Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- No Mind
#30801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Becirevic je reagovao pravilno, ali ocigledna je rasudjenost u djelovanju. Da postoji neka zajednicka strategija, to bi sve bilo brze i jednolicno, prema istim smjernicama. Ja mislim da je tesko reci da postoji i jedinstven politicki narativ na nasoj strani. Kod Srba je to jasno kao sunce, opozicija i pozicija koristi npr. pojam "zajedničke institucije" i ima identican stav prema svim strateskim pitanjima za srpsku stranu, nepriznavanje prirode zlocina u Srebrenici npr.
A u nekim trenutcima je tragikomicno koliki amaterizam je vidljiv, npr. ono javno prepucavnje MVP i Lagumdzije, sva sreca pa su skontali da povuku rucnu tu.
A u nekim trenutcima je tragikomicno koliki amaterizam je vidljiv, npr. ono javno prepucavnje MVP i Lagumdzije, sva sreca pa su skontali da povuku rucnu tu.
-
plavi_E
#30802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa po svemu sudeci nikakva rupa u zakonu i ne postoji. Puno vjerovatnija je rupa u glavi ministra vanjskih poslova. To je jedino drzavno ministarstvo koje je sluzbeno obavjesteno o posjeti. Ali nisu izgleda htijeli da sa tim zamaraju rupu u glavi pa nisu obavjestili ni ministarstvo odbrane ni presjednistvo,Haris.ba wrote: ↑07/07/2024 20:37Kakva rupa u zakonu? Da je neko polupismen u mvp ono procitao kako treba, poslao bi u ministarstvo odbrane da se provjeri jesu li kadeti vojna lica, i treba li odobrenje ministarstva za ulazak. Pa nek Helez to malo studira mjesec dana dok ne odgovori da treba.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑07/07/2024 20:30 Covicevi botovi se uspinju na zadnje noge da pokazu kako je ovo sve normalno. U ovom slucaju jedna stvar nije normalna a to je da ni ministarsvo odbrane ni presjednistvo nisu dali saglasnost za ovaj slucaj. Za slucajeve koje oni pominji jesu dali. Razlog zasto ih nisu dali je jer ih niko nije ni pitao. A razlog sto ih koalicioni partneri nisu pitali je to sto su navodno nasli rupu u zakonu po kojem mogu dovoditi vojna lica iz Srbije kako im se cejf bez odobrenja drzavnih organa.
-
DonieBrasco
#30803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Upravo tako razjedinjenost, podmetanje kod bosnjaka je problem svega, uz pohlepu za foteljama i parama, korupcijom. Nekima je to tesko prihvatiti ali to je tako nije ni cudo sto RS, Covic rade sto rade.
-
doktor78
#30804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kuhanje žabe.MinistarKulture wrote: ↑07/07/2024 20:16Jucer helikopteri, danas studenti, sutra ce biti tenkovi za paradu 9 1.tramvajtrojka wrote: ↑07/07/2024 20:14helikopter došao i otisao digla se hampa jedan dan, studenti došli i otisli digla se hampa zivot ide dalje do nove hampe na nivou eto hin i tjt
To je problem
-
plavi_E
#30805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sigurno da sad u Beogradu razmisljaju u stilu "sta sad da im radimo kad su nam se ovako lEpo naguzili"
-
ljubijankic
#30806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jes ti glup ili sta? sto pises stvari koje ja nigdje nisam napisao? Ima procedura za ulazak vojske ili policije druge drzave a da li su to iskoristi za ovo danas ne znam. Ne proricem buducnost ni stvari koje ne znam, ali imas ih dosta na forumu koji to rade pa nek ti kazu.Haris.ba wrote: ↑07/07/2024 20:29Bio defile vojnih lica Srbije u Prijedoru nekada prije?ljubijankic wrote: ↑07/07/2024 20:22
Ja nisam rekao da je ovo uredu vec da nije prvi put da se desava i da vjerovatno ima neka procedura kako se dolazi do toga.
Pa pokazalo se da ima procedura. Stvar je sto niko nije unaprijed reagovao (u mvp) je dosla informacija, i sto to ocito nije znalo predsjednistvo, ni ministar odbrane.
Da je sve ok, ne bi Becirevic onako reagovao, niti Helez.
Ili, sam ja pogresno shvatio. I oni isto misle da je sve ok.
-
DonieBrasco
- Haris.ba
#30808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma tad bi svalili na koalicinog partnera da je nesta pogrijesio, a ako ne bi mogli - bilo bi ko i neki na temi - ja, i.DonieBrasco wrote: ↑07/07/2024 20:51Likujes ti malo previse, isti bi qurac bio i da je ti B0kir umjesto Trojke na vlasti cak i gore.
-
plavi_E
#30809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nikad nisam nesto drugacije ni tvrdio. Tako da mi nije jasno u cemu je tvoj problem.DonieBrasco wrote: ↑07/07/2024 20:51Likujes ti malo previse, isti bi qurac bio i da je ti B0kir umjesto Trojke na vlasti cak i gore.
- ortodont
#30810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da je normalno, ovo je rezultat potpisa alije u dejtonu i politike tvoje sdfa poklanjanja i "omiljavanja" Bosne Hrvatima i Srbima (citiram tvog vodju). BiH ne postoji u entitetu rs i to je zahvaljujući sda.plavi_E wrote: ↑07/07/2024 20:30 Covicevi botovi se uspinju na zadnje noge da pokazu kako je ovo sve normalno. U ovom slucaju jedna stvar nije normalna a to je da ni ministarsvo odbrane ni presjednistvo nisu dali saglasnost za ovaj slucaj. Za slucajeve koje oni pominji jesu dali. Razlog zasto ih nisu dali je jer ih niko nije ni pitao. A razlog sto ih koalicioni partneri nisu pitali je to sto su navodno nasli rupu u zakonu po kojem mogu dovoditi vojna lica iz Srbije kako im se cejf bez odobrenja drzavnih organa.
- skrbavi-admin
#30811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
klasika sa kasabskog forumskog glasila...... drzava postoji samo do bembase i elidje...... a to sto je neko popio tablu za smirenje danas u Prijedoru - pa stajma veze igrala se malo srpska vojska po prijedoru....klinci njaki... .
do punkta sa snajperistima na krovu kao na Dobrinji prosle godine.... samo polako / ponovo cete vi u okruzenje
danas kao nikad porazen, sam vidio da za nas nije drzava, i nestace je za nas uskoro...rade na sve moguce nacine lijevo i desno na tome.... a "veliki" prijatelj bas jedva ceka da nas pusti niz vodu..... bas kao i 95e
nadam se samo da ja necu dozivit da gledam krah....
danas kao nikad porazen, sam vidio da za nas nije drzava, i nestace je za nas uskoro...rade na sve moguce nacine lijevo i desno na tome.... a "veliki" prijatelj bas jedva ceka da nas pusti niz vodu..... bas kao i 95e
nadam se samo da ja necu dozivit da gledam krah....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Itekako
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
plavi_E
#30814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja nikad nisam tvrdio da bi pod SDA bilo bolje. Ja sam uvijek tvrdio da su Trojka i SDA isto sranje samo drugo palovanje. I sad to svi vide da je tako. Zdruzeno uspinjanje na zadnje noge botova Covica, Dodika i Trojke tu nista promijeniti ne mogu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
plavi_E
#30816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa kako da Vojska Srbije paradira Prijedorom tek sad? Davno je Dejton potpisan. Sto to nisu radili do sada?ortodont wrote: ↑07/07/2024 21:09Naravno da je normalno, ovo je rezultat potpisa alije u dejtonu i politike tvoje sdfa poklanjanja i "omiljavanja" Bosne Hrvatima i Srbima (citiram tvog vodju). BiH ne postoji u entitetu rs i to je zahvaljujući sda.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑07/07/2024 20:30 Covicevi botovi se uspinju na zadnje noge da pokazu kako je ovo sve normalno. U ovom slucaju jedna stvar nije normalna a to je da ni ministarsvo odbrane ni presjednistvo nisu dali saglasnost za ovaj slucaj. Za slucajeve koje oni pominji jesu dali. Razlog zasto ih nisu dali je jer ih niko nije ni pitao. A razlog sto ih koalicioni partneri nisu pitali je to sto su navodno nasli rupu u zakonu po kojem mogu dovoditi vojna lica iz Srbije kako im se cejf bez odobrenja drzavnih organa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato sto su na vlasti bile Patrijote
- anelsol
#30818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bravo. Mora postojati strategija, i kada je država u pitanju sve dnevno-političke teme se moraju staviti u stranu. U Beogradu vjerovatno sada smišljaju sljedeći potez.No Mind wrote: ↑07/07/2024 20:03 I brate ovo politicko prepucavnje Trojka vs SDF smara samo tako. Jel vi stvarno mislite da se glasacka masa ubi citajuci politicki forum. Ovi sto citaju, njima sigurno nece niko propagandom promijeniti politicko uvjerenje..
A ovo sto se desava nema veze sa tim ko je trenutno na vlasti, ali ima veze sa tim da mi nikad kao narod u zadnjih trideset godina nismo definirali politicku strategiju, jasne ciljeve i kako djelovati prema istim. U vrh glave smo imali neke labave reakcije kad ovi vec povuku svoj trenutni potez. A nismo je definirali jer je vlast mislila da se moze baviti samo bogacenjem svojih struktura a da su veliksrbi stali na Daytonu i odustali od stoljetnog cilja srpske drzave preko Drine. Ili jos gore ovi nisu bili ni svjesni te situacije oko sebe.
-
plavi_E
#30819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Citava armija botova napravila zdruzeni poduhvat da opravda ovaj propust drzavne vlasti i na kraju im ostalo samo kreveljenje, napadanje drugih forumasa i prosipanje suplje. 
- oldtajmer
#30820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
treba znati prioriteteDok vojska Srbije maršira Prijedorom i Bratuncem, Ramo Isak prikazuje uspjeh svog instagram profila
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#30821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
mi smo već popušili dok se nađe jedan nafurani kloc koji će pojam "zajedničke institucije" prihvatiti kao normalan i još bez imalo susramlja reći ma haj šta ima vezeNo Mind wrote: ↑07/07/2024 20:40 Becirevic je reagovao pravilno, ali ocigledna je rasudjenost u djelovanju. Da postoji neka zajednicka strategija, to bi sve bilo brze i jednolicno, prema istim smjernicama. Ja mislim da je tesko reci da postoji i jedinstven politicki narativ na nasoj strani. Kod Srba je to jasno kao sunce, opozicija i pozicija koristi npr. pojam "zajedničke institucije" i ima identican stav prema svim strateskim pitanjima za srpsku stranu, nepriznavanje prirode zlocina u Srebrenici npr.
-
plavi_E
- canvra888
#30823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa vidiš da na ovoj temi pojedini već to opravdavajuJoseMujica wrote: ↑07/07/2024 21:47mi smo već popušili dok se nađe jedan nafurani kloc koji će pojam "zajedničke institucije" prihvatiti kao normalan i još bez imalo susramlja reći ma haj šta ima vezeNo Mind wrote: ↑07/07/2024 20:40 Becirevic je reagovao pravilno, ali ocigledna je rasudjenost u djelovanju. Da postoji neka zajednicka strategija, to bi sve bilo brze i jednolicno, prema istim smjernicama. Ja mislim da je tesko reci da postoji i jedinstven politicki narativ na nasoj strani. Kod Srba je to jasno kao sunce, opozicija i pozicija koristi npr. pojam "zajedničke institucije" i ima identican stav prema svim strateskim pitanjima za srpsku stranu, nepriznavanje prirode zlocina u Srebrenici npr.
A u nekim trenutcima je tragikomicno koliki amaterizam je vidljiv, npr. ono javno prepucavnje MVP i Lagumdzije, sva sreca pa su skontali da povuku rucnu tu.![]()
-
kakabanja213
#30824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci, danas se desio najveci trijum BH diplomatije, u stvari drugi najveci nakon Biserinih hurmi, ministar vanjskih poslova odobrio defile studenata ciji su profesori i ucitelji izveli jedan od najvecih pokolja nad Bosnjacima. Svaka cast Elmedine vidi se da si imao dobre mentore i da ti je Seka juvalake pravila. Zasluzio si odmor.
- No Mind
#30825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve je moguće ako se prepusti slučaju, veliku odgovornost snosi i intelektualna elita. Trebali su davno napraviti odgovor na srpski plan i redovno posjedati sve sefove stranaka koji zele da imaju drzavu BiH kao prostor za djelovanje a ne nesto drugo. Ali oni misle da je sve uradjeno ako naprave neku sesiju i sastave zajedničku izjavu, pozovu strani faktor na djelovanje. Od Kruga 99, akademije nauka, koga god tu imamo i ko vec pretenduje na to mjesto u drustvu.JoseMujica wrote: ↑07/07/2024 21:47mi smo već popušili dok se nađe jedan nafurani kloc koji će pojam "zajedničke institucije" prihvatiti kao normalan i još bez imalo susramlja reći ma haj šta ima vezeNo Mind wrote: ↑07/07/2024 20:40 Becirevic je reagovao pravilno, ali ocigledna je rasudjenost u djelovanju. Da postoji neka zajednicka strategija, to bi sve bilo brze i jednolicno, prema istim smjernicama. Ja mislim da je tesko reci da postoji i jedinstven politicki narativ na nasoj strani. Kod Srba je to jasno kao sunce, opozicija i pozicija koristi npr. pojam "zajedničke institucije" i ima identican stav prema svim strateskim pitanjima za srpsku stranu, nepriznavanje prirode zlocina u Srebrenici npr.
A u nekim trenutcima je tragikomicno koliki amaterizam je vidljiv, npr. ono javno prepucavnje MVP i Lagumdzije, sva sreca pa su skontali da povuku rucnu tu.![]()