Ondje prvo nanovo uraditi asfalt i poravnati cestu, pa tek onda održavati čišćenjem. Vidio si barustina kod prve kiše. Ne mozes normalno doći do ulaza u centar.notsure wrote:Mogla bi nekad Albina cisterna zalutati i na Džananovićev parking ispod arene... NIKAD nije bila tamo otkako se napravilo. Peksinluk k'o oko aglomeracije a centar grada i pritom još iz budžeta dobija pare da ne bi naplaćivao parking. Kofol "iz ekološkihz razloga", da se manje vozika po gradu.channel10 wrote:Ma neka pljuju, ko im jbm (kad imaju vremena), niko im ne brani. Samo neka se nesto radi jer u ovih 25 godina od rata, jedine pozitivne stvari koje su se desile su Arena sa trznim centrom i GGM. A to se sve moglo izgraditi za 3-4 godine. Gdje je onih 20 godina i sta se sve moglo uraditi?
Ne bi bilo lose da malo ALBA pripazi sve zelene povrsine u gradu, ali bas sve, pa makar i one od 50-ak kvadrata. Da se i tu zasadi kakvo cvijece i prije svega da ta trava lici na nesto i da nema zemlje i blata na tim povrsinama. Da se sve zelene povrsine ograde nekim lijepim ogradicama i ivicnjacima (kao u BL) odmah ce grad biti puno puno ljepsi. Natjerati ALBAnce da ciste i oko kontejnera, a ne samo da ih istresu i vozdra, a tamo smeca ostalo koliko hoces i ne mozes prici kontejnerima (a da ne govorim koliko je ruzno vidjeti sve to).
Šmrk ne radi godinama u 80 posto grada. Ciste samo one ulice gdje zive "glavonje" iz ALBE. Svaki dan u proljece i ljeto ciste Jaliju od Ladjane prema Bosni, dok taj isti šmrk nije usao na parking kod MUP-a zadnjih 20 godina, a mrtvi centar je grada. Haman kreteni zalili odvode. To treba da vide i da se to napravi kako treba, jer ipak je to sami centar grada.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#30776 Re: Zeničani
- N.N.
#30777 Re: Zeničani
Dzananovic nije u stanju da ga okreci i bar zakrpi plafone, plocice ili coskove sto su odvaljeni, a kamo li da parking ispred rjesava
Njemu samo treba kakva konkurencija, da bar Bosanku hoce neko uzeti i napraviti mali BBI 
- Not My Idea
#30779 Re: Zeničani
Nema skrtijeg covjeka u gradu.N.N. wrote:Dzananovic nije u stanju da ga okreci i bar zakrpi plafone, plocice ili coskove sto su odvaljeni, a kamo li da parking ispred rjesavaNjemu samo treba kakva konkurencija, da bar Bosanku hoce neko uzeti i napraviti mali BBI
Sve se raspada, unutra smrdi, zadimljeno i zagušljivo za povratit. Toaletni papir i sapun su misaone imenice.
Sto se tice natkrivenog parkinga, nece ni da postavi dvije-tri sijalice, nego čovjek moze nogu slomit gdje god stane. Em asfalt propao,em uvijek mokro. A mrkli mrak, moze te neko napast i opljackat kako hoce...
-
clio_dci120
#30780 Re: Zeničani
E volim sto nema papira i sapuna samo zbog ovih sto "sadju" pa hem parkiraju hem canifu koriste po cijeli dan. A kad nekretinu prodajes u Ze dodje seljo i kaze eno je za tu cijenu trospratna u p*zdi materinoj...Samo jos da uvede besplatan parking uz racun.Not My Idea wrote:Nema skrtijeg covjeka u gradu.N.N. wrote:Dzananovic nije u stanju da ga okreci i bar zakrpi plafone, plocice ili coskove sto su odvaljeni, a kamo li da parking ispred rjesavaNjemu samo treba kakva konkurencija, da bar Bosanku hoce neko uzeti i napraviti mali BBI
Sve se raspada, unutra smrdi, zadimljeno i zagušljivo za povratit. Toaletni papir i sapun su misaone imenice.
Sto se tice natkrivenog parkinga, nece ni da postavi dvije-tri sijalice, nego čovjek moze nogu slomit gdje god stane. Em asfalt propao,em uvijek mokro. A mrkli mrak, moze te neko napast i opljackat kako hoce...
Da ne bude zabune ne kazem da si ti sasla
-
Throttle
#30781 Re: Zeničani
Ja sam tamo pocesto, izvaljene cesme, slomljene daske od solja, opusci i maramice u pisoarima koji se onda zacepe, saranje po zidovima gdje su stepenice itd. Nije toliko ni do Dzananovica ni do uposlenika koliko je do ljudi. Hebote, neko nedavno kupio autosjedalicu u Bimaku i na krovu na parkingu ostavio kutiju
Da ne govorim o parkiranju pred sami ulaz, voznju zabranom itd. Mogu nabrajat do sutra al prvenstveno je do nekulture i kitobolje posjetitelja pa tek onda do osoblja centra. Iako ima dosta propusta i tu, da se ne lazemo
-
Nivelacija
#30782 Re: Zeničani
https://www.zenit.ba/prilika-za-posao-p ... 9X9R99H7IcNot My Idea wrote:Nema skrtijeg covjeka u gradu.N.N. wrote:Dzananovic nije u stanju da ga okreci i bar zakrpi plafone, plocice ili coskove sto su odvaljeni, a kamo li da parking ispred rjesavaNjemu samo treba kakva konkurencija, da bar Bosanku hoce neko uzeti i napraviti mali BBI
Prilika za posao: Potrebno više radnika u Shopping centru “Džananović”
-
Throttle
#30783 Re: Zeničani
Redovno se mijenjaju cistacice, plata sica a mislim da ih trenutno 4 odrzavaju citav centar 
-
clio_dci120
#30784 Re: Zeničani
Mrzim one zastitare, nekad davno prije 7-8 godina redovno sam jednu malu sto je radila u sopingu podmirivao gore na krovu...cim krenem u akciju eto kretena iz Condora da blicaju da se ide sa krova, valjda ljubomorni sto su oni bili nejebicari...Ne kontam sta su me dirali kad znaju da nisam gore dosao krasti....Throttle wrote:Ja sam tamo pocesto, izvaljene cesme, slomljene daske od solja, opusci i maramice u pisoarima koji se onda zacepe, saranje po zidovima gdje su stepenice itd. Nije toliko ni do Dzananovica ni do uposlenika koliko je do ljudi. Hebote, neko nedavno kupio autosjedalicu u Bimaku i na krovu na parkingu ostavio kutijuDa ne govorim o parkiranju pred sami ulaz, voznju zabranom itd. Mogu nabrajat do sutra al prvenstveno je do nekulture i kitobolje posjetitelja pa tek onda do osoblja centra. Iako ima dosta propusta i tu, da se ne lazemo
Je li jos uvijek ta zabrana parkiranja iza 23 na krovu?
A jednom prilikom sam izsao iz auto i onako raspojasan reko sta hoces hajd dodji, pi*ks nije smjela izaci iz auta...
-
clio_dci120
#30786 Re: Zeničani
Neka odvadi tvoj gazda sa obecanjimasmartXL wrote:De odvadi malo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30787 Re: Zeničani
Je li ovo uskoro dzenaza Zenicatransu?
-
Throttle
#30788 Re: Zeničani
Prije su i nas rastjeravali kad se u sitne sate visilo na parkinguclio_dci120 wrote: Mrzim one zastitare, nekad davno prije 7-8 godina redovno sam jednu malu sto je radila u sopingu podmirivao gore na krovu...cim krenem u akciju eto kretena iz Condora da blicaju da se ide sa krova, valjda ljubomorni sto su oni bili nejebicari...Ne kontam sta su me dirali kad znaju da nisam gore dosao krasti....
Je li jos uvijek ta zabrana parkiranja iza 23 na krovu?
A jednom prilikom sam izsao iz auto i onako raspojasan reko sta hoces hajd dodji, pi*ks nije smjela izaci iz auta...
Nije do njih, naredba od nekog
Sad zagrade put za krov navecer a ne znam diraju li one koji su tamo iza
Ti bas curi dosao na posao da je podmiris
-
clio_dci120
#30789 Re: Zeničani
Aaa, pa bio dzentlmen, bacao smece kad zatvori radnju...ali bila je vrijedna svega, samo ja budala nisam znao cuvati. Tada iskreno bilo mi ofirno ici u hotel, a nisam ni bio u finansijski zavidnoj situaciji, sirotinjska varijanta u Renolu
Bilo mi zao auta da je vodim na Smetove.
Radilo je pravo dobrih cura po sopingu. Ne znam sada kako je po tom pitanju
Radilo je pravo dobrih cura po sopingu. Ne znam sada kako je po tom pitanju
-
Throttle
#30790 Re: Zeničani
Cuj Renol. Baklavica u baklavici
Ima i sad svega, mada većinom po kladionicama
Ima i sad svega, mada većinom po kladionicama
- ExNihilo
#30791 Re: Zeničani
Svejedno, Sanja ili Vildana, stojim iza toga da je glas za Našu stranku bio optimalan izbor._BataZiv_0809 wrote:Sanja je bila kandidat za Vijece. Dakle pitam te od kandidata za gradonacelnika. A sta je to Sanja kroz vijece postigla? Cim je prvu priliku imala zbrisala je iz istogExNihilo wrote:
Pa rekao sam jasno, još tada, baš tebi i Freamonu: Sanja je bila najbolja opcija. Što se, uostalom, kroz rad vijeća i pokazalo.
Samo što ste vi tada imali neke nebulozne teorije zavjere, KTG i koješta, po kojima je Sanja ubačeni element SDA.Kakva ironija.
No, to je manje važno. Mogu razumjeti da pojam najboljeg varira i da se ne moramo obavezno složiti oko toga. Ono što potenciram jeste da ne postoji univerzum u kojem je Vrače bio najbolji kandidat. Ko je morao vidjeti Vračeta da se rukuje sa SDA kako bi to shvatio, taj bolje od Vračeta nije ni zaslužio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30792 Re: Zeničani
Pa dobro druze, znao si da imas Naidina sa fixnih 10 milja glasova, Čivića sa 5, Ramu sa 3 i Fudu i Vračeta kao dvije hajmo reci nepoznanice, a obojici je bio izgledan solidan rezultat na izborima. Ostali svi zajedno stanu u par hiljada glasova.ExNihilo wrote:
Svejedno, Sanja ili Vildana, stojim iza toga da je glas za Našu stranku bio optimalan izbor.
No, to je manje važno. Mogu razumjeti da pojam najboljeg varira i da se ne moramo obavezno složiti oko toga. Ono što potenciram jeste da ne postoji univerzum u kojem je Vrače bio najbolji kandidat. Ko je morao vidjeti Vračeta da se rukuje sa SDA kako bi to shvatio, taj bolje od Vračeta nije ni zaslužio.
- ExNihilo
#30793 Re: Zeničani
Ma te kalkulacije objesiti mačku o rep. Ovdje se pisalo da će Vrače otpuhati Fudu, a Naidin Vračeta. Znamo šta je bilo..._BataZiv_0809 wrote:Pa dobro druze, znao si da imas Naidina sa fixnih 10 milja glasova, Čivića sa 5, Ramu sa 3 i Fudu i Vračeta kao dvije hajmo reci nepoznanice, a obojici je bio izgledan solidan rezultat na izborima. Ostali svi zajedno stanu u par hiljada glasova.ExNihilo wrote:
Svejedno, Sanja ili Vildana, stojim iza toga da je glas za Našu stranku bio optimalan izbor.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30794 Re: Zeničani
Kalkulacije su se pokazale manje vise tacnim. Vjerujem da umijes sa brojevima, pa uporedi izborne rezultate zadnjih par ciklusa. Kao devijaciju uzmi Husin drugi i treci mandat.ExNihilo wrote:
Ma te kalkulacije objesiti mačku o rep. Ovdje se pisalo da će Vrače otpuhati Fudu, a Naidin Vračeta. Znamo šta je bilo...
-
clio_dci120
#30795 Re: Zeničani
Ja iskreno glasao za Vraceta, i sve moje drustvo...U tom momentu mi se cinio kao najbolji izbor, ostvaren u privredi, konkretne stvari govorio, Snaga Centra jedina ponudila konkretan plan pred izbore (i sad imam onu njihovu knjizicu).
Bivsi vijecnik SC Dzeno takodjer imao, i sad ima konkretne incijative, jedan od najboljih vijecnika,a ja ga smatrao budaletinom...
Meni nije jasno kako je neko mogao uopste Sanju uzeti u opciju, bivsu kelnericu, koja nista nikada konkretno u zivotu do vijeca nije radila...Cak je i onaj neki Boris Britvar ili kako se vec zove rekao da joj je on pisao sve one govore za vijece...Mislim ne osudujem ovdje direktno ovog Nihila, da ne bude zabune, nego sve je to indivindualno, svako glasa za nekog kandidata po nekim svojim preferencijama, koje mi ne mozemo shvatiti.
Pa nekome je idealan kandidat i Isak Ramo, nekome Naidin (mada ja mislim da jedino kod zelenih nema principa, nego ide ono stihijsko glasanje)...
Evo ja iz ove perspektive nikada ponovo ne bi glasao za Vraceta, ne zato sto je otisao sa SDA, nego zato sto nije nista konkretno u vijecu uradio od onoga sto je obecao uraditi...
Bivsi vijecnik SC Dzeno takodjer imao, i sad ima konkretne incijative, jedan od najboljih vijecnika,a ja ga smatrao budaletinom...
Meni nije jasno kako je neko mogao uopste Sanju uzeti u opciju, bivsu kelnericu, koja nista nikada konkretno u zivotu do vijeca nije radila...Cak je i onaj neki Boris Britvar ili kako se vec zove rekao da joj je on pisao sve one govore za vijece...Mislim ne osudujem ovdje direktno ovog Nihila, da ne bude zabune, nego sve je to indivindualno, svako glasa za nekog kandidata po nekim svojim preferencijama, koje mi ne mozemo shvatiti.
Pa nekome je idealan kandidat i Isak Ramo, nekome Naidin (mada ja mislim da jedino kod zelenih nema principa, nego ide ono stihijsko glasanje)...
Evo ja iz ove perspektive nikada ponovo ne bi glasao za Vraceta, ne zato sto je otisao sa SDA, nego zato sto nije nista konkretno u vijecu uradio od onoga sto je obecao uraditi...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30796 Re: Zeničani
Tehnicki gledanoExNihilo wrote: Ko je morao vidjeti Vračeta da se rukuje sa SDA kako bi to shvatio, taj bolje od Vračeta nije ni zaslužio.
-
Nivelacija
#30797 Re: Zeničani
http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijest ... 6f736b8091
Sve pohvale za ovo
, nadam se da ce isto uraditi izmedju Nove Zenice i Mittala.
Nekada je Mittal znao kupiti sadnice i organizovati akcije sadjenja, danas ni to.
Sve pohvale za ovo
Nekada je Mittal znao kupiti sadnice i organizovati akcije sadjenja, danas ni to.
Last edited by Nivelacija on 25/02/2019 22:11, edited 1 time in total.
- Distortion
#30798 Re: Zeničani
Snaga Centra je izgubila odlaskom ovih clanova koji su bili oslonac. Samim tim su izgubili i povjerenje odredjenog broja glasaca i to je sigurno. Naredne izbore nece imat ni 2 vijecnika u Zenici. Vrace nakon onog dogovora sa SDA sigurno nece dobiti glasove koje je dobio. Uradio je suprotno onom sto je pricao u predizbornoj kampanji. S druge strane Fudo je ostao pri svom, odrzao je rijec. To treba cijeniti. Vracetova prica da ne zeli biti na klupi je prica za malu djecu.
Nego, jel rijesen taj alternativni put kroz Mittal da se izadje na kanal i tako ne mora ulaziti u grad? Kazu da se tunel skroz zatvara u martu. Za vikend sam isao dole, nacekao se pola sata a u povratku sam se kroz Nemilu i Novi Vranduk vratio za Zenicu.
Nego, jel rijesen taj alternativni put kroz Mittal da se izadje na kanal i tako ne mora ulaziti u grad? Kazu da se tunel skroz zatvara u martu. Za vikend sam isao dole, nacekao se pola sata a u povratku sam se kroz Nemilu i Novi Vranduk vratio za Zenicu.
-
Nivelacija
#30799 Re: Zeničani
Ma nista nije rjeseno ja prosao prije sat vremema.Distortion wrote:Snaga Centra je izgubila odlaskom ovih clanova koji su bili oslonac. Samim tim su izgubili i povjerenje odredjenog broja glasaca i to je sigurno. Naredne izbore nece imat ni 2 vijecnika u Zenici. Vrace nakon onog dogovora sa SDA sigurno nece dobiti glasove koje je dobio. Uradio je suprotno onom sto je pricao u predizbornoj kampanji. S druge strane Fudo je ostao pri svom, odrzao je rijec. To treba cijeniti. Vracetova prica da ne zeli biti na klupi je prica za malu djecu.
Opet ce svi kroz Tetovo u carsiju.
Ne mogu rjesiti ni onu rasvjetu na petlji, onakav ulaz u grad je neozbiljan za Nevesinje a kamoli za Ze. Zar niko ne moze to JP Ceste FBIH pritisnuti, 2 godine odlazu zamjenu rasvjete.
- Distortion
#30800 Re: Zeničani
Nemamo konkretnog covjeka u Sarajevu koji ce reci ovim iz Cesta FBIH da se to mora rijesiti. Ovako se inate Fudi a ovi iz SDA lokalci sute. Da li su nasi slali dopis u Ceste FBIH? Jel ta pelja u njihovoj nadleznosti ili hoce da Grad finansira kao sto je finansirao GGM?
Tesko onom ko svaki dan ide i vraca se kroz tunel...
Tesko onom ko svaki dan ide i vraca se kroz tunel...