To bi bilo djelomično objašnjenje.spreca wrote:Tako je moj muha kad se danas nudi banditizam koji je osnov danasnje vlasti i drzava pociva na kriminalu i kriminalnim radnjama....sta to nama drugo nude osim kriminala ,droge i prostitucije....neki bi kazali tak'i vakat doso...nije ,tak'i vakat nam namecu a znamo ko i uz ciju presutnu saglasnostmuha_sa wrote:Jbgpogan neki vakat
mi smo se divili jednom Šekiju, Dzajicu, Hasetu, Osimu..........................Pimpeku, Kemici........................
danas su u modi nabildani kockoglavi idioti
Ali momci, ima i ovo: moja generacija, bar moja raja iz BL smo se divili košarkašima, fudbalerima, glumcima, muzičarima (neko je slušao rock/metal, neko rap i hip-hop) - kriminalni milje smo izbjegavali, ako se ne računa to da si obio kiosk jer te neki mangup iz komšiluka natjerao na to. Da mi je stari saznao, na slamku bih i danas disao. Dođe rat, svi smo se razbježali po svijetu. Nekoliko godina kasnije, izrasli smo dječaci u momke, prvi se poslovi dobili, neki su se dali dalje na nauke (akademija) ali ne mogu te iste ljude da prepoznam! Dive se nekim mafijašima, Ćelo jedan, Ćelo dva, Gaši, pa onda beogradska “elita”, priča se o pištoljima, gudri...
Kad je Ramiz Delalić ubijen, zove me jaran, sjebo se, čovjek samo što ne plače. Nije ga u životu ni vidio a kamoli da ga je poznavao. Pa rekoh ni za amidžom rahmetli nisi toliko tugovao kad je umro a lik će “Znaš ti ko je bio Ćelo??”.
A živimo u sređenoj zemlji, društvu, ništa ti ne fali.
Ne znam da li je do mentaliteta ili nečeg drugog.