Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mali povratak u "daleku proslost" u april 2018.
https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/180407010
I , gdje je ?
https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/180407010
I , gdje je ?
-
high_volume
#30777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ova je tema spala na @sabinu, @kmirsada, par GS-DF lešinara i ponekog padobranca, i tako je uništena 
-
olimp84
#30778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne znam što se ne aktiviraju više, baš mi nisu jasni
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Još kad bi dobili odgovore na jasno postavljena pitanja pa da otvorimo sampanjac...high_volume wrote:Ova je tema spala na @sabinu, @kmirsada, par GS-DF lešinara i ponekog padobranca, i tako je uništena
- kmirsad
#30780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tvoj komentar mi skrenu misli u jednom drugom pravcu...high_volume wrote:Ova je tema spala na @sabinu, @kmirsada, par GS-DF lešinara i ponekog padobranca, i tako je uništena
Pretpostavimo situaciju da NS... ili neka druga slična, postena stranka... iako mislim da ne postoji u BiH još jedna takva... dobije izbore sa apsolutnom večinom i to na svim nivoima... naglašavam da razmišljam hipotetički...
Formira racimo NS vlast... skupštine, parlamente, ministarstva, viječa... pretpostavimo da u članstvu stranke, u gradskim, regionalnim, i centralnim odborima ima dovoljan broj stručnih, kompetetnih, poštenih, čestitih i provjernih ljudi... vojnika stranke...
Šta je sljedeče... instaliranje novih poluga vlasti, postavljanje UO, NO, direktora u JI, Zavode, Institute,Službe, Agencije, Fondove, Zajednice, Komisiju za vrijedonosne papire, SASE,Poresku upravu, UIO, Finansijsku policiju, firme sa državnim učeščem u vlasništvu kapitala. osnovno, srednje, više i visoko školstvo, zdravstvo, pravosudni sistem, MUP, SIPA, OSA..
Govorimo o resetu... potpunoj obnovi države... a to je prije svega obnova ljudskih resursa... bez toga nema nikakve druge obnove...
Smrzao sam se kada sam skontao da se radi o brigadama vojnika... hiljade i hiljade...
Gdje i kako nači toliki broj kompetetnih, stučnih, čestitih i poštenih ljudi... mislim da cijela BiH nema taj potencijal ljudskih resursa...
Nema ni zatvorske kapacitete da lopovlukom i nemoralom zagađene i iskvarene kadrove, nakon čistke, udomi...a kamo li da im nađe zamjenu...
Eventualno konkursi. dijaspora...I ministre bih birao preko konkursa...ionako ništa ne rade sem ugovaranja šema,kupovine auta, tendera, trošenja reprezentacije i lopovluka... posao rade stručne službe, savjetrnici i komisije...
Ima li u BiH uopšte toliko kompetetnih, stučnih, čestitih i poštenih ljudi...
Mislim da to nema ni jedna stranka...
Možda, uvođenje jednopartijskog ili maksimalno dvopartijskog sistema, poukidat stranke a ostaviti u toj jednoj ili dvije ono šta valja...
Ili kupiti odmah po završenom fakultetu školovane kadreve i s biroa, dok se još nisu pokvarili, prolopovili i naučili marifetluke... i s uputnicom slati i stavljat na funkcije... malo će griješiti pa naučiti...
- sheilak
#30781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako bi instalirali vlast u domu naroda parlamentu i tim drzavnim i federalnim institucijama valjda bi imali dovoljan broj glasova da se kojekakva ministarstva agencije i sl na podrucju kantona ukinu a odluke prebace na drzavno ili opstinski nivo da ne pominjem eventualno smanjivanje kantona sa 10 na recimo 5 za pocetak i odmah si prepolovio administraciju u federaciji (r)
-
kluz franjo
#30782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bojim se da osnovni "nesporazum" leži u činjenici da velika većina građana/birača ne shvata i ne prihvata svoju ulogu u demokratski uređenom društvu.
Građani/birači su ti koji su poslodavci njihovim izabranim predstavnicima. Kao što se u skupštini dioničara biraju predstavnici u nadzorni odbor nekog preduzeća, tako i građani/birači biraju svoje predstavnike u skupštinska tijela.
Građani/birači su dioničari općine, kantona, entiteta i države u kojoj žive. Građani/birači biraju svoje zastupnike u upravljačka tijela tih preduzeća i stavljaju im budžet na raspolaganje za ispunjavanje poslovnih ciljeva.
Kao i dioničari i građani/birači imaju pravo, ali i OBAVEZU da svojim zastupnicima daju jasne poslovne smjernice.
Današnje stanje naših škola, bolnica i ulica je direktan odraz nezainteresovanosti dioničara za ta pitanja, a tek indirektno nezainteresovanosti predstavnika tih istih dioničara.
Procenat dioničara koji su barem jednom pogledali, i to samo pogledali na šta se troši budžet svoje opštine je vjerovatno puno puta manji od procenta onih koji planiraju da svoja "dioničarska ulaganja" preusmjere u neku Deutschland GmbH, Sverige AB ili Ireland ltd.
Sve dok je glavno pitanje ko će, a ne kako će trošiti budžetske novce, suštinskih promjena u društvu i državi neće i ne može biti.
Građani/birači su ti koji su poslodavci njihovim izabranim predstavnicima. Kao što se u skupštini dioničara biraju predstavnici u nadzorni odbor nekog preduzeća, tako i građani/birači biraju svoje predstavnike u skupštinska tijela.
Građani/birači su dioničari općine, kantona, entiteta i države u kojoj žive. Građani/birači biraju svoje zastupnike u upravljačka tijela tih preduzeća i stavljaju im budžet na raspolaganje za ispunjavanje poslovnih ciljeva.
Kao i dioničari i građani/birači imaju pravo, ali i OBAVEZU da svojim zastupnicima daju jasne poslovne smjernice.
Današnje stanje naših škola, bolnica i ulica je direktan odraz nezainteresovanosti dioničara za ta pitanja, a tek indirektno nezainteresovanosti predstavnika tih istih dioničara.
Procenat dioničara koji su barem jednom pogledali, i to samo pogledali na šta se troši budžet svoje opštine je vjerovatno puno puta manji od procenta onih koji planiraju da svoja "dioničarska ulaganja" preusmjere u neku Deutschland GmbH, Sverige AB ili Ireland ltd.
Sve dok je glavno pitanje ko će, a ne kako će trošiti budžetske novce, suštinskih promjena u društvu i državi neće i ne može biti.
- kmirsad
#30783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Največi problem BiH dioničara je... Strraaaah... neviđen, nezamisliv, grozan... strah... strah za egzistencuju,,, sebe i svoje porodice... ovi sadašnji predstavnici dioničara u UO i NO su stekli toliku veliku neograničenu moč... imaju i čekić i nakovanj u rukama... sve nas dioničare vide kao obični zahrđali... ekser... mogu bilo kome... da zagorčaju i unište život... ne moraju čak više koristiti ni batinaše i plačenike... mogu te poslati na sud, mogu te pozivati na infornmativne razgovore, mogu te kažnjavati tri puta dnevno za saobračajne prekršaje ili jednu crknutu sijalicu rezernom kompletu, doči na vrata i upozoravati da remetiš javni red i mir ako ti je utakmica malo više pojačana... mogu ti dat otkaz, mogu zabraniti drugima da te prime, mogu te pratiti, prisluškivati, hakirati komp i i mob, mogu ti ženi reči za švalerku, mužu za ženinog švacu...... svašta ti mogu...
Mora se razbiti taj strah, da bi se dioničari usudili da svoja dionačarska prava koriste...
Drugo na apstinente od glasanja gledam kao na največe krivce za ovo što imamo...
Stranke koje žele promjene, iskreno žele... maksimum svojih aktivnosti treba da bace i kanališu na razbijanje Straha i malodušnosti da mogu nešto promjeniti... i istjerivanje dioničarakih apstinenata iz kuča i stanova na Skuštinska biračka mjesta...
Moja inicijativa... glasanje... zakonska obaveza, kažnjiva 100 km ko ne izađe na uzbore. pljenidbom sredstava sa računa ili popisom i prodajom pokretne imovine... uzmi mui televizor... cipele... kaput...
Mora se razbiti taj strah, da bi se dioničari usudili da svoja dionačarska prava koriste...
Drugo na apstinente od glasanja gledam kao na največe krivce za ovo što imamo...
Stranke koje žele promjene, iskreno žele... maksimum svojih aktivnosti treba da bace i kanališu na razbijanje Straha i malodušnosti da mogu nešto promjeniti... i istjerivanje dioničarakih apstinenata iz kuča i stanova na Skuštinska biračka mjesta...
Moja inicijativa... glasanje... zakonska obaveza, kažnjiva 100 km ko ne izađe na uzbore. pljenidbom sredstava sa računa ili popisom i prodajom pokretne imovine... uzmi mui televizor... cipele... kaput...
- seherzada_begovica
#30784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Clanove Nase Stranke, pod obavezno, svake godine poslati na koridu u Cevljanovice.
Sve sto sam zeljela da pitam, a nisam imala koga - da li su vasi clanovi ikada prisustvovali najvecem multikulti skupu koji se odrzava u BiH, koridi u Cevljanovicima?
Sve sto sam zeljela da pitam, a nisam imala koga - da li su vasi clanovi ikada prisustvovali najvecem multikulti skupu koji se odrzava u BiH, koridi u Cevljanovicima?
-
Hakiz
#30785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nekada davno, kada su ljudi postajali toliko dužni kralju (vlasniku sve imovine) da nisu mogli izdržati, bio je običaj da se dugovi otpišu. Inače niko ne bi radio, svi bi bili u zatvorima ili pogubljeni zbog dugova.kmirsad wrote:Tvoj komentar mi skrenu misli u jednom drugom pravcu...high_volume wrote:Ova je tema spala na @sabinu, @kmirsada, par GS-DF lešinara i ponekog padobranca, i tako je uništena
Pretpostavimo situaciju da NS... ili neka druga slična, postena stranka... iako mislim da ne postoji u BiH još jedna takva... dobije izbore sa apsolutnom večinom i to na svim nivoima... naglašavam da razmišljam hipotetički...
Formira racimo NS vlast... skupštine, parlamente, ministarstva, viječa... pretpostavimo da u članstvu stranke, u gradskim, regionalnim, i centralnim odborima ima dovoljan broj stručnih, kompetetnih, poštenih, čestitih i provjernih ljudi... vojnika stranke...
Šta je sljedeče... instaliranje novih poluga vlasti, postavljanje UO, NO, direktora u JI, Zavode, Institute,Službe, Agencije, Fondove, Zajednice, Komisiju za vrijedonosne papire, SASE,Poresku upravu, UIO, Finansijsku policiju, firme sa državnim učeščem u vlasništvu kapitala. osnovno, srednje, više i visoko školstvo, zdravstvo, pravosudni sistem, MUP, SIPA, OSA..
Govorimo o resetu... potpunoj obnovi države... a to je prije svega obnova ljudskih resursa... bez toga nema nikakve druge obnove...
Smrzao sam se kada sam skontao da se radi o brigadama vojnika... hiljade i hiljade...
Gdje i kako nači toliki broj kompetetnih, stučnih, čestitih i poštenih ljudi... mislim da cijela BiH nema taj potencijal ljudskih resursa...
Nema ni zatvorske kapacitete da lopovlukom i nemoralom zagađene i iskvarene kadrove, nakon čistke, udomi...a kamo li da im nađe zamjenu...
Eventualno konkursi. dijaspora...I ministre bih birao preko konkursa...ionako ništa ne rade sem ugovaranja šema,kupovine auta, tendera, trošenja reprezentacije i lopovluka... posao rade stručne službe, savjetrnici i komisije...
Možda, uvođenje jednopartijskog ili maksimalno dvopartijskog sistema, poukidat stranke a ostaviti u toj jednoj ili dvije ono šta valja...
Ili kupiti odmah po završenom fakultetu školovane kadreve i s biroa, dok se još nisu pokvarili, prolopovili i naučili marifetluke... i s uputnicom slati i stavljat na funkcije... malo će griješiti pa naučiti...
Rimljani su podjelivši kao nagrade za vojne uspjehe itd državnu (carevu) imovinu pojedincima (stvorivši pojam modernog privatnog vlasništva) i u srednjem vijeku Italijani izumivši banke u Firenci to upropastili. Banke i privatnici ne opraštaju dugove.
To šta ti kažeš se rješava na slijedeći način: One u administraciji koji su uradili najgore prekršaje ili krivična djela sa pohapsi i pozatvara. Ostali, oni koji su uradili manje teška djela i koji nisu naravili velike štete se resetuju (oproste im se dugovi). Budu ostavljeni na mjestu ali se pazi na njih, pa ako nastave kako su navikli, onda ih se hapsi i zatvara. Nekoliko takvih bi bio signal ostalima da moraju da se poprave. Tako ne pretrpavaš zatvore, ne praviš problem sa kadrom, a i imaš kontinuitet jer koliko god da su korumpirani, ipak ti ljudi imaju neko znanje kako administratvni poslovi funkcionišu, pa ne moraš čekati da novi ljudi prođu porođajne muke učeći posao.
-
Hakiz
#30786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Baš tako. Tada bi se i promijenio ustav i moglo uraditi to šta ti kažeš. Mogli bi i entiteti postati prošlost.sheilak wrote:Ako bi instalirali vlast u domu naroda parlamentu i tim drzavnim i federalnim institucijama valjda bi imali dovoljan broj glasova da se kojekakva ministarstva agencije i sl na podrucju kantona ukinu a odluke prebace na drzavno ili opstinski nivo da ne pominjem eventualno smanjivanje kantona sa 10 na recimo 5 za pocetak i odmah si prepolovio administraciju u federaciji (r)
- kmirsad
#30787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja znam jednog kmirsu koji to ne propušta... niti vašae u Puračiću...seherzada_begovica wrote:Clanove Nase Stranke, pod obavezno, svake godine poslati na koridu u Cevljanovice.
- kmirsad
#30788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo da se složimo... dar djelimično...Hakiz wrote:Nekada davno, kada su ljudi postajali toliko dužni kralju (vlasniku sve imovine) da nisu mogli izdržati, bio je običaj da se dugovi otpišu. Inače niko ne bi radio, svi bi bili u zatvorima ili pogubljeni zbog dugova.kmirsad wrote:Tvoj komentar mi skrenu misli u jednom drugom pravcu...high_volume wrote:Ova je tema spala na @sabinu, @kmirsada, par GS-DF lešinara i ponekog padobranca, i tako je uništena
Rimljani su podjelivši kao nagrade za vojne uspjehe itd državnu (carevu) imovinu pojedincima (stvorivši pojam modernog privatnog vlasništva) i u srednjem vijeku Italijani izumivši banke u Firenci to upropastili. Banke i privatnici ne opraštaju dugove.
To šta ti kažeš se rješava na slijedeći način: One u administraciji koji su uradili najgore prekršaje ili krivična djela sa pohapsi i pozatvara. Ostali, oni koji su uradili manje teška djela i koji nisu naravili velike štete se resetuju (oproste im se dugovi). Budu ostavljeni na mjestu ali se pazi na njih, pa ako nastave kako su navikli, onda ih se hapsi i zatvara. Nekoliko takvih bi bio signal ostalima da moraju da se poprave. Tako ne pretrpavaš zatvore, ne praviš problem sa kadrom, a i imaš kontinuitet jer koliko god da su korumpirani, ipak ti ljudi imaju neko znanje kako administratvni poslovi funkcionišu, pa ne moraš čekati da novi ljudi prođu porođajne muke učeći posao.
Haj, ne moramo sve pootpuštat, pozatvarat... ne moramo ni poništiti rješenja o radnom odnosu, ni retroaktivno raspisati konkurse za sva popunjena radna mjesta u državnoj administraciji i JP koja su popunjena bez raspisanog konkursa uz precizirane krirerije ili uz diskreciono pravo rukovodica da izabera najniže rangiranog...
- sheilak
#30789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa bar bi ukinuo agenciju za nadgledanje djetelina sa 4 lista i sl nebuloze ministarstvo turizma prebaciti na federalni ili opstinski nivo i masu tih stvari bi uzrokovalo poboljsanje jer nisu bas svi losi u administraciji
Dobri su rastrkani po tim agencijama institucijama i gdje sve ne tako da bi se njihovo okupljanje u manji broj tih istih vlada agencija itd odrazilo vjerovatno na kvalitet
Sa policijom sudstvom i sl je vec malo teze jer ne mozes bas sa ulice uzeti kadar za to al se moze na drugi nacin to rijesiti
Bar sudije mozemo uvesti ako treba iz njemacke ili japana pa prevodice lakse placati nego gledati jel kajmakovic burzic cavka ovaj onaj isti gori ili bolji (r)
Dobri su rastrkani po tim agencijama institucijama i gdje sve ne tako da bi se njihovo okupljanje u manji broj tih istih vlada agencija itd odrazilo vjerovatno na kvalitet
Sa policijom sudstvom i sl je vec malo teze jer ne mozes bas sa ulice uzeti kadar za to al se moze na drugi nacin to rijesiti
Bar sudije mozemo uvesti ako treba iz njemacke ili japana pa prevodice lakse placati nego gledati jel kajmakovic burzic cavka ovaj onaj isti gori ili bolji (r)
- Banksy
#30790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

I, kako je prošlo? Je li bilo kakvih pametnih pitanja i odgovora?
- seherzada_begovica
#30791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Ja znam jednog kmirsu koji to ne propušta... niti vašae u Puračiću...seherzada_begovica wrote:Clanove Nase Stranke, pod obavezno, svake godine poslati na koridu u Cevljanovice.
-
Hakiz
#30792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je trebalo uraditi davno. To ćemo morati uraditi da očistimo pravosudni sistem. Mala smo zemlja da bi pronašli tužioce ili sudije koji nisu u nekoj šemi. Ako ih i ima, nema ih dovoljno.sheilak wrote: Bar sudije mozemo uvesti ako treba iz njemacke ili japana pa prevodice lakse placati nego gledati jel kajmakovic burzic cavka ovaj onaj isti gori ili bolji (r)
Pošteni tužilac i sudija će bilo koju osobu na bilo kojem nivou vlasti procesuirati i osuditi ako to zazlužuje. A bez poštenog pravosudnog sistema, džaba sve ostalo.
To je alfa rješavanja svih naših problema. Omega će biti napuštanje konstitutivnost naroda i vraćanje temelja suvereniteta građaninu, pojedincu.
Tek tada postajmo ozbiljna država i nacija (narodima svaka čast, ali moraju se povinovati građanima).
- kmirsad
#30793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:
I, kako je prošlo? Je li bilo kakvih pametnih pitanja i odgovora?
Jest bilo... meni...jako dobro...bilo je pitanja, kompleksnih, za koja sam mislio da će biti veoma teško dati odgovor... Pedja je dao iznenađujuće, sjajne odgovore... kratka. efektna i precizna...tek kad neko drugi izgovori neke odgovore, učini ti se sve jako jednostavnim, kao da bi mogao i sam tako...
Inače, najjednostavnija rješenja su najčešće i najbolja rješenja...
Naumpade mi jedna priča... NASA-ini naučnici tražili način kako da riješe nerješiv problem... kako da ubrzaju razgovor astronauta u svemiru sa sjedištem na Zemlji... dugo putuje zvuk od jednih do drugih... vratio se jedan od naučnika s posla kući, tamo mu žena s drugim ženama... divane... ispriča im on problem... a ona ko iz topa, pa to je bar jednostavno... evo, vako ko mi... pričamo sve odjednom...
- kmirsad
#30794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.dnevnik.ba/dogadaji/kavazov ... ljiljanima
evo link...
https://www.nasastranka.ba/uclani-se/
Aferim efendija...kapa do poda...
POSJETIO BOŠNJAKE U AMERICI
Kavazović: Naši kraljevi su Tvrtko i Stjepan, naš grb je grb Kotromanića s ljiljanima
DOGAĐAJI
lip 23, 2018
Sjedinjene Američke Države su jamac mira u našoj zemlji. To su naši prijatelji i to je zemlja koja je zaštitila naš suverenitet, istaknuo je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, tijekom boravka u gradu Hamiltonu.
Kavazović je s izaslanstvom Rijaseta u službenoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike u Kanadi, gdje će u gradu Hamiltonu prisustvovati svečanom otvaranju džamije i Bošnjačkog islamskog centra.
Sinoć je u džamiji upriličen mevludski program, a središnja svečanost otvaranja je predviđena za danas uz prisustvo Reisu-l-uleme, izaslanstvo Rijaseta, muftije ICNAB-a, dr. Sabahudina Ćemana, brojnih uzvanika iz BiH i dijaspore, te predstavnika vjerskog i političkog života grada Hamiltona. Očekuje se da će skupu prisustvovati veliki broj vjernika iz bošnjačke dijaspore Kanade i Sjeverne Amerike.
Reisu-l-ulema Kavazović je jučer u novosagrađenoj džamiji predvodio džumu-namaz i održao hutbu, u kojoj je između ostalog istaknuo:
Kavazović sretan
"Moje srce je radosno što sam danas s vama i što mogu vidjeti da u ovoj zemlji ulažete svoj trud i velike napore na putu Allahove vjere. Zajednica koju ste okupili i čije ste temelje učvrstili, postala je uzorita", istaknuo je Kavazović, te dodao:
"Mnogi ste došli ovamo, otrgnuti od domovine, šibani vjetrovima kušnji, strahom i neizvjesnošću, vjernim pratiteljima svakog muhadžira. Kada god se brodolom dogodi u životu čovjeka, Božjom voljom se pojavi želja da se nađe sigurna luka u kojoj bi se iznova započeo život, u kojoj bismo savili gnijezdo, gdje bismo podizali našu nejač i gledali je kako raste i stasava. Muhammed, a.s., naučio nas je da i u trenucima teške tragedije utočište potražimo kod onoga koji svog slugu nikada ne ostavlja, niti iznevjerava. Ovdje, u ovoj velikoj i prostranoj zemlji, nastanili ste se, ona vas je prihvatila i udomila. Sada je ona vaš dom u kojem boravite. Kao muslimanima, dužnost vam je da doprinosite njenom ugledu, da je poštujete i volite".
Istaknuo je kako su ljudi u ovoj zemlji braća i susjedi Bošnjaka, te da su zbog toga obvezni voditi računa o njihovom dostojanstvu, sigurnosti i časti, kao što vode i o svojoj.
"Nastojte obogatiti sebe i ovu zemlju našom lijepom tradicijom i znanjem kojeg ste ponijeli iz domovine. No, isto tako, budite otvoreni i za nova znanja i iskustva, kojima ćete oplemeniti sebe, a i svoju braću i sestre u Bosni i Hercegovini. Poslanik, a.s., nas je učio da je stjecanje novih znanja i iskustava farz, obveza svakom muslimanu i muslimanki. I još nam je govorio: Tražite znanje pa makar i u dalekoj Kini.
Jedna od obveza iz časnog Kur'ana jest i putovanje po zemlji. U kretanju, u razmjeni iskustava i znanja, rast je kompetencija pojedinca, ali i zajednice i društva u cjelini. A jedna lijepa arapska poslovica glasi: U kretanju je bereket.
Pozvao je Bošnjake da posebnu pažnju posvete svojoj djeci, mladim naraštajima.
'Naši' kraljevi i simboli...
"Uzvišeni Allah je ljude podijelio na narode i plemena da bi se međusobno upoznavali, miješali i razmjenjivali iskustva. Svaki narod ima svoje simbole, svoj bajrak, svoj grb, svoju nošnju, svoje praznike, svoje velikane i značajne datume, svoju nacionalnu kuhinju. Naš bajrak je s ljiljanima Kotromanića, ali i zelena zastava s mjesecom i zvijezdom koju su nosili i Gradaščević i muftija Šemsekadić, kada su se borili za Bosnu i Hercegovinu. Učite ih da budu ponosni na povijest Bosne i Hercegovine i njenih gradova. Neka obilježavaju i bajrame, i dan državnosti, i dan nezavisnosti; neka budu ponosni i na naše kraljeve i velikane: kralja Tvrtka i kralja Stjepana, Gazi Husrev-bega i Gradaščevića, Bašagića i Selimovića, Spahu i Izetbegovića. Neka čuvaju bosansku sofru, burek i ćevap, dolme i bamju, zerde i baklavu i bosansku kahvu; naše bosansko kolo i bosansko odijelo. Sve je to dio našeg identiteta i u svemu tome ima miruha Bosne, naših sokaka i mahala, od Trebinja do Velike Kladuše", poručio je Kavazović.
Kavazović je ukazao na važnost izgrađivanja Zajednice, jačanja njenih kapaciteta i njene organizacije.
"Bosna ima dušmane"
"Vi ovdje imate svoje džemate, svoje medžlise i svoj muftiluk, muftiju, imame, aktiviste u džematima. Oni brinu o potrebama našeg naroda. Pomozite im u tome. Ne ostavljajte ih same. Pomozite da se sjedište naše zajednice podigne u Washingtonu. Za Zajednicu je vrlo važno da muftija bude u tome gradu. Vi znate i zašto. Sjedinjene Američke Države su jamac mira u našoj zemlji. To su naši prijatelji i to je zemlja koja je zaštitila naš suverenitet. Bosna ima i prijatelje i dušmane, a mi moramo biti stalno blizu prijatelja i govoriti im o sebi i podsjećati ih na genocid koji smo preživjeli. Zbog toga je izgradnja našeg sjedišta u Washingtonu naš zajednički cilj”, rekao je Kavazović, te dodao:
"Svi moramo pokazati mnogo više odgovornosti i brige za domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ona je ranjena i usamljena. Njeni prijatelji su daleko, a dušmani blizu. Raselili su nas u nadi da ćemo zaboraviti tko smo i odakle smo. Računaju na to. No, uvjeren sam da joj ne mogu nauditi ako im mi ne dopustimo. Borimo se za našu domovinu, pomozimo da ona uvijek ima snažan patriotski blok, tako što ćete i vi dati svoj glas za Bosnu onakvu kakva je ona uvijek bila, zemlja naših naroda i njenih tradicija", kazao je, između ostalog, Kavazović.
I.C./Dnevnik.ba
evo link...
https://www.nasastranka.ba/uclani-se/
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#30795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja i Pedža pojedemo i popijemo po 3 kile janjetine i rakije uz Daru Cicvaru. Sabina se ubila čevapima, umal' je vo nije nabo na rogove.Dobili smo i gay-lesbo šator dže planiramo pozvat Božu Vreću da otkuka koju uz promociju svog bureka.seherzada_begovica wrote:Clanove Nase Stranke, pod obavezno, svake godine poslati na koridu u Cevljanovice.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#30796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala Mirso, ne guraj nam hodže u stranku.
- kmirsad
#30797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dr.gog wrote:Hvala Mirso, ne guraj nam hodže u stranku.
Šta da im kažem kolka je članarina... oni su puni ko brodovi... šta misliš... stoja mjesečno... il je malo to... da im rebnem hiljadu...
-
detroit-mercy
#30798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moze i ona ali samo uz jednu upotrebupemanapemani wrote:Rezultati izbora su slika gradjana BiH.
Prica tesko je, ovo ono, je suplja prica. Ako vecina gradjana zeli promjene, onda moze promijeniti sve, pa i nesretnu NS.
Najmanje 60% gradjana ne podrzava aktuelnu vlast, ali su jebeno neutralni na sve i svasta. To je gore nego biti fasist iz uvjerenja.
To je ona famozna rahat patnja koju su nam podvalili da bi nas ubili u pojam i stvorili zombije.
Moja je parola da moze sve, samo ne moze drvena pec.
Dakle, do nas je i nema opravdanja.
-
detroit-mercy
#30799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dje nadje kadrevekmirsad wrote:Tvoj komentar mi skrenu misli u jednom drugom pravcu...high_volume wrote:Ova je tema spala na @sabinu, @kmirsada, par GS-DF lešinara i ponekog padobranca, i tako je uništena
Ovo ostalo, nidje veze. Firme lose posluju, ljudi dovedu sposobnog CEOa, on par svojih trkaca koji ce provesti njegovu viziju i da vidis kako moze. Sve ti polazi od glave, ili riba smrdi od glave. Kad poslozis krizaljku na vrhu to se prenosi i na nize nivoe puno lakse nego sto mislimo.
- Maystor
#30800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Danas, na skupštini kantona, Peđa Kojović je pokazao da je veliki čovjek i patriota. Neću elaborirati dalje, prepoznaće ko treba.