ostavio sam im na hinjaka kovertuMatijevic_Vlado wrote:I jel platio zet il si ti morao od svoje penzijice?Ommadawn wrote:Sta mislis da si ga parkirao negdje na travu ili trotoar?muha_sa wrote:
Kalmardošo kasno i nisam mogo parkirat pred zgradu (besplatan parking pa ko od stanara ugrabi--nije numerisano) a preko puta zgrade školski parking a na tabli piše da je dozvoljeno parkiranje od 22--7 ujutro
šta cu vec parkiram tu a ujutro ce zet kad krene na poso preparkirat
raspust je-nigdje nikoga
ujutro zet ode na poso a zaboravio preparkirat
ja oko 9 sišo po auto kad za brisacem koverta
400 kruna
Tad bi 400 kruna bilo nista.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- muha_sa
#30926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zdruzdjo
#30927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja recimo sam 2015 zglajzao u brnjacima na kameri. Doslo ono obavijest. Nazovem ih tamo reko eto me sutra opet tuda prolazim daj da platim kaze ne moze, cekaj ono na adresu.muha_sa wrote:[
imadoh kaznu iz Vlasenice--30 maraka jer nisam vidio znak stop na glavnoj ulici i zapisaše me
cim sam došo u SA platio kaznu i sve oknakon dvije godine dodjem da produžim vozacku kad šipak
imate neplacenu kaznu
kako sam registrovo auto dvije godine zaredom ako nisam plati
![]()
![]()
dajte priznanicu
bacio priznanicuelem--moradoh odmah ponovo uplatit da bi mi uzeli zahtjev za produženje vozacke
U medjuvremenu sam registrovao auto. Otisao na odmor ono doslo, stari uzeo ja nisam bio tu. Isteklo reko hajde kad bude registracija sljedeca platiti cu. Negdje se zagubila uplatnica, a ostala mi obavijest u sutu. Ja u policiju, kaze teta nemate kazni. Kako reko evo vam ovo moram imati kaznu, nemojte da imam problem kod registracije. Okrenu zena monitor kaze ovo vidite nema nista.
Od tada 3 registracije i nista nikad.
- Ommadawn
#30928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ima i privilegovanih ali i to je uvijeno i tu postoji granicamuha_sa wrote:Gray wrote:Moj prijatelj je u Malmeu ostavio auto na cesti ispred zgrade, upalio sva 4 samo da iznesemo gume iz auta i stavimo u podrum. Ma nisu prošle ni tri minute, zalijepljena kazna.![]()
![]()
nigdje živog roba ne vidiš al koverta je tu![]()
nisu Švede ništa pametnije od nas--i oni bi svugdje auta ostavljali da ih ne rebne po dzepu![]()
zato sam ja za tu vaspitnu metodu--al bez privilegovanihbaš kao što je kod njih--da predsjednik parkira a isteklo mu vrijeme naci ce kaznu
stisni pa ne platisve uvezano--kreneš da iznajmiš stan šipak
da digneš kredit šipak
nema muljanja
sve su moguce finte kupili--posebno od nas "snalažljivih"
A sta sve Svede rade kad su van Svedske je za romana.
Ja drugarici parkirao ispred zgrade, da unesemo televizor - taman ga spustio u hodnik, kad trci momak i veli mi "Eno ti Securitas pise kaznu". Ja sisao, stoji lik sa tabletom i kuca podatke. Rekoh, evo sad cu pomjeriti, samo sam TV iznio iz auta - sve u dure, covjek izbrisa i ode dalje. Srecom on nije ispao papak ali u to se bas ne mozes uvijek uzdati.
- muha_sa
#30929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro si prošozdruzdjo wrote:Ja recimo sam 2015 zglajzao u brnjacima na kameri. Doslo ono obavijest. Nazovem ih tamo reko eto me sutra opet tuda prolazim daj da platim kaze ne moze, cekaj ono na adresu.muha_sa wrote:[
imadoh kaznu iz Vlasenice--30 maraka jer nisam vidio znak stop na glavnoj ulici i zapisaše me
cim sam došo u SA platio kaznu i sve oknakon dvije godine dodjem da produžim vozacku kad šipak
imate neplacenu kaznu
![]()
![]()
dajte priznanicu
bacio priznanicuelem--moradoh odmah ponovo uplatit da bi mi uzeli zahtjev za produženje vozacke
U medjuvremenu sam registrovao auto. Otisao na odmor ono doslo, stari uzeo ja nisam bio tu. Isteklo reko hajde kad bude registracija sljedeca platiti cu. Negdje se zagubila uplatnica, a ostala mi obavijest u sutu. Ja u policiju, kaze teta nemate kazni. Kako reko evo vam ovo moram imati kaznu, nemojte da imam problem kod registracije. Okrenu zena monitor kaze ovo vidite nema nista.
ja ovaj svoj slucaj pricam jaranu koji radi u osiguravajucoj kuci--a on ce ti meni
sreca pa ne pravim prekršaje
- nepass1
#30930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sve isto tako i registrovao i vozacku obnovio, otisao po licnu kaze ne moze ima kazna iz RSa. platio 40KM i dobio licnuzdruzdjo wrote:Ja recimo sam 2015 zglajzao u brnjacima na kameri. Doslo ono obavijest. Nazovem ih tamo reko eto me sutra opet tuda prolazim daj da platim kaze ne moze, cekaj ono na adresu.muha_sa wrote:[
imate neplacenu kaznu
![]()
![]()
dajte priznanicu
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#30931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod mene amidza bio u SWE na radu.Ommadawn wrote:Sta mislis da si ga parkirao negdje na travu ili trotoar?muha_sa wrote:
Kalmardošo kasno i nisam mogo parkirat pred zgradu (besplatan parking pa ko od stanara ugrabi--nije numerisano) a preko puta zgrade školski parking a na tabli piše da je dozvoljeno parkiranje od 22--7 ujutro
šta cu vec parkiram tu a ujutro ce zet kad krene na poso preparkirat
raspust je-nigdje nikoga
ujutro zet ode na poso a zaboravio preparkirat
ja oko 9 sišo po auto kad za brisacem koverta
400 kruna
Tad bi 400 kruna bilo nista.
Kad kuca policija, dobro vece, Jel vas Volvo?
Jeste.
Sve je u redu, parkiran je na dozvoljenom mjestu, samo izadjite i parkirajte auto u istom smjeru kao i ostale komsije. On izadje, kad stvarno sva auta u ulici parkirana u istom smjeru, samo njegovo strši
- jazzer
#30932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Siguran sam da banka ima kopiju uplatnice, nisu trebali ponovo placati. Cak moze biti i greska bankemuha_sa wrote:ja ovaj svoj slucaj pricam jaranu koji radi u osiguravajucoj kuci--a on ce ti menidobro si prošo-imaš ljudi sa 400 maraka kazne koju su uredno platili a nemaju priznanicu pa moraju ponovo platit, zato ubuduce cuvaj uplatnicu i ne brigaj.
ako su ovi uredno izvrsili uplatu kazne. Zato se ne treba zalijetati odmah da se ponovo izvrsi uplata, treba provo provjeriti
sa bankom.
- SmokingMan
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#30934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bih rekao da banka cuva kopije uplate duyi period,a posebno da ih daje na uvid.jazzer wrote:Siguran sam da banka ima kopiju uplatnice, nisu trebali ponovo placati. Cak moze biti i greska bankemuha_sa wrote:ja ovaj svoj slucaj pricam jaranu koji radi u osiguravajucoj kuci--a on ce ti menidobro si prošo-imaš ljudi sa 400 maraka kazne koju su uredno platili a nemaju priznanicu pa moraju ponovo platit, zato ubuduce cuvaj uplatnicu i ne brigaj.
ako su ovi uredno izvrsili uplatu kazne. Zato se ne treba zalijetati odmah da se ponovo izvrsi uplata, treba provo provjeriti
sa bankom.
- muha_sa
#30935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uplata bila prije dvije godine a i da ima banka ne bi se peglo pošto mi je isticala vozacka a uplatno mjesto u istoj sali gdje i šalteri za vozackujazzer wrote:Siguran sam da banka ima kopiju uplatnice, nisu trebali ponovo placati. Cak moze biti i greska bankemuha_sa wrote:ja ovaj svoj slucaj pricam jaranu koji radi u osiguravajucoj kuci--a on ce ti menidobro si prošo-imaš ljudi sa 400 maraka kazne koju su uredno platili a nemaju priznanicu pa moraju ponovo platit, zato ubuduce cuvaj uplatnicu i ne brigaj.
sa bankom.
al se opametio
- jazzer
#30936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja obnovio registraciju prije 15 dana, prekljuce platio kaznu
. Valja mi sacuvati uplatnicu skoro godinu. 
- muha_sa
#30937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
fasciklu i cuvajjazzer wrote:Ja obnovio registraciju prije 15 dana, prekljuce platio kaznu. Valja mi sacuvati uplatnicu skoro godinu.
dvije registracije uredno prošo, al
sve u svemu --i ovo je vezano za ovu temu
-
tempuser
#30938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad sam ja na nekim drugim temana napisao da je veza kriminala i politike neraskidiva i uzajamna na obostrano zadovoljnstvo od samog pocetka "demokratije" i "pluralizam" dezurni forumski puritanci su komentarisali da nije korektno tako nesto tvrditi.spreca wrote:Tako je moj muha kad se danas nudi banditizam koji je osnov danasnje vlasti i drzava pociva na kriminalu i kriminalnim radnjama....sta to nama drugo nude osim kriminala ,droge i prostitucije....neki bi kazali tak'i vakat doso...nije ,tak'i vakat nam namecu a znamo ko i uz ciju presutnu saglasnostmuha_sa wrote:Jbgpogan neki vakat
mi smo se divili jednom Šekiju, Dzajicu, Hasetu, Osimu..........................Pimpeku, Kemici........................
danas su u modi nabildani kockoglavi idioti
Ovo danas je samo posljedica oslanjanja nove demokratije na kriminal, kockaste glave i misice... Sto bi Nadrealisti rekli, iskali ste eto vam ga!
- spreca
#30939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U to vrijeme forum je bio pun SDA botova ,sad ih hvala bogu ima manjetempuser wrote:Kad sam ja na nekim drugim temana napisao da je veza kriminala i politike neraskidiva i uzajamna na obostrano zadovoljnstvo od samog pocetka "demokratije" i "pluralizam" dezurni forumski puritanci su komentarisali da nije korektno tako nesto tvrditi.spreca wrote:Tako je moj muha kad se danas nudi banditizam koji je osnov danasnje vlasti i drzava pociva na kriminalu i kriminalnim radnjama....sta to nama drugo nude osim kriminala ,droge i prostitucije....neki bi kazali tak'i vakat doso...nije ,tak'i vakat nam namecu a znamo ko i uz ciju presutnu saglasnostmuha_sa wrote:Jbgpogan neki vakat
mi smo se divili jednom Šekiju, Dzajicu, Hasetu, Osimu..........................Pimpeku, Kemici........................
danas su u modi nabildani kockoglavi idioti
Ovo danas je samo posljedica oslanjanja nove demokratije na kriminal, kockaste glave i misice... Sto bi Nadrealisti rekli, iskali ste eto vam ga!
-
tempuser
#30940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na tvoju i moju zalost ovo je bilo nedavno u to u 2 navrata sa iste strane.spreca wrote:U to vrijeme forum je bio pun SDA botova ,sad ih hvala bogu ima manjetempuser wrote:
Kad sam ja na nekim drugim temana napisao da je veza kriminala i politike neraskidiva i uzajamna na obostrano zadovoljnstvo od samog pocetka "demokratije" i "pluralizam" dezurni forumski puritanci su komentarisali da nije korektno tako nesto tvrditi.
-
tempuser
#30941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ima napisi joj kaznu?!?! A to sto je parkirala pored sticenog objekta nista?Logovan wrote:https://crna-hronika.info/video-mucan-s ... LvgHz_kA9k
Joj policajca i ponašanja.Ako je nepropisno parkirala, onda joj napiši kaznu, a ne ovako.
Po zakonu si duzan da postupis prema naredjenju ovlastenog sluzbenog lica, ona to nije uradila.
Ako lice odbija da postupi po naredjenju ovlastenog sluzbenog lica ono moze da uporedbi svoje ovlasti, jedna od njih je i upotreba fizicke sile.
Član 10.
Policijske ovlasti propisane ovim Zakonom
(1) Pored dužnosti i ovlasti propisanih ZKP-om, policijskim službenicima, odnosno policijskom organu radi sprečavanja krivičnih djela i održavanja javnog reda i mira, ovim Zakonom daju se sljedeće policijske ovlasti:
1. provjera i utvrđivanje identiteta osoba i stvari;
2. obavljanje razgovora;
3. privođenje;
4. potraga za osobama i stvarima;
5. privremeno ograničavanje slobode kretanja;
6. izdavanje upozorenja i naredbi;
7. privremeno oduzimanje predmeta;
8. privremeno korištenje tuđih vozila i komunikacijskih sredstava;
9. pregled osoba, stvari i prijevoznih sredstava;
10. audio i videosnimanje na javnim mjestima;
11. upotreba sile;
12. obrada osobnih podataka i vođenje evidencija;
13. zaprimanje prijava.
Član 20.
Davanje upozorenja
Policijski službenik upozorit će osobu koja svojim ponašanjem, djelovanjem ili propuštanjem može ugroziti svoju ili sigurnost drugih osoba ili imovine, prekršiti zakon i red, odnosno u slučaju da postoji osnovana sumnja da bi ta osoba mogla učiniti ili izazvati drugu osobu da učini krivično djelo.
Član 21.
Uvjeti za izdavanje naredbi
(1) Naredbe se izdaju radi:
1. otklanjanja opasnosti po život i osobnu sigurnost građana;
2. otklanjanja opasnosti po imovinu;
3. sprečavanja učinjenja krivičnog djela, hvatanja učinilaca krivičnog djela te pronalaženja i osiguravanja tragova krivičnih djela koji mogu poslužiti kao dokaz;
4. održavanja reda i zakona, odnosno ponovnog uspostavljanja reda i zakona;
5. onemogućavanja pristupa ili zadržavanja u prostoru ili objektu gdje to nije dozvoljeno.
(2) Naredbe izdaje rukovodilac ili policijski službenik kojeg rukovodilac ovlasti. Policijski službenik može samostalno izdavati naredbe samo u hitnim slučajevima.
(3) Upozorenja i naredbe izdaju se usmenim ili pisanim putem, ili na drugi odgovarajući način (optičkim ili zvučnim signalima, rukom itd.)
Član 27.
Uvjeti za upotrebu sile
(1) Policijski službenik može upotrijebiti silu samo kada je to prijeko potrebno i isključivo u mjeri potrebnoj radi ostvarenja zakonitog cilja.
Kilava drzava - kilava policija, hamse idu uz nos policiji i jos snimaju, a naivni i forumski pravnici kupuju to folisku. U normalnoj drzavi onda bi bila povaljena ko kurban sa lisicama na rukama i masnom kaznom.
-
tempuser
#30942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad ti drot naredbom izda naredbu i upozorenje da pomjeris vozilo nema besplatnog parkinga i dozvoljenog parkiranja. Duznost je postupiti po naredbi, a ako mislis da je drot prekrsio zakon obratis se unutrasjioj kontroli ili kako to ljepse zvuci odjeljenju za prof. standardezilog wrote:Napisah znak zabrane parkiranja (Osim...), do Taxi standa, nema ni jedno mjesto za obicnu raju.gidra wrote:Ja koliko mogu skontati ovo nije ispred FMUP-a već niže 20 metara, gdje je dozvoljeno parkiranje iza Taxi standa, ima 5-6 parking mjesta za običnu raju.zilog wrote:Znak zabrane parkiranja, pored FMUP-a i OSA-e, oglusila se o direktno upozorenje policajca i pokusala se udaljiti od vozila. Dobro je prosla...
Kod Titine milicije bi je sasivali...
Pisanje kazne i pauk bi pili vode da nije rijec o cuvanim objektima.
Prazan parking, mislim da je i besplatan, otud i odgovor nje da vazda parkira, još je i rano jutro 6 ujutro.
Najrealniji scenarij je taj da je ovaj drot pod krinkom uniforme čuvao ta besplatna parking mjesta za svoje kolege koje dolaze u 7, pola 8 na posao.
- славянин
#30943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ako ti policajac kaze da skocis sa zgrade ? Duznost da postupis pa onda da se zalistempuser wrote:
Kad ti drot naredbom izda naredbu i upozorenje da pomjeris vozilo nema besplatnog parkinga i dozvoljenog parkiranja. Duznost je postupiti po naredbi, a ako mislis da je drot prekrsio zakon obratis se unutrasjioj kontroli ili kako to ljepse zvuci odjeljenju za prof. standarde
-
gidra
#30944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam njihova ovlaštenja, ovo nije običan policajac već onaj iz one kućice, tj čuvar. On bi trebao pozvati odgovarajuću policijsku službu koja će izdati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ili pauk. Ovaj čuvar te nema pravo niti lišiti slobode niti se kao pijačar raspravljati sa tobom.славянин wrote:Sta ako ti policajac kaze da skocis sa zgrade ? Duznost da postupis pa onda da se zalistempuser wrote:
Kad ti drot naredbom izda naredbu i upozorenje da pomjeris vozilo nema besplatnog parkinga i dozvoljenog parkiranja. Duznost je postupiti po naredbi, a ako mislis da je drot prekrsio zakon obratis se unutrasjioj kontroli ili kako to ljepse zvuci odjeljenju za prof. standarde
-
zilog
#30945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zastitar u trznom centru te moze zadrzati do dolaska policije, a da te ne moze zadrzati uniformisani policajac...gidra wrote:Ne znam njihova ovlaštenja, ovo nije običan policajac već onaj iz one kućice, tj čuvar. On bi trebao pozvati odgovarajuću policijsku službu koja će izdati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ili pauk. Ovaj čuvar te nema pravo niti lišiti slobode niti se kao pijačar raspravljati sa tobom.
Koji clan, iz gore citiranog zakona, ti nije jasan?
-
tempuser
#30946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakve sve gluposti i nebuloze neces procitati na ovom forumu?!?!?!gidra wrote:Ne znam njihova ovlaštenja, ovo nije običan policajac već onaj iz one kućice, tj čuvar. On bi trebao pozvati odgovarajuću policijsku službu koja će izdati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ili pauk. Ovaj čuvar te nema pravo niti lišiti slobode niti se kao pijačar raspravljati sa tobom.славянин wrote:Sta ako ti policajac kaze da skocis sa zgrade ? Duznost da postupis pa onda da se zalistempuser wrote:
Nije ni cudo sto se ova natezala sa droton ako cita tumacenja klixovih strucnjaka!
Ako ne znas njihova ovlastenja kako znas te nema pravo uhapsiti?!?!?
Da ne bi i sljedeci put odvalio slicnu glupost ovaj “cuvar” je policajac FUP-a i ima sva ovlastenja kao i svaki drugi policajac.
-
tempuser
#30947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad se tako nesto desi onda me pitaj.славянин wrote:Sta ako ti policajac kaze da skocis sa zgrade ? Duznost da postupis pa onda da se zalistempuser wrote:
- славянин
#30948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bojim se da necu imati priliku da te pitam ako se to desitempuser wrote:Kad se tako nesto desi onda me pitaj.славянин wrote:Sta ako ti policajac kaze da skocis sa zgrade ? Duznost da postupis pa onda da se zalistempuser wrote:
-
tempuser
#30949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
¸славянин wrote: Bojim se da necu imati priliku da te pitam ako se to desi, nego prilicno sam siguran (imao nemao pravo da trazi taj policajac da se skloni auto) da se jedan sluzbenik ne moze ponasati onako ... ali eto.
Sam postupak mozda i nije bio primjeren jer se on nema sta raspravlja sa hamsom, zna se kako se to rjesava, ali da je ona bila duzna da postuje naredbu i upozorenje policajca i da je on imao pravo primjeniti silu ukoliko ne poslusa naredbu jeste!
Ovo je ista stvar kao i sa onim masnim drotom kad je u Zivinicama prijetio liku. Svi internetski i forumski pravnoi ekspreti se nadigli protiv njega pri cemu on nije uradio nista mimo propisa, a niko da pomene da je idiot koji ga je pratio i snimao napravio 4 saobr. prekrsaja!!!!
- славянин
#30950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vodim se time da onaj ko ima eksluzivitet na upotrebu sile i jednako u sluzbi je provodjenja zakona treba da bude maksimalno profesionalan - zato je i placen , inace ako cemo da djelimo pravdu samarima i slicno onda zasto zakletve obuke itd, pokupis sa ceste dadnes uniformu i ajmo dalje.tempuser wrote:¸славянин wrote: Bojim se da necu imati priliku da te pitam ako se to desi, nego prilicno sam siguran (imao nemao pravo da trazi taj policajac da se skloni auto) da se jedan sluzbenik ne moze ponasati onako ... ali eto.
Sam postupak mozda i nije bio primjeren jer se on nema sta raspravlja sa hamsom, zna se kako se to rjesava, ali da je ona bila duzna da postuje naredbu i upozorenje policajca i da je on imao pravo primjeniti silu ukoliko ne poslusa naredbu jeste!
Ovo je ista stvar kao i sa onim masnim drotom kad je u Zivinicama prijetio liku. Svi internetski i forumski pravnoi ekspreti se nadigli protiv njega pri cemu on nije uradio nista mimo propisa, a niko da pomene da je idiot koji ga je pratio i snimao napravio 4 saobr. prekrsaja!!!!