Vaga ili skorpija?SaraFina wrote:Fudo387 wrote:Sto; da nisi suspendovana?SaraFina wrote:![]()
Ubijam se od dosade kod kuće. Samo da mi je dočekati oktobar nekako
![]()
![]()
Upravo.
Vage su predivna bica
Moderator: anex
Vaga ili skorpija?SaraFina wrote:Fudo387 wrote:Sto; da nisi suspendovana?SaraFina wrote:![]()
Ubijam se od dosade kod kuće. Samo da mi je dočekati oktobar nekako
![]()
![]()
Upravo.
Ma da...imaju oni svoj tajmingSaraFina wrote:Prije vaga nego škorpija. Ali da ne prejudiciram
@sarita, ja obavezno dodam i kasiku ulja, malo persuna, izmijesam i ostavim 5-6 minuta.SaraFina wrote:Probaću. Hvala djevojke
@E moj Fudo, kao za djetetom valja hodati po temama i opominjati te. Pubertetlijo!
Šta kažu na Otoci, da nisu goraždanskeTomahawk11 wrote:Za 3 KM druga klasa, je liBarbaDue wrote:Uzmi jagode i kući prebiraj, a možeš i u objektu ako ti nije mrsko. Vidiš da je cijena za II klasu.![]()
Toliko su na Otoci kakve hoćeš.
Jok, MostarBarbaDue wrote:Šta kažu na Otoci, da nisu goraždanskeTomahawk11 wrote:Za 3 KM druga klasa, je liBarbaDue wrote:Uzmi jagode i kući prebiraj, a možeš i u objektu ako ti nije mrsko. Vidiš da je cijena za II klasu.![]()
Toliko su na Otoci kakve hoćeš.
Otkako sam vidjela da radnice u manjoj Konzum samoposluzi providnom ljepljivom trakom lijepe/povezuju artikle na policama jer ne mogu upratiti ko im sve krade a ni plaćati za te krađe iz svog džepa, ne očekujem nikakve standarde, organizaciju, odgovornost, urednost. Ne mogu se sjetiti nijednog lica radnika u tim trgovinama na kojem sam mjesecima vidjela išta nalik osmijehu i volji za životom.pustopoljina wrote:Ja bih to rasprodala za po marku.
Ne bih placala radnika da ih prebira.
Prvo bih nalijepila 50%
A onda za po marku.
To...placanje iz svog dzepa ljudi koji imaju minimalnu placu i ne mogu se klonirati biti na svakom cosku...cini me pravo agresivnom...to je praksa koja MORA nestati. Djubrad su dovoljno osigurana od takvih stvari ili trebaju biti. Ili nek' unajme zastitara.dobar osjecaj wrote:Otkako sam vidjela da radnice u manjoj Konzum samoposluzi providnom ljepljivom trakom lijepe/povezuju artikle na policama jer ne mogu upratiti ko im sve krade a ni plaćati za te krađe iz svog džepa, ne očekujem nikakve standarde, organizaciju, odgovornost, urednost. Ne mogu se sjetiti nijednog lica radnika u tim trgovinama na kojem sam mjesecima vidjela išta nalik osmijehu i volji za životom.pustopoljina wrote:Ja bih to rasprodala za po marku.
Ne bih placala radnika da ih prebira.
Prvo bih nalijepila 50%
A onda za po marku.
pustopoljina wrote: To...placanje iz svog dzepa ljudi koji imaju minimalnu placu i ne mogu se klonirati biti na svakom cosku...cini me pravo agresivnom...to je praksa koja MORA nestati. Djubrad su dovoljno osigurana od takvih stvari ili trebaju biti. Ili nek' unajme zastitara.
Nema gorih poslova od rada sa ljudima, al' dok neko ne pukne, nece se puno promijeniti.
.Da li je zakon na strani vlasnika, da kaznjava radnice,odbijajuci im od plate gubitak. Mislim da to ne postoji , samo sam cula da radnice u banci moraju nadoknaditi gubitak ako je njihova greska tokom brojanja novca.To...placanje iz svog dzepa ljudi koji imaju minimalnu placu i ne mogu se klonirati biti na svakom cosku...cini me pravo agresivnom...to je praksa koja MORA nestati. Djubrad su dovoljno osigurana od takvih stvari ili trebaju biti. Ili nek' unajme zastitara.
Nema gorih poslova od rada sa ljudima, al' dok neko ne pukne, nece se puno promijeniti.
Nema kod nas inspekcije, to i jest problem.moonca wrote:hm . nisu djubrad- ali pokusavaju vjerovatno i njih obuzdati .. nemam neko objasnjenje...
.ne moze previse ni otpisivati- eto mu ispekcije - mislis da ce mu vjerovati da je roba ukradena,polupana ako nije bio i policijski izvjestaj ..![]()
otkaz- nije rjesenje- doci ce sljedeci isti ili ce imati problema naci ikoga... umjerene kradje se tolerisu.. ali i radnik bi trebao imati osjecaj da je svaka njegova nepaznja, gubitak i za njega, ne samo za vlasnika...
..
Ne razumijem uopce sta tu pise.moonca wrote:![]()
eh ..samo kod naseg naroda je -- nedaj mu da zaradi, nece u grob odnijeti, neka podijeli sirotinji, sta se sepuri sa novom zenom ...,,, svasta..
pustopoljina wrote:Nema kod nas inspekcije, to i jest problem.moonca wrote:hm . nisu djubrad- ali pokusavaju vjerovatno i njih obuzdati .. nemam neko objasnjenje...
.ne moze previse ni otpisivati- eto mu ispekcije - mislis da ce mu vjerovati da je roba ukradena,polupana ako nije bio i policijski izvjestaj ..![]()
otkaz- nije rjesenje- doci ce sljedeci isti ili ce imati problema naci ikoga... umjerene kradje se tolerisu.. ali i radnik bi trebao imati osjecaj da je svaka njegova nepaznja, gubitak i za njega, ne samo za vlasnika...
..
Moonca...kod nas vlasnici iole kakve solidnije prodavnice ili butika su takvi da preko noci hoce i kucu i stan i auto i slike za instagram.
Nema nigdje preko noci.
Al' ima kod nas, jer ih niko ziv ne kontrolise.
Naravno da ne moze trgovac sve zivo otpisivati, ali sa dobrim knjigovodjom mogu bruku toga. Ne mogu ni te zene od svojih 500km u mjesecu svake sedmice 2-3 arfa, 2 pakovanja caja i sta sve ne placati. A nisu ukrale, sretne su da rade.
..pise da smo ljubomorni, pohlepni za tudjim , zajednljivi ... na one, koji su nesto ucini u svom zivotu i to je vidljivo...pustopoljina wrote:Ne razumijem uopce sta tu pise.moonca wrote:![]()
eh ..samo kod naseg naroda je -- nedaj mu da zaradi, nece u grob odnijeti, neka podijeli sirotinji, sta se sepuri sa novom zenom ...,,, svasta..
Samo da se svako zakona drzi, bilo bi dovoljno.
svaka cast,dobro su ispaleSaraFina wrote:
Hvala![]()
Evo kifla malo.
Shvatam o cemu govoris, ali mislim da masis smisao.moonca wrote:..pise da smo ljubomorni, pohlepni za tudjim , zajednljivi ... na one, koji su nesto ucini u svom zivotu i to je vidljivo...pustopoljina wrote:Ne razumijem uopce sta tu pise.moonca wrote:![]()
Samo da se svako zakona drzi, bilo bi dovoljno.

Nije to razlog.pustopoljina wrote: Shvatam o cemu govoris, ali mislim da masis smisao.
Zeljeti vise nije pogresno. Naprotiv! Ali pogresno je iskoristavati druge nezakonito.
Ne znam koliko si cesto u bosni, ali kafica i restorana koji prvi mjesec rade savrseno, price/value odlicni, a koji vec slijedece sezone nisu ni za sta je bruka. Zasto?
Zato sto vlasnici samo izvlace vrijednost iz njih.
Zato sto se izgube u zivot.
I za propuste (i svoje) kaznjavaju radnike.
Kad ovdje udjes u kafic koji posluje preko 100 godina ili kafanu...osjetis razliku. I radnici su drugaciji, a vlasnicima je bogatstvo mozda dolazilo sporije, ali konstantno.