Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
quarterback

#3076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:da zagazim u lokvu, blato i sl da bi "gospodin" na biciklu nesmetao prosao mi ne pada napamet
ja vrlo rado prodjem kroz lokvu umjesto pjesaka ali rijetko pjesak radi toga bude sretan :-D
direstraits0078

#3077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

quarterback wrote:
direstraits0078 wrote:Zato mogu da pjesace ako se ne osjecaju sigurno na cesti. Je li sad treba da ugrozavaju ionako ugrozene pjesake zato sto oni nemaju izgradjenu stazu?
Zasto vozaci ne ostave aute kuci i idu gradskim saobracajem kad je vec guzva u gradu i nema parkinga?
Ostave neki, neki ne. :D
goran16v

#3078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote: ... medjutim ja sam na trotoaru da spasim svoju glavu, za sve druge me prilicno zaboli Milojko isto kao sto njih zaboli zamnom dok sam na biciklu.
I u cemu je onda problem kad neko napise da je biciklista na trotoaru isto sto i vozac na cesti?! To je sa biciklisticka "tolerancija" na koju pozivaju! Aferim! :thumbup:
Last edited by goran16v on 09/09/2014 21:44, edited 1 time in total.
goran16v

#3079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:
direstraits0078 wrote:Zato mogu da pjesace ako se ne osjecaju sigurno na cesti. Je li sad treba da ugrozavaju ionako ugrozene pjesake zato sto oni nemaju izgradjenu stazu?
Zasto vozaci ne ostave aute kuci i idu gradskim saobracajem kad je vec guzva u gradu i nema parkinga?
Osim sto mnogi upravo iz tih razloga potezu opciju ici pjeske, za razliku od biciklista dok su u autu pitanje guzve ne rjesavaju voznjom po trotoaru!
quarterback

#3080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:
quarterback wrote: ... medjutim ja sam na trotoaru da spasim svoju glavu, za sve druge me prilicno zaboli Milojko isto kao sto njih zaboli zamnom dok sam na biciklu.
I u cemu je onda problem kad neko napise da je biciklista na trotoaru isto sto i vozac na cesti?! To je sa biciklisticka "tolerancija" na koju pozivaju! Aferim! :thumbup:
pa uopste nije problem, meni je prilicno svejedno hocu li voziti cestom (iako tu brze idem ali je vec opasnost po mene) ili trotoarom (sporije idem, manja opasnost po mene) s tim da kad mene oplete auto na cesti, kriv je auto, kad je opletem pjesaka na trotoaru kriv sam ja, ipak kad mene oplete auto na cesti - ja sam najebao, ako je opletem pjesaka na trotoaru - pjesak je manje najebao nego sto sam ja najebao kad me oplete auto

dakle svi smo sretni i idemo dalje :D
Trti do smrti

#3081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Trti do smrti »

quarterback wrote:
goran16v wrote:da zagazim u lokvu, blato i sl da bi "gospodin" na biciklu nesmetao prosao mi ne pada napamet
ja vrlo rado prodjem kroz lokvu umjesto pjesaka ali rijetko pjesak radi toga bude sretan :-D

:lol:

Isti sam :grin:

Ja nikad ne zvonim, pokusavam procjeniti situaciju i predpostaviti da li se mogu komotno provuci pored pjesaka da ga ne prepadnem, ako se kojim slucajem neko prepadne fino se ispricam ;), ako se ne mogu provuci stanem pricekam pa nastavim dalje. Isto tako sidjem na cestu i nikad nisam imao problema sa autima jer i tu moras prepoznati da li se smijes spustiti i ukljuciti na cestu. U sustini ima dosta do vozaca bicikla i njega treba znati voziti jednako kao motor ili auto :wink:
Pokusavam da se sto vise drzim biciklisticke staze a ako je neko od pjesaka koristi samo ga obidjem ne smeta mi, dosta puta sam vozio otvorenom cestom, cak nisam imao problema kad sam vozio od Cevljanovica prema Sarajevu :) kontam bit ce svega, zloglasni Cevljanovici kad nista :smile:
quarterback

#3082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:
quarterback wrote:
Osim sto mnogi upravo iz tih razloga potezu opciju ici pjeske, za razliku od biciklista dok su u autu pitanje guzve ne rjesavaju voznjom po trotoaru!
jest, cujem da je porasla prodaja cipela a pala prodaja goriva, de ba pa zivim 30m od tebe a ne na Madagaskaru pa da mi pricas kako je u Sarajevu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mefistofilis

#3083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

Romeo 80 wrote:Da bi bilo malo jasnije o čemu sam prije govorio, evo i adekvatnog snimka! Mislim da je već i poznat svima, ali nije zgoreg ponoviti. I ako ću birati između ovoga ili da nekog pješaka iznerviram samom svojom pojavom, sorry narode ali uvijek ću izabrati drugu opciju!
mozda malo glupo pitanje. ali: je li prezivio covjek
semirsar

#3084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

I sam sam bio biciklista, cak sam i letio preko krova auta jer je neki medjed prosao kroz crveno. Vozio sam po kolovozu vecinom, sad se ne bih ni u ludilu usudio na to. Uglavnom idem sa autom, i na svakom prelazu pustam pjesake da prodju, zabole me ako neki nervozni medonja iza mene u zurbi svira. Ali niko mi nije izvuk'o zivac kao neki dan DEBIL na bajku, naime, isao sam iz pravca Ilidze, pri skretanju na most na Otoci stao sam da pjesaci predju preko pjesackog, i kad je i zadnji presao normalno krenem, kad... izleti debilcina na bajku u punom naletu pravo ispred mene na pjesacki, jedva ukocih jer mi je dosao bukvalno s ledja, pritom se lola iza mene zabi u moju kuku... Pa pasmumaterposratu, sta je taj debil na bajku imao u glavi, mozda je mislio da imam sto ociju, pasmumaterposratu dabilimu pasmater :zid: :zid:
goran16v

#3085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote: ... s tim da kad mene oplete auto na cesti, kriv je auto, kad je opletem pjesaka na trotoaru kriv sam ja, ipak kad mene oplete auto na cesti - ja sam najebao, ako je opletem pjesaka na trotoaru - pjesak je manje najebao nego sto sam ja najebao kad me oplete auto

Objasni mi molim te logiku po kojoj su svi sretni?!?!?! Kako cu ja kao pjesak biti sretan kad pitanje svoje sigurnosti rjesavas preko ledja pjesaka tj rezonom bolje ja pjesaka na trotoaru nego auto mene na cesti, s tim sto ja uopste ne bih smio biti na trotoaru! Kao sto napisah, to je ta biciklistika tolerancija, a cinjenica da trotoare koristite iskljucivo zahvaljujuci toleranciji pjesaka, a zatim i policije ne postoji...
goran16v

#3086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:
goran16v wrote:
quarterback wrote:
jest, cujem da je porasla prodaja cipela a pala prodaja goriva, de ba pa zivim 30m od tebe a ne na Madagaskaru pa da mi pricas kako je u Sarajevu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Time bolje, ujutro kad pedalas na posao npr. Vilsonovim, koliko auta vidis da voze trotoarom, a koliko biciklista?! Da te podsjetim, gdje nema uredjene biciklisticke stane biciklista je duzan da vozi kolovozom uz desni rub soabr. trake. Zamisli da vozaci primjene isti ili slican rezon.
quarterback

#3087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

sve si u pravu :D
quarterback

#3088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

goran16v wrote:
quarterback wrote: ... s tim da kad mene oplete auto na cesti, kriv je auto, kad je opletem pjesaka na trotoaru kriv sam ja, ipak kad mene oplete auto na cesti - ja sam najebao, ako je opletem pjesaka na trotoaru - pjesak je manje najebao nego sto sam ja najebao kad me oplete auto

Objasni mi molim te logiku po kojoj su svi sretni?!?!?! Kako cu ja kao pjesak biti sretan kad pitanje svoje sigurnosti rjesavas preko ledja pjesaka tj rezonom bolje ja pjesaka na trotoaru nego auto mene na cesti, s tim sto ja uopste ne bih smio biti na trotoaru! Kao sto napisah, to je ta biciklistika tolerancija, a cinjenica da trotoare koristite iskljucivo zahvaljujuci toleranciji pjesaka, a zatim i policije ne postoji...
ma sve si u pravu stari :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

mefistofilis wrote:
Romeo 80 wrote:Da bi bilo malo jasnije o čemu sam prije govorio, evo i adekvatnog snimka! Mislim da je već i poznat svima, ali nije zgoreg ponoviti. I ako ću birati između ovoga ili da nekog pješaka iznerviram samom svojom pojavom, sorry narode ali uvijek ću izabrati drugu opciju!
mozda malo glupo pitanje. ali: je li prezivio covjek
Ma gdje će preživjeti. Vidiš da dijelovi tijela lete unaokolo! :( Ubila ga je neka narkomanka koja je pod dejstvom opijata izgubila kontrolu pri čini mi se 130 km/h i zabila se u nesretnog starca na biciklu...
lajkujMe

#3090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lajkujMe »

Mene na pjesacima nerviraju 2 stvari, negleda kad prelazi cestu nego je zauzet drugim stvarima :roll: i prelaze cestu na dijelovima koji nisu predvidjeni za to posebno mislim kad izlaze iz autobusa pa se pojave od nikud.

Tako je meni neki dan na socijalno od nikud se pojavi zena sa tramvajske stranice, ono tamo gdje je nadstresnica i onaj bilboard i to je bio puni promet ona samo tako izadje na cestu gdje ima desetine auta koja jure oko 60 km'h, hvala dragom bogu da je ona u zadnji cas skontala sta je uradila i stade vec metar u krajnjoj lijevoj traci nisam ni pokusao kociti jer nije bilo vremena nego sam krenuo da volan okrenem u desno da bi je izbjegao (pa sta bude bude).

Dovoljno je reci da sam na iducem prosirenju stao i pokusao sam sebe smiriti.
quarterback

#3091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

kad smo kod pjesaka meni neki dan tip podleti pod auto, bukvalno

dolazim na parking penija, idem skroz polako, mozda 10 na sat, i vidim tinejdzera kako istrcava iz penija i neko ga ganja, ima sigurno 20m izmedju mene i njih i kontam neka zajebancija, i ja ulazim na parking mjesto kad taj tip BUM pravo preko moje haube se pruzi, ja gledam sokiran, isto americki filmovi, nekako se sabra, dize se i nastavi bjezati koliko ga noge nose

kad sta je bilo, momak je ukrao nesto u peniju i krenuo da bjezi, zaganjao ga je tip iz obezbjedjenja i par njih iz penija, kako se on okrenuo da vidi ide li ovaj za njim tako nije vidio da ulazim na parking i zavrsio na mojoj haubi, mislim da je za nesto i zapeo prije toga posto je nekako vise rukama bio na haubi a glavom oko blatobrana...

malo je reci da sam ostao sokiran, sto iz cista mira mozes najebati u autu malo je reci, sto je najgore sigurno bih ja bio kriv, udario pjesaka... :shock: jedina olaksavajuca okolnost je sto je tip fakticki uradio u mene a ne ja u njega...

kako je momak zbrisao srecom sigurno mu nije bilo nista iako je dobro raspalio, srecom ni haubi nista... :-)

nego meni se cini da je bolje da se ja drzim dalje od saobracaja, i sa autom i sa biciklom uvijek problem sa pjesacima :mrgreen:
romeomoraprezivjeti

#3092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by romeomoraprezivjeti »

Šta je sa pjesacima na biciklističkoj stazi?? :-D
quarterback

#3093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

sta je sa parkiranim autima na biciklistickoj stazi?

pola grbavice je parkiralo na njoj dok im drotovija nakon samo 18 godina od kraja rata konacno nije stala u kraj a i sada se kojem omakne da malo upali 4 zmigavca tu, ja neki dan sidjoh na cestu radi toga... nisam trebao jelda :evil:
goran16v

#3094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Niko nikad nije napisao i tvrdio da su pjesaci ili parkirana auta na bic, stazi ok, cak sta vise, papanluk i mrtva antikultura bez opravdanja, za razliku od tvrdnje da je voznja po trotoaru kroz pjesake ok i apsolutno opravdana. To nas opet vraca na "staru narodnu", kad moze on, mogu i ja... :-)
madner

#3095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Pjesaci su najveca gamad, no posto najvise najebu imaju blagi bonus kod mene.
affidavit

#3096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by affidavit »

Ne znam da li sam bas na pravoj temi ali sitauacija je sljedeća.

Jutros sam se s kolegicom vozila do posla i neposredno prije jedne raskrsnice naisla sam na biciklistu. Covjek je vozio presporo i daleko od desnog ruba, skoro pa po sredini trake. Ucinilo mi se da je u pitanju neka starija osoba tako da nisam svirala, jer nisam znala kako ce odreogovati, tipa moze se prepasti i pasti s bicikla. Elem, na kraju sam se morala zaustaviti, a on je samo nastavio polako da pedala. Dosla sam do raskrsnice, na semaforu je bilo zeleno, polako sam krenula i ponovo ga stigla, sad sa moje lijeve strane je covjek cekao da prodjem i vec poprilicno usao u raskrsnicu. Taj auto i biciklista su mi napravili uzak prolaz, ljudi iza naravno trubili, tako da sam se provukla izmedju njih, i cula sam da sam udarila u biciklistu. On nije pao, samo je nastavio da pedala, sisao s bicikla, prenio ga na trotoar, ponovo se popeo i otisao. Dok sam se ja zaustavila i vratila, njega nije bilo. Stvarno mi je zao ako sam udarila covjeka, kolegica me uvjerava da nisam, vec da sam mu samo malo zakacila rucku, ali nisam ga izbacila iz ravnoteze. Voljela bih da je ostao tu, da utvrdimo da je sve ok. Ja sad nemam mira, mislim covjek je otisao, sta da radimo? Moze li on mene eventualno teretiti za nesto? Fakat ne znam sta da radim?
amir79

#3097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amir79 »

affidavit wrote:Ne znam da li sam bas na pravoj temi ali sitauacija je sljedeća.

Jutros sam se s kolegicom vozila do posla i neposredno prije jedne raskrsnice naisla sam na biciklistu. Covjek je vozio presporo i daleko od desnog ruba, skoro pa po sredini trake. Ucinilo mi se da je u pitanju neka starija osoba tako da nisam svirala, jer nisam znala kako ce odreogovati, tipa moze se prepasti i pasti s bicikla. Elem, na kraju sam se morala zaustaviti, a on je samo nastavio polako da pedala. Dosla sam do raskrsnice, na semaforu je bilo zeleno, polako sam krenula i ponovo ga stigla, sad sa moje lijeve strane je covjek cekao da prodjem i vec poprilicno usao u raskrsnicu. Taj auto i biciklista su mi napravili uzak prolaz, ljudi iza naravno trubili, tako da sam se provukla izmedju njih, i cula sam da sam udarila u biciklistu. On nije pao, samo je nastavio da pedala, sisao s bicikla, prenio ga na trotoar, ponovo se popeo i otisao. Dok sam se ja zaustavila i vratila, njega nije bilo. Stvarno mi je zao ako sam udarila covjeka, kolegica me uvjerava da nisam, vec da sam mu samo malo zakacila rucku, ali nisam ga izbacila iz ravnoteze. Voljela bih da je ostao tu, da utvrdimo da je sve ok. Ja sad nemam mira, mislim covjek je otisao, sta da radimo? Moze li on mene eventualno teretiti za nesto? Fakat ne znam sta da radim?
No sikirik, da je zvao policiju ili tako nesto zatekla bi ga ponovno.
Big Ang

#3098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Big Ang »

Image

Kad pričaju na mobitel a voze autobus pun putnika. Eto to me nervira. Kod vozača. :twisted:
Ned071

#3099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

nerviraju me hablecine koje na grbavici, na onoj okuci gdje su kontejneri, stotinjak metara prije skretanja za ramiz i kapucino ostavljaju auta u lijevoj traci. i tako vec mjesecima.
Last edited by Ned071 on 10/09/2014 11:22, edited 1 time in total.
goran16v

#3100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

affidavit wrote:Ne znam da li sam bas na pravoj temi ali sitauacija je sljedeća.

Buduci da je nastavio s voznjom mozes slucaj staviti ad acta. Da je u kojem slucaju doslo do zvanja policije ti bi platila kaznu sa kontakt sa biciklistom (nepostivanje razmaka, nepropisno obilazenje, neprilagodjena viznja, sta vec), a on za nepropisnu voznju i to kad bi se nasao svjedok koji bi dao izjavu da se on kretao sredinom a ne desnim krajem kolovozne trake..
Post Reply