La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#3076 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by BHF_Manijak »

A dobro, Costa je bas divljak i meni jedan od najmrzih trenutno igraca u svijetu fudbala. Otkako pratim fudbal, ne sjecam se da je odvratnijeg papka bilo.
Bilo je i prije ljudi koji su "bili" na terenu, agresivno igrali, ala Keane, Cantona, ali i to je bilo nekako sa stilom, ako se to oze tako nazvati. Medjutim ovaj je psihotican i odvratan lik, cak mi je odvratniji i od Pepea.
ultima_palabra

#3077 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

Pepe se smirio otkako je Mourinho napustio Madrid.
Tito_i_Partija

#3078 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:
tzipiripi wrote:Suleta handre a ovome niko ništa. Mariše li mariše, hoće l' ta La Comision Antiviolencia napokon šta napravit? :roll: :D

Image
:lol: :lol: Ronaldo je dokazano mučko đubre :mrgreen: prvo naletio hokejaški na covjeka, pa ga nabio nogom :lol:

Za ovakav potez Suarez bi dobio barem 5 utakmica kazne, Ronaldo nece niti jedne ;-) siguran je dok mu tata Florentino cuva leđa - zato i radi ovakve pizdarije.

La Liga = cirkus Kolorado.
E jebiga sad, ni ovaj 10-ka nije sad bas tako nevin. Vidi se da ne ide uopste na to da uzme loptu (mog'o je komotno presjec', al' nije), vec se svjesno priprema da udari Ronalda ramenom. Posle toga pocinje da ofirno pada k'o da je bio faul na njemu, i to prije nego sto ga Ronaldo udara nogom.

Sve u svemu, nikad ne bih postavio klip gdje je Atletico "zrtva", jer su oni najmanje 10 puta gori od svakog. Jedino im Mourinhov Chelsea sa Costom na celu moze u tome parirat'.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3079 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Dresovi vuku na AtM, ali ovo je sa posljednje utakmice - sa ekipom Sportinga.
Da se ovaj postavio u bodycheck kako CR ne bi prosao - sigurno.
Tito_i_Partija

#3080 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tito_i_Partija »

Tomahawk11 wrote:Dresovi vuku na AtM, ali ovo je sa posljednje utakmice - sa ekipom Sportinga.
Da se ovaj postavio u bodycheck kako CR ne bi prosao - sigurno.
Sad sam i ja vidio. :lol:

Jebiga, u Primeri je bilo i po cetiri tima koji nose crveno-bijelo (Atletico, Granada, Gijon, i mislim Almeria). Ne znam sto su im te boje toliko popularne.

Al' sve u svemu, ne mijenja nista. Ovde je se jasno islo na igraca, ne na loptu, a Atletico Madrid je i dalje ciganski tim. :D
Zmijuga loma

#3081 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

Tomahawk11 wrote: CR nikad nije uradio ono sto je Biskvit uradio.
Ozbiljno? :oops:

Image

Usput i Bogu i narodu si dosadio sa Busquetsom i incidentom koji se desio prije ŠEST godina. Ima dosta recentnog materijala za analizirati, Ronaldo se pobrinuo za to. :D
ascari

#3082 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ascari »

Zmijuga loma wrote:

[img]https://cdn1.lockerdome.com/uploads/541 ... 3999_large[/img

Usput i Bogu i narodu si dosadio sa Busquetsom i incidentom koji se desio prije ŠEST godina. Ima dosta recentnog materijala za analizirati, Ronaldo se pobrinuo za to. :D
:lol:

Tomahawche, izvini se simpatizerima Blaugrane :-D
LSD

#3083 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Ma generalno vecina juznjaka (Portugal, Spanija, Argentina, Brazil...), ima dosta pogan mentalitet, jak temperament, uvijek bi se nesto kofrcili, na hinjaka udarali...
Rijetki su fudbaleri s tih podneblja za koje mozes reci da su normala. Pa i Messi, koji vazi za jedngo od mirnijih, kad ne ide nesto kako treba zna popizdit, pa cusnut sa strane igraca, otersati i slicno. Ronaldo isto tako, svjedoci smo 100 puta bili kad pocne tersati i bubati okolo kad mu ne ide u utakmici.

Dakle generalno je jako mala razlika izmedju tih fudbalera i ne krivim ih, kazem stvar je mentaliteta. Kao sto su Bosnje i Balkanci generalno prepoznatljivi po svom mentalitetu, tako je i sa ovima.
Vala među špancima ima finih i kulturnih igraca koji se nisu kofrcili, glumili budale i udarali na hinjaka.

Raul, Mendijeta, Casillas, Puyol, Xavi, Iniesta, Mata, Silva, Navas, Martinez, Fabregas, Llorente i još neki.....da ih ne nabrajemo sve
Nadzorna_ploca

#3084 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Nadzorna_ploca »

Messi prima strasne batine i uglavnom suti.
Ronaldo prima batine i uglavnom se kopoceri i mase rukama. Plus sto i on zna da odalami momacki.
Da Ronaldo prima onakve batine kakve prima Messi ja mislim da bi se digla pustinja Sahara do Madrida.
I jedan i drugi su strasni igraci.
tzipiripi

#3085 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

CR skoro na svakoj utakmici pada ničim izazvan, skoro na svakoj.ba
Tomahawk11 wrote:E hebi ga sad....nisi ozbiljan kad izjednacavas Costu koji svaku, ali svaku utakmicu igra na rubu incidenta, kod kojeg su cijele utakmice incidentne, gdje on udara, provocira i na kraju svi fasuju zute, crvene, a njega naknadno kaznjavaju. Ono sto radi Costa, radi to hladne glave, lik mrtav hladan ko da je popio casu vode. CR to sto uradi - uradi kad se upali.
U pravu si za protektiocizam CR i to nije dobro. To podstice na nesportske poteze.
CR nikad nije uradio ono sto je Biskvit uradio. Izvini, isti je dobio oskara za glumu sto se tice onog poteza :D
A i gricko je iz L'poola dosao sa statusom padavicara. Njemu vise u EPL ni kad je ocigledan penal bio nisu svirali zbog padanja i mahanja rukama. Istina, popravio se kako je dosao u Barcu, sto je pozitivno. No, ovo samo govorim da ni u Barci ne igraju nikakva nevinasca.
Prava sapunica je oko tog odnosa dobra i zla u vidu Barce i Madrida.
Uostalom, sjeti se prozivanja tipa Uefalona i generacije Oskarovaca....ta prica se na temi Barce okrece na shegu i na ljubomoru.
Ma ne bih to sve ni komentarisao, al brate previse se pod lupu stavlja sve sto uradi.
Koliko god svako od nas bio subjektivan iz raznoraznih razloga, mislim ipak da je moj komentar na sve ovo blizi istini. Da ima stvari koje i nisu za pohvalu - itekako ima, slazem se da se treba kazniti za nesportsko ponasanje onda kad je to ocigledno, ali da je neki monstrum na terenu - nije.
Jope te pitam hajde nađi start Coste na noge igrača približno sličnom onom kojim su Ramos, Pepe i Co pravili na Messiu i drugim. Incidente, guranje, slince u lice isl. ne računaj, ne bole. Ono što ja gledam su opasni startovi u noge, glavu .... oni koji mogu nečiju karijeru uhakat. Ja da igram protiv Ramosa bez oružja ne bi ni izašao na teren. Meni je vala bio ćeif gledat Costu u Atleticu kad provocira Ramosa i Pepea.
Drugo, hajde nađi start igrača Barce na nekog igrača Reala, posebno na CR-a, približno sličan Ramosovom, Pepeovom, Marcelovom, Arbeloinom ... na Messia.
Treće o tom prozivanju UEFA, UNICEF-a je opjevana pjesma. I to s Oscarom ste vi neki navijači Reala potencirali, zaboravljajući da u ekipi za koju navijate imate največeg padavičara ikad. Imate zatim padavičara i mesara u jednom itd. itd.

Hajde budi iskren i odgovori po čemu je Biskvitovo gore od ovoga? Zahebi šuplje o Oscaru i slične gluposti.

Image

Poziv i dalje ostaje, biraj minimalno trojicu iz Barce vs CR. Mogu i drugi iz Reala Bale, Pepe, Marcelo ... Di Mariu i njegovo padanje da ne spominjem) vs Biskvit.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3086 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Zmijuga loma wrote:

Image

A hoces reci da se ne analizira svakodnevno?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3087 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

ascari wrote:
Zmijuga loma wrote:

[img]https://cdn1.lockerdome.com/uploads/541 ... 3999_large[/img

:lol:

Tomahawche, izvini se simpatizerima Blaugrane :-D
Bjez ba, dokle je doslo, pojedinci ga porede s Costom. To vec prelazi granice dobrog ukusa :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3088 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

tzipiripi wrote:
CR skoro na svakoj utakmici pada ničim izazvan, skoro na svakoj.ba
Tomahawk11 wrote:E hebi ga sad....nisi ozbiljan kad izjednacavas Costu koji svaku, ali svaku utakmicu igra na rubu incidenta, kod kojeg su cijele utakmice incidentne, gdje on udara, provocira i na kraju svi fasuju zute, crvene, a njega naknadno kaznjavaju. Ono sto radi Costa, radi to hladne glave, lik mrtav hladan ko da je popio casu vode. CR to sto uradi - uradi kad se upali.
U pravu si za protektiocizam CR i to nije dobro. To podstice na nesportske poteze.
CR nikad nije uradio ono sto je Biskvit uradio. Izvini, isti je dobio oskara za glumu sto se tice onog poteza :D
A i gricko je iz L'poola dosao sa statusom padavicara. Njemu vise u EPL ni kad je ocigledan penal bio nisu svirali zbog padanja i mahanja rukama. Istina, popravio se kako je dosao u Barcu, sto je pozitivno. No, ovo samo govorim da ni u Barci ne igraju nikakva nevinasca.
Prava sapunica je oko tog odnosa dobra i zla u vidu Barce i Madrida.
Uostalom, sjeti se prozivanja tipa Uefalona i generacije Oskarovaca....ta prica se na temi Barce okrece na shegu i na ljubomoru.
Ma ne bih to sve ni komentarisao, al brate previse se pod lupu stavlja sve sto uradi.
Koliko god svako od nas bio subjektivan iz raznoraznih razloga, mislim ipak da je moj komentar na sve ovo blizi istini. Da ima stvari koje i nisu za pohvalu - itekako ima, slazem se da se treba kazniti za nesportsko ponasanje onda kad je to ocigledno, ali da je neki monstrum na terenu - nije.
Jope te pitam hajde nađi start Coste na noge igrača približno sličnom onom kojim su Ramos, Pepe i Co pravili na Messiu i drugim. Incidente, guranje, slince u lice isl. ne računaj, ne bole. Ono što ja gledam su opasni startovi u noge, glavu .... oni koji mogu nečiju karijeru uhakat. Ja da igram protiv Ramosa bez oružja ne bi ni izašao na teren. Meni je vala bio ćeif gledat Costu u Atleticu kad provocira Ramosa i Pepea.
Drugo, hajde nađi start igrača Barce na nekog igrača Reala, posebno na CR-a, približno sličan Ramosovom, Pepeovom, Marcelovom, Arbeloinom ... na Messia.
Treće o tom prozivanju UEFA, UNICEF-a je opjevana pjesma. I to s Oscarom ste vi neki navijači Reala potencirali, zaboravljajući da u ekipi za koju navijate imate največeg padavičara ikad. Imate zatim padavičara i mesara u jednom itd. itd.

Hajde budi iskren i odgovori po čemu je Biskvitovo gore od ovoga? Zahebi šuplje o Oscaru i slične gluposti.

Image

Poziv i dalje ostaje, biraj minimalno trojicu iz Barce vs CR. Mogu i drugi iz Reala Bale, Pepe, Marcelo ... Di Mariu i njegovo padanje da ne spominjem) vs Biskvit.
Necu ti odgovoriti, jer je ova prica sa Costom neukusna. Postujem, tvoje misljenje, ali dosli smo do tacke kad bi svaka dalja rasprava bila nesuvisla.
sizifinho

#3089 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by sizifinho »

Mudar čovjek reče da se svakom sudi prema njegovim djelima i samo njegovim djelima. Nemam ja šta sudit C.Ronaldu, jer je Costa gori. C.Ronaldo je bio šupak u puno situacija zbog kojih sam ga prestao poštovati, iako ga jesam poštovao (bez obzira što navijam za Barcu) i to je kraj sve priče.

A drugi par čarapa je to što je Costa lik kojem bih ja zabranio uopšte da igra nogomet.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3090 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:Mudar čovjek reče da se svakom sudi prema njegovim djelima i samo njegovim djelima. Nemam ja šta sudit C.Ronaldu, jer je Costa gori. C.Ronaldo je bio šupak u puno situacija zbog kojih sam ga prestao poštovati, iako ga jesam poštovao (bez obzira što navijam za Barcu) i to je kraj sve priče.

A drugi par čarapa je to što je Costa lik kojem bih ja zabranio uopšte da igra nogomet.
Postujem stav. Posteno receno.
tzipiripi

#3091 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

Tomahawk11 wrote:
Necu ti odgovoriti, jer je ova prica sa Costom neukusna. Postujem, tvoje misljenje, ali dosli smo do tacke kad bi svaka dalja rasprava bila nesuvisla.
Iskreno nisam ni očekivao drugo. Nemaš argumenata :D Ali čisto sumnjam, prosto ne vjerujem da se za neko vrijeme jope' nećeš šicat Biskvitom. Jer će CR uskoro uradit nešto zbog čega će se javiti potreba da se izvuče njegov incident od prije 6 godina :D
Isto tako vi navijači ovoga i niste baš u poziciji da nešto proglašavate neukusnim, makar to bio i Costa :D
Image
Viđu Ramosu frizurice u trenutku udarca :D Kao što već rekoh, na teren protiv ovog samo naoružan makar i hladnim oružjem :lol: Protiv Coste goloruk i sa svježe oseknutom maramicom :D
Tomahawk11 wrote:
Zmijuga loma wrote:

Image

A hoces reci da se ne analizira svakodnevno?
A šta misliš zašto se analizira, i to svakodnevno? :lol:
http://abload.de/img/ezgif-24599460688hsuh.gif Posebno obratiti pažnju na kojoj je strani lica "udarac" a za koju se drži CR :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3092 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Cuj nemam argumenata....pogledaj sta ti pisu kolege Barcelonisti, niko se ni ne usudjuje uporediti CR sa Costom. To je neukusno, ili nisi ozbiljan ili si bas zlonamjeran :D
I sta kazete, ja izvlacim Busk situaciju staru 6 godina, a onda ide gif....koliko star? :D Bas, vidi Ramosu friza, kad je ovo bilo jbt :-)
Sto mislim sto se svakodnevno analizira?! Iz velike ljubavi prema CR :oops: :mrgreen:
LSD

#3093 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

kakve veze ima Costa sa ovom temom (covjek koji više nije u Primeri) sa Ronaldovim komicnim simuliranjima i šutiranjem igraca Sportinga...ili Pepeovim napadim bjesnila kada gazi po čovjeku... ili Ramosovim pokušajem loma noge Messiju iz ocaja i frustracije, kasnije šamarao Puyola i Xavija (nakon što su primili petardu) i još slicnih situacija

Hocemo li odsad svaki ciganluk igraca Madrida, pravdati nekim Costinim glupostima :-)
Zmijuga loma

#3094 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

Tomahawk11 wrote: I sta kazete, ja izvlacim Busk situaciju staru 6 godina, a onda ide gif....koliko star? :D Bas, vidi Ramosu friza, kad je ovo bilo jbt :-)
Ovo Ramosovo bilo pola godine NAKON tvog Busquetsa. Kako god okreneš, ti si najdalje kopao. :D I šta kažeš, nikad Ronaldo nije uradio ono što je Busquets. Nakon Abate gifa, evo kolega iznad našao još jednu, iz junačke Decima kampanje:

Image

Pa kako ovo promače tvom "objektivnom i nepristrasnom" oku? 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3095 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:kakve veze ima Costa sa ovom temom (covjek koji više nije u Primeri) sa Ronaldovim komicnim simuliranjima i šutiranjem igraca Sportinga...ili Pepeovim napadim bjesnila kada gazi po čovjeku... ili Ramosovim pokušajem loma noge Messiju iz ocaja i frustracije, kasnije šamarao Puyola i Xavija (nakon što su primili petardu) i još slicnih situacija

Hocemo li odsad svaki ciganluk igraca Madrida, pravdati nekim Costinim glupostima :-)
Covjek hladno izjednaci Costu i CR, eto kakve veze ima.
Ne opravdavam grubost u doba Mourinha. Vidio si Real prije njega, vidio si i poslije, kad ih je Carlo vodio. To nije krvnicka ekipa.
Spominjete sutanje igraca Sportinga. Neki spomenuse bodycheck istog na CR. To niko da prokomentarise ;-) Sutnuo ga CR (sto ne opravdavam, nikako) iz cista mira, tako ispade.

Zmijuga, koja je razlika, pola godine prije, poslije?! U cemu je razlika?
I da ti kazem, pa da zavrsimo i sa Busq i sa Ramos situacijom, a i sa ovom pricom (sto se mene tice, jer znam da ce lupa i dalje raditi). Ne opravdavam prljave poteze, glumu, udarce s ciljem povrede protivnickog igraca, ali razumijem zasto neki od igraca to rade. Oni su na jbenom borilistu, te stvari cine zanimljivijom ovu igru, publicitet, sve je to dio ovog soua.

Sretno u daljem promatranju 8-)
Zmijuga loma

#3096 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

Ne možemo završiti jer duguješ ispriku za krivi navod. :D Rekao si da Ronaldo nikad nije uradio ono što je Busquets, a gledaj dva gifa kako te napraviše lažovom pred forumskim pučanstvom. Gdje će ti duša da porediš takvog serijskog prijestupnika sa Busquetsom? 8-)
ultima_palabra

#3098 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

To nije dive, Chiellini ga je zakacio po faci.
LSD

#3099 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:To nije dive, Chiellini ga je zakacio po faci.
Moguce, ali što se drži za drugo oko :-) ...udario ga po lijevom, a on se fata za pogrešno :D

simpa je uvijek bio Rona u svojim teatralnostima, ali zaboravi da ga snimaju kamere :mrgreen:
ultima_palabra

#3100 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

Ne znam za koje se drzi, ali u onoj brzini to moze biti poprilican udar.

Ima on sramotnih poteza, ali ono nije jedan od njih.
Post Reply