BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
suncica24

#3076 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by suncica24 »

vee-jay wrote:miske :bih: :kiss:
:thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#3077 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by topcam »

Zuti se brisu.
bingov buraz

#3078 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bingov buraz »

Vidjeti Blanca kako vraca na klupu Cissea i ubacuje Diarrau....neprocjenjivo!

Svaka cast nasim momcima i hvala svim nasim navijacima u Parisu :thumbup:

Stici ce i usran do potoka jednom!
Dupli_skalp

#3079 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

i ko sad definitivno ne igra od naših u baražu?

p.s. još jednom, prekršaj je bio izvan linije 16ca.
oldschool

#3080 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by oldschool »

Baudelaire wrote:
oldschool wrote:Samo smetao Pjaniću, peljao loptu, ništa konkretno, svaka mu čast za ostale utakmice ali je večeras podbacio, protiv ovakvih reprezentacija se mora igrati brzo, svaka šansa se mora iskoristiti, nismo mi Njemačka, Brazil, Argentina da pravimo 10 i više 100% šansi. Rahimić ne može ganjati naturalizovane Francuze, prespor, trebao je Zahirović od starta igrati, ali desi se greška, tri puta je Menez pao da ga nijedan naš igrač ne dotakne i svaki put nam daje žuti, sve im je bilo jasno, na desnoj strani ništa nije pokazao, prelazi na lijevu i pravi dar-mar, Sušić ne reaguje, greška, ali svaka im čast i na ovome. To su nam greške bile, treba priznati, nadam se da ćemo imati više sreće u baražu. :)
Namjestio je dvije -tri šanse, počeo nam skoro svaku akciju, a trčao je kao nikad prije. Miske, Pjanić i Medunjanin, te Lulić i Mujdža po krilima su glavni razlog što smo onako vrtili loptu oko njih.
Nije, baš smo se složili da pelja previše, uzimaju mu loptu i što mu niko ne kaže leđa, ide u solo prodore i gubi loptu, šanse su bile nakon lopti Pjanića, Medunjanina, Lulića, Mujdže. Morali smo svoje šanse iskoristiti, samo se nadam da nećemo Portugal i Hrvatsku izvući, napisao sam odmah nakon Luksemburga da su moja očekivanja i premašili, danas smo super igrali, ali nikako da se opametimo, kad su vidjeli da se menez baca k'o pokošen i svaki put žuti karton dobijamo, šta ćeš očekivati i kod najmanjeg kontakta u šesnaestercu.
Dupli_skalp

#3081 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

odesveuhonduras wrote:hebem ti više ljepotu i ponos, i moralne pobjede...

toliko sam prazan da zaista ne znam hoću li imati ikakvog motiva da gledam utakmice baraža, totalno sam indisponiran i ne vjerujem da će me proći u ovih mjesec dana do baraža
toga se ja najviše bojim i kod igrača... jer i meni (opet se moram ponoviti) ovaj remi je gori od svih onih remija i poraza (danska, srbija, portugal).

bojim se da naši psihički ne padnu...
Last edited by Dupli_skalp on 11/10/2011 23:33, edited 1 time in total.
Domy31

#3082 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Domy31 »

Kapa do poda!!!! Al dje Suko ba?
quasar

#3083 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Chmoljo wrote:
SaMaster wrote:
Chmoljo wrote:bravo Francuzi, potpuno zasluženo.

povraća mi se.

Sta je ba zasluzeno? Da ti nisi u kniu klocu jedan?
idući put nauči šta je ironija.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» SaMaster
:lol: :lol:
alphonse kauders

#3084 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by alphonse kauders »

Domy31 wrote:Kapa do poda!!!! Al dje Suko ba?
Šuko je šakama branio komentatorsku čast:))
Bosnolog

#3085 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosnolog »

alphonse kauders wrote:Dajte ba ljudi, budite jednom objektivni - penal je bio i to na liniji šesnaesterca, Spaha nespretno reagovao i to je to.

Pape danas predobro postavio igru, mada mu se mogu zamjeriti dvije stvari:

a) postavljanje Hasagića umjesto Begovića iako je Keno bio rovit, te nas tako riješio jedne izmjene;

b) izmjenom Medunjanina (koji mi je bio najsmireniji i jedan od najboljih igrača večeras) umjesto Pjanića/Misimovića;

Izmjena Mujdže je bila isforsirana, a na kraju nam je nestalo snage za bilo šta.
+1
Last edited by Bosnolog on 11/10/2011 23:36, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#3086 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Šuko me uspio iznervirati i kad smo vodili. Koliko je samo puta pomješao naše igrače, umjesto Mujdže govori Pandža, Misimovića i Pjanića brka... :-) Izludio me je
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3087 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by odesveuhonduras »

Hasagić je seronja zadnji, a ni Pape se nije s njim proslavio... smiješno da mi zbog golmana za kojeg se znalo da je bio rovit, gubimo jednu zamjenu
Riddle

#3088 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

Nemoguce je trenutno pratiti topik. :roll:

Samo me zanima ko od nasih igraca izostaje u prvoj utakmici baraza i ko su nosioci u barazu?
Sasvim_Obican

#3089 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Čujem da je Šuko odlučio "priupitati" dvojicu francuskih novinara koji su skakali ispred kabine, o čemu se radi... I svaka mu čast ! Pa dosta više te prepotentne govnadije.. :D

Inače, jeste vidjeli "proslave" prolaska na kraju utakmice ?! Onakvu bruku slave... :lol: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3090 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by pape »

Opet supljiranja bez razloga.
Sudija dobar, .... penal cist ko suza.
Momci pruzili izvanrednu partiju, treba ih docekati sa svim pocastima.
Sve ostalo je besmisleno.
sandokann

#3091 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sandokann »

Bosnolog wrote:Dobra utakmica,Sudija je pomogao Francuzima ponovo,
Spahic je poklonio nepotrebno penal a kao posljedica proseravanja umjesto da izbije lpptu on nesto izvodi i gura nogu medu noge igracu u sesnestercu,....
Prvo poluvrijeme najbolja predstava nase reprezentacije do sada,drugo poluvrijeme se povukli,igra se raspala i normalno da ce mo primiti gool nakon svih onih napada.

Pitam se kada ce na nasim dresovima imati napisana imena igraca,ovo je sramota da nemaju igraci imena na svojim dresovima,....
Propustili smo dobru priliku da se direktno plasiramo.

Opet yebene sudije Francuzima pomazu veceras kao i prosle godine u kvalifikacijama za svjetsko protiv Iraca,....

Potvrdilo se ponovo da je napad najbolja odbrana,

Hvala svm momcima,znam da je Spahi veceras najteze,treba mu dati podrsku jer nas cekaju dvije teske utakmice.
Ibisevic je trebao uci u drugom poluvremenu ili nakon penala,nadam se da ce biti spreman sledecu utakmicu kao i Salihovic,...
Treba ih podrzatin kroz Baraz.

Cestitke Papetu,...... :thumbup:
Gray

#3092 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Gray »

topcam wrote:Zuti se brisu.

Jesi li siguran?

I izgleda da jeste bio prekršaj van 16, ali sikreno na samoj je liniji, i meni se činilo da je unutra jer je Nasri tek zapeo za Spahićeve noge kada je bio unutra (pola koraka-korak poslije ovoga) i tada pao, tako da ne zamjerim sudiji previše.

Šta god da je bilo trebamo se okaniti teorija zavjere i priča kako je sve protiv nas, Spahić je napravio neoprezan start i to je to. Ipak, ja nisam uopšte nesretan, super smo odigrali prvo poluvirijeme, potpuno nadigrali jednu top reprezentaciju, dali smo sve od sebe, nemamo za čime žaliti.

Image
alphonse kauders

#3093 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by alphonse kauders »

šta kažu Francuzi (uz google translate):

"To je slika svojih kvalifikacija kampanje. Tim Francuska je proživio čak i komplicirano protiv Bosne u utorak navečer. U 40. minuti i otvorio bodovanje u 78. Džeko i izjednačavanja iz jedanaesterca mjesto za Nasri, to je čak i dobili gotovo brana. No, čini se da je pisanje Bleus tada ništa u objektu, dobio privući protiv odabir Safet Sušić im daje vremena za nastavak rada. To spada prilično dobro. Korist dolazi u marljiv Stade de France iznenada ušla je u pijanstvu je opet pokazala da je od rada. Daleko od standardnih igre promiče Laurent Blanc, Remy i njegova posada imali svoje kvalifikacije više na njihovu odbijanju da poraz od stvarne kontrole nad događajima. Tijekom poluvremena, Francuska-Bosna bila je sažetak ovog kao što smo se bojali. Prvih nekoliko minuta, uzbuđenje koje generira Rami i Réveillère, autori dva izgubljena lopta, ostavio neke sumnje javljaju o sposobnosti Blues za uspon do događaja. Dojam je potvrdio bosanski svakog ubrzanja u hodniku lijevo od obrane kada Evra i Abidal svjetla često je voda. Ako su postigli svlačionici s hendikep jedan cilj, Blues može zahvaliti nespretnost i Misimovic & Co koji su uramljeni dva njihova deset pokušaja. U lice, dokaz da je teško prevariti, Francuske, bila je udario dva puta. Samo uzbuđenje: cijelu liniju Remy upad, ali napadač je uzeo loptu predaleko.

BUDUĆI DA NIJE UVIJEK BIO STRPLJIV DOVOLJNO ZA IZGRADNJU TIM FRANCUSKA JE IZGUBILA BITKU DRAGE LAURENT BLANC, SREDNJI.
Budući da nije uvijek bio strpljiv dovoljno za izgradnju tim Francuska je izgubila bitku drage Laurent Blanc, srednji. Nema sumnje da je također htio da se oslanjaju previše na pozive za Remy, čovjek obliku bočna svjetla. Bolje u drugom razdoblju, ali ne uvijek sretan s likom slobodnog udarca preko bar Nasri (71), napokon je iskoristio nedostatak Spahić u svojoj površini za povratak na rezultat, i neka radost. Četrnaest mjeseci nakon njegove inauguracije, Laurent Blanc je ispunio svoj ​​cilj: Blues kvalificirati za sljedeći euro. U međuvremenu na adresu pripremu događaja i tema ovog popisa od 23 za izgradnju, to će sigurno trebati vremena da uživati ​​petnaesti ravno igra bez poraza. Najvažnija stvar. - Taisne Emery, na Stade de France
"
stari_sarajevski_gospodin

#3094 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Sve se vidi, sve se zna :bih:

Image
Bosanski_kralj

#3095 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Sasvim_Obican wrote:Čujem da je Šuko odlučio "priupitati" dvojicu francuskih novinara koji su skakali ispred kabine, o čemu se radi... I svaka mu čast ! Pa dosta više te prepotentne govnadije.. :D

Inače, jeste vidjeli "proslave" prolaska na kraju utakmice ?! Onakvu bruku slave... :lol: :lol:
Ako mi još neko u nekom budućem vremenu spomene evrospku kulturu i naš primitivizam, gadno ću nešto opsovati. :D Ljudi nam zvižde himnoj, neće da izbace loptu iz terena kad je naš igrač povrijeđen, simuliraju ko veliki... :x
zalizani

#3096 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zalizani »

Francuzi dokazano fizicki spremniji od nas... rasturili su nas trcanjem u drugom poluvremenu.
Sto se tice sudjenja stvarno nije neka pljacka, sem zutog kartona pokazanog Spahicu.
Treba misliti pozitivno... idemo u baraz... pokusati konacno ostvariti plasman na veliko takmicenje.
Pape ostvario svoj cilj, a sigurno povecao cijenu nekolicini igraca, sto opet doprinosi snazi nase reprezentacije.
Raduje cinjenica sto su fudbaleri i strucnjaci ponovo blizu reprezentacije, a ne olos i kriminalci kao u proslim ciklusima kvalifikacija.
:thumbup:
:bih: :bih: :bih:
17:46

#3097 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by 17:46 »

Javili mu za rezultat iz Maribora :lol:
Pokerboy11

#3098 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Pokerboy11 »

pape wrote:Opet supljiranja bez razloga.
Sudija dobar, .... penal cist ko suza.
Momci pruzili izvanrednu partiju, treba ih docekati sa svim pocastima.
Sve ostalo je besmisleno.
Sta ti pricas sviju ti ? Pogledaj sliku ...
sandokann

#3099 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sandokann »

Na Hasagica i njegov ego smo izgubili bezpotrebno jednu zamjenu...
ELMauro

#3100 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ELMauro »

Da sam Francuz, ne bih sutra na kafi pričao sa osmijehom o ovoj utakmici. Bosna i Hercegovina ide na Evropsko :bih:
Locked