Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#30926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne pamtim, a i koga briga, ništa se značajno ne mijenja...
- kmirsad
- seln
#30928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Evo ga:
Tudej - Gratz Qratz.
Da se razumijemo, nisam ja ni poslije ovog prekinuo komunikaciju, ali sam shvatio njegov savjet ozbiljno i presao u apstinente.
15.4.2012 - Gratz sveta krava.Pedja Kojovic wrote:sein
Odgovor na vasu dilemu je vrlo jednostavan.
Ukoliko "prica" o imenu Dennisa Gratza na bilo koji nacin utice na vase, ili bilo cije, opredjeljenje da glasate ili ne glasate za NS onda, ja smatram, ne treba da glasate za nas.
p.k.
Tudej - Gratz Qratz.
Da se razumijemo, nisam ja ni poslije ovog prekinuo komunikaciju, ali sam shvatio njegov savjet ozbiljno i presao u apstinente.
- JThomas
#30929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a kako ti može peđa odgovoriti zašto je neko drugi, negdje drugo, nekad davno promijenio lično ime?
-
olimp84
#30930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zacatavas temu nebitnim pitanjima thomaseJThomas wrote:a kako ti može peđa odgovoriti zašto je neko drugi, negdje drugo, nekad davno promijenio lično ime?
-
addy_sa
#30931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad ce liste Nase stranke da vidimo gdje ce se pozicionirati Sabina i Pedja?
-
olimp84
#30932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a ovakvu izjavu bi ocekivao od politicki nepismene osobe, ne od p kojovicaPedja Kojovic wrote:
sein
Odgovor na vasu dilemu je vrlo jednostavan.
Ukoliko "prica" o imenu Dennisa Gratza na bilo koji nacin utice na vase, ili bilo cije, opredjeljenje da glasate ili ne glasate za NS onda, ja smatram, ne treba da glasate za nas.
p.k.
glasam za ns u oktobru
- JThomas
- Banksy
- hadzinicasa
#30935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja sam i zaboravila da je on promijenio ime...
a sad me kopka kako se prije zvao, bice nemam pametnija posla...
- seln
#30936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najmuslimanskije ime... Muhamed.hadzinicasa wrote:ja sam i zaboravila da je on promijenio ime...
Ili bijase Muhammed?
- seln
#30937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, sad i ne moze, poslali su ga u surgun.JThomas wrote:a kako ti može peđa odgovoriti zašto je neko drugi, negdje drugo, nekad davno promijenio lično ime?
Da je Muham... ovaj, Dennis imao hrabrosti da i sam odgovori na nekoliko pitanja, ne bih morao pitati Pedju.
Uostalom, i nisam eksplicitno pitao Pedju, i drugi nasastrankasi su odgovarali na pitanja.
- JThomas
#30938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti si već sebi odgovorio na to pitanje, i nikakav peđin odgovor to ne bi promijenio.
ali čisto praktično, da zanemarimo tiče li se to tebe - kako da ti ja odgovorim što je on promijenio ime? i uz najbolju volju, mogu ti reći samo koliko je on meni rekao.
ali čisto praktično, da zanemarimo tiče li se to tebe - kako da ti ja odgovorim što je on promijenio ime? i uz najbolju volju, mogu ti reći samo koliko je on meni rekao.
- kmirsad
#30939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedan moj jaran s kojim sam odrastao... s Bulevara... promjenio ime... Zvao se Huso...bilo ga stid, pa se nazvao Senad...
- hadzinicasa
#30940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hvala. a zasto mislis da je vazno zbog cega je promijenio ime?seln wrote:Najmuslimanskije ime... Muhamed.hadzinicasa wrote:ja sam i zaboravila da je on promijenio ime...
Ili bijase Muhammed?
edit: ja isla kopati... https://www.klix.ba/vijesti/bih/ime-sam ... /110330048
Last edited by hadzinicasa on 04/07/2018 16:21, edited 1 time in total.
- kmirsad
#30941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bože, Bože... pa kako te nije stid... zaboraviti tako nešto...nezaboravno...hadzinicasa wrote:ja sam i zaboravila da je on promijenio ime...
Sram te bilo... mjenjaj nik...
- seln
#30942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ti haman umijes citati misli, pa znas sta jesam, a sta nisam.JThomas wrote:ti si već sebi odgovorio na to pitanje, i nikakav peđin odgovor to ne bi promijenio.
Cisto prakticno, da je Pedja odgovorio u stilu "stvarno ne znam", nikakav problem. Ali on mi je odmah preporucio da ne glasam za NS.
I opet: ko je zabranio Dennisu da odgovori na pitanje?
- JThomas
#30943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
misli ne, ali postove da. sve si sam napisao.
- seln
#30944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vec sam napisao: vazno je, jer je on tada pretendovao na neku od vodecih pozicija u drzavi.hadzinicasa wrote:hvala. a zasto mislis da je vazno zbog cega je promijenio ime?seln wrote:Najmuslimanskije ime... Muhamed.hadzinicasa wrote:ja sam i zaboravila da je on promijenio ime...
Ili bijase Muhammed?
Trebali li takvu poziciju dati covjeku koji se eventualno stidi svog porijekla, religije, kulture... ili cak nekome ko bilo sta (pa i promjenu imena) radi iz inata?
Za mene ne bi bio nikakav problem da je Dennis bio inovjerac, homoseksualac, transvestit ili bilo sta drugo, zbog cega bi ga vecina biraca NS strpala u hajfish.
- seln
#30945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jelde?JThomas wrote:misli ne, ali postove da. sve si sam napisao.
- JThomas
#30946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nismo djeca, u pitanju su sadržani i pitanje i (tvoj) odgovor.
tvoje je pravo da to smatraš politički bitnim. a peđino da ne smatra. koliko je pametan takav ton njegovog nastupa druga je priča, ali u stvarnosti nijedna stranka zaista ne "puca" na sve birače. niti je to moguće u višepartijskom sistemu.Otuda i moja radoznalost: sta je to gospodina Gracica zasmetalo na njegovom bosanskom, dapace bosnjackom, imenu i prezimenu, i to u vrijeme kada nije bas jednostavno ni komforno biti Bosnjak?
Je li takva osoba infantilna ili podlozna tudjem misljenju?
- kmirsad
#30947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma kakva hađinica...hadzinicasa wrote:hvala. a zasto mislis da je vazno zbog cega je promijenio ime?seln wrote:Najmuslimanskije ime... Muhamed.hadzinicasa wrote:ja sam i zaboravila da je on promijenio ime...
Ili bijase Muhammed?
Carica...
Čim ste došli na čelo stranke aktuelizirana je priča o tome da ste promijenili Vaše ime - Muhamed Gracić. Pojedinci ističu da ste se odrekli identiteta, hoće li to biti oružje, i koliko efikasno, Vaših oponenata u predizbornoj kampanji?
Ime nisam promijenio ni u Njemačkoj ni u Austriji, kako se navodi, već po povratku u BiH. Bavim se umjetnošću, pišem, slikam, snimao sam filmove i odabrao sam umjetničko ime. Uvidjevši na kakav otpor je naišla ta moja odluka u BiH, odlučio sam da to ime i zvanično uzmem, te sam ga i promijenio, i to iz inata. Ne pristajem, naime, na to da se o ljudima sudi na osnovu njihovog imena, smatram da je puno bitnije to kakvi smo ljudi i šta i kako radimo nego kako se zovemo. To je poruka koju sam time želio poslati. Oni koji me poznaju vrlo dobro znaju koliko držim do svog identiteta, a oni koji mi spočitavaju to što sam promijenio ime idu ispod granice pristojnosti, jer je to moje pravo.
- seln
#30948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, ako ne pucaju na birace nacionalnih stranaka, ako ne pucaju na ovakve kao sto sam ja... sta ostaje?JThomas wrote:nismo djeca, u pitanju su sadržani i pitanje i (tvoj) odgovor.
tvoje je pravo da to smatraš politički bitnim. a peđino da ne smatra. koliko je pametan takav ton njegovog nastupa druga je priča, ali u stvarnosti nijedna stranka zaista ne "puca" na sve birače. niti je to moguće u višepartijskom sistemu.Otuda i moja radoznalost: sta je to gospodina Gracica zasmetalo na njegovom bosanskom, dapace bosnjackom, imenu i prezimenu, i to u vrijeme kada nije bas jednostavno ni komforno biti Bosnjak?
Je li takva osoba infantilna ili podlozna tudjem misljenju?
Ah, da... ca. 15000 glasova na nivou Federacije.
To je valjda najfinija najgradskija raja.
A u vezi Gratza: moj odgovor je moj odgovor. Ja sam i pitao jer me je zanimao njegov odgovor.
-
olimp84
#30949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@jthomas
ako p.k. nema spreman odgovor na takvo pitanje to je njegova greška, a ne greška onog koji pita. za očekivati je da ljudi postavljaju takva pitanja.
ako bitan član stranke promijeni muslimansko u nemuslimansko ime, a stranka radi u državi koja ima relevantan broj ljudi kojima su takve stvari bitne, onda treba biti spreman na razne reakcije koje se toga tiču.
ako p.k. nema spreman odgovor na takvo pitanje to je njegova greška, a ne greška onog koji pita. za očekivati je da ljudi postavljaju takva pitanja.
ako bitan član stranke promijeni muslimansko u nemuslimansko ime, a stranka radi u državi koja ima relevantan broj ljudi kojima su takve stvari bitne, onda treba biti spreman na razne reakcije koje se toga tiču.
ako ns svjesno ne "puca" na birače kojima je iz nacionalno-vjerskih razloga bitno sto je grac promijenio ime, to implicira da ns zeli sljedecih par decenija ostati opozicijatvoje je pravo da to smatraš politički bitnim. a peđino da ne smatra. koliko je pametan takav ton njegovog nastupa druga je priča, ali u stvarnosti nijedna stranka zaista ne "puca" na sve birače. niti je to moguće u višepartijskom sistemu.
- kmirsad
#30950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne vidjeh ja da je Đeferson pomenuo birače nacionalnih stranaka...to ste mu prišili...
A mislim da je relaksirajuće za temu da i ne kaže na koje je birače mislio...
A mislim da je relaksirajuće za temu da i ne kaže na koje je birače mislio...