Nekome je nasilje i da dijete vidi kako dva muskarca razmjenjuju njeznosti na uliciamrica wrote:michal wrote:O kojem konkretnom slučaju nasilja se ovdje radi? Dijagnoza pedofilije u velikoj većini slučajeva ne obuhvata sklonost fizički nasilnom ponašanju, ali ljudi naravno ne vole da ovo čuju, jer je onda njihovo omiljeno kastriranje vješanje i sl. teško za opravdati.amrica wrote: dobrovoljna veza dvije odrasle osobe istog spola se ne moze porediti sa nasiljem nad nemocnim osobama, djecom, zenama, bolesnim, itd...
nasilje je da djeca gledaju golog matorog covjeka kako "nesto" radi sa pisom![]()
je li to tebi normalno?
garant nemas djece
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- citadela
#3076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- žulijan asanž
#3077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
može i da žalbu napiše direktoru škole jer u petak nije bilo sedmog časa, kako je bilo predviđeno rasporedom, nego je učiteljica svojevoljno i nenajavljeno odradila predčas pa su mu se svi planovi radi toga poremetili za taj danchuchumbamayumbe wrote:Po ovoj logici, ovaj pacijent može izaći u park, gologuz, i to bi bilo nekažnjivo ili već šta?!
- HAVANA
#3078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
chuchumbamayumbe wrote:Po ovoj logici, ovaj pacijent može izaći u park, gologuz, i to bi bilo nekažnjivo ili već šta?!
Ne kontam ni ja o cemu oni
Ko biva njegov balkon pa moze drkat kako mu volja?
- žulijan asanž
#3079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
HAVANA wrote:chuchumbamayumbe wrote:Po ovoj logici, ovaj pacijent može izaći u park, gologuz, i to bi bilo nekažnjivo ili već šta?!
Ne kontam ni ja o cemu oni![]()
Ko biva njegov balkon pa moze drkat kako mu volja?
njegov balkon, njegovo cvijeće, sezona je sijanja počela, u čemu je problem?
- HAVANA
#3080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U nekim situacijama cilj opravdava sredstvo.
-
michal
#3081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
WTF? Po kojoj "logici" ovo proizlazi iz onog što sam napisao? @amrica je počela o nasilju, ja samo kažem da nije došlo ni do kakvog, i da ni ne dolazi do njega kad je čisto pedofilija u pitanju (ako nije u kombinaciji s nekim drugim devijacijama).chuchumbamayumbe wrote:Po ovoj logici, ovaj pacijent može izaći u park, gologuz, i to bi bilo nekažnjivo ili već šta?!
-
crnoplavo
#3082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jel hocete da nam ukinu bezvizni rezim? Ionako holandija ne gleda blagonaklono na nas (zbog broja muslimana)...
pa vi nastavite da nam ugrozavate bezvizni rezim..."THE HAGUE — THE HAGUE: A Dutch court refused Monday to ban a political party whose main goal is to lower the age of sexual consent from 16 to 12. The judge said it was up to voters to determine the appeal of political parties.
Opponents had asked the court to bar the party from registering for national elections in November, arguing that children have the right not to be confronted with the party's platform.
In his ruling, Judge H. Hofhuis said that the freedom of expression and association, "including the freedom to set up a political party, can be seen as the basis for a democratic society."
"These freedoms give citizens the opportunity to, for example, use a political party to appeal for change to the Constitution, law, or policy."
- žulijan asanž
#3083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
michal wrote:WTF? Po kojoj "logici" ovo proizlazi iz onog što sam napisao? @amrica je počela o nasilju, ja samo kažem da nije došlo ni do kakvog, i da ni ne dolazi do njega kad je čisto pedofilija u pitanju (ako nije u kombinaciji s nekim drugim devijacijama).chuchumbamayumbe wrote:Po ovoj logici, ovaj pacijent može izaći u park, gologuz, i to bi bilo nekažnjivo ili već šta?!
pedofilija podrazumijeva i seksualno općenje s djecom, najčešće uz prisilu ili obmanu....ovaj čiča sa balkona, duboko sam u to uvjeren, ne bi suzdržao svoju bolesnu ćud kad bi se našao sam s djetetom...
zato ga treba skloniti ili staviti pod strogi nadzor.
mi (ova država) na žalost ovdje nije u stanju da uradi niti jedno niti drugo, tako da u potpunosti razumijem ljude (roditelje) koji kažu da će mu sami presuditi....
Last edited by žulijan asanž on 24/03/2012 14:47, edited 1 time in total.
- snaga_znanja
#3084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Hehe al ga lola razvlaci na balkonu.
Lik je definitivno za bolnice
-
michal
#3085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Izvini, pogrešno sam formulisao. Hoću reći da velika većina pedofila zna da ono što bi oni voljeli nije u redu i za to i izbjegavaju direktan fizički kontakt s djecom. Treba da je kod njih prisutan i drugi poremećaj zboj kojeg nisu više sposobni da kontrolišu svoje ponašanje.
EDIT: Jednostavno mi smeta ovo fanatičko ponašanje. Gdje god se pojavi samo riječ "pedofilija" bez ikakvog obzira na kontekst, odmah se pojave hiljade ljudi koji bi kao krdo naoružanih majmuna samo kastrirali u ubijali, a sve njihovo rezonovanje je samo nešto poput "Ali ali naša djeca!".
Ako ti nešto znači moje mišljenje, lik treba dobiti sudski nalog za liječenje. Ako bude izbjegavao liječenje, onda u zatvor.
EDIT: Jednostavno mi smeta ovo fanatičko ponašanje. Gdje god se pojavi samo riječ "pedofilija" bez ikakvog obzira na kontekst, odmah se pojave hiljade ljudi koji bi kao krdo naoružanih majmuna samo kastrirali u ubijali, a sve njihovo rezonovanje je samo nešto poput "Ali ali naša djeca!".
Ako ti nešto znači moje mišljenje, lik treba dobiti sudski nalog za liječenje. Ako bude izbjegavao liječenje, onda u zatvor.
Last edited by michal on 24/03/2012 14:58, edited 1 time in total.
- medjutim
#3086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Tuzilastvo sigurno nece odobriti njegovo nasilno hapsenje,jer "gospodin" dr.ka sa bezbjedne udaljenosti i ne predstavlja realnu opasnost za djecu koja idu u skolu...
Pocinju mi se gaditi vise ovakve stvari u nasoj drzavi u kojoj apsolutno nista ne funkcionise onako kako treba. Cudan smo mi narod,dok nas licno neki jad ne snadje mi ne reagujemo,samo kad je nama belaj onda se raskukamo i dizali bi svijet citav na noge,a do tad suti,pusi i spusti glavu dole i ona nasa stara dobra "nek je ziva glava" i "suti dobro je,samo nek ne puca" ,sve dok je tako bit ce nam sve gore i gore... Licno bih ja ovog "gospodina" razgulio od batina,kao i one "mangupe" sto zenama trgaju lancice s vrata i razne "otimace" a onda demokrate i borci za ljudska prava bi se zauzeli da me se ostro kazni i zato i ne treba nista poduzimati,nego kao sto rekoh,suti,okreni glavu i idemo dalje. Nema vise ljudske solidarnosti,treba biti realan i shvatiti da vam niko nece pomoci u nevolji,prosla su ta vremena. Tuzno je to,ali to je nasa realnost
Pocinju mi se gaditi vise ovakve stvari u nasoj drzavi u kojoj apsolutno nista ne funkcionise onako kako treba. Cudan smo mi narod,dok nas licno neki jad ne snadje mi ne reagujemo,samo kad je nama belaj onda se raskukamo i dizali bi svijet citav na noge,a do tad suti,pusi i spusti glavu dole i ona nasa stara dobra "nek je ziva glava" i "suti dobro je,samo nek ne puca" ,sve dok je tako bit ce nam sve gore i gore... Licno bih ja ovog "gospodina" razgulio od batina,kao i one "mangupe" sto zenama trgaju lancice s vrata i razne "otimace" a onda demokrate i borci za ljudska prava bi se zauzeli da me se ostro kazni i zato i ne treba nista poduzimati,nego kao sto rekoh,suti,okreni glavu i idemo dalje. Nema vise ljudske solidarnosti,treba biti realan i shvatiti da vam niko nece pomoci u nevolji,prosla su ta vremena. Tuzno je to,ali to je nasa realnost
- Da Hood
#3087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jes to dobro u Bosni mores ga izvadit na balkonu jednom rukom mahat policiji po mogucnosti ih i sam nazvat da dodju da gledaju a drugom rukom natezat juniora 
- nellington
#3088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Postoji i druga mogućnost, postojanje osnovane sumnje da je lice izvršilo krivično djelo-zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom, iz člana 209.KZ FBiH.medjutim wrote:Tuzilastvo sigurno nece odobriti njegovo nasilno hapsenje,jer "gospodin" dr.ka sa bezbjedne udaljenosti i ne predstavlja realnu opasnost za djecu koja idu u skolu...
- drag_gost
#3089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Joj ovdje advokata, svi profesori na Pravu.
- nellington
#3090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa majka mu stara, ako djeca prolaze i ako su u mogućnosti da ga vide u obavljanju djela, onda ga se bar za ovo može teretiti. Ako ga pak ne mogu vidjeti...drag_gost wrote:Joj ovdje advokata, svi profesori na Pravu.
- drag_gost
#3091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nista direktno protiv tebe, ali mislim da se nijedan normalan roditelj, ako bi vidio svoje dijete kako ide u skolu i doticnog gospodina kako radi to sto radi, ne bi suzdrzao da ga licno "tereti". Nije tu vise pitanje je li to krivicno djelo ili nije i moze li se on teretiti, zbog nekih smijesnih ili kontradiktornih stavki u "zakonu". Lako je svemu kontrirati a nama to ide najbolje, i onda dolazi do duplih arsina sta je "ispravno uraditi". Ovako ispadne da ti mozes komotno izaci na balkon i masturbirati, dok prolaze studentice, djeca, nane, psi, macke. Socijalna sluzba u saradnji sa policijom se moze pobrinuti za ovo, ako postoji realna opasnost po drustvo.nellington wrote:Pa majka mu stara, ako djeca prolaze i ako su u mogućnosti da ga vide u obavljanju djela, onda ga se bar za ovo može teretiti. Ako ga pak ne mogu vidjeti...drag_gost wrote:Joj ovdje advokata, svi profesori na Pravu.
Po ovima koji ga "brane" - treba cekati da, ne daj Boze, seksualno napastvuje neko dijete pa da se tek onda proglasi opasnim?
- chuchumbamayumbe
#3092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Bilo je vazda drkadžija, i pedofila, i ubica, i kojekakvih manijaka...
Ali nikada nije (ne)bilo ovakve države koja je to tolerisala i išla na ruku svim članovima društva koji su s one strane zakona i moralnih normi.
Danas su manijaci, koljači, šizofreničari, pedofili, narkomani, drkadžije, dileri...sami nastavite niz)...bolje zaštićeni od bilo koga ko hoće pošteno da živi i radi, da doprinese prosperitetu države i njenih stanovnika...
Vala mi ne treba ni Evropa niti bilo kakvi zakoni koji su nakaradni!
Radije bih živio u državi gdje se odsjeca ruka za drogu i slične stvari, nego gledao i trpio ove današnje nakaradne zakone, sudije, tužitelje...a na stranu svi dušebrižnici, poštovaoci ljudskih prava, itd...
Što meni i nikome iz moje famlije nikada nije dlaka falila što se tiče policije?!
Ma sve je u qrtzu!
Ali nikada nije (ne)bilo ovakve države koja je to tolerisala i išla na ruku svim članovima društva koji su s one strane zakona i moralnih normi.
Danas su manijaci, koljači, šizofreničari, pedofili, narkomani, drkadžije, dileri...sami nastavite niz)...bolje zaštićeni od bilo koga ko hoće pošteno da živi i radi, da doprinese prosperitetu države i njenih stanovnika...
Radije bih živio u državi gdje se odsjeca ruka za drogu i slične stvari, nego gledao i trpio ove današnje nakaradne zakone, sudije, tužitelje...a na stranu svi dušebrižnici, poštovaoci ljudskih prava, itd...
Što meni i nikome iz moje famlije nikada nije dlaka falila što se tiče policije?!
Ma sve je u qrtzu!
- Da Hood
#3093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E zalosna ti majka ja prava i suda i PM stojis pred vratima tipa koji cini nezakonitosti i ne smijes mu uci u kuci. Tuziteljice ebo te vlastiti brat u oci.
Code: Select all
http://source.ba/clanak/595807085351/vijesti/Pedofil%20djevoj%C4%8Dice%20doziva%20sa%20%E2%80%9Emaco,%20ma%C4%8Dkice...%E2%80%9C/?ref=tiker-
Agnese
#3094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ispade da su kod nas pedofili zasticeni k'o mrki medvjedi

-
michal
#3095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Naravno da ima shizofreničara u onom nizu. Jer prosječan čovjek sa shizofrenijom je visoko inteligentan kanibal koji misli da je Napoleon i Freddie Krueger istovremeno. Zar u ovom vijeku još uvijek ima ovih sujevjerja?chuchumbamayumbe wrote: Danas su manijaci, koljači, šizofreničari, pedofili, narkomani, drkadžije, dileri...sami nastavite niz)...bolje zaštićeni od bilo koga ko hoće pošteno da živi i radi.
Da se ne zaboravi, još treba zatvoriti sve autiste, epileptičare, albine i homoseksualce (izvinjavam se, hoću reći pedere), da ne smetaju ljudima koji hoću da "pošteno žive".
- amrica
#3096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nesto mi je palo na pamet kad sam procitala da TUZITELJICA ne moze naci osnova
da se idiotu provali u stan.
Sjetila sam sam se SUTKINJE koja je u Tuzli nagradila gomilu silovatelja koji su se izivljavali nad maloljetnom mentalno retrdiranom curicom nekom smijesnom uslovnom kaznicom.
ne kontam nikako
nemaju dandamu?
ili hoce da ne budu zenske kad rade svoj posao, potisnu to, da ih ko ne prozove zbog subjektivnosti, pa postanu cudovista?
bas bih voljela cuti misljenje nekog drugog tuzitelja o postojanju i nepostajanju osnova i ostalim nacinima da se nesto uradi.
Sjetila sam sam se SUTKINJE koja je u Tuzli nagradila gomilu silovatelja koji su se izivljavali nad maloljetnom mentalno retrdiranom curicom nekom smijesnom uslovnom kaznicom.
ne kontam nikako
nemaju dandamu?
ili hoce da ne budu zenske kad rade svoj posao, potisnu to, da ih ko ne prozove zbog subjektivnosti, pa postanu cudovista?
bas bih voljela cuti misljenje nekog drugog tuzitelja o postojanju i nepostajanju osnova i ostalim nacinima da se nesto uradi.
- novi.dan.nova.nafaka
#3097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja ovu tezu tvoju prijatelju apsolutno podržavam i par puta sam slično pisao. Bolje je imati državu koja će djelovati proaktivno, pa makar tu i tamo stradao pokoji nevini, nego vazda liječiti posljedice. Strašno je to kako dušebrižnicima nimalo ne smeta što neki ludi čiča stoji gol na balkonu sa spolovilom u ruci. Da, balkon jeste njegov, ali isto tako, škola je prekoputa. Nekad, prije 40-50 i više godina, ovakvi pojedinci bi bili društveno izopćeni, a danas takvi imaju branitelja koliko hoćeš. Šta nam se to dešava, jesmo li to kao narod kolektivno skrenuli sa pameti, pitam se...chuchumbamayumbe wrote:Bilo je vazda drkadžija, i pedofila, i ubica, i kojekakvih manijaka...
Ma sve je u qrtzu!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja se izvinjavam ako sam nešto previdio, ali meni se čini da je remećenje javnog reda i mira jedini prekršaj koji je ovaj čovjek napravio. Etiketirati nekoga s pedofil bez ikakvih materijalnih dokaza je nečuveno! Čitam ove članke i ne mogu da vjerujem... Čovjek se samozadovoljava na balkonu i gnusni pedofil.
Naravno da ne opravdavam ovo što on radi i treba biti kažnjen po zakonu (neki kažu da nije dobar, pa bi vjerovatno trebao biti i hospitaliziran).
"U razgovoru s komšijama i ostalim roditeljima danas sam saznala da ovo traje već godinama. Ja sam prvi put zvala policiju u novembru prošle godine i tada se desilo isto što i danas, on je ostao zaključan u stanu i policajci su morali otići. Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju. Učinila sam to opet prije dva dana, ali je i tad rezultat je bio isti kao i danas. Ipak, ja vam moram reći da na ovome neće ostati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da on bude maknut odavdje, jer mu tu nije mjesto. Podnijet ću i tužbu i krivičnu prijavu i iskoristiti sva legalna prava kako bi se riješio ovaj problem", kazala je za Sarajevo-x.com majka djevojčice koja tuda ide u školu.
Znači, on se samozadovoljava na balkonu i kad djeca ne idu u školu?
"U razgovoru s komšijama i ostalim roditeljima danas sam saznala da ovo traje već godinama. Ja sam prvi put zvala policiju u novembru prošle godine i tada se desilo isto što i danas, on je ostao zaključan u stanu i policajci su morali otići. Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju. Učinila sam to opet prije dva dana, ali je i tad rezultat je bio isti kao i danas. Ipak, ja vam moram reći da na ovome neće ostati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da on bude maknut odavdje, jer mu tu nije mjesto. Podnijet ću i tužbu i krivičnu prijavu i iskoristiti sva legalna prava kako bi se riješio ovaj problem", kazala je za Sarajevo-x.com majka djevojčice koja tuda ide u školu.
Znači, on se samozadovoljava na balkonu i kad djeca ne idu u školu?
- Da Hood
#3099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da siluje cuku vidio bi drame 
-
oridjidji
#3100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
slomio sam jednog takvog manijaka pedofila i dobio sarafciger u plecku i na kraju ko zna hocemo li pred sud ili ne. krivicna prijava podignuta protiv mene za nanosenje tezih tijelesnih povreda njemu, a njemu za lakse meni jer ipak zakacio me sarafcigerom.chuchumbamayumbe wrote:I svi znate za ovog lika, i niko ništa ne preduzima?
Barem vi čija djeca idu u tu školu, imate li vi muževe, braću?!?!
Ne mogu da vjerujem da se ovo godinama dešava i da niko ništa nije učinio.
znas sta dobijes na kraju svega toga, slobodnog manijaka i normalnog momka sa nervozom zeludca od pomisli da je taj manijak prenocio noc u policijskoj stanici. jedino ti malo satisfakcije daje cinjenica da ga je hitna iz stanice dovela kuci
kad ga opet sretnes na ulici (a ja ga srecem) u svakodnevoj si kusnji da ga na novo slomis, ali drzava ne mari za njega jer jbg ocito im nesmeta seksualno uznemiravanje djece i prolaznica, te cekaju da nekoga zlostavi, siluje ili napravi neko vece sranje nekome ko ce ga sljedeci put napasti kada ga vidi kako nekoj djeci prijeti i seksualno ih uznemirava...