SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tempuser

#30951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

славянин wrote:
tempuser wrote:
славянин wrote: Bojim se da necu imati priliku da te pitam ako se to desi :lol: , nego prilicno sam siguran (imao nemao pravo da trazi taj policajac da se skloni auto) da se jedan sluzbenik ne moze ponasati onako ... ali eto.
¸

Sam postupak mozda i nije bio primjeren jer se on nema sta raspravlja sa hamsom, zna se kako se to rjesava, ali da je ona bila duzna da postuje naredbu i upozorenje policajca i da je on imao pravo primjeniti silu ukoliko ne poslusa naredbu jeste!
Ovo je ista stvar kao i sa onim masnim drotom kad je u Zivinicama prijetio liku. Svi internetski i forumski pravnoi ekspreti se nadigli protiv njega pri cemu on nije uradio nista mimo propisa, a niko da pomene da je idiot koji ga je pratio i snimao napravio 4 saobr. prekrsaja!!!!
Vodim se time da onaj ko ima eksluzivitet na upotrebu sile i jednako u sluzbi je provodjenja zakona treba da bude maksimalno profesionalan - zato je i placen , inace ako cemo da djelimo pravdu samarima i slicno onda zasto zakletve obuke itd, pokupis sa ceste dadnes uniformu i ajmo dalje.
To svakako, ali nicim ne mjenja cinjenicu ko u datom slucaju ne postuje zakon i da se od krivca pravi zrtva.
Da je radjeno profesionalno ne bi bilo hrvanja i otimanja, ako ne postuje naredbu, zadrzi, legimtimise, pozove dez.operativnog koji zove MUP KS da ukloni auto, on pise zabiljesku po kojoj ce se pokrenuti prek. postupak da joj nikad vise ne padne napamet da pisne pred murijom. Ako odbija legitimisanje, ide sljedeca ovlast, primjena sile, lisice i jos jedna stavka u zabiljesci.
zdruzdjo

#30952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ma ja ne kontam uopste kako se iko drzne da icim pravda hamsu.
Na tih 20-30 metara postoje jasno istaknuta dva znaka "zabrana parkiranja i zaustavljanja" sa dodatnim tablama. Jedna je osim taxi a za druhu je mislim nesto mup-fup.
Znaci:
gospodjo molim pomerite auto ne mozete tu biti parkirani, zabrana je.

Necu juce sam tu parkirala ne znam sta je problem

Uklonite auto

Necu

Licnu kartu molim

Necu nemate pravo.....

Licnu kartu molim vas primjeniti cu silu

Ne dam nemate pravo da me dirate....

Prilazak na grub nacin zavrtanje ruke na ledja obaranje na cestu, mozda slucajno jednom pritisnuti koljenom plecku ili bubreg onako radi zadovoljenja. Lisice na ruke. Pozvati saobracajnu policiju sa paukom jer parkirano vozilo je prijetnja po sigurnost objekta mup-a. Pozvati policijsku podrsku jer je osoba odbila saradnju sa ovlastenim sl. licem, opirala se, i odbila da ukloni auto sa zabranjenog mjesta ispred objekta koji je pod policijskom zastitom.

Ovo sto je on uradio je neprofesionalno i traljavo, ali ne prekoracenje icega.
insomnia78

#30953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ima snimak kad se zjalava agresivna gospodja zaleti na americkog policajca :lol:
Lik je ufati oko bedara podize i otrese od ledinu :lol: :lol: :lol:
Ne mogu da nadjem na yt evo ima na instagramu ko hoce da pogleda
https://www.instagram.com/p/BrxGtfIjJ5i ... iuswjic7im
Jedino sam se vise smijo kad pustise kera na lika koji se pravi pametan
hali gali halid

#30954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

Dobar takedown.
insomnia78

#30955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Glaj ovo :lol:
Ovaj vrisak zlata vrijedi :lol: :lol: :lol:
noviclan

#30956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Omlati je k'o mraz buraniju
Optimus09

#30957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

insomnia78 wrote:Ima snimak kad se zjalava agresivna gospodja zaleti na americkog policajca :lol:
John Cena :mrgreen: :mrgreen:
tempuser

#30958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:Ma ja ne kontam uopste kako se iko drzne da icim pravda hamsu.
Literarno si opisao ono sto sam ja ukratko uradio.
Kako ne kontas? Pa vdiis da smo postali drustvo priucenih i forumskih pravnika koji izmisljaju izvrcu i izmisljaju zakone kako im odgovara.
Evo imas primjer iznad, ne zna covjek koja su mu ovlastenja, ali zna da to nije "obicni" policajac nego "cuvar" koji nema ista ovlastenja, koji nema pravo da provodi itd itd!!! :-) Sutra ce taj napraviti istu stvar kao i ova hamsa...
duga puska

#30959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:Ma ja ne kontam uopste kako se iko drzne da icim pravda hamsu.
Literarno si opisao ono sto sam ja ukratko uradio.
Kako ne kontas? Pa vdiis da smo postali drustvo priucenih i forumskih pravnika koji izmisljaju izvrcu i izmisljaju zakone kako im odgovara.
Evo imas primjer iznad, ne zna covjek koja su mu ovlastenja, ali zna da to nije "obicni" policajac nego "cuvar" koji nema ista ovlastenja, koji nema pravo da provodi itd itd!!! :-) Sutra ce taj napraviti istu stvar kao i ova hamsa...
Sve si brate ranije objasnio. 100 x sam rekao ne vise na forum zbog sveznalica forumskih, ali eto, shejtan ne da mira :D
Naslovnica

#30960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

insomnia78 wrote:Ima snimak kad se zjalava agresivna gospodja zaleti na americkog policajca :lol:
:thumbup:
Efikasno i profesionalno, svaka mu cast.
Dobro je prosla da nije dobila elektrosoker.
Logovan

#30961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190320180

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190320164

U posljednjih par dana stalno sudari. :roll: Ne možeš portal otvoriti, a da ti ne izbaci članak o novom sudaru.
noviclan

#30962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Bubace se k'o veliki, valjda montirali summer tyres
gidra

#30963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gidra »

tempuser wrote: Kakve sve gluposti i nebuloze neces procitati na ovom forumu?!?!?!
Nije ni cudo sto se ova natezala sa droton ako cita tumacenja klixovih strucnjaka!
Ako ne znas njihova ovlastenja kako znas te nema pravo uhapsiti?!?!?
Da ne bi i sljedeci put odvalio slicnu glupost ovaj “cuvar” je policajac FUP-a i ima sva ovlastenja kao i svaki drugi policajac.
Nisam ba nikakav stručnjak, za šta da te uhapsi? Za nepropisno parkiranje?
On ti kaže ne možeš tu parikrati ti kažeš hoću, šta može, hapsiti te-mislim može i to, ali evo nije hamšu ni uhapsio, ne budi dijete ne hapse se tek tako ljudi, koje izvrtanje teza :lol: ? U svemu vidiš i ideš u krajnost.
Njegovo je da ti piše kaznu, odnosno to ovaj čuvar i ne može zar ne? Zovne pauk, i tu se sva priča završava. A ne da se ko zadnji papak raspravlja sa tobom. Mogao je ispasti gospodin, ne raspravljati se sa hamšom i udariti je dobro po džepu, jer će je tu najviše zaboljeti.

Ali hajmo ovako, šta da nema tu znaka zabrane parkiranja i cura parkirala (Ja sam lično parkirao ranije tu, iza taxista i nikad me niko opomenuo nije i ne sjećam se da znak zabrane postoji, ranije ga nije bilo što ne znači da sada ne postoji, otud sam se i uključio u rasrpravu jer sam kontao da je cura regularno parkirala), po kojem članu zakona on njoj može tu zabraniti da parkira, ako je sve regularno, nikakvih vanrednih okolnosti nema?
Ja bih u tom slučaju vrlo rado pristao da me privede pa da raspravimo u stanici iz kojeg razloga on to meni ne da na jasno ocrtano džabno mjesto parkirati...
duga puska

#30964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

:( :-) ;-) :kiss: :run:
JThomas

#30965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

svako čita samo i jedino šta mu odgovara...
zomri

#30966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zomri »

Too Dženy samo parkiraj, neće tebi tamo neki policajac govoriti gdje smiješ parkirati... :-)
muha_sa

#30967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zomri wrote:Too Dženy samo parkiraj, neće tebi tamo neki policajac govoriti gdje smiješ parkirati... :-)
Još nek stisne nek me privede u stanicu-da im ja objasnim koja su moja prava--još cu sve mobitelom uslikat i snimit :D
tempuser

#30968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

gidra wrote:
tempuser wrote: Kakve sve gluposti i nebuloze neces procitati na ovom forumu?!?!?!
Nije ni cudo sto se ova natezala sa droton ako cita tumacenja klixovih strucnjaka!
Ako ne znas njihova ovlastenja kako znas te nema pravo uhapsiti?!?!?
Da ne bi i sljedeci put odvalio slicnu glupost ovaj “cuvar” je policajac FUP-a i ima sva ovlastenja kao i svaki drugi policajac.
Nisam ba nikakav stručnjak, za šta da te uhapsi? Za nepropisno parkiranje?
On ti kaže ne možeš tu parikrati ti kažeš hoću, šta može, hapsiti te-mislim može i to, ali evo nije hamšu ni uhapsio, ne budi dijete ne hapse se tek tako ljudi, koje izvrtanje teza :lol: ? U svemu vidiš i ideš u krajnost.
Njegovo je da ti piše kaznu, odnosno to ovaj čuvar i ne može zar ne? Zovne pauk, i tu se sva priča završava. A ne da se ko zadnji papak raspravlja sa tobom. Mogao je ispasti gospodin, ne raspravljati se sa hamšom i udariti je dobro po džepu, jer će je tu najviše zaboljeti.

Ali hajmo ovako, šta da nema tu znaka zabrane parkiranja i cura parkirala (Ja sam lično parkirao ranije tu, iza taxista i nikad me niko opomenuo nije i ne sjećam se da znak zabrane postoji, ranije ga nije bilo što ne znači da sada ne postoji, otud sam se i uključio u rasrpravu jer sam kontao da je cura regularno parkirala), po kojem članu zakona on njoj može tu zabraniti da parkira, ako je sve regularno, nikakvih vanrednih okolnosti nema?
Ja bih u tom slučaju vrlo rado pristao da me privede pa da raspravimo u stanici iz kojeg razloga on to meni ne da na jasno ocrtano džabno mjesto parkirati...
Ako nisi nikakav strucnjak ne znam onda kako mozes odredjivati ko je kakav policajac i kakva ovlastenja ima?!!?!?!? :-) :-) :-)
Da li ti razumijes osnovnu stvar, on nju nije "pomicao" zbog nepropisnog parkiranja kao saobr. prekrsaja, nego zbog toga sto je parkirala pored sticenog objekta????
On je usao u raspravu sa hamsom i jos je pustio da jezika i snima jer priuceni seoski zandar koji ne zna da radi posao, da zna bilo bi ovo sto je @zdrudjo slikovito opisao.
Taj "cuvar" nema nalog da ti napise kaznu na licu mjesta, ali te ima pravo kao i svaki drugi policajac, zadrzati legimitisati i protiv tebe podnijeti zathjev za pokretanje prekrsajnog postupa poslije kojeg ces se itekako ceskati iza usiju.
Da li si pitao po kojem clanku zakona on ima pravo da joj zabrani da se parkira????? :-) :-) :-) :-) Ti kao vozac, bas kao i jezikava hamsa, bi trebao znati da je usmena naredba i upozorenje policajca "jace" od svakog saobracajnog znaka, a kad vec ne znas ono sto bi trebao znati pa pitas evo ti i clan

8. Znakovi koje daju ovlašćena lica
Član 152
(1) Učesnici u saobraćaju moraju da postupaju po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili prema naredbi policajca ili drugog lica koje na osnovu ovlašćenja iz zakona obavlja kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima (u daljnjem tekstu: ovlašćeno lice).

On ti moze zabraniti parkiranje na regularnom parkingu iz 1001 razloga, od ozbiljnih stvari tipa uvidjaj, policijska akcija, obezbjedjenje objekta ili lica do banalnih tipa snimanja filma i sl i ti su duzan tu naredbu da postujes. Ti mozes pitati zasto i policajac bi, ako nista, iz neke opste kulture trebao da ti objasni zasto ne mozes, ali ti ne ni u kom slucaju nemas pravo da sporis ili nepostujes njegovu naredbu.
Umjesto da lupetas po klixu i izigravas nadri pravnika, uzmi dva osnovna zakona, od kojih si jedan kao vozac vec trebao znati, i procitaj.
Last edited by tempuser on 21/03/2019 09:46, edited 4 times in total.
wolfie

#30970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Da sumiramo, drot je seljacina, a "naivna" i "nevina" hamsa je isto tako mogla imati gepek pun eksploziva.
tempuser

#30971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

wolfie wrote:Da sumiramo, drot je seljacina, a "naivna" i "nevina" hamsa je isto tako mogla imati gepek pun eksploziva.
A u 20m od auta MUP, FUP, OSA, CB, Bosniak finest party! :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#30972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

wolfie wrote:Da sumiramo, drot je seljacina, a "naivna" i "nevina" hamsa je isto tako mogla imati gepek pun eksploziva.
Drot je trebo sacekat da se doticna udalji od aVta pa onda zvat pauka i bog te veselio :lol:
славянин

#30973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by славянин »

Ja sam samo zabrinut da kada bi stvarno neko dovezo kola puna eksploziva ovaj policajac to nebi ni skontao ili bi ga vukao za ruku da ukloni vozilo :D

Rekao sam ja - kamere na policajcima i dosta problema rijeseno.Postenim,profesionalnim i casnim to ne smeta a onim koji to nisu .. njima ce boti podstrek da budu :)
julisiz es grant

#30974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe između ostalih iz ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana i brojni drugi.
Sve FGR okupljališta :(
wolfie

#30975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

julisiz es grant wrote:
Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe između ostalih iz ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana i brojni drugi.
Sve FGR okupljališta :(
Nova vlast na djelu. :izet:
Post Reply