Joj narode što me je neki lijep osjećaj obuzeo dok sam čitao ova vaša sjećanja. Mlađi sam malčice od vas, pa se nekih stvari sjećam da su drugi pričali. Tj. nisam prisustvovao. Kao npr. ti partiji u hali željezare. Sjećam se kad je to bilo, bio sam možda 6-ti razred osnovne
Što se tiče hrane iza ponoći, u Zenici se nisi napio ako nisi pojeo burek iz lindapeka. Tj. samo dobro pomašćene jufke bez mesa

Prije jedno dvije godine, jaranu stigle dvije poznanice što žive u Sloveniji. I jaro mi smo njih izgotivili, piju momački, sve skupa pića. Mi kontamo ko ga šiša, isplatiće se. Ušli u Ten skupa, izašli pod ruku, sjeli u auto. Mene gladna opucala hoću se onesvijestit. Reko vozi Miško prema Lindapeku

Ranio sam se gin-tonicom i tekilom, hoće utroba van

I haj mi uzememo te rekabu, i ja predložim hajmo malo kod mene u stan ovo ono. Ova što je sa jaranom hoće ko s pika, ova "moja" se nećka, kao joj imam momka u Sloveniji. I šu ša, ne htjedoše

. Odoše jaro, kao šatro vidjet ćemo se opet

Drug i ja nako jedemo onaj rekabu na parkingu kod Arene, isfur nam. Kad jaran kaže "MA BOLI NAS *URAC, ŠTO SE TIČE RAJE IZ TENA ONE SU VEČERAS *EBANE!" Ukenjali smo se od smijeha
Da odgovorim Eborgu. Što se tiče krkačine u autu, nisam ni ja baš oduševljen tom idejom i uvijek sam gotivio prostor, higijenu i gotivu što nudi npr. motel. Ali što neko reče, a moje iskustvo je upravo takvo, nisu htjele da ih se vidi. Kod mene je stan vazda bio prazan, tako da nisam uvijek bio prisiljen na ove auto akcije, ali i kad sam morao-nisam se puno bunio

A cvaja je ko kuća kad si student. Uzmeš od straca auto, naspeš ga za cenku, a druga cenka malo za vino, malo za meze, malo za zaštitu i motela ni na mapi