Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Yapi Yapo

#30926 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Yapi Yapo »

Partijaner wrote:
Yapi Yapo wrote:http://www.imdb.com/title/tt1276962/ - How to make money selling drugs

Znači prejako! Uživancija sat ipo. Ako neko zna nešto slično neka preporuči.
Preporuka i od mene, ako nisi gledao Cocaine cowboys onda pogledaj. :thumbup:
ide na watchlist :thumbup:
derion

#30927 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by derion »

karanana wrote:
sve u svemu, onako film, nije los. ima neki spori, ne holivudski nego evropski shmek, sa dugim kadrovima nicega i sporih pokreta ....i pored pomalo glupe logike i postavke, ima film nesto stravicno. mada bi ga ja zavuko onoj plavoj po cjenu da moram bjezat. a i sestri bi joj ga turio.

i da.....what the fuck se na kraju desilo?
Desila se rahat patnja. U posljednjoj sceni u pozadini ide faca za njima, znači, bježanija se nastavlja ili će ih ***** stići i laku noć. :)

Image
Better Man

#30928 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Better Man »

markioni wrote:Image
http://www.imdb.com/title/tt3682448/
Bridge of Spies (2015)

sad iz kina u ZG, odlican :) :thumbup:
Odličan. Tom Hanks je glumčina. Spilberg potvrdio da je majstor svog zanata.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#30929 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

Partijaner wrote:
Yapi Yapo wrote:http://www.imdb.com/title/tt1276962/ - How to make money selling drugs

Znači prejako! Uživancija sat ipo. Ako neko zna nešto slično neka preporuči.
Preporuka i od mene, ako nisi gledao Cocaine cowboys onda pogledaj. :thumbup:
:thumbup:
BlackSnake

#30930 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

karanana wrote:
DancingKing wrote:
markioni wrote:@ Black swan
ni ja , valjda mi je od drugih silnih detalja to promaklo heh :)
Ne dešava se u 80-im, period i lokacija su namjerno ostavljeni neodređenim -- osim u slučaju onog Kindlea ili s čega već jedna od cura čita knjige/citate.
evo odgledah. mislim da je u pitanju detroit, vide se unistena i propala naselja i spominje se 8 mile road, a to je poznata cesta u detroitu gdje je eminem zivio. i mislim da je radnja u 90im jer pored toga sto ima vozila iz 80ih, pored nekih kuca sam primjetio cini mi se modele iz 90ih. na primjer na samom pocetku kad ona treba uzima auto i bjezi, ono je auto iz 90ih, meni se ucinilo i novije. mada su one televizije stare nekakve crno bijele. i ona sprava iz koje ona cita mi nije poznata. ne znam je li nakvo sto bilo u 80im ili 90im.

sve u svemu, onako film, nije los. ima neki spori, ne holivudski nego evropski shmek, sa dugim kadrovima nicega i sporih pokreta ....i pored pomalo glupe logike i postavke, ima film nesto stravicno. mada bi ga ja zavuko onoj plavoj po cjenu da moram bjezat. a i sestri bi joj ga turio.

i da.....what the fuck se na kraju desilo?
Da, ovaj film je i kod mene prvi put nakom gomile odgledanih horora izazvao onaj stari osjećaj jeze, i ono da ti se kasnije po glavi vrte scene. To je ono čemu horori i treba da služe, jel'da ?
Dobar ...

Nego nikako da shvatim šta ljudi vide u serijalu "Hunger Games". Tinejdžerska zabava ... ? Ma ne kontam kako i tinejdžeri puše ovo. Govorim samo o prvom dijelu, jer ove ostale mi ne pada na pamet pogledati.
Hajde Maze Runner može proći, čak je i solidan.
LovesJ

#30932 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by LovesJ »

Pink Classic

00h Papillon - 1973
Sutra u 16h The Army of Shadows - 1969

Dva remek-djela.
DancingKing

#30933 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by DancingKing »

karanana wrote:
DancingKing wrote:
markioni wrote:@ Black swan
ni ja , valjda mi je od drugih silnih detalja to promaklo heh :)
Ne dešava se u 80-im, period i lokacija su namjerno ostavljeni neodređenim -- osim u slučaju onog Kindlea ili s čega već jedna od cura čita knjige/citate.
evo odgledah. mislim da je u pitanju detroit, vide se unistena i propala naselja i spominje se 8 mile road, a to je poznata cesta u detroitu gdje je eminem zivio. i mislim da je radnja u 90im jer pored toga sto ima vozila iz 80ih, pored nekih kuca sam primjetio cini mi se modele iz 90ih. na primjer na samom pocetku kad ona treba uzima auto i bjezi, ono je auto iz 90ih, meni se ucinilo i novije. mada su one televizije stare nekakve crno bijele. i ona sprava iz koje ona cita mi nije poznata. ne znam je li nakvo sto bilo u 80im ili 90im.
Opet kažem, namjerno neodređen period dešavanja kako bi se koncentracija usmjerila na atmosferu filma:
In an interview with The AV Club, writer/director David Robert Mitchell discusses the origin of the story being a recurring nightmare of his from childhood:

I’d had this idea for a long time. It came from a nightmare that I had as a kid—this basic idea of being followed by something that can look like different people and only I could see it. It was very slow and always coming for me.

Because of this, he wanted to keep the timeframe ambiguous, while also making the events seem a little dream-like. When asked by The AV Club about the time period and "shell-phone" shown in the movie, Mitchell had this to say:

There are production design elements from the ’50s on up to modern day. A lot of it is from the ’70s and ’80s. That e-reader cell phone—or “shell phone”—you’re talking about is not a real device. It’s a ’60s shell compact that we turned into a cell phone e-reader. So I wanted modern things, but if you show a specific smartphone now, it dates it. It’s too real for the movie. It would bother me anyway. So we made one up. And all of that is really just to create the effect of a dream—to place it outside of time, and to make people wonder about where they are. Those are things that I think happen to us when we have a dream.
http://www.avclub.com/article/david-rob ... ilm-216215
BlackSnake wrote:Nego nikako da shvatim šta ljudi vide u serijalu "Hunger Games". Tinejdžerska zabava ... ? Ma ne kontam kako i tinejdžeri puše ovo. Govorim samo o prvom dijelu, jer ove ostale mi ne pada na pamet pogledati.
Ne shvataš jer ga posmatraš kao isključivo tinejdžerski film i kategorički odbijaš pogledati i ostale. Nije nimalo naivan serijal i za razliku od kreativnih abortusa tipa Divergent ili Maze Runner ima političko-socijalnu dimenziju i vrlo je lako naći poveznicu s dešavanjima u našem svijetu, od uspona reality televizije preko zakulisnih političkih igara do posljedica PTSP-a i toga da iz rata/konflikta niko ne izlazi kao pobjednik, pa čak ni pobjednici.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30934 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

BlackSnake wrote: Da, ovaj film je i kod mene prvi put nakom gomile odgledanih horora izazvao onaj stari osjećaj jeze, i ono da ti se kasnije po glavi vrte scene. To je ono čemu horori i treba da služe, jel'da ?
Dobar ...

Nego nikako da shvatim šta ljudi vide u serijalu "Hunger Games". Tinejdžerska zabava ... ? Ma ne kontam kako i tinejdžeri puše ovo. Govorim samo o prvom dijelu, jer ove ostale mi ne pada na pamet pogledati.

sličan osjećaj kao it folows sam imao gledajući RESOLUTION :D na nekom osnovu SPOJLER radnja je veoma slična i cijeli film prati jeza

ja sam ofgledao sve HUNGER GAMES... i meni su ok za ono sto predstavljaju s tim da je 4. dio najlošiji
veoma su loše završili... možda što je treći dio razvučen na 2

neki dan sam pogledao MAZE RUNNER 2 i moram priznati da je odmah lošiji nego prvi za razliku od hungera koji je dobar do posljednjeg dijela
ovaj je odmah ofalio u drugom
ALI
sve to i nije tako loše
meni je ok

divergent nisam gledao
bull21

#30935 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by bull21 »

Ajmo po redu, ako se već redati mora:

1) Hunger Games (jedini koji ima smisla i koji je gledljiv; prvi je ok, drugi je žabokrečina, treći je... treći)

2) Maze Runner (prvi dio je interesantan koliko i posjeta zubaru ali je opet bolji od Divergenta; drugi nisam i neću gledati)

3) Divergent ("odron" od filma, što bi rekle kolege sa foruma; smeće, gubljenje vrijednih minuta života, bolje mi je gledati dva sata kako se farba suši nego opet odgledati ono sranje)
karanana

#30936 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

Falling down.
Tv1 22:40.
Eggsy

#30937 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Eggsy »

The Last Rites of Joe May (2011)

Dennis Farina

http://www.imdb.com/title/tt1550902/?ref_=nm_flmg_act_6

Image
Izlija

#30938 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Izlija »

bull21 wrote:Ajmo po redu, ako se već redati mora:

3) Divergent ("odron" od filma, što bi rekle kolege sa foruma; smeće, gubljenje vrijednih minuta života, bolje mi je gledati dva sata kako se farba suši nego opet odgledati ono sranje)
Spasi me, taman sam klikno da se loada, i dok sačekam da nabaci koju minutu dođoh ovamo.
Tabhana

#30939 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Tabhana »

Dobar film.
markioni

#30940 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

upravo na cinestar action THe Moon ko je propustio. ;-)
Rob_Atl

#30942 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rob_Atl »

Image

Odlican
taureg71

#30943 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by taureg71 »

taureg71 wrote:http://www.imdb.com/title/tt4226388/?ref_=nv_sr_4

nema titela jos msm?
postavljen titl...
malwarebyte

#30944 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:05, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#30946 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Lincoln-Burrows »

Meru (2015)

Doduše dokumentarni film ali kao i da je igrani.

Sličan filmu Everest samo su glumci pravi alpinisti,
koji su se prvi i jedini popeli na vrh Meru u indjskim Himalajama.
Taj vrh su pokušali mnogi osvojiti ali nije do njih nitko uspio.

http://www.imdb.com/title/tt2545428/
markioni

#30947 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

Rampage

#30948 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rampage »

markioni wrote:upravo na cinestar action THe Moon ko je propustio. ;-)
The Moon je odličan, odličan film:)

http://www.imdb.com/title/tt1182345/
Grean

#30949 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Grean »

Everything Is Illuminated (2005)

http://www.imdb.com/title/tt0404030/?ref_=ttmd_md_nm

Upravo zavrsion na Cinestar. Ovo je drugi put da sam ga odgledao.
Trochenbrod

From Wikipedia, the free encyclopedia

Trochinbrod / Zofiowka

Trochenbrod or Trohinbrod, also Sofievka or Polish Zofiówka (pl) (Russian: Софиевка – Sofiyevka, Ukrainian: Трохимбрід, Trokhymbrid), was an exclusively Jewish shtetl (a small town) located before World War II in the Wołyń Voivodeship of the Second Polish Republic,[1] at an area of 1,728 acres (6.99 km2). It was situated about 30 kilometres (19 mi) northeast of Łuck in present-day western Ukraine. After the joint invasion of Poland in September 1939 by the Soviet Union and the Third Reich, the town was annexed for two years into the Ukrainian SSR by Joseph Stalin. However, it was completely eradicated in the course of the Nazi German Operation Barbarossa (1941) and the ensuing Holocaust.[2] The nearest present-day villages are Yaromel (Яромель) and Klubochyn (Клубочин).[1]

The settlement inhabited entirely by Jews was named after Sofia (hence Sofievka or Zofiówka), a Württemberg princess married to a future Tsar of Russia. She donated a parcel of land for the Jewish settlement in the Russian Partition following the destruction of the anti-Tsarist November Uprising against the Russian Empire.[1]

Trochenbrod in fiction

A fictionalized description of the shtetl at Trachimbrod was featured in the 2002 novel Everything Is Illuminated by Jonathan Safran Foer as well as in the 2005 film based on the novel.[2]

Safran Foer, whose father and grandfather came from Trochenbrod, depicts fictionalized events in the village between 1791, the year in which the shtetl was first named, and 1942, when it was destroyed in the war.[2] Safran Foer's modern-day protagonist (who goes by the author's name and also by the name "Hero", or "The Collector" in the film version) comes to Ukraine to look for a woman named Augustine, who saved his grandfather in the war. The novel was criticized by a reviewer from Ukraine published by The Prague Post online.[3]
A evo i druga strana medalje, kritika iz The Prague Post. Ukratko, autor knjige, americki jevrej ciji djed je prezivio masakr je izmislio pricu, ocrnio Ukrajince navodeci samo one koji su saradjivali sa nacistima a presutio pricu o Ukrajincima koji su pomogli jevrejima i iz tog razloga i sami stradali. Ipak film je dobar mada je upitna vjerodostojnost autora knjige.
NOT Everything is Illuminated

Posted: October 07, 2004
By Ivan Katchanovski

Everything Is Illuminated distorts history by omitting crucial facts, including an important link to the Czech Republic.

http://www.praguepost.cz/archivesconten ... nated.html
markioni

#30950 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

malwarebyte wrote:Image
nego...jel potrebno gledat prvi dio da bi se razumio nastavak imagea ili nije bas tako usko povezano? cuo sam da ima beton svedska verzija isto..
Post Reply