Ne znam... mali provincijalac iz Tuzle nije potkovan informacijama... gdje je završio...sabina1 wrote:Pa i Forto je popularan kao Marjanovic pa mu ne pada na pamet da bude na dnu liste...kmirsad wrote:Ne mogu komentarisati g. Marjanovića... ne znam o njemu ništa... sem toga da je promjenio dosta stranaka...
Ali eto, ako je tako poznat i popularan u narodu... kako se priča da je NS njegovim dolaskom dobila premiju na lotu..., mislim da ga je onda trebalo niže rangirati na listi, da ga glasovi birača izdignu na vrh... a ne kao nosioca liste... koja mu garantuje prolaz na krilima popularnosti koju ima NS...
Selima u TK metni zadnjeg na listi... prolazi garant...
Znte li gdje je zavrsio na kraju Danis Tanovic ?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#30901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#30902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sebe je mrknuo...seln wrote:A bio vam je pejgamber...kmirsad wrote:Ko koga neče... minuta 2,20 - 4,30sabina1 wrote: Ko neće Grac Denisa imaće Marjanović Damira.
https://www.facebook.com/nasastranka.ba ... 480556643/
Samo da napomenem... Denis Gratz mi je godinama bio jedan od najdražih likova iz NS... kovao sam ga u zvijezde... i danas ima tragova starih emocija... ali sve je zasrao glasajuči za izmjene KZ-a... bez obzira što bi izmjene bile izglasane i bez njega...![]()
sjecam se da sam na ovoj temi, dok je bog hodao po zemlji (Pedja odgovarao na pitanja) upitao zasto je Qratz promijenio ime. A Pedja mi ko iz partijske knjizice: ko postavlja takva pitanja, taj i nije pozeljan kao glasac za NS.
Eto vam ga sad, mrkno vas on.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravnica nisam ali vjerujem struci , vjerujem doktoru pravnih nauka.kmirsad wrote: Da li vi to mislite da su izmjene KZ u dijelu koji se odnosi na krivično djelo "trgovina utjecajem" korisne i potrebne našem društvu, i da će doprinjeti večem privođenju počinilaca istog i olakšati BiH pravosuđu da ih osuđuje... ...
No ostavimo to , recimo da se slazem svama u potpunosti.
Ako Denis Grac redovno izvjestava predsjednistvo i PR o svim svojom inicijativama ne moze on individualno biti odgovoran samo za LOSE odluke valjda je stranka odgovorna I ZA DOBRE I ZA LOSE ODLUKE ?
Denis Grac je legitiman clan NS sa punim pravom da bira i da bude biran.
Kad je usvojen zakon o radu CIJELA STRANKA JE BILA NA TAPETU , u cemu je razlika onda i sada ?
To sto nema komunikacije davno smo se slozili - nije samo do njega zar ne ?
Hvala.
- kmirsad
#30904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za razliku od g. Marjanovića, o G EDinu Forti znam mnogo, pa mogu reči da je gromada i važan i dokazani vojnik stranke...Control panel wrote:Znas li ti sta je izborni prag unutar liste.kmirsad wrote:Ne mogu komentarisati g. Marjanovića... ne znam o njemu ništa... sem toga da je promjenio dosta stranaka...
Ali eto, ako je tako poznat i popularan u narodu... kako se priča da je NS njegovim dolaskom dobila premiju na lotu..., mislim da ga je onda trebalo niže rangirati na listi, da ga glasovi birača izdignu na vrh... a ne kao nosioca liste... koja mu garantuje prolaz na krilima popularnosti koju ima NS...
Selima u TK metni zadnjeg na listi... prolazi garant...
Sad je 20%. Valja osvojiti toliko i vise da bi preskakao one ispred, bez obzira koliko si popularan vrlo je tesko.
- sabina1
#30905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Apsolutno sam siguna u ozbilnjost i sigurnost vaseg zivotnog iskustva.kmirsad wrote: Sabina... na osnovu svog, ne baš tako malog iskustva u procjeni morala, poštenja i čestitosti ljudi...uvjeren sam da Pedja ne laže.....
Ja ne vjerujem nikome.
Nigdje nisam rekla da Pedja laze niti sam cak negdje procitala nesto sto je on rekao a da se to ispostavilo kao laz- naprotiv.
Sve sto je Pedja napisao je uglavnom bilo tako.(ovo uglavnom se svodi na neke sitne zamjerke drugih forumasa ne i moje).
Ali svaka medalja ima dvije strane a izbori su pred vratima.
Pozdrav.
- sabina1
#30906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gospodin Forto je izuzetno transparentan covjek.kmirsad wrote:Za razliku od g. Marjanovića, o G EDinu Forti znam mnogo, pa mogu reči da je gromada i važan i dokazani vojnik stranke...
Stoga vas molim da ga pitate slijedece jer znam da ce vam istinito odgovoriti :
- da li je on u oktobru 2010 godine nakon najveceg izbornog kraha Nase stranke (gotovo nestanka) napustio mjesto predsjednika regionalnog odbora i vratio se kad se sve stabilizovalo i polako podiglo godinu i kusur kasnije ? (Stabilizaciju i povratak stranke iz mrtvih napravili Pedja , Denis i Zuhric)
Hvala.
Last edited by sabina1 on 04/07/2018 13:38, edited 1 time in total.
- kmirsad
#30907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
da ne brkamo babe i žabe... ne pričamo o inicijativama... nego o odlukama... inicijativa za izmjene je bila od strane gđe Pirić, prve saradnice g, Kukića, optućenika za to krivično dijelo... a odluka je g. Gratza.sabina1 wrote:Pravnica nisam ali vjerujem struci , vjerujem doktoru pravnih nauka.kmirsad wrote: Da li vi to mislite da su izmjene KZ u dijelu koji se odnosi na krivično djelo "trgovina utjecajem" korisne i potrebne našem društvu, i da će doprinjeti večem privođenju počinilaca istog i olakšati BiH pravosuđu da ih osuđuje... ...
No ostavimo to , recimo da se slazem svama u potpunosti.
Ako Denis Grac redovno izvjestava predsjednistvo i PR o svim svojom inicijativama ne moze on individualno biti odgovoran samo za LOSE odluke valjda je stranka odgovorna I ZA DOBRE I ZA LOSE ODLUKE ?
Denis Grac je legitiman clan NS sa punim pravom da bira i da bude biran.
Kad je usvojen zakon o radu CIJELA STRANKA JE BILA NA TAPETU , u cemu je razlika onda i sada ?
To sto nema komunikacije davno smo se slozili - nije samo do njega zar ne ?
Hvala.
Sami ste rekli da je izvještavao o inicijativama...
Da li je izvjestio NS i PR- a o inicijativi gđe Pirić i svojoj odluci kako će glasati...
- sabina1
#30908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaista ali zaista ne znam , treba provjeriti.kmirsad wrote:sabina1 wrote:kmirsad wrote:.
Da li je izvjestio NS i PR- a o inicijativi gđe Pirić i svojoj odluci kako će glasati...
Ukoliko nije apsolutno treba biti sankcionisan pod uslovom da je politicka steta veca od pravne ispravnosti - ako me razumijete.
Pozdrav.
- kmirsad
#30909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Napuštanje te pozicije smatram moralnim činom preuzimanja odgovornosti za izborni rezultat te godine. Tako postupaju moralni, principjelni, pošreni i čestiti ljudi.sabina1 wrote:Gospodin Forto je izuzetno transparentan covjek.kmirsad wrote:Za razliku od g. Marjanovića, o G EDinu Forti znam mnogo, pa mogu reči da je gromada i važan i dokazani vojnik stranke...
- da li je on u oktobru 2010 godine nakon najveceg izbornog kraha Nase stranke (gotovo nestanka) napustio mjesto predsjednika regionalnog odbora i vratio se kad se sve stabilizovalo i polako podiglo godinu i kusur kasnije ? (Stabilizaciju i povratak stranke iz mrtvih napravili Pedja , Denis i Zuhric)
Hvala.
Nemam ga šta pitati, Iso bih uradio da sam na njegovom mjestu.
Očekujem takve poteze i od predsjednika regionalnih i GrO gdje naša stranka ispuši... ako izgubi zbog nerada.
- sabina1
#30910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
roccohljup ,Roccohljup wrote:
Pa na to i mislim....rekli ne rekli isto ti ga dodje. U politici nema sigurnosti niti obećanja. Možda hoce negdje (a mozda neće), možda će na svim nivoima (ne do dragi bog) a možda i neće.......a sta znaci sve da kazu da nece pa nakon izbora naprave neku koaliciju na nekom nivou sa nekim od njih? Eno GS je do prije par mjeseci drvlje i kamenje na ŽK pa se sad haman stopiše sa njima. A tek kakvih će sapunica biti nakon izbora to nek nam je bog na pomoci.....![]()
![]()
Nasa stranka u Starom gradu od 2016 podrzava vecinu Hadzibajrica i to niko nesto posebno ne posmatra jer su tu stvari uglavnom lokalnog karaktera a SDA je u opoziciji...dakle nije strasno iako je bespravna gradnja i legalizacije u SG najveca.
Na federalnom drzavnom i kantonima Tuzla i Zenica NS nece imati kljucan znacaj jer ce tu raspolagati eventualno sa jednom ili dvije ruke.
Pricamo o Kantonu Sarajevo gdje se govori o 700 miliona budzeta , gdje ce u skupstini sjediti i Konakovic i Suljagic i Radoncicevci.
Pozdrav.
- sabina1
#30911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moralan cin je napustanje politike.kmirsad wrote:Napuštanje te pozicije smatram moralnim činom preuzimanja odgovornosti za izborni rezultat te godine. Tako postupaju moralni, principjelni, pošreni i čestiti ljudi.sabina1 wrote:Gospodin Forto je izuzetno transparentan covjek.kmirsad wrote:Za razliku od g. Marjanovića, o G EDinu Forti znam mnogo, pa mogu reči da je gromada i važan i dokazani vojnik stranke...
Hvala.
Očekujem takve poteze i od predsjednika regionalnih i GrO gdje naša stranka ispuši... ako izgubi zbog nerada.
Vracanje na isto mjesto i jos bolje pozicije nakon sto su drugo vratili sve iz mrtvih je klasicno licemjerstvo i uhljebljivanje.
Pozdrav.
-
olimp84
#30912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nevjerovatan odgovor g. kojovića. jeste li vi svjesni implikacija ove izjave? odavno se nisam više razočarao u ns. da se razumijemo, glasam za ns šta god da urade. ali ova izjava ima toliko problema da mi je teško misliti o njima, kamo li objašnjavati. kako god, mislim da je ovo indikator koliko ns(u ovom slučaju predsjednik kojović) gubi dodir sa stvarnošću.A bio vam je pejgamber...![]()
sjecam se da sam na ovoj temi, dok je bog hodao po zemlji (Pedja odgovarao na pitanja) upitao zasto je Qratz promijenio ime. A Pedja mi ko iz partijske knjizice: ko postavlja takva pitanja, taj i nije pozeljan kao glasac za NS.
Eto vam ga sad, mrkno vas on.
ili je ovo rečeno s namjerom, što znači da ns ima ipak neke druge ciljeve?
p.s. @seln možeš li molim te postaviti link tog odgovora, hvala
-
stric
#30913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina, Zuhrić je došao o stranku 2012. pred opštinske izbore, tako da nikakvu stabilizaciju nije mogao praviti.
Za stabilizaciju 2010 su zaslužni neki drugi ljudi.
stric

Sabina, Zuhrić je došao o stranku 2012. pred opštinske izbore, tako da nikakvu stabilizaciju nije mogao praviti.
Za stabilizaciju 2010 su zaslužni neki drugi ljudi.
stric
-
olimp84
#30914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Napuštanje te pozicije smatram moralnim činom preuzimanja odgovornosti za izborni rezultat te godine. Tako postupaju moralni, principjelni, pošreni i čestiti ljudi.
o kakvom moralu u politici vas dvoje pričateMoralan cin je napustanje politike.
Vracanje na isto mjesto i jos bolje pozicije nakon sto su drugo vratili sve iz mrtvih je klasicno licemjerstvo i uhljebljivanje.
Pozdrav.
@sabina možeš li mi objasniti na koji način su tvoja principijelnosti i idealizam korisni, za ns, za društvo ?
- JThomas
#30915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pitati osobu x zašto je osoba y promijenila svoje lično ime?
- kmirsad
#30916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JThomas wrote:pitati osobu x zašto je osoba y promijenila svoje lično ime?
- kmirsad
#30917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je moralni čin da direktor marketinga u firmi, diplomirani ekonomista napusti ekonomiju i ode... recimo u poljoprivredu, ili da ostavku na rukovodeče radno mjesto...ako neradom njega I njegovih službenika, ( uz nepovoljnu tržišnu situaciju, žestoku konkurenciju i druge vanjske faktore) padne promet i firma posluje sa gubitkom.sabina1 wrote:Moralan cin je napustanje politike.kmirsad wrote:Napuštanje te pozicije smatram moralnim činom preuzimanja odgovornosti za izborni rezultat te godine. Tako postupaju moralni, principjelni, pošreni i čestiti ljudi.sabina1 wrote: Gospodin Forto je izuzetno transparentan covjek.
Hvala.
Pozdrav.
- seln
#30918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da. Problem?JThomas wrote:pitati osobu x zašto je osoba y promijenila svoje lično ime?
-
olimp84
#30919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znači kad seljak pita političara neko glupo pitanje, političar treba da mu kaže ti si glup, nemoj ti glasati za nas ?kmirsad wrote:JThomas wrote:pitati osobu x zašto je osoba y promijenila svoje lično ime?![]()
![]()
- seln
#30920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne radi se samo o tome. Kojovic (ili bilo ko drugi) me slobodno moze smatrati glupim, nikakav problem...olimp84 wrote:znači kad seljak pita političara neko glupo pitanje, političar treba da mu kaže ti si glup, nemoj ti glasati za nas ?kmirsad wrote:JThomas wrote:pitati osobu x zašto je osoba y promijenila svoje lično ime?![]()
![]()
ali u ovom slucaju se promjena imena pokusava predstaviti kao cisto privatna stvar privatne osobe, a to jednostavno nije tacno.
Funkcioner jedne politicke partije u BiH je osoba koja pokusava na izborima osvojiti neku politicku funkciju, dakle, nesto sto moze imati uticaj na cijelu drzavu. Otuda i moja radoznalost: sta je to gospodina Gracica zasmetalo na njegovom bosanskom, dapace bosnjackom, imenu i prezimenu, i to u vrijeme kada nije bas jednostavno ni komforno biti Bosnjak?
Je li takva osoba infantilna ili podlozna tudjem misljenju?
Ni jedno ni drugo nije preporuka za izbore.
-
olimp84
#30921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nema potrebe raspravljati o tvom pitanju. tema nije o tebi vec o ns-u. svako ima pravo postaviti pitanje kakvo hoće.Ne radi se samo o tome. Kojovic (ili bilo ko drugi) me slobodno moze smatrati glupim, nikakav problem...
ali u ovom slucaju se promjena imena pokusava predstaviti kao cisto privatna stvar privatne osobe, a to jednostavno nije tacno.
Funkcioner jedne politicke partije u BiH je osoba koja pokusava na izborima osvojiti neku politicku funkciju, dakle, nesto sto moze imati uticaj na cijelu drzavu. Otuda i moja radoznalost: sta je to gospodina Gracica zasmetalo na njegovom bosanskom, dapace bosnjackom, imenu i prezimenu, i to u vrijeme kada nije bas jednostavno ni komforno biti Bosnjak?
mogao je neko kao doktor političkih nauka, i vjerni fan ns-a postaviti isto pitanje s najboljom namjerom
Last edited by olimp84 on 04/07/2018 15:26, edited 2 times in total.
- Banksy
#30922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko pamtim, Pedja nikad nije ni odgovarao na 'teška' pitanja. Koncept je bio tek plasiranje sopstvenih i stranačkih misli i stavova kroz 'odgovore'.
- kmirsad
#30923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tačno je da je pitanje bilo mahalaško i glupo... ne znam da li je političar tako odgovorio kako seln navodi... dok ne postavi link tog odgovara.olimp84 wrote: znači kad seljak pita političara neko glupo pitanje, političar treba da mu kaže ti si glup, nemoj ti glasati za nas ?
Ako jeste, onda nije odgovor nije dobar za stranku... jer stranci svaki glas treba... pa i selnov...
Da li je ili nije preporuka... Ipak je , i pored promjene imena, jedini poslanik ispred NS koji je dobro prošao na izborima i ušao u parlament Federacije...seln wrote: Ne radi se samo o tome. Kojovic (ili bilo ko drugi) me slobodno moze smatrati glupim, nikakav problem...
- seln
#30924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I Trump je. I Dodik. I Bakir. I Dragan.kmirsad wrote:Ipak je , i pored promjene imena, jedini poslanik ispred NS koji je dobro prošao na izborima i ušao u parlament Federacije...
Svi dobro prosli... dakle, da ih covjek na ranu privije?
- kmirsad
#30925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel ovo bilo "teško" pitanje... pa iznese li Pedja sopstveno i stranačko mišljenje i stav po istom...Banksy wrote:Koliko pamtim, Pedja nikad nije ni odgovarao na 'teška' pitanja. Koncept je bio tek plasiranje sopstvenih i stranačkih misli i stavova kroz 'odgovore'.