Sirija
-
sarajevoxxxx
#30926 Re: Sirija
Brigade ''Faruk'' izdale saopćenje u kojem demantuju navode Orient News-a o prelasku te vojne formacije u redove IS-a.U saopćenju navode kako je samostalna brigada koju vodi izvjesni Moufak abo Sous, a koja se odvojila od Brigade Faruk prije dvije godine, prešla u redove IS-a:
Al Farouk battalions deny what was mentioned in the report of Orient Channel on allegiance to ISIS
http://www.al-farok.com/archives/5246
Al Farouk battalions deny what was mentioned in the report of Orient Channel on allegiance to ISIS
http://www.al-farok.com/archives/5246
- Challenger__
#30927 Re: Sirija
vrh! vrh vrhova! probudio sam kuću, smijem se kao luuuuuuuuuuuuuuud!
____
EDIT: Istina, na potezu Dumajr- jugoistok provincije Homs ima dosta ovih likova, mogu napraviti neku štetu, nije da ne mogu, ali ovaj "poziv na predaju" je vrrrrrhhhhhh!
Sa'vox, jel' se ti za*ebavaš ili je istina??

____
EDIT: Istina, na potezu Dumajr- jugoistok provincije Homs ima dosta ovih likova, mogu napraviti neku štetu, nije da ne mogu, ali ovaj "poziv na predaju" je vrrrrrhhhhhh!
Sa'vox, jel' se ti za*ebavaš ili je istina??
-
sarajevoxxxx
#30928 Re: Sirija
Pa i nije baš smiješno.U Deri režim od FSA konstantno gubi teritoriju.Desetak velikih vojnih operacija i svaku su izgubili sa velikim brojem poginulih, a sada se pripremaju za napad na Shaykh Miskin i Sanamejn, gdje je velika koncentracija režimskih vojnika, i nije to onaj moral od prije godinu ili dvije.A najbolji dokaz su i ovo režimsko insistiranje na primirju u Halebu.Otkud da traže primirije a nalaze se u totalnoj ofanzivi u Halebu, i još plus uzeli Mork?Nešto ne ide po planu režimu očigledno.Challenger__ wrote:vrh! vrh vrhova! probudio sam kuću, smijem se kao luuuuuuuuuuuuuuud!
Last edited by sarajevoxxxx on 14/11/2014 01:29, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#30929 Re: Sirija
Brigada Faruk, brigada Huso, brigada Mujo. Pa se od njih odvoji po 50 ljudi i formiraju brigade Suljo, Haso i Perica. Za šta se takve grupacije bore, oni misle s 300 kalaša zauzeti državu. Oooooooooooo
- Challenger__
#30930 Re: Sirija
Aman, ko priča o Deri. Pričamo o Damasku i okolini. Alepo, posebna priča koja je došla sa UN strane a ne od Damaska. Pusti to. Je li istina da je lik pozvao SAA da se preda u i oko Damaska?

-
sarajevoxxxx
#30931 Re: Sirija
I režimski mediji kao i mediji opozicije stvaraju sliku koja je idealna.Tu su samo pobjede, a moral je apsolutno uvijek na nivou.Mislim, da ipak nije tako, da su i jedni i drugi umorni, a rat održavaju strane milicije i na jednoj i na drugoj strani.
- Challenger__
#30932 Re: Sirija
Aman čovječe, reci mi pošto nisi postavio link... Jeli lik stvarno pozvao SAA na predaju ili si ti imao nalet humora?

-
sarajevoxxxx
#30933 Re: Sirija
Okolina Damaska.Challenger__ wrote:Aman, ko priča o Deri. Pričamo o Damasku i okolini. Alepo, posebna priča koja je došla sa UN strane a ne od Damaska. Pusti to. Je li istina da je lik pozvao SAA da se preda u i oko Damaska?
- Challenger__
#30934 Re: Sirija
OK, hvala.

_____
Inače, ima ih tamo (Dumayr-Abu Sharmat-559. bataljon) par hiljada, nije da nema.
_____
Inače, ima ih tamo (Dumayr-Abu Sharmat-559. bataljon) par hiljada, nije da nema.
-
parangal_
#30935 Re: Sirija
ocekujemo uskoro da amerika pojede sva govna koja je izasrala i pocne (diskretno) da pomaze assada.obala je vec slao pismo u iran, i dobro je da nije dobio odgovor. neka sami pociste sta su napravili.
- salik79
#30936 Re: Sirija
Kao prvo, ne radimo mi ni na cemu, samo ukazujemo na istinu, jer zabijanjem glave u pijesak ostavljamo slobodan prostor novim narastajima jezidovaca/umejevica (inih isil-a). Kao drugo, uvazenog prof.dr. Karica nisam komentirao, nego sam dao osvrt na @asurbanipalov komentar. To ne znaci da prof. ne cijenim. Dapace, skoro sam bio u njegovom drustvu u Tuzli. I jos nesto - prof. Karic skoro svake godine bude na obiljezavanj godisnjice preseljenja "ovog bradonje" i cesto i sam odrzi govor. U svom obracanju ovog "bradonju" oslovljava kao "hazreti Imam". Ako mislis da lazem, slobodno, ako budes u prilici, upitaj profesora o ovome, ili bujrum na obiljezavanje godisnjice - mozda opet odrzi predavanje, pa da se i sam uvjeris.Maystor wrote: Ja sam neugodno iznenađen komentarima vas dvojice. Polarizacija i rasparčavanje muslimanskog svijeta je uzrok njegovog sunovrata. I vi i vehabije radite na tome punom parom, čini se.
Profesor Karić je gigant, mnogo mudriji i pametniji od tih bradonja koje lijepite po zidovima kao ikonografiju.
-
sumirprimus
#30937 Re: Sirija
ako je to ono sto je je objavio kadirov,izgleda je stara slika...dječak sa šibicama wrote:
Izgleda je ovaj put Shishani zaista gotov.
ionako je odbjegli sin...
- Opetja033
#30938 Re: Sirija
Assadove falange zauzele selo Kafr Shalaaya u regiji Idlib, nakon iznenadnog napada na polozaje Nusre.
Prema nepotvrdjenim izvorima svi sunnitski vojnici puka 175 koji se nalazi pod opsadom pobunjenika u Izri (Daraa) su ili pritvoreni ili pod posebnim nadzorom, nakon sto je veci broj sunnita tog puka posljednih dana dezertirao i prikljucio se pobunjenicima.
Prema nepotvrdjenim izvorima svi sunnitski vojnici puka 175 koji se nalazi pod opsadom pobunjenika u Izri (Daraa) su ili pritvoreni ili pod posebnim nadzorom, nakon sto je veci broj sunnita tog puka posljednih dana dezertirao i prikljucio se pobunjenicima.
- Tvrtko II Kotromanić
#30939 Re: Sirija
Gojeni H wrote:
Salik i Dzej su dobro zagazili. Zalosno, jer su u pitanju Bosnjaci. Nimalo se ne razlikuju od ideologa ovih pecinara sto "ispravljaju" islam.
Kao sto rece drugi kolega forumas ne bih ni znao koliko ih je u Bosni da nije ovog foruma.
GLEDE uvazenog profesora Karica ... prijatno me iznenadio, s obzirom da je, zajedno s profesorom Hafizovicem, za mene predstavljao ljude prelijepe rijeci koji po defaultu ne znaju kako da istu priblize obicnim ljudima. Slijedecim citatom je ustvari rekao nama u Bosni koji pravac mi treba da zauzmemo:
I na kraju najvaznije, suhog zlata vrijedno:Mi, bosanskohercegovački muslimani, utemeljili smo – tokom gotovo šest stoljeća – jednu lokalnu mikrohanefijsku muslimansku kulturu i duhovnost. Naša Islamska zajednica takvu duhovnost treba brižljivo i predano čuvati.
Sve to s nekoliko lijepih ciljeva:
Da afirmiramo naše stare džamijske običaje, da čuvamo naše mukabele, da vratimo ugled našim tradicionalnim bosanskim medresama, da njegujemo i širimo naše tradicionalne bosanske mevlude, zikrove (uz tespihe od bosanskohercegovačke lijeske), dove i dovišta, kao i tihe bosanske ezane.
Da čuvamo sve one naše stare i skromne bosanske džamije i tekije, da čuvamo svaki onaj šutljivi tekijski zid, ili džamijsku tetimu – sve to ne na korist nekakve napuhane ideologije bošnjaštva, već u ozračju naše lijepe i otvorene duhovnosti islama kakvu je bosanskohercegovački musliman znao njegovati.
Sve to naše lokalno bosanskohercegovačko mnogo je vrijednije od onog što nam danas može stići iz zavađenog islamskog svijeta.
nek stoji i na ovoj stranici da ovi zagrizeni (s obje strane) vide
- Rampage
#30940 Re: Sirija
Još kad bi htjeli vidjet':)
Možda ih osvijeste ove akcije SIPE pa bar prestanu vrbovati i indoktrinirati tuđu djecu te ih slati da vrše zločine nad Sirijcima i Iračanima....
Možda ih osvijeste ove akcije SIPE pa bar prestanu vrbovati i indoktrinirati tuđu djecu te ih slati da vrše zločine nad Sirijcima i Iračanima....
Last edited by Rampage on 14/11/2014 11:05, edited 1 time in total.
- Opetja033
#30941 Re: Sirija
Jedan je sejh Enes ef. Karic!Tvrtko II Kotromanić wrote:Gojeni H wrote:
Salik i Dzej su dobro zagazili. Zalosno, jer su u pitanju Bosnjaci. Nimalo se ne razlikuju od ideologa ovih pecinara sto "ispravljaju" islam.
Kao sto rece drugi kolega forumas ne bih ni znao koliko ih je u Bosni da nije ovog foruma.
GLEDE uvazenog profesora Karica ... prijatno me iznenadio, s obzirom da je, zajedno s profesorom Hafizovicem, za mene predstavljao ljude prelijepe rijeci koji po defaultu ne znaju kako da istu priblize obicnim ljudima. Slijedecim citatom je ustvari rekao nama u Bosni koji pravac mi treba da zauzmemo:
I na kraju najvaznije, suhog zlata vrijedno:Mi, bosanskohercegovački muslimani, utemeljili smo – tokom gotovo šest stoljeća – jednu lokalnu mikrohanefijsku muslimansku kulturu i duhovnost. Naša Islamska zajednica takvu duhovnost treba brižljivo i predano čuvati.
Sve to s nekoliko lijepih ciljeva:
Da afirmiramo naše stare džamijske običaje, da čuvamo naše mukabele, da vratimo ugled našim tradicionalnim bosanskim medresama, da njegujemo i širimo naše tradicionalne bosanske mevlude, zikrove (uz tespihe od bosanskohercegovačke lijeske), dove i dovišta, kao i tihe bosanske ezane.
Da čuvamo sve one naše stare i skromne bosanske džamije i tekije, da čuvamo svaki onaj šutljivi tekijski zid, ili džamijsku tetimu – sve to ne na korist nekakve napuhane ideologije bošnjaštva, već u ozračju naše lijepe i otvorene duhovnosti islama kakvu je bosanskohercegovački musliman znao njegovati.
Sve to naše lokalno bosanskohercegovačko mnogo je vrijednije od onog što nam danas može stići iz zavađenog islamskog svijeta.![]()
![]()
![]()
![]()
nek stoji i na ovoj stranici da ovi zagrizeni (s obje strane) vide
- Opetja033
#30942 Re: Sirija
Ne znam da li ti je promakla vrlo zestoka kritika fondacije Mulla Sadr od strane uvazenog profesora Karica?salik79 wrote:Kao prvo, ne radimo mi ni na cemu, samo ukazujemo na istinu, jer zabijanjem glave u pijesak ostavljamo slobodan prostor novim narastajima jezidovaca/umejevica (inih isil-a). Kao drugo, uvazenog prof.dr. Karica nisam komentirao, nego sam dao osvrt na @asurbanipalov komentar. To ne znaci da prof. ne cijenim. Dapace, skoro sam bio u njegovom drustvu u Tuzli. I jos nesto - prof. Karic skoro svake godine bude na obiljezavanj godisnjice preseljenja "ovog bradonje" i cesto i sam odrzi govor. U svom obracanju ovog "bradonju" oslovljava kao "hazreti Imam". Ako mislis da lazem, slobodno, ako budes u prilici, upitaj profesora o ovome, ili bujrum na obiljezavanje godisnjice - mozda opet odrzi predavanje, pa da se i sam uvjeris.Maystor wrote: Ja sam neugodno iznenađen komentarima vas dvojice. Polarizacija i rasparčavanje muslimanskog svijeta je uzrok njegovog sunovrata. I vi i vehabije radite na tome punom parom, čini se.
Profesor Karić je gigant, mnogo mudriji i pametniji od tih bradonja koje lijepite po zidovima kao ikonografiju.
- DuckZz
#30943 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:FSA u okolini Damaska pozvala režimske vojnike na predaju
U saopćenju kojeg je potpisao komandant vojnog vijeća potpukovnik Muhamed Faruk El-Hasen stoji:''Da bi spriječili prolijevanje krvi i gubljenje nevinih života pozivamo vas na predaju.Mi se u FSA obavezujemo da ćemo vas štiti i pružiti vam utočište'' stoji u saopćenju.Također, FSA je najavila velike vojne operacije u Damasku i okolini Damaska.

- Kikibombona
#30944 Re: Sirija
http://www.advance.hr/vijesti/teroristi ... ce-strane/
Koliko ima istine u ovome?
ISIL, Nusra i Ahraru Sham ponovo zajedno?
- Rampage
#30945 Re: Sirija
Mi odavno znamo da je sve to jedno te isto, zar ne?
-
Novak20
#30946 Re: Sirija
Istina je.
Gledam članke na tu temu ali i one koji se vrte na marginama tog događaja. Hapšenja u Njemačkoj, Kosovu, BiH, osude pojedinaca u Britaniji i Francuskoj, zahtjevi za prisilnim prevaspitavanjem vjerskih extremista u Holandiji, najave slanja američkih savjetnika za borbu protiv terorizma na BI, Balkan i Afriku .......
Sve mi govori da svijet neće mirno gledati na "uspjehe" Al Kaide i ISIS-a.
Gledam članke na tu temu ali i one koji se vrte na marginama tog događaja. Hapšenja u Njemačkoj, Kosovu, BiH, osude pojedinaca u Britaniji i Francuskoj, zahtjevi za prisilnim prevaspitavanjem vjerskih extremista u Holandiji, najave slanja američkih savjetnika za borbu protiv terorizma na BI, Balkan i Afriku .......
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#30947 Re: Sirija
Misliš na neuspjehe marioneta. SAA i Hezbollah kroz ovaj rat su dobili dodatnu kvalitetu i još jaču podršku lokalaca, a pro-zapadne marionetee sve više u problemima. Zato i kažnjavaju ove ovdje mazlume koji slušaju bosnića i slično. Guantanamo rules.Novak20 wrote:Istina je.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#30948 Re: Sirija
@arman1
Još kad bi stanje na terenu to pokazalo
)))
Još kad bi stanje na terenu to pokazalo
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#30949 Re: Sirija
U zadnjih godinu dana SAA Hezbollah i NDF polako preuzimaju incijativu. Naletjeli su na neprijatelja koji je vladao neki superiornijim tehnoologijama i imao adekvatan trening/obuku, a imao je i obavještajnu podršku koja je za SAA bila enigma.UltrasNaBaterije wrote:@arman1
Još kad bi stanje na terenu to pokazalo)))
U međuvremenu je SAA modernizovao oklopne i zračne snage, obuku prilagodio novim tehnologijama i taktikama, očistio redove od špijuna(uz bogatu pomoć FSB-a), poradio na motivaciji i indoktrinaciji te uspješno infiltrirao svoje obavještajce. Uz put zauzeli su par tački koje su početkom rata prije svega zbog vlastite nesposobnosti izgubili.
Ako niste primjetili kozojebi koje ovih dana hvata SIPA su se vratili sa Sirijskog ratišta i bili su pripadnici nusre i idiša. Što ukazuje na velik broja onih koji su se odlučili vratiti u svijet zapadne dekadencije.
-
sarajevoxxxx
#30950 Re: Sirija
Nije istina, demantovao je ovaj predstavnik IS-a.Kikibombona wrote:http://www.advance.hr/vijesti/teroristi ... ce-strane/