Nije da me ovo nešto posebno zanima, nek se svak popiše kako hoće. Osobno smatram da nema smisla nekoga nagoniti na nešto i bilo bi mi draže da se 400 000 izjasni Hrvatima i da to doista misli, nego 700 000 koji su se tako izjasnili zbog neke propagande (evo neki dan je bila jedna zanimljiva temawolf07 wrote:Po kojoj logici ovo gore boldirano fercera ako znamo da covjek polozi zakletvu prije stupanja na duznost u Skupstini, Predsjednistvu, u vojsci, policiji........! Ili nisi nacisto sta znaci licemjer?drugi profil wrote:Ukratko. Srbi i Hrvati (njihova politika) nisu licemjeri i jasno kazu da su radije za secesiju ako moze.
Bosnjaci su ti koji tvrde da su za cjelovitu, a sve rade da je podijele.
Ako ti toga nisi svjestan, ja ti nemam sta dalje pricati.
Dalje, ja nikom ne odricem pravo da bude sta jeste i ne tvrdim da Bosnjaci , Srbi i Hrvati ne postoje, naprotiv.
Srbi i Hrvati nemaju nista protiv da ja budem Bosnac. Ne smeta im. Smetam samo Bosnjacima.
Prirodno, stvara animozitet kod mene.
Ako je to tacno, i onda jos na sve to dodas Bosnjake koji takodje hoce da razvale BiH ispade onda da ovu drzavu na okupu drze Sejdic i Finci, zivi cirkus!
Sto se tvog drugog paragrafa tice, kampanja koja je vodjena da se ljudi izjasne kao Bosnjaci je vodjena prema nenama i dedama koji nisu upratili politicka zbivanja na pravi nacin. Jel' mozda mislis da je njima jasno sta je to "konstitutivan"? Sta je "kvota", "Zastupnicki Dom", "Vijece ministara"....?
Medjutim, desilo se sljedece, srpsko-hrvatski politicki establisment je vidio priliku da "okrnji" broj stvarnih Bosnjaka na nacin da pocnu udarati na sva zvona kako neko indoktrinira narod i tome sl. Pravila popisa su smijesna. "Jevreji" i "Zidovi" ce kad citav proces bude zavrsen i kad se budu prebrojavali "ostali" biti uvedeni pod jednu sifru, dakle - sabrani! Ista stvar sa "Ciganima" i "Romima". Jedino je "Bosnjak" i "Musliman" nesto razlicito. To je toliko licemjerno da sve nesto kontam kako bi mozda trebalo uraditi sljedece. Za desetak godina opet ce popis. Pripremiti teren na nacin da se tacno i poimenicno kaze svakom danasnjem Bosnjaku da se ne izjasni kao Bosnjak vec da se jedan manji broj izjasni kao Hrvati a drugi, veci dio kao Srbi. Time bi valjda bili zadovoljeni svi vasi apetiti..., ali i nasi! Kad se sljedeci put budu birali predstavnici u vlasti ne bi trebalo biti problema da Mehmed koji je Srbin i Himzo koji je Hrvat sjednu u Predsjednistvo. I sve tako redom! Jel' to fer?
Prema tome, ne truni bezveze kako Bosnjacima smeta da ti budes Bosanac. Budi sta god hoces ali nemoj zajebavat ni Mehmeda ni Himzu!
Jednostavno svaki narod je jak onoliko koliko ljudi vjeruju u njega i nema smisla lagati sam sebe.
E sad moram ispraviti jednu grešku.
Jevreji i Židovi, te Romi i Cigani su istoznačnice. Radi se o istom narodu i raznim nazivima za njega, isot kao Eskimi i Inuiti.
Bošnjaci i Bosanci nisu istoznačnice. Očito je da se radi o dvije skupine koje se smatraju različitim. Sad je druga stvar što jedna skupina sebi želi privući drugu skupinu.
Što se tiče Muslimana njih ne treba ni spominjati jer će ih vjerovatno biti u promilima.