Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
The Realist

#30926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: Ukucaš najmanje tri slova u polje za pretragu i resiver ti vrati sve sadržaje na kanalima koji počinju sa tom frazom, ili ako ukucaš npr. ime glumca, onda prikaže sve filmove sa EPG-a u kojima taj glumac igra, i sl. kombinacije.

A kao što rekoh rezultati se vraćaju sa EPG-a, TV-a uživo, snimaka i Video Kluba.
I koliko daleko ide?

U teoriji dobro zvuči, ali evo ja ukucao Whire Collar i ono mi izbaci 4 rezultata serije Zločnici u odijelima i to sve za 7.5. i to u 6h i 6.45h, ništa više (nije valjda da samo tada ima, ili samo par dana pokrivaju). Onda probam sa Zloc/činci i ništa mi ne izbaci.

Doduše, još nemam novi firmware.

PS
Ali evo, fino mi nađe film Denzela :).

Definitivno dobra stvar ako funkcioniše kako treba.
DON_eARL

#30927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:
Usput da li ti radi Pickbox paket, jer su meni pustili firmware, ali me nisu pretplatili na Pickbox, pa ne mogu pokrenuti niti jedan od sadržaja tog paketa.
Samo poruka da se preplatim na 1360.
crnivrag

#30928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
I koliko daleko ide?

U teoriji dobro zvuči, ali evo ja ukucao Whire Collar i ono mi izbaci 4 rezultata serije Zločnici u odijelima i to sve za 7.5. i to u 6h i 6.45h, ništa više. Onda probam sa Zloc/činci i ništa mi ne izbaci.

Doduše, još nemam novi firmware.
Meni ta opcija nije uopšte radila na starom firmware-u na resiveru 4682DVB, a sad super radi.

Evo ukucao sam sadržaj za koji znam da ide svaki dan, i resiver mi je vratio rezultate od 02.05-09-05, što i jeste cijeli opseg EPG-a na resiverima.

Dakle tri dana unazad i 5 dana unaprijed.
crnivrag

#30929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
Samo poruka da se preplatim na 1360.
I kod mene ista situacija i za Pickbox i za HBO OD paket, iako po pravilu bih trebao imati oba uključena u pretplatu.
odmor

#30930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:Treba mi za komsinicu Hanifu informacija.. da li se na resiveru moze zadrzati stari SW tj. da se ne nabacuje novi SW ???
Bojim se da Hanifa, kao zena u godinama, slucajno ne udje u te VOD opcije pa ce napucat sebi racun slucajno, posto joj paket ne ukljucuje te VOD usluge. Nije samo Hanifa problem, dodju joj i unucad pa eto moze li se nekako blokirat da se slucajno ne stisne VOD.

P.S Znam da je moguce hardwerski :D ( rastavim joj daljinski i izvadim tipku VOD) i u slucaju odjave Telemacha vratim tipku.. al zanima me moze li se nekako u opcijama sve to rijesiti ili nazvati 1360 da oni to tamo blokiraju ma sta god ona klikala da ne pokrene..

Jer puno je zeni od penzije placat i VOD.. i ovako je na granici :lol:
Ne može se slučajno kupiti, jer prvo pita za potvrdu, pa za PIN, pa se tek onda naplaćuje sadržaj.
Ah, dobro su onda to uradili. Samo zamjenim PIN i gotovo.
DON_eARL

#30931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

odmor wrote:
crnivrag wrote:
Ne može se slučajno kupiti, jer prvo pita za potvrdu, pa za PIN, pa se tek onda naplaćuje sadržaj.
Obavezno onda ukinuti i roditeljsku kontrolu, staviti zabranu samo na blokirane kanale i blokirati 170-174 i 318, da se ne desi da iskoči "unesite pin" na prvom filmu ili seriji definisanom kao 18+ zbog nasilja i sl.
crnivrag

#30932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
odmor wrote:
crnivrag wrote:
Obavezno onda ukinuti i roditeljsku kontrolu, staviti zabranu samo na blokirane kanale i blokirati 170-174 i 318, da se ne desi da iskoči "unesite pin" na prvom filmu ili seriji definisanom kao 18+ zbog nasilja i sl.
I kod mene je isto tako odrađeno, jer se zna dešavati da se kodiraju kanali zbog neprimjerne oznake, a unošenjem PIN-a za taj sadržaj se otključavaju i ostali "neželjeni" sadržaji.

Tako da je ovo najbolje podešavanje, jer ne iskače stalno pop-up za PIN, a blokirano je ono što treba biti blokirano.
Benq

#30933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote:Image

Hajde, makar sam nešto dobio :D.

Ali zar je teško dati nam tu punu brzinu, tih par Mbps, pa ljepše bi izgledalo :D.
Kakve su to privilegije a :P :D
The Realist

#30934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote:
Kakve su to privilegije a :P :D
E jos da mi firmware novi puste :(
The Realist

#30935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Sada sam dobio obavijest da nove usluge u prvoj fazi puštaju onim sa Telemach ugovorima, dok će nama sa HS ugovorima u nekoj od sljedećih faza pustiti usluge.

Hajde, sada barem znamo o čemu se radi, da ne provjeravamo džaba :D.
fortaleza

#30936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Meni je pušteno samo što na VOD-u ne mogu iznajmiti sadržaj, piše samo "detaljan info" dok kad pokušam pokrenuti neki sadržaj "do 72h unazad" piše da nazovem 1360 da se pretplatim. Valjda još nije pušteno.
crnivrag

#30937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fortaleza wrote:Meni je pušteno samo što na VOD-u ne mogu iznajmiti sadržaj, piše samo "detaljan info" dok kad pokušam pokrenuti neki sadržaj "do 72h unazad" piše da nazovem 1350 (1360) da se pretplatim. Valjda još nije pušteno.
Meni su pustili iz baze jer sam zahtjevao, a vjerovatno će pustiti korisnicima po paketima, nakon što izvrše update resivera kod svih korisnika.

Kod mene je od početka radila usluga TV Unazad, a za Pickbox i HBO OD mi je pisalo da se pretplatim.

Danas su mi pustili Pickbox paket, i sve normalno radi, sad još čekam samo da mi puste HBO OD paket.
supercali

#30938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Joj ironije kod crnog vraga trazio na zahtjev da mu puste i sve mu pustili osim hbo na zahtjev :D
SHTEVELEC

#30939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

Ne mogu da skontam jednu stvar (ebi ga, stariji covjek) - imam paket duo net family grande (ili kako god da se zove) i pise u opisu i pickbox. E sada, da li to znaci da dobijam pickbox u paketu ili imam opciju da ga dobijem uz 6km placanja? Pickbox mogu koristiti na laptopu (ne moram imati receiver, uzeo sam modul i ne bih ga bas mijenjao)?
crnivrag

#30940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SHTEVELEC wrote:Ne mogu da skontam jednu stvar (ebi ga, stariji covjek) - imam paket duo net family grande (ili kako god da se zove) i pise u opisu i pickbox. E sada, da li to znaci da dobijam pickbox u paketu ili imam opciju da ga dobijem uz 6km placanja? Pickbox mogu koristiti na laptopu (ne moram imati receiver, uzeo sam modul i ne bih ga bas mijenjao)?
Nažalost Pickbox paket se može koristiti samo putem resivera, da bi se koristio putem interneta, potrebno se pretplatiti na taj servis neovisno od Telemach-a, i Pickbox-u plaćati mjesečnu pretplatu.

Ovaj Pickbox koji je uključen u pakete se može besplatno koristiti samo putem resivera, i to kroz uslugu Video Klub.
Last edited by crnivrag on 06/05/2016 16:32, edited 1 time in total.
crnivrag

#30941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

supercali wrote:Joj ironije kod crnog vraga trazio na zahtjev da mu puste i sve mu pustili osim hbo na zahtjev :D
:lol:
dinox26

#30942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinox26 »

@crnivrag

Radel ti usluge 72h i VOD na PDS 2100 resiveru?
crnivrag

#30943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dinox26 wrote:@crnivrag

Upravo evo pokušavam da ih osposobim, izgleda da mi je došlo do prekida UTP kabla između resivera, pa evo čekam novi kabal da probam da ga osposobim.

Što se firmware-a tiče on je isporučen, i Telemach kaže da bi usluge trebale raditi nakon spajanja resivera PDS2100 sa resiverom 4682DVB ili sa resiverom PDS3121.
afafaf

#30944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afafaf »

Sad mi operater Telemacha rece da su nasumicno novi update pustili 1000 korisnika a da svi mogu ocekivat update do kraja mjeseca
afafaf

#30945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afafaf »

....
dinox26

#30946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinox26 »

crnivrag wrote:

Upravo evo pokušavam da ih osposobim, izgleda da mi je došlo do prekida UTP kabla između resivera, pa evo čekam novi kabal da probam da ga osposobim.

Što se firmware-a tiče on je isporučen, i Telemach kaže da bi usluge trebale raditi nakon spajanja resivera PDS2100 sa resiverom 4682DVB ili sa resiverom PDS3121.
Kod mene na PDS2100 resiveru za VOD mogu samo da vidim detaljan info i ništa više, a što se tiče usluge 72h unazad nema je uopšte u opcijama resivera.
crnivrag

#30947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dinox26 wrote:

Kod mene na PDS2100 resiveru za VOD mogu samo da vidim detaljan info i ništa više, a što se tiče usluge 72h unazad nema je uopšte u opcijama resivera.
Evo spojio sam novim UTP kablom na oba Ethernet porta na resiverima, i pojavio mi se Video Klub i TV Unazad, s tim da što si i sam rekao na Video Klubu postoji samo opcija "Info", a za TV Unazad mi se vraća poruka da se pretplatim na uslugu.

TV Unazad nalaziš na kanalima koji imaju ovu opciju u vidu polukružne plave strelice, i zatim pritisneš na tipku OK na sadržaju EPG-a koji je prošao na tom kanalu, i odabereš opciju "Catchup" ili "Gledaj ispočetka".

Da bi usluge radile potrebno je u postavkama resivera postaviti opciju EPG Source na "Online" a ne "Stream", odnosno na domaćem jeziku "Detaljan prikaz EPG sadržaja sa sličicama".
dinox26

#30948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinox26 »

crnivrag wrote:
dinox26 wrote:

Evo spojio sam novim UTP kablom na oba Ethernet porta na resiverima, i pojavio mi se Video Klub i TV Unazad, s tim da što si i sam rekao na Video Klubu postoji samo opcija "Info", a za TV Unazad mi se vraća poruka da se pretplatim na uslugu.

TV Unazad nalaziš na kanalima koji imaju ovu opciju u vidu polukružne plave strelice, i zatim pritisneš na tipku OK na sadržaju EPG-a koji je prošao na tom kanalu, i odabereš opciju "Catchup" ili "Gledaj ispočetka".

Da bi usluge radile potrebno je u postavkama resivera postaviti opciju EPG Source na "Online" a ne "Stream", odnosno na domaćem jeziku "Detaljan prikaz EPG sadržaja sa sličicama".
Nema uopšte te plave polukružne crte ni na jednom kanalu.
avaks

#30949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Kod mene još stare brzine, poslao sam upit svakako pa ćemo da vidimo šta nadležni sektor veli :mrgreen:
Ugovor istekao, a jedina opcija produženja bi mogla da bude ovaj FIBER fazon :izet:
crnivrag

#30950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

avaks wrote:Kod mene još stare brzine, poslao sam upit svakako pa ćemo da vidimo šta nadležni sektor veli :mrgreen:
Ugovor istekao, a jedina opcija produženja bi mogla da bude ovaj FIBER fazon :izet:
Nove brzine idu tek 01.06, a od tada na snagu stupaju i Fiber paketi.
Locked