SDP

Prpa.ba

#30926 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

vivaldi wrote:nadam se samo da ce se suljo oporaviti, bez zajebancije
Takodjer. Ako Princ preuzme kormilo, rejtinzi ce im se strmoglaviti i onda je jedina nada da izbjegnemo nove 4 godine tumbanja vlada na svim nivoima dominantna pobjeda DF-a koja je u domenu naucne fantastike. :-)
vivaldi

#30927 Re: SDP

Post by vivaldi »

tvsabina wrote: Možda dobijemo novog direktora autocesta ? (to ti je ono , direktor "za naplatne kućice" )
pravo da ti kazem ja uopste politiku, ne posmatram kroz te pojedinace bisere. politiku vise pratim i analiziram na kolektivnom niovu, zato me i nema na kantonalnim temama (iako su to naravno vazne stvari koji uticu na svakodnevni zivot sviju nas)

gajit neku iluziju o postenju, bez mita i korupcije, je totalno suludo ovdje kod nas bar jos 20-30 godina, tako da se to podrazumijeva.
StupskaBitanga

#30928 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

madner wrote:Nada se i duska, no za svaki slucaj pravi rezervnu poziciju.
Duški je Suljo pojam
It_is_a_Leclerc

#30929 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Prpa.ba wrote:
vivaldi wrote:nadam se samo da ce se suljo oporaviti, bez zajebancije
Takodjer. Ako Princ preuzme kormilo, rejtinzi ce im se strmoglaviti i onda je jedina nada da izbjegnemo nove 4 godine tumbanja vlada na svim nivoima dominantna pobjeda DF-a koja je u domenu naucne fantastike. :-)
A bezbeli nam je perspektiva sa Suljom masu bolja i svjetlija.

U kojoj državi vi ljudi živite ?!
vivaldi

#30930 Re: SDP

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote:A bezbeli nam je perspektiva sa Suljom masu bolja i svjetlija.
nije svjetlija, ali je puno manje crna nego sa ostalim
semirizsvemira

#30931 Re: SDP

Post by semirizsvemira »

Ma bit ce SDP u ranhu stranke penzionera ako i to uspiju
swanfilter

#30932 Re: SDP

Post by swanfilter »

travnik wrote:SDP traži poštivanje nacionalne strukture u rukovodećem kadru sigurnosnih slubi u HNK? Svaka čast! Ljudi vele, jednakost naroda. Odličan njihov potez, ali čudno kako samo HNK, a ne na primjer Sarajevo i to na primjer Školski odbori, ili u Bugojnu Upravni odbori. Čisto sumnjam da je na primjer u USK i BPK ispoštovana etnička struktura. Izgleda, SDP opet k'o fol borbom za ravnopravnost, koketira sa B desnicom.
Za USK ti iz vlastitog primjera mogu reci da se kvote postuju. U kakvom procentu, ne znam. Kada sam diplomirao, u Bihacu mi 2 godine govorili da men ne mogu zaposliti jer sam Bosnjak. Bila potreba po kadru al kada nisi clan pravog tora ...
Danguba

#30933 Re: SDP

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:A bezbeli nam je perspektiva sa Suljom masu bolja i svjetlija.
bolje i sivilo nego crnilo... :D

stvarno smo dosli do faze da MORAMO birati manje zlo.
vivaldi

#30934 Re: SDP

Post by vivaldi »

Danguba wrote: stvarno smo dosli do faze da MORAMO birati manje zlo
nismo nikad ni izasli iz te faze
Danguba

#30935 Re: SDP

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
Danguba wrote: stvarno smo dosli do faze da MORAMO birati manje zlo
nismo nikad ni izasli iz te faze

tako ispadne ali smo imali nade i vjerovali u neke promjene.
svakom se pruzila prilika da se dokaze ali ispade da je to sve isto ''od zla oca i gore matere''.
vivaldi

#30936 Re: SDP

Post by vivaldi »

Danguba wrote:tako ispadne ali smo imali nade i vjerovali u neke promjene.
svakom se pruzila prilika da se dokaze ali ispade da je to sve isto ''od zla oca i gore matere''.
ne mislim da su svi od zla oca i gore matere, vec da je to prije svega uslovljeno izuzetno jebenim unutrasnjim okolnostima
It_is_a_Leclerc

#30937 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

vivaldi wrote:
Klasične špekulacije. SDA je, po BiH i po bošnjački narod, najgori izbor.

Sve osim njih je spas. Čak i Fahro.
StupskaBitanga

#30938 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

SDP i računa na FahrA jer je svjestan da u "bošnjačkom" korpusu uvijek idu 2 stranke a oni su ipak šipka i bubanj ali možda to bude i SDA-SBB sve je moguće
Danguba

#30939 Re: SDP

Post by Danguba »

It_is_a_Leclerc wrote:
vivaldi wrote:

ne dao mu bog jace vlasti.

ovi su nas osakatili a fahro bi nas sahranio, definitivno.
akcid

#30940 Re: SDP

Post by akcid »

Danguba wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
vivaldi wrote:

ne dao mu bog jace vlasti.

ovi su nas osakatili a fahro bi nas sahranio, definitivno.
Kud ćeš veće sahrane od dvodecenijske vladavine SDA :? Uništili su sve što se moglo uništiti :(
vivaldi

#30941 Re: SDP

Post by vivaldi »

It_is_a_Leclerc wrote:Klasične špekulacije. SDA je, po BiH i po bošnjački narod, najgori izbor.
zavisi koja frakcija, mada generalno ne mislim tako. istina, nisam ni bosnjak, ali svjedno i meni su vlast :D
drug_profi

#30942 Re: SDP

Post by drug_profi »

akcid wrote:
Kud ćeš veće sahrane od dvodecenijske vladavine SDA :? Uništili su sve što se moglo uništiti :(
A sad još i spaljuju tragove...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30943 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ipak mislim da ga je Duška jako čuvala večeras... Na pitanje d ali on osobno ima nepotizma i korupcije niti je spomenula kumu u tužilaštvu, niti poslove sa svrsa i pranje para. Makar i u kontekstu "Izgleda da je"..
Tako da mislim da se SDP sretno vratio kuću na FTV. Dugo ga nije bi bilo :D
Danguba

#30944 Re: SDP

Post by Danguba »

KatarinaKosaca wrote:Ipak mislim da ga je Duška jako čuvala večeras... Na pitanje d ali on osobno ima nepotizma i korupcije niti je spomenula kumu u tužilaštvu, niti poslove sa svrsa i pranje para. Makar i u kontekstu "Izgleda da je"..
Kako nece. :D
Covjeku odma pozli kada dodje do istine. :-)
drug_profi

#30945 Re: SDP

Post by drug_profi »

KatarinaKosaca wrote:Ipak mislim da ga je Duška jako čuvala večeras... Na pitanje d ali on osobno ima nepotizma i korupcije niti je spomenula kumu u tužilaštvu, niti poslove sa svrsa i pranje para. Makar i u kontekstu "Izgleda da je"..
Pragmaticni su i na FTV. Izgledno je da Suljo nece jos dugo, a svakako nece biti u stanju voditi stranku. Sarajlic je korumpiran (kao i ostali) ali izmice mu se ispod nogu, a Bakirova struja je ojacala i vjerovatno ce prevladati. U tom kontekstu i FTV je svjesna da je cisti zijan vezati svoju profesionalnu buducnost uz takvu stranku. Zato sad malo "neutralnosti".
StupskaBitanga

#30946 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Kolege forumaši vi ste zaboravili jednu malu činjenicu i na temi federalna televizija sam ovo i predvidio
FTV se vratio SDP jer je Damir Hadžić obećao da će vratiti marketinšku minutažu pa čak je i povećati na 8 minuta
Sve je interes i PARE
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#30947 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Zlatko je bas slikovito prikazao o kakvom se ego manijaku radi i koliko je samozaljubljen u svoj ego. Covjek, to se bas vidi, duboko vjeruje u ono sto prica. I da je najbolji i najpametniji...da 99% populacije planete ztemlje mu nisu ni to koljena itd.

To je osnovni i pocetni primjer psihickoga poremecaja, kada covjek ne uvidja u cemu grijesi i kada nema ni trunke samokriticnosti, kao ni realnog pogleda na sebe kao cinioca.
travnik

#30948 Re: SDP

Post by travnik »

swanfilter wrote:
travnik wrote:SDP traži poštivanje nacionalne strukture u rukovodećem kadru sigurnosnih slubi u HNK? Svaka čast! Ljudi vele, jednakost naroda. Odličan njihov potez, ali čudno kako samo HNK, a ne na primjer Sarajevo i to na primjer Školski odbori, ili u Bugojnu Upravni odbori. Čisto sumnjam da je na primjer u USK i BPK ispoštovana etnička struktura. Izgleda, SDP opet k'o fol borbom za ravnopravnost, koketira sa B desnicom.
Za USK ti iz vlastitog primjera mogu reci da se kvote postuju. U kakvom procentu, ne znam. Kada sam diplomirao, u Bihacu mi 2 godine govorili da men ne mogu zaposliti jer sam Bosnjak. Bila potreba po kadru al kada nisi clan pravog tora ...
Svugdje postoje kvote, ali problem je u postotku, odnosno kolike su. Više-manje svi ubace po par "drugih", ona čisto kao ukras, a elegantno izbjegnu zakon i istinsko poštivanje jednakosti. Mislim da je po popisu iz 1991., koji je još uvijek validan, Srba bilo 15%-20% u USK, a čisto sumnjam da su toliko zastupljeni na rukovodećim mjestima, pa čak i na "običnim". Imaju kvote i u RS-u, ali tamo umjesto da Bošnjaci imaju 30%, imaju možda 3%. Hrvati umjesto skoro 10%, imaju 1%. Slična situacija je u mjestima gdje su H većina. Zbog toga smatram da je SDP licimjeran. Očigledno nije u pitanju jednakost i poštivanje zakona, već nešto drugo.
Shahab

#30949 Re: SDP

Post by Shahab »

-LIBERO- wrote:Zlatko je bas slikovito prikazao o kakvom se ego manijaku radi i koliko je samozaljubljen u svoj ego. Covjek, to se bas vidi, duboko vjeruje u ono sto prica. I da je najbolji i najpametniji...da 99% populacije planete ztemlje mu nisu ni to koljena itd.

To je osnovni i pocetni primjer psihickoga poremecaja, kada covjek ne uvidja u cemu grijesi i kada nema ni trunke samokriticnosti, kao ni realnog pogleda na sebe kao cinioca.
Lagumdžija ima teži oblik narcisoidnog poremećaja ličnosti. Gledao sam sinoćnji intervju na FTV i pitanje je koga laže, sebe ili javnost. nalazi se u teškoj psihozi, poput Hitlera u bunkeru, u Berlinu, dok Crvena armija steže obruč oko njega. Vjeruje u sospstvene fantazije, u preokret koji će se dogoditi u zadnjem trenutku. Okružen mediokritetama i ulizicama izgubio je svaki kontakt sa realnošću. Pokušava se prodati izlizanim frazama i poziranjem socijaldemokratije, kao da građani nisu svjesni strahovitih razmjera kriminala, korupcije i nepotizma koji simbolišu njegovu apsolutističku vlast tokom poslednje tri godine.
MOSALJOZE

#30950 Re: SDP

Post by MOSALJOZE »

Post Reply