Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
The Realist

#30901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Puca li još nekome konekcija? Evo meni nađe večeras kad igram MK8 ligu :-x :-x
crnivrag

#30902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:Puca li još nekome konekcija? Evo meni nađe večeras kad igram MK8 ligu :-x :-x
Kod mene sve OK, ali ja sam na originalnoj Telemach ponudi.
The Realist

#30903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:Puca li još nekome konekcija? Evo meni nađe večeras kad igram MK8 ligu :-x :-x
Kod mene sve OK, ali ja sam na originalnoj Telemach ponudi.
Puklo dva puta na par minuta (mada ništa na modemu nisam vidio, sve uredno sa lampicama) i sada radi, kada sam se odjavio od lige i dao drugom mjesto :-x :-x .

Em to, em mi još nisu ažurilali software....
semirsar

#30904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

The Realist wrote:
Puklo dva puta na par minuta (mada ništa na modemu nisam vidio, sve uredno sa lampicama) i sada radi, kada sam se odjavio od lige i dao drugom mjesto :-x :-x .

Em to, em mi još nisu ažurilali software....
Et ti ga na, pa se ti i dalje zali, ko ti je kriv sto nijesi VIP korisnik :skoljka:
Znas li ti kolko se postova mora ovdeka priheftat da bi to posto, ihahaaaj :lol: :mrgreen:
Magarece_godine

#30905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Imam trio grande family...sta imam novo od usluga? Vod i premotavanje progra mma nisu aktivni jos uvijek
crnivrag

#30906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Magarece_godine wrote:Imam trio grande family...sta imam novo od usluga? Vod i premotavanje progra mma nisu aktivni jos uvijek
Dostupan ti TV Unazad, ali ne i VOD.

Kad ti se pojave plave polukružne strelice na kanalima koji su navedeni da imaju ovu uslugu, možeš odabirom putem sadržaja sa EPG-a, vratiti sadržaj kanal do 3 dana unazad.

Ja sam večeras testirao TV Unazad na svim kanalima koji imaju dostupnu tu opciju i sve radi bez problema.

Sadržaj se skoro instantno pokrene, i moguće ga je premotavati brzinom do 30x, pauzirati, stopirati, i premotavati.
kakaljin

#30907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote:
kakaljin wrote:
I mene ovo interesuje da neko sa tehnicke strane objasni zasto kod telemacha nema mogucnost te usluge imati onaj koji ima modul?
neko je vec postavljao slike modula verzije 1.2 i 1.3 ako se ne varam, ova od 1.3 ima tu mogucnost, al ce prvo da se utusi ono sto niko nece i ne treba jerbo se receiveri preferiraju
Znači da može i modul. Svakako su mi sada pustili novi signal pa cu tražiti da mi daju taj novi modul.

Tako da svi korisnici koji imaju module i žele iste neka traže zamjenu za taj 1.3. I imaće punu uslugu u duo i trio paketima.
semirsar

#30908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
semirsar wrote:
kakaljin wrote:
I mene ovo interesuje da neko sa tehnicke strane objasni zasto kod telemacha nema mogucnost te usluge imati onaj koji ima modul?
neko je vec postavljao slike modula verzije 1.2 i 1.3 ako se ne varam, ova od 1.3 ima tu mogucnost, al ce prvo da se utusi ono sto niko nece i ne treba jerbo se receiveri preferiraju
Znači da može i modul. Svakako su mi sada pustili novi signal pa cu tražiti da mi daju taj novi modul.

Tako da svi korisnici koji imaju module i žele iste neka traže zamjenu za taj 1.3. I imaće punu uslugu u duo i trio paketima.
eh, kad bi bilo tako jednostavno, ko zna da l su ih uopste i narucili :mrgreen:
kakaljin

#30909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

semirsar wrote:
kakaljin wrote:
semirsar wrote: neko je vec postavljao slike modula verzije 1.2 i 1.3 ako se ne varam, ova od 1.3 ima tu mogucnost, al ce prvo da se utusi ono sto niko nece i ne treba jerbo se receiveri preferiraju

eh, kad bi bilo tako jednostavno, ko zna da l su ih uopste i narucili :mrgreen:
Ako ih ima u grupaciji onda ih ima i ovdje
sencobih

#30910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Mnogo sta ima u grupaciji a nema ovdje
kakaljin

#30911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

sencobih wrote:Mnogo sta ima u grupaciji a nema ovdje
Ali predstavnik telemacha je rekao da se sve kupuje na nivou grupacije. Tako da po viđenju ovdje mi u BIH smo zadnja rupa na svirali i nije tačna ta konstatacija koju je rekao predstavnik.
semirsar

#30912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
sencobih wrote:Mnogo sta ima u grupaciji a nema ovdje
Ali predstavnik telemacha je rekao da se sve kupuje na nivou grupacije. Tako da po viđenju ovdje mi u BIH smo zadnja rupa na svirali i nije tačna ta konstatacija koju je rekao predstavnik.
@Telemach je samo uposlenik koji pokusava pomoci korisnicima, tako da niti narucuje niti kupuje ista na nivou grupacije. Samo pomaze korisnicima i prenosi info koje ima u datom momentu, a da li su bas 100% tacne ne mre znat, tako da nije sve do nje.
Za sve ostalo tuj je nadlezni sektor :mrgreen:
Benq

#30913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: @Telemach je samo uposlenik koji pokusava pomoci korisnicima, tako da niti narucuje niti kupuje ista na nivou grupacije. Samo pomaze korisnicima i prenosi info koje ima u datom momentu, a da li su bas 100% tacne ne mre znat, tako da nije sve do nje.
Za sve ostalo tuj je nadlezni sektor :mrgreen:
Covjek sve objasnio :thumbup:
sencobih

#30914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

@semir

Zašto misliš da je "Ona" u pitanju ? :)
Posmatrac_007

#30915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

@Telemach
Gdje se mogu (ako se mogu) na portalu Mojtelemach pogledati registrovani Unifon uređaji i odrediti koji će da zvoni na dolazni poziv?
Na portalu MojSBB se ova podkategorija pod imenom Unifon nalazi u Telefoniji nakon registracije Unifon uređaja, medjutim na portalu Mojtelemach toga nema iako sam registrovao Unifon uređaj.
odmor

#30916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Treba mi za komsinicu Hanifu informacija.. da li se na resiveru moze zadrzati stari SW tj. da se ne nabacuje novi SW ???
Bojim se da Hanifa, kao zena u godinama, slucajno ne udje u te VOD opcije pa ce napucat sebi racun slucajno, posto joj paket ne ukljucuje te VOD usluge. Nije samo Hanifa problem, dodju joj i unucad pa eto moze li se nekako blokirat da se slucajno ne stisne VOD.

P.S Znam da je moguce hardwerski :D ( rastavim joj daljinski i izvadim tipku VOD) i u slucaju odjave Telemacha vratim tipku.. al zanima me moze li se nekako u opcijama sve to rijesiti ili nazvati 1360 da oni to tamo blokiraju ma sta god ona klikala da ne pokrene..

Jer puno je zeni od penzije placat i VOD.. i ovako je na granici :lol:
crnivrag

#30917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:Treba mi za komsinicu Hanifu informacija.. da li se na resiveru moze zadrzati stari SW tj. da se ne nabacuje novi SW ???
Bojim se da Hanifa, kao zena u godinama, slucajno ne udje u te VOD opcije pa ce napucat sebi racun slucajno, posto joj paket ne ukljucuje te VOD usluge. Nije samo Hanifa problem, dodju joj i unucad pa eto moze li se nekako blokirat da se slucajno ne stisne VOD.

P.S Znam da je moguce hardwerski :D ( rastavim joj daljinski i izvadim tipku VOD) i u slucaju odjave Telemacha vratim tipku.. al zanima me moze li se nekako u opcijama sve to rijesiti ili nazvati 1360 da oni to tamo blokiraju ma sta god ona klikala da ne pokrene..

Jer puno je zeni od penzije placat i VOD.. i ovako je na granici :lol:
Ne može se slučajno kupiti, jer prvo pita za potvrdu, pa za PIN, pa se tek onda naplaćuje sadržaj.
crnivrag

#30918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novost: Novi firmware osim što donosi Video Klub i TV Unazad, također uklanja bug sa satom (više od godinu dana je nakon sat vremena od vremena kad je uređaj stavljen na stand by nestajala dvotačka između cifara sata), i uklanja bug sa search funkcijom koja je u prethodnoj verziji firmware-a bila beskorisna, jer nije vraćala rezultate pretrage, a sada vraća sve rezultate iz EPG-a, snimaka, VOD-a i Live TV-a.
The Realist

#30919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Image

Hajde, makar sam nešto dobio :D.

Ali zar je teško dati nam tu punu brzinu, tih par Mbps, pa ljepše bi izgledalo :D.
The Realist

#30920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:Novost: Novi firmware osim što donosi Video Klub i TV Unazad, također uklanja bug sa satom (više od godinu dana je nakon sat vremena od vremena kad je uređaj stavljen na stand by nestajala dvotačka između cifara sata), i uklanja bug sa search funkcijom koja je u prethodnoj verziji firmware-a bila beskorisna, jer nije vraćala rezultate pretrage, a sada vraća sve rezultate iz EPG-a, snimaka, VOD-a i Live TV-a.
Ima li ove search funkcije na ostalim recieverima?
crnivrag

#30921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Ima na svim Cisco resiverima (4682DVB, PDS2100 i PDS3121).

Potrebno je pritisnuti tipku meni, a zatim strelicu desno do kraja, i vidjet ćeš tu opciju iza opcije "Podsjetnici".
DON_eARL

#30922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:

Potrebno je pritisnuti tipku meni, a zatim strelicu desno do kraja, i vidjet ćeš tu opciju iza opcije "Podsjetnici".
Ima i dugme na daljinskom Srch (v2.0). Kada nađem vremena, staviću i ja koju sliku 72h unazad i VoD.
crnivrag

#30923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
Ima i dugme na daljinskom Srch (v2.0). Kada nađem vremena, staviću i ja koju sliku 72h unazad i VoD.
Upravu si za tipku Srch, ja sam je skroz smetnuo s uma.

Usput da li ti radi Pickbox paket, jer su meni pustili firmware, ali me nisu pretplatili na Pickbox, pa ne mogu pokrenuti niti jedan od sadržaja tog paketa.

A usluga TV unazad radi besprijekorno na svim kanalima koji imaju ovu funkcionalnost.
The Realist

#30924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
The Realist wrote:

Vidi fakat :D , mogao bih ja ovo malo i pregledati. Kako tačno tu pretražujem (kontam ja da ukucam, ali šta se pretražuje, na kojem principu)?

Btw. @Telemach, još uvijek nemam EPG-a na HBO 3 na PDS3212 recieveru.
DON_eARL wrote:
Evo sada sam to vidio.
crnivrag

#30925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Vidi fakat :D , mogao bih ja ovo malo i pregledati. Kako tačno tu pretražujem (kontam ja da ukucam, ali šta se pretražuje, na kojem principu)?

Btw. @Telemach, još uvijek nemam EPG-a na HBO 3 na PDS3212 recieveru.
Ukucaš najmanje tri slova u polje za pretragu i resiver ti vrati sve sadržaje na kanalima koji počinju sa tom frazom, ili ako ukucaš npr. ime glumca, onda prikaže sve filmove sa EPG-a u kojima taj glumac igra, i sl. kombinacije.

A kao što rekoh rezultati se vraćaju sa EPG-a, TV-a uživo, snimaka i Video Kluba.
Locked