Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mirza_15

#30876 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

avetinja wrote:
hrasno38 wrote:Udarci prema golu 13:4....udarci u okvir 6:2 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mora se priznati da je Sarajevo statistički bolje. Pogađaju lakše sa manje pokušaja.
:mrgreen:

Vama sve što je išlo prema golu ušlo. I ta jedna odbranjena je prikucana.
Ricken

#30877 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

90minut wrote:Znaš šta su 3 igrača, mislim 1 jedini a ne 3. :-)
Tom logikom ni mi nismo bili u najjačem izdanju, Štilić i Stevanović. A Štilića porediti sa Rahmanovićem je neukusno. Razumijem da je potrebno tražiti neke izlike i opravdanja.
Last edited by Ricken on 01/09/2019 01:23, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#30878 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

90minut wrote:Brate ne da ne poznaješ nego ocigledno pojma nemaš koliko nam prvotimaca ne igra :-)

Još imaš obraza napisati da nismo ista ekipa, pa jebote mi smo bez svih tih silnih igrača i dalje bili do veceras na prvoj poziciji e na prvoj.. :-)

Jeste da smo se provlacili, al' prva je prva dakle s punim sastavom koji ce biti ubrzo bice u najmanju ruku foto finiš na kraju.
Vidi ovako od jacih ekipa iz prvenstva Zrinjskog ste dobili iz 1-2 sanse, od Sirokog ste trebali hladno popiti tricu ali dobro i sreca je sastavni dio fudbala i Zeljo vas je veceras razvalio. Jedina ekipa koju ste stvarno ono razvalili je Sloboda. Protiv losijih ekipa ste se opet jedva provukli Velez, Radnik i Celik nerjeseno gdje ste objektivno bili bolji i po broju sansi trebali dobiti. Dakle jedina utakmica gdje ste nesto pokazali je protiv Slobode i u Zenici.
Ono sto je ocito da vam se igraci lako povrjedjuju sto znaci da su pripreme lose odradjene i da su fizicki nespremni i lako se povrijede. Dalje zasto vam je veceras Velkoski koji vam je ubjedljivo najbolji igrac bio na klupi, zasto vam je Andrej bio na klupi koji je stvarno fin igrac.
Ta prica o punom sastavu je suplja i vise je nego ocito da ste vi usli u sezonu vrlo lose spremni. Sta mislis da vam je veceras bio Rahmanovic i Stanojevic da bi dobili?? Bi ali u panjevima. Zaljo je do sada postigao 15 golova i svaku utakmicu igra izuzetno ofanzivno samo sto protiv Borca i Slobode jednostavno nije bilo srece kao Sirokom protiv Sarajeva. Ovaj danasnji Zeljo je nesto totalno suprotno od prosle sezone. Jos kad se uhoda Stilic i njegov zadnji pas dat ce Krpic ove sezone 30 golova!
Kod vas jednostavno ovu sezonu nesto ne stima mimo povreda
animus

#30879 Re: Sarajevski derbi

Post by animus »

Samo sto vi niste igrali prije tri dana u Širokom a u proteklih mjesec dana i protic Celtika i protiv Batea.
cvrčak_na_hedonizmu

#30880 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

animus wrote:Samo sto vi niste igrali prije tri dana u Širokom a u proteklih mjesec dana i protic Celtika i protiv Batea.
Pa zamisli sta bi tek mi uradili Bateu, eto zamisli samo
vryzas

#30881 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Realno, trebali smo 3 utrpati jos u prvom. 8) Zec i Stilic doktori, :thumbup: tacno vidis klasu nakon dva dodira lopte. :kiss:
Kone izgubljene, :? mlitave :shock: (osim kad treba klizeci s ledja) :oops: ...kazu u brijacnici da de plata uskoro. :thumbup: :skoljka: :mrgreen:

Sto bi rekli u duhu parade, 5 is OK. :gunjastajl:

5arajvo
avetinja

#30882 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

mirza_15 wrote: :mrgreen:

Da ste još dva-tri puta prišli, najebali bi mi. :mrgreen:
Logovan

#30883 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Ricken wrote:
90minut wrote:Znaš šta su 3 igrača, mislim 1 jedini a ne 3. :-)
Tom logikom ni mi nismo bili u najjačem izdanju, Štilić i Stevanović. A Štilića porediti sa Rahmanovićem je neukusno. Razumijem da je potrebno tražiti neke izlike i opravdanja.
Štilić nije ni zaigrao za vas. Da, znam da ćeš mi sad pričati da je on majstor i tako to. Rahmanović je prekucao prošle sezone, nema potrebe pisati koliko je dobro igrao i koliko je bitan za nas. Normalno da je veći nedostatak Rahmanovića, nego Štilića, ako gledamo Štilića kao nekoga ko fali, iako ne bi trebali.
todd_smith

#30884 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Charuga wrote:I nama fale dva beka, i jedan stoper ... :D
Da Stevanovic igrao mozda bi i 3 zabili :mrgreen:
animus

#30885 Re: Sarajevski derbi

Post by animus »

Želju tek cekaju problemi sa povredama. Alispahić kod nas nije sastavio ni dvije utakmice a i u drugim timovima nije bio bolji. Zec isti takav. Stilic je mačak u vreci. Da je mogao igdje drugo igrati nebi dosao u Želju. Moglo bi biti svega. Ja i dalje smatram da je Zrinjski najveci favorit za titulu a da ce Željo biti u borbi za evropu.
mirza_15

#30886 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

avetinja wrote:
mirza_15 wrote: :mrgreen:

Da ste još dva-tri puta prišli, najebali bi mi. :mrgreen:
Ne valja statistika. Imao je Erić odbranu Hebiboviću.
animus

#30887 Re: Sarajevski derbi

Post by animus »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
animus wrote:Samo sto vi niste igrali prije tri dana u Širokom a u proteklih mjesec dana i protic Celtika i protiv Batea.
Pa zamisli sta bi tek mi uradili Bateu, eto zamisli samo
Vi zamisljajte evropu, mi smo igrali.
hrasno38

#30888 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Ricken wrote:
90minut wrote:Pa prije 3 dana trebali izgubiti 10-0 od Širokog i onda ideš na megdan punoj Grbavici koja nije osjetila titule tolike godine koja je usput gledala ljutog rivala da odnosi titulu 2 godine, još ti isti taj rival izbio titulu u direktnom okršaju i to dva puta.

Uz sve to imaš desetkovan tim, mislim budaletina je bilo ko ko se nadao bilo cemu drugom osim porazu.
Mi smo večeras protiv vas odigrali jednako kao i prethodnih 6 kola, u istom ritmu i tempu. Nema to veze sa motivacijom. To se najbolje vidi po brzom vraćanju nakon 0:1. Nafurane ekipe odmah potonu. Druga stvar, osim derbija 0:3, mislim da smo zadnjih sezona dosta upješniji od vas u međusobnim.
Evo vam statistika medjusobnih susreta:

Image

I susreti od 2010....

Image
Charuga
Globalni moderator

#30889 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

todd_smith wrote:
Charuga wrote:I nama fale dva beka, i jedan stoper ... :D
Da Stevanovic igrao mozda bi i 3 zabili :mrgreen:
Kad sam napisao da nam fale 2 beka, mislio sam na skroz nova 2 beka, ne ovi sada ... :D
tutku

#30890 Re: Sarajevski derbi

Post by tutku »

Petari petari bas ste cudna raja :izet: :izet:
Logovan

#30891 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Nije baš tačno, ali to je tu negdje. Mi 42 pobjede, dodaj naša dva večerašnja gola na ukupan broj golova, dodaj vama još jedan, 53 remija.
90minut

#30892 Re: Sarajevski derbi

Post by 90minut »

Mi ono imamo titulu više u bivšoj jugi, a vi imate titulu više od 96 pa vamo?

Znam da je u zajednickoj ligi X od 2003
avetinja

#30893 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

mirza_15 wrote:Ne valja statistika. Imao je Erić odbranu Hebiboviću.
Neka, bolje ovako izgleda. :D

Ma večeras vas je stiglo ono što vas nije u zadnjih par kola. Bilo je provlačenja i to je moralo doći na naplatu. Ako staviš na vagu, bodovno vam više odgovara ovakav način kažnjavanja. :D
Ricken

#30894 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Nego, Alispahić proslavio gol baš od srca :D
cvrčak_na_hedonizmu

#30895 Re: Sarajevski derbi

Raigor Stonehoof wrote:
Fudo Bosna wrote:Tvrda erotika, da ne upotrijebim "tezu", rijec...

Nista, ni zabrana za mladje od 18 prije tekme... :lol:

Bruka, bruka, braco.... :izet:
Cekaj ba zar nije odvratni savez dodijelio Kaljanca da potopi jadnog Zelju i da se pobrine da nemate sanse ovo ono? Kakva je sad ovo prica?
Pa jeste bio po zadatku i nije dao cist crveni Djokovicu, kako li se vec preziva onaj vas, al dzaba kad ste losi. Isto da vrbanjusa ima svog sudiju, a igra sa Zeljom. Dominacija je neminovnost, jebiga, kad smo sila :D
hrasno38

#30896 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

animus wrote:Želju tek cekaju problemi sa povredama. Alispahić kod nas nije sastavio ni dvije utakmice a i u drugim timovima nije bio bolji. Zec isti takav. Stilic je mačak u vreci. Da je mogao igdje drugo igrati nebi dosao u Želju. Moglo bi biti svega. Ja i dalje smatram da je Zrinjski najveci favorit za titulu a da ce Željo biti u borbi za evropu.
Pa normalno da cekaju...pa nama je stariji Zec (u 5 utakmica 272 minute 1 gol i 3 asistencije) od pocetka vise povrijedjen nego sto je igrao pa ne kukamo a on je dimenzija vise kad je zdrav nego svi ostali igraci Sarajeva...... sto Amar nije odmah ubacio Stilica....zato sto zna da bi se povrijedio jer nije igrao 4 mjeseca. Pa da zanemarimo rezultat na terenu se vidjelo da su Zeljini igraci duplo spremniji od igraca Sarajeva a tu spremu smo posebno pokazali u Sirokom. Pa nije ni nama bilo ubjedljivo najboljeg odbrambenog igraca veceras Stevanovica.
Alispahic je odigrao skoro 6 citavih utakmica od 7 (512 minuta) i sve je bolji i bolji medjutim nije Amar lud sto svaku srijedu igra neku prijateljsku utakmicu protiv nekih losijih ekipa. Drzi ritam srijeda-vikend...ne dozvoljava pauzu izmedju utakmica i opustanje. Sve ima svoje zasto.
cvrčak_na_hedonizmu

#30897 Re: Sarajevski derbi

Ricken wrote:Nego, Alispahić proslavio gol baš od srca :D
Ima njegova izjava, ono bas mu drago sto je zabio prvijenac na derbiju :D
mirza_15

#30898 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

avetinja wrote:
mirza_15 wrote:Ne valja statistika. Imao je Erić odbranu Hebiboviću.
Neka, bolje ovako izgleda. :D

Ma večeras vas je stiglo ono što vas nije u zadnjih par kola. Bilo je provlačenja i to je moralo doći na naplatu. Ako staviš na vagu, bodovno vam više odgovara ovakav način kažnjavanja. :D
Ma ok je to. Zaslužena pobjeda. Bio je Željo bolji. 5 je puno. Pregledah drugo poluvrijeme i nije to za 3:0 u tih 45 minuta. Bukvalno vam je sve ušlo. Mi smo imali neke situacije (Hebibović, prečka, ona greška Erića). Kažem opet zadlužena pobjeda.

P.S. i sada skontah. Dobra je statistika. Naš drugi nije bio šut na gol :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#30899 Re: Sarajevski derbi

zipoo wrote:Zamisli da nismo sebi zabili 2 gola kako bi to bila dosadna utakmica
Zamisli da je Amar pustio Stilu na pitare od pocetka, to bi bas bio gang bang
Ricken

#30900 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Post Reply