gidra wrote:tempuser wrote:
Kakve sve gluposti i nebuloze neces procitati na ovom forumu?!?!?!
Nije ni cudo sto se ova natezala sa droton ako cita tumacenja klixovih strucnjaka!
Ako ne znas njihova ovlastenja kako znas te nema pravo uhapsiti?!?!?
Da ne bi i sljedeci put odvalio slicnu glupost ovaj “cuvar” je policajac FUP-a i ima sva ovlastenja kao i svaki drugi policajac.
Nisam ba nikakav stručnjak, za šta da te uhapsi? Za nepropisno parkiranje?
On ti kaže ne možeš tu parikrati ti kažeš hoću, šta može, hapsiti te-mislim može i to, ali evo nije hamšu ni uhapsio, ne budi dijete ne hapse se tek tako ljudi, koje izvrtanje teza

? U svemu vidiš i ideš u krajnost.
Njegovo je da ti piše kaznu, odnosno to ovaj čuvar i ne može zar ne? Zovne pauk, i tu se sva priča završava. A ne da se ko zadnji papak raspravlja sa tobom. Mogao je ispasti gospodin, ne raspravljati se sa hamšom i udariti je dobro po džepu, jer će je tu najviše zaboljeti.
Ali hajmo ovako, šta da nema tu znaka zabrane parkiranja i cura parkirala (Ja sam lično parkirao ranije tu, iza taxista i nikad me niko opomenuo nije i ne sjećam se da znak zabrane postoji, ranije ga nije bilo što ne znači da sada ne postoji, otud sam se i uključio u rasrpravu jer sam
kontao da je cura regularno parkirala), po kojem članu zakona on njoj može tu zabraniti da parkira, ako je sve regularno, nikakvih vanrednih okolnosti nema?
Ja bih u tom slučaju vrlo rado pristao da me privede pa da raspravimo u stanici iz kojeg razloga on to meni ne da na jasno ocrtano džabno mjesto parkirati...
Ako nisi nikakav strucnjak ne znam onda kako mozes odredjivati ko je kakav policajac i kakva ovlastenja ima?!!?!?!?
Da li ti razumijes osnovnu stvar, on nju nije "pomicao" zbog nepropisnog parkiranja kao saobr. prekrsaja, nego zbog toga sto je parkirala pored sticenog objekta????
On je usao u raspravu sa hamsom i jos je pustio da jezika i snima jer priuceni seoski zandar koji ne zna da radi posao, da zna bilo bi ovo sto je @zdrudjo slikovito opisao.
Taj "cuvar" nema nalog da ti napise kaznu na licu mjesta, ali te ima pravo kao i svaki drugi policajac, zadrzati legimitisati i protiv tebe podnijeti zathjev za pokretanje prekrsajnog postupa poslije kojeg ces se itekako ceskati iza usiju.
Da li si pitao po kojem clanku zakona on ima pravo da joj zabrani da se parkira?????

Ti kao vozac, bas kao i jezikava hamsa, bi trebao znati da je usmena naredba i upozorenje policajca "jace" od svakog saobracajnog znaka, a kad vec ne znas ono sto bi trebao znati pa pitas evo ti i clan
8. Znakovi koje daju ovlašćena lica
Član 152
(1)
Učesnici u saobraćaju moraju da postupaju po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili
prema naredbi policajca ili drugog lica koje na osnovu ovlašćenja iz zakona obavlja kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima (u daljnjem tekstu: ovlašćeno lice).
On ti moze zabraniti parkiranje na regularnom parkingu iz 1001 razloga, od ozbiljnih stvari tipa uvidjaj, policijska akcija, obezbjedjenje objekta ili lica do banalnih tipa snimanja filma i sl i ti su duzan tu naredbu da postujes. Ti mozes pitati zasto i policajac bi, ako nista, iz neke opste kulture trebao da ti objasni zasto ne mozes, ali ti ne ni u kom slucaju nemas pravo da sporis ili nepostujes njegovu naredbu.
Umjesto da lupetas po klixu i izigravas nadri pravnika, uzmi dva osnovna zakona, od kojih si jedan kao vozac vec trebao znati, i procitaj.