas; Ilie, Denis, Babunski; Nieto, Sandro i Espinosa
skenderija04

#30971 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

EXCLUSIVE: Liverpool chasing Barcelona striker Pedro - and the Spaniards are willing to sell

mirror
omar little

#30972 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ovaj prijatelj moj sto ima internet i gugl nije trenutno kod kuce :D koliko godina ima luis enrique?
skenderija04

#30973 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:ovaj prijatelj moj sto ima internet i gugl nije trenutno kod kuce :D koliko godina ima luis enrique?
44
ascari

#30974 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Gleda li ko ovu omladinu? Cini mi se da ce Samper i Kaptoum prije do prvog tima, nego Denis i Traore.
ascari

#30975 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Kome nije mrsko, Lucho o svemu i svacemu: http://www.fourfourtwo.com/features/lui ... nt-weather
Post Reply