Slike starog Sarajeva
-
RJ57
#30851 Re: Slike starog Sarajeva
i u mojim očima je aco bio bezazlen, ali sada to sve malo drugačije posmatram. nikad ne znaš kad kome pregori osigurač
- muha_sa
#30852 Re: Slike starog Sarajeva
Danas je totalno drugi vakat
U današnji vakat bi me napali i svakakvim imenima nazivali--gluho i daleko bilo
- drug_profi
#30853 Re: Slike starog Sarajeva
Aco je cesto bio i u Vilsonovom kod 3.gimnazije.
Imao sam i ja jednu jaranicu koja mu je pustala da joj dira kosu. Jeste bio bezazlen.
Imao sam i ja jednu jaranicu koja mu je pustala da joj dira kosu. Jeste bio bezazlen.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#30854 Re: Slike starog Sarajeva
Opisao si ga 100%. Kao i svaki grad, Sarajevo je imalo i ima svoje cudake. Vidjao sam osamdesetih, kod Muzicke akademije, dvije sestre, starice; uvijek su vukle nekakve cekere, torbe; a kruzila je prica da su to plemkinje iz carske Rusije, koje su pobjegle tokom Oktobarske Revolucije i skrasile se u Sarajevu. Cinjenica jeste da su stanovale pored Muzicke Akademije. Meni i mojoj prijateljici Zini su bile strasno interesantne, zato sto su odudarale od svega sarajevskog, nisi ih mogao uklopiti u nas ambijent ni pojavom, ni izgledom.
-
snijeg_led
#30861 Re: Slike starog Sarajeva
Slika akvarel lil ne?
-
zikamu
#30869 Re: Slike starog Sarajeva
Dervencanka1939

Pokazuje nadbiskup koliko je visoko kukuruz izrastao...

funny winter poems
Men's'cini da je kod Velikog muftije Amin Huseina 1944. jos veci kukuruz rodio dok u prisustvu SS oficira obilazi pripadnike 13. Waffen planinske handzar divizije...

funny winter poems
Men's'cini da je kod Velikog muftije Amin Huseina 1944. jos veci kukuruz rodio dok u prisustvu SS oficira obilazi pripadnike 13. Waffen planinske handzar divizije...
- Dervencanka1939
#30870 Re: Slike starog Sarajeva
Da, mislim kao čestitka
- Dervencanka1939
#30871 Re: Slike starog Sarajeva
A dobro je rađao tih godina, nema pogovorazikamu wrote: ↑25/11/2024 22:43 Dervencanka1939
funny winter poems
Men's'cini da je kod Velikog muftije Amin Huseina 1944. jos veci kukuruz rodio dok u prisustvu SS oficira obilazi pripadnike 13. Waffen planinske handzar divizije...![]()
-
RJ57
#30872 Re: Slike starog Sarajeva
gdje je ovo? bolnička?
-
tomhagen
#30873 Re: Slike starog Sarajeva
Jeste. Kad se penje uz Bolničku, prva zgrada s lijeve strane kad se prodje krivina kod apoteke. I danas je ista.
- Dervencanka1939
#30874 Re: Slike starog Sarajeva
"Juče prije podne kroz grad je prvi put prošao zglobni tramvaj. Pored predsjednika Gradskog vijeća Vase Radića i predsjednika Skupštine opštine Ilidža Mirka More, prvi putnici u novom vozilu bili su predstavnici kolektiva GSP-a, društvenih organizacija i stručnjaci koji su uzeli učešća u izgradi zglobnog tramvaja...
Novo vozilo koje pomalo podsjeća na voz, napravljeno je sastavljanjem dva havarisana tramvaja. Sve poslove obavili su članovi kolektiva GSP-a u radionicama preduzeća, zapravo grupa mladih tehničara i kvalifikovanih radnika. Džavid Nikšić, elektro-tehničar, Vukoje Savić i Suda Pekuša, elektromehaničari i Fadil Špolja i Mirza Čengić, monteri najzaslužniji su za ovaj uspjeh Gradskog saobraćajnog preduzeća.
Prema riječima inž. Izeta Buševca, direktora GSP-a novi tramvaj će primati oko 200 putnika i saobraćaće na linijama 1 i 2. S obzirom na činjenicu da će zglobni tramvaj kao i sadašnji trošiti istu količinu energije i da će u njemu raditi samo po jedan vozač i kondukter, preduzeće će postići velike uštede. Zglobni tramvaj je dug 20 metara. Prva vožnja za građane biće obavljena na Dan republike, a nakon toga će novo vozilo biti pušteno u saobraćaj."
"Oslobođenje", 23. 11. 1964. godine

Novo vozilo koje pomalo podsjeća na voz, napravljeno je sastavljanjem dva havarisana tramvaja. Sve poslove obavili su članovi kolektiva GSP-a u radionicama preduzeća, zapravo grupa mladih tehničara i kvalifikovanih radnika. Džavid Nikšić, elektro-tehničar, Vukoje Savić i Suda Pekuša, elektromehaničari i Fadil Špolja i Mirza Čengić, monteri najzaslužniji su za ovaj uspjeh Gradskog saobraćajnog preduzeća.
Prema riječima inž. Izeta Buševca, direktora GSP-a novi tramvaj će primati oko 200 putnika i saobraćaće na linijama 1 i 2. S obzirom na činjenicu da će zglobni tramvaj kao i sadašnji trošiti istu količinu energije i da će u njemu raditi samo po jedan vozač i kondukter, preduzeće će postići velike uštede. Zglobni tramvaj je dug 20 metara. Prva vožnja za građane biće obavljena na Dan republike, a nakon toga će novo vozilo biti pušteno u saobraćaj."
"Oslobođenje", 23. 11. 1964. godine

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30875 Re: Slike starog Sarajeva
nadbiskup šarić je bio današnjim rječnikom oportunista
lik je 1939. pjevao pjesme ubijenom kralju aleksandru objavljene su u svim katoličkim i hrvatskim novinama u bih
a 1941. dočekivao nove vlasti s podignutom desnom rukom
da mu nije prijetila smrt/zatvor 1945 možda bi i nosao petokraku na biskupijskoj kapi
njegovo tijelo od 1997 počiva na marijin dvoru doneseno iz spanjolske
ipak je zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog naroda jer je nakon katastrofalnog pokučaja prijevoda na šumadijskom narječju (živa istina) on preveo bibliju na hrvatski te ima nadimak Ivan evanđelista Šarić
lik je 1939. pjevao pjesme ubijenom kralju aleksandru objavljene su u svim katoličkim i hrvatskim novinama u bih
a 1941. dočekivao nove vlasti s podignutom desnom rukom
da mu nije prijetila smrt/zatvor 1945 možda bi i nosao petokraku na biskupijskoj kapi
njegovo tijelo od 1997 počiva na marijin dvoru doneseno iz spanjolske
ipak je zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog naroda jer je nakon katastrofalnog pokučaja prijevoda na šumadijskom narječju (živa istina) on preveo bibliju na hrvatski te ima nadimak Ivan evanđelista Šarić