FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#30851 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ban je odgodjen nista vise.

Sto je trebalo uraditi u zadnja tri prelazna uradice u jednom

Luis Enrique ne smije dozvoliti da mu neko slaze face i da se zali na minutazu. Rezultat nece biti bitan ako vidimo da se radi o pocetku jedne price.Ako ostanu ovi isti poseri onda
Slažem se u potpunosti :thumbup:
ali sve to važi i za one koji ce ostati i preživjeti cistku, ukljucujuci i Lionela.

to je kljuc uspjeha Luisa....ili ce biti pukovnik ili pokojnik, ali ja mislim da je dovoljno "lud" da se nametne autoritetm svima....inace ce biti mrka kapa i sudbina Tate Martina nakon samo jedne sezone, a to niko ne želi više....mora mu uprava dati 100% podršku u svemu, odriješene ruke i simbolicno mu predati bič :mrgreen:
skenderija04

#30852 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne znam.Fino pricaju o ovome iz Rome ali stvarno ne pratim talijane. Laporte je odlican ali treba mu vremena. Stvarno ne znam: Volio bi ili da se strovale na nekoga ko ce biti bolji od Piquea ili da dovedu dva za buducnost: Musachio mozda...

Ali kad pogledas realno, najmanje je stopera na trzistu.
skenderija04

#30853 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Ban je odgodjen nista vise.

Sto je trebalo uraditi u zadnja tri prelazna uradice u jednom

Luis Enrique ne smije dozvoliti da mu neko slaze face i da se zali na minutazu. Rezultat nece biti bitan ako vidimo da se radi o pocetku jedne price.Ako ostanu ovi isti poseri onda
Slažem se u potpunosti :thumbup:
ali sve to važi i za one koji ce ostati i preživjeti cistku, ukljucujuci i Lionela.

to je kljuc uspjeha Luisa....ili ce biti pukovnik ili pokojnik, ali ja mislim da je dovoljno "lud" da se nametne autoritetm svima....inace ce biti mrka kapa i sudbina Tate Martina nakon samo jedne sezone, a to niko ne želi više....mora mu uprava dati 100% podršku u svemu, odriješene ruke i simbolicno mu predati bič :mrgreen:
Pazi, ovi su potrosili sav kredit koji su imali kod raje. I Messi. Jedino sto bi volio je da ostane Mascherano. Takvi tipovi prave zdravu atmosferu. Ostali? Neka rade sta hoce.
omar little

#30854 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ko ce nama biti kapiten sad? ja nista ne citam ovih dana, iz ocitih razloga, jel.
ako ce traku dati messiju bez da on promijeni stav i ponasanje na terenu, jebiga onda...
dinty2

#30855 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

xavi :) , iniesta, messi, busi, pike......tim redom
@skenderija sta cemo za des. beka ??
Crvena Tifoza

#30856 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Kakve su reakcije medija u Barceloni što se tiče imenovanja novog trenera?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ascari

#30857 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Samo hardcore :D

Image
ascari

#30858 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Malo li je jedan Cruijff :-D
Stoichkov: They turned Barca into a mediocre team

"Of course i'm sad Barcelona did not win the league - said for "Труд" from Miami Hristo Stoichkov. - I've watched the game, felt happy when Alexis Sanchez scored. Reminded me of my goals. But the sad truth have come. Mediocre people gradually turned one great Barca into a mediocre team.The sport director Zubizarreta and the president Bartomeu have to resign right this second. There's no ideas, no criteria for the development of the club. I know Zubi for a long time - since we played together, he was not aware of what Barca needs.it's obvious that this didn't change"

"I congratulate Atletico Madrid for their whole season. They played a great last game. The team managed to come back from 0:1. During the year Atletico was the most consistent team in Primera. The difference between Barca and Atletico was in the substitutes. They are subbing the best with equally good players. There's a lot of cronyism on Camp Nou. The title was lost a lot sooner than the last game. Atletico has big chances in the CL final. I hope they'll beat Real Madrid. For the whole season Atletico showed that they have grown to be equal to the biggest ones.They Overtook Barca, now it's time once again to show their power to Real", commented Stoichkov.
ascari

#30859 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Ocekujem da Messi najavi odlazak iz kluba :-D
- November 6, 2005, Luis Enrique started in Cicloturista Quebrantahuesos - rally on bikes, 205 km. He completed it in 6:42:42.
- In 2007, Luis Enrique completed the Ironman in Frankfurt, (3.8 km swim, 180km on bike and marathon) completed it in 10:19:30.
- Luis Enrique ran 240 kilometers through the desert for 7 days.
ultima_palabra

#30860 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Messi se stvarno promijenio u zadnje 2 godine, prava diva... prije se samo pričalo o tome po medijima, ali se nije moglo vidjeti u ponašanju na terenu.
skenderija04

#30861 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ZVANICNO : PIQUE 2019
Cistokrvan

#30862 Re: FC Barcelona

Post by Cistokrvan »

skenderija04 wrote:ZVANICNO : PIQUE 2019
:thumbup:
mbenz

#30863 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Ja bih licno volio da malog Adamu dovede u prvi tim , mali mi se svidio onih par minuta sto je odigrao, i svidja mi se sto je napadac i jak ko beton, (nije leptirast) ko ostali . I u barci netreba neki extra napadac da bi davao golove pored onakvih igraca, samo neka zna sutnuti loptu, skociti zagraditi se i dobar :lol: i jos jedna stvar, naravno uz odbranu vezni , uvesti znaci ne poboljsati jer nema nikako nego UVESTI igru na centarsuteve i skakanje jer te igre nikako ama bas nikako nema , najezim se kad Dani probije po strani i digne loptu u 16 a tamo skacu pedro 1.69 m , messi 1.69 m xavi 1.70 m iniesta 170 cm.
I kad bude korner za barcu covjek stvarno ne dozivljava to kao neku sansu za go , sto je u prirodi nogometa i cemu se svi ostali obraduju. E zamislite jedna Barcelona, najbolji klub na svijetu ili jedan od najboljih ima ,ustvari nema segment igre koji je toliko vazan , a da ne kazem kad protivnici ubacuju pred nas go :lol:
lua

#30864 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Pique je u posljednje dvije sezone loš, nadajmo se da se neće još odwakawakati u propast =)
LSD

#30865 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pique nikad nece biti komadant odbrane, ma koliko od njega to pokušavali napraviti u Barci....frajer je imao toliko godina vremena da nauciti mnogo toga od Puyola (kako postati lider i pravi profesionalac), a ništa nije naucio...i dalje se ponaša kao kakav 20-godišnjak koji se tek vratio u Barcu.
I evo sad odlaskom Puyola postaje taj lider i komadant odbrane, a znamo svi da nije ni do članaka jednom Puyolu (ne igracki i tenicki, vec autoritet i liderstvo).
Zmijuga loma

#30866 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Kakav crni Dos Santos, Afellay i Cuenca. Ako žele napraviti ozbiljan rez čistka ne smije zaobići Alvesa, Xavija i Mascherana.

Cesca ne prodavati ni pod razno.
Cistokrvan

#30867 Re: FC Barcelona

Post by Cistokrvan »

A jel nuzno da Pique bude tzv. vodja ekipe? NIJE. Sto to ne bi bio Iniesta recimo ? Mozda i Busqets?
HB_BHF

#30868 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Nijedan igrač Barce u idealnih 11 La Lige :-)
Ako planira Mascherana kao zamjenu Busquetsu na poziciji DM, onda je ovaj Luis Enrique idiot. Nosi ga iz tima skroz ako želiš remont.
Za Cesca sam neutralan. 50 mil € je odlična ponuda i može se dovesti odličan veznjak koji je neopterećen s tim da li je dostojna zamjena Xaviju. Imam osjećaj da Cesc nosi taj ogroman teret na leđima, a nije u stanju pružiti ono što se očekuje od njega. Sa druge strane, možda bi "proradio" u novom sistemu sa novim trenerom.. Ko zna.. Na Luchu je da napravi ovaj rizik.
Zmijuga loma

#30869 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

HB_BHF wrote:Nijedan igrač Barce u idealnih 11 La Lige :-)
Ako planira Mascherana kao zamjenu Busquetsu na poziciji DM, onda je ovaj Luis Enrique idiot. Nosi ga iz tima skroz ako želiš remont.
Za Cesca sam neutralan. 50 mil € je odlična ponuda i može se dovesti odličan veznjak koji je neopterećen s tim da li je dostojna zamjena Xaviju. Imam osjećaj da Cesc nosi taj ogroman teret na leđima, a nije u stanju pružiti ono što se očekuje od njega. Sa druge strane, možda bi "proradio" u novom sistemu sa novim trenerom.. Ko zna.. Na Luchu je da napravi ovaj rizik.
Cesc sasvim dobro radi u ovom sistemu. Ako ti on nije imao pristojnu ocjenu za ovu sezonu, šta tek reći za Xavija i Iniestu.
HB_BHF

#30870 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Zmijuga loma wrote: Cesc sasvim dobro radi u ovom sistemu. Ako ti on nije imao pristojnu ocjenu za ovu sezonu, šta tek reći za Xavija i Iniestu.
Užasni su sva trojica ove sezone. Xavi mora otići ukoliko žele pravi remont. Mora neko preuzeti njegovu ulogu. Je li Cesc spreman za to, neka ovaj novi trener procijeni. Imao je tu priliku ovih godina (Cesc) i nije me baš impresionirao. Naravno, subjektivno gledam njegovu situaciju. Nije mi se nikad sviđao kao igrač, i smatram da je njegov transfer iz Arsenala greška. Neće biti greška jedino sa ekonomskog aspekta, tj. ako ga prodaju sad za >50 mil €.
skenderija04

#30871 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Napad: Messi, Neymar, Devetka, Deulofeu i Bojan ?

Tello,Alexis i Pedro van. Kazu da bi moglo biti tako. Devetka i Bojan bi kao dali raznolikost napadu.

Sredina: Busquets, Iniesta,Xavi, Rafinha i Arturo Vidal? Kazu da bi moglo biti tako. Para ne bi nedostajalo.

Odbrana: Najveca nepoznanica

Golmani: Ter Stegen i Willy Caballero? Kazu da bi moglo biti tako.
HB_BHF

#30872 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Čuj Bojan... :? :shock:
skenderija04

#30873 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Čuj Bojan... :? :shock:
Da da....Navodno kao peti napadac u timu Luis ne bi imao nista protiv. Kazu da mu je rekao da zeli da odradi pripreme sa Barcelonom.
Kemal Malovčić

#30874 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Arturo Vidal - može. :mrgreen:

A može i Bojan :-D .
HB_BHF

#30875 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote: Da da....Navodno kao peti napadac u timu Luis ne bi imao nista protiv. Kazu da mu je rekao da zeli da odradi pripreme sa Barcelonom.
Nisu fer prema njemu. Vraćaju ga po ko zna koji put, a znaju da neće ozbiljno računati na njega. Bolje mu je da igra u holandskoj ligi redovno, nego da grije klupu Barce.

I nije valjda da će Xavi ostati?
Post Reply