SDP

Post Reply
klixober

#3076 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
madner wrote:Pa sta kazes na ovo? Nista represija, nista zloupotreba polozaja.
smijurija. pokrenuo je i Bakir H. krivicnu prijavu protiv sebe, nista novo... trosi resurse policije da ispitaju nesto sto je neko o njemu licno napisao, jasta je nego zloupotreba polozaja. ima tuzba, ima gradjanska parnica za klevetu. ko ce platiti tu istragu? nece oz svog dzepa k'o sto bi placao tuzbu i advokate. sad bi treb'o pokretati istrage za svaki slucaj u kojem se sumnja na klevetu? znaci, zloupotrebljava MUP da bi nekome nesto dokazao il' demantov'o.
Izvini, ali ovo je jedan od glupljih postova koje sam pročitao na forumu.

Znači, u SB izašao tekst o Budimliću, optužili ga za sve i svašta zbog čega bi, ako je istinito, trebao ostati bez pozicije i eventualno dobiti koju godinu robije, pa sada kada je Budimlić pokrenuo istragu protiv samog sebe, ti kažeš da je to nepotrebno trošenje resursa i novca budžetskih korisnika. :-)
Corto Maltese

#3077 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

hercegovac_pravi wrote: :lol: :lol:
Pa nego šta ću drugo već ti se smijati...
Vijest u kome ministar kaže da je ZATRAŽIO istragu a ne da je IZDAO NALOG...jel shvataš razliku...toliko o tome ko je ispao glup..od sinoćnje manter o "ugroženoj nvoinarskoj slobodi" stigošmo do naziva "glup" i "kreten"... :lol:
Zašto uvjek posežete za ličnim uvredama kada ostanete bez argumenata? Šuplja ne prolazi jer vrćenje tri isprazne floskule ima ograničen vijek trajanja..
Pa nabrojao sam ti do sada najmanje dva puta...evo da ti i ponovim..
......."ugrožena je sloboda novinarstva".........
........"pokrenuta je nelegalna istraga"...........
Evo dva...
Naravno. Samo glup i ćorav nije u stanju uočiti tu finu razliku, koja se dokazuje time što Ministar Dr. Hamo Bin javno maše papirom na kojem piše "Nalog za postupanje". Da je on stvarno izdao nalog, a ne samo zatržio istragu, na papiru bi pisalo nešto sasvim drukčije, nešto kao: "Nalog za postupanje"
(slobodni prijevod sa Bosanskog na Hercegovački)
Image
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/111027087#
Murisno1

#3078 Re: SDP

Post by Murisno1 »

komeba wrote:
stochar wrote:
smijurija. pokrenuo je i Bakir H. krivicnu prijavu protiv sebe, nista novo... trosi resurse policije da ispitaju nesto sto je neko o njemu licno napisao, jasta je nego zloupotreba polozaja. ima tuzba, ima gradjanska parnica za klevetu. ko ce platiti tu istragu? nece oz svog dzepa k'o sto bi placao tuzbu i advokate. sad bi treb'o pokretati istrage za svaki slucaj u kojem se sumnja na klevetu? znaci, zloupotrebljava MUP da bi nekome nesto dokazao il' demantov'o.

Znači, u SB izašao tekst o Budimliću, optužili ga za sve i svašta zbog čega bi, ako je istinito, trebao ostati bez pozicije i eventualno dobiti koju godinu robije, pa sada kada je Budimlić pokrenuo istragu protiv samog sebe, ti kažeš da je to nepotrebno trošenje resursa i novca budžetskih korisnika. :-)
To je ustvari preseravanje. Šta on ima dizat optužbe protiv sebe? Pa kako neko pada na ove fore i gdje to i od koga ovi kupe ove trikove? Pa sredi sigurnosnu situaciju u gradu makar mrvicu i odma si se sapro. Al jok ...
hercegovac_pravi

#3079 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote: :lol: :lol:
Vijest u kome ministar kaže da je ZATRAŽIO istragu a ne da je IZDAO NALOG...jel shvataš razliku...toliko o tome ko je ispao glup..od sinoćnje manter o "ugroženoj nvoinarskoj slobodi" stigošmo do naziva "glup" i "kreten"... :lol:
Zašto uvjek posežete za ličnim uvredama kada ostanete bez argumenata? Šuplja ne prolazi jer vrćenje tri isprazne floskule ima ograničen vijek trajanja..
Evo dva...
Naravno. Samo glup i ćorav nije u stanju uočiti tu finu razliku, koja se dokazuje time što Ministar Dr. Hamo Bin javno maše papirom na kojem piše "Nalog za postupanje". Da je on stvarno izdao nalog, a ne samo zatržio istragu, na papiru bi pisalo nešto sasvim drukčije, nešto kao: "Nalog za postupanje"
(slobodni prijevod sa Bosanskog na Hercegovački)
Image
Razliku između zahtjevanja istrage i izdavanja naloga za istragu treba objašnjavati samo ćoravim..
Last edited by hercegovac_pravi on 27/10/2011 17:11, edited 1 time in total.
ragib

#3080 Re: SDP

Post by ragib »

budva wrote:
Optimus Prime wrote:
budva wrote:Hvala Vam sto nam dadoste drzavu za covjeka
Ti bi izgleda drzavu za covjeka expresno?
Ovim tempom i nacinom na koji SDP gradi drzavu, bojim se da nece biti ni ovo malo drzave sto sad postoji, a ni covjeka....
to je problem sto se ne vidi nista pozitivno, vec osjecamo da ide u vecu provaliju nego do sada sto je bilo. Za obicnog covjeka situacija je gora a ne ista kao prije.
stochar

#3081 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
stochar wrote:

jeste, jer ako je ubijedjen u netacnost teksta, onda tuzi onog ko ga je napis'o, i trazi zadovoljstinu. ovo je cista zloupotreba polozaja! sta bi uradio da je sve isto, a on npr. ministar prometa? kao ministar prometa, ne bi mogao izdati nalog policiji, vec bi tuzio onog za koga smatra da je iznio neistine o njemu. ovdje ima mogucnost da izda NALOG, i on je to uradio i pokrece citavu policiju da istrazuje nesto sto bi u svakom drugom slucaju, da je ministar bilo cega, bila bi ovo privatna stvar koja bi se rjesavala na sudu! ovako je upotrijebio cinjenicu da pod sobom ima policiju, i nepotrebno koristi oplicijske resurse za dokazivanje necega sto svi ostali 'obicni smrtnici' u istim slucajevima dokazuju na sudu!
hercegovac_pravi

#3082 Re: SDP

stochar wrote:
komeba wrote:
stochar wrote:

jeste, jer ako je ubijedjen u netacnost teksta, onda tuzi onog ko ga je napis'o, i trazi zadovoljstinu. ovo je cista zloupotreba polozaja! sta bi uradio da je sve isto, a on npr. ministar prometa? kao ministar prometa, ne bi mogao izdati nalog policiji, vec bi tuzio onog za koga smatra da je iznio neistine o njemu. ovdje ima mogucnost da izda NALOG, i on je to uradio i pokrece citavu policiju da istrazuje nesto sto bi u svakom drugom slucaju, da je ministar bilo cega, bila privatna stvar koja bi se rjesavala na sudu!
Nije izdao NALOG jer ne može izdati nalog. Zna se ko izdaje nalog za pokretanje istrage.
Murisno1

#3083 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Sad SDP fanovima hitno treba bilo kakva inicijativa ili pozitiva od "njihovih", ma samo nek je nešto simpa, ono tipa ministar Suljagić udomio bespomoćno mače i odma će da sjevaju bh zastavice i pisma podrške SDPu na forumu. 8-)

A mi što pljujemo opet moramo ispočetka pljuvat. U međuvremenu, opet se ništa lijepo i konkretno neće desit. :razz:
stochar

#3084 Re: SDP

Post by stochar »

hercegovac_pravi wrote:
stochar wrote:
hercegovac_pravi wrote: :lol: :lol: :lol:
Hoš a ti ja isti ovakav "nalog" skeniram i postavim u roku od 15 minuta i to sa kompletno suprotnim sadržajem? :run:
Nalog :lol: :lol:
hocu, ne kontam sta hoces da kazes? ovo je nalog za koji ti kazes da ga ministar ne moze izdati, sto se smijes k'o kreten umjesto da priznas da si isp'o glup? ovo nije skenirano, ovo je sa vijesto o ministrovoj pressici, fotografisano, i ovo je ministar drzao u ruci i mahao pred novinarima s ovim:

haj' mi sad skeniraj to sto kazes da mozes skenirati, da shvatimo o cemu se radi.

p.s. de mi nabroij bar dva od ta tri zakljucka koje sam ja promijenio od sinoc? nisam nista promijenio, samo sam ovim nalogom dobio jos vise argumenata za tvrdnju da se radi o teskoj zloupotrebi polozaja i pritisku na medije!
:lol: :lol:
Evo dva...
haveru, jesi ti fakat glup, ili ti je to samo formacijska pozicija? on je zatrazio istragu tako sto je izdao nalog koji drzi u ruci, pogledaj, neces oslijepiti od toga sta god ti sefovi pricali!

"ugrozena je sloboda novinarstva" - to tvrdim i u svim postovima koje sam tokom dana napisao, ne vidim gdje sam to promijenio. evo ti opet tvrdim - ugrozena je sloboda novinarstva, jer ovim pokazuje da je on taj koji policiji moze izdati nalog ako neko napise nesto sto se njemu ne svidja, umjesto da trazi zastitu kako bi je trazili i svi ostali gradjani!

"pokrenuta je nelegalna istraga" - jeste, on je dao nalog da se istraze stvari za koje bi on morao znati da li su tacni ili ne, i ako nisu za to imati dokaze s kojima bi lako dobio na sudu! ovako nepotrebno aktivira policiju koja ima puno, puno vise posla!

ponavljam: koliko je ljudi uhapseno i procesuirano nakon masovnih nereda na Grbavici?!?!?! zasto na primjer nije ministar pricao malo o akciji koju je on vodio, a koja je potpuni neuspjeh kako po preveniranju nereda, tako i po kazhnjavanju pocinilaca!
hercegovac_pravi

#3085 Re: SDP

stochar wrote: haveru, jesi ti fakat glup, ili ti je to samo formacijska pozicija? on je zatrazio istragu tako sto je izdao nalog koji drzi u ruci, pogledaj, neces oslijepiti od toga sta god ti sefovi pricali!

"ugrozena je sloboda novinarstva" - to tvrdim i u svim postovima koje sam tokom dana napisao, ne vidim gdje sam to promijenio. evo ti opet tvrdim - ugrozena je sloboda novinarstva, jer ovim pokazuje da je on taj koji policiji moze izdati nalog ako neko napise nesto sto se njemu ne svidja, umjesto da trazi zastitu kako bi je trazili i svi ostali gradjani!

"pokrenuta je nelegalna istraga" - jeste, on je dao nalog da se istraze stvari za koje bi on morao znati da li su tacni ili ne, i ako nisu za to imati dokaze s kojima bi lako dobio na sudu! ovako nepotrebno aktivira policiju koja ima puno, puno vise posla!

ponavljam: koliko je ljudi uhapseno i procesuirano nakon masovnih nereda na Grbavici?!?!?! zasto na primjer nije ministar pricao malo o akciji koju je on vodio, a koja je potpuni neuspjeh kako po preveniranju nereda, tako i po kazhnjavanju pocinilaca!
To je zahtjev za istragu ne NALOG za sprovođenje istrage...zašto je teško shvatiti razliku?
Dalje, je li zatražio istragu ili je izdao policiji nalog? Kako je ugrožena sloboda novinarstva ako je ministar ZATRAŽIO istragu samog sebe?
Nije dao nalog već je ZATRAŽIO istragu.. eto ministar zna da li su te stvari tačne ili nisu tačne. Isto tako novinar koji je napisao ove baljezgarije tvrdi da su tačne i to bez ikavog dokaza. Dakle, ministar ZATRAŽI istaragu protiv samog sebe..u čemu je problem?
p.s okani se uvrijeda...to te neće nigdje dovesti :thumbup:
Last edited by hercegovac_pravi on 27/10/2011 17:24, edited 1 time in total.
Optimus Prime

#3086 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

budva wrote:
Optimus Prime wrote:
budva wrote:Hvala Vam sto nam dadoste drzavu za covjeka
Ti bi izgleda drzavu za covjeka expresno?
Ovim tempom i nacinom na koji SDP gradi drzavu, bojim se da nece biti ni ovo malo drzave sto sad postoji, a ni covjeka....
Pa predlozi alternativu!
Koja politicka opcija je ta koja i pored zatecenog stanja i ekonomske krize u svijetu moze u razumnom vremenu stablizirati eknomsko i drustveno stanje u BiH?
Razmisljam za koga bi glasao na sljedecim izborima, pa me ti prosvijetli ako mozes.
Ako nemas odgovor na ovo pitanje, pretpostavicu da si troll.
hercegovac_pravi

#3087 Re: SDP

Meni uopšte ne predstavlja problem ovo što je napisano u novinama (da se razumijemo, ni prva ni posljednja novinarska "ekskluziva"). Ne smeta mi ni ponašanje ministra.
Ono što mi smeta je konstantan pokušaj iznošenja zamjena teza koje veze sa realnosti nemaju. Proizvoljno intepretiranje činjenica ne poluči uvjek istinu niti oslikava pravi presjek situacije. U tome je problem. Zašto dodatno sluđivati ionako sluđen narod iznošenjem gomile izmišljotina i laži? Bezpotrebno...
vivaldi

#3088 Re: SDP

Post by vivaldi »

Optimus Prime wrote:Pa predlozi alternativu!
Koja politicka opcija je ta koja i pored zatecenog stanja i ekonomske krize u svijetu moze u razumnom vremenu stablizirati eknomsko i drustveno stanje u BiH?
Razmisljam za koga bi glasao na sljedecim izborima, pa me ti prosvijetli ako mozes.
Alternativa nije u strankama vec u samim politicarima u postojecim da ne kazem vladajucim strankama.

Nije bitno ko sta prica ni pred izbore ni poslije izbora jer se kod nas ne moze napraviti ama bas nista ozbiljno bez 1/3 dogovora. Tog dogovora 1/3 je bilo do sada jako malo, a sa sdp-om cak i manje.

SDP nije uzrok nagomilanih bh problema, oni samo nemaju rjesenje za njih.
klixober

#3089 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:
jeste, jer ako je ubijedjen u netacnost teksta, onda tuzi onog ko ga je napis'o, i trazi zadovoljstinu. ovo je cista zloupotreba polozaja! sta bi uradio da je sve isto, a on npr. ministar prometa? kao ministar prometa, ne bi mogao izdati nalog policiji, vec bi tuzio onog za koga smatra da je iznio neistine o njemu. ovdje ima mogucnost da izda NALOG, i on je to uradio i pokrece citavu policiju da istrazuje nesto sto bi u svakom drugom slucaju, da je ministar bilo cega, bila bi ovo privatna stvar koja bi se rjesavala na sudu! ovako je upotrijebio cinjenicu da pod sobom ima policiju, i nepotrebno koristi oplicijske resurse za dokazivanje necega sto svi ostali 'obicni smrtnici' u istim slucajevima dokazuju na sudu!
Pa nisu ga u SB optužili da je ulovio više pastrmke oddozvoljene količine, nego za niz krivičnih djela po službenoj dužnosti ministra u vladi kantona. Zato on nije običan smrtnik i jako je bitno da se ispita da li je sve to što je navedeno u tekstu istinito. Neko mora snositi odgovornost - ili ministar, ili SB.
A ja sam uvjeren da se ti ovome protiviš jer se plašiš da će istraga pokazati netačnost navoda iz SB-a što bi onda moglo dovesti i do privatne tužbe Budimlića protiv tog lista.
budva

#3090 Re: SDP

Post by budva »

Pa kakve veze ima ekonomska situacija sa neformiranjem vlasti? Vise od godinu dana nema VM, zatim vlast u FBiH svi znamo kako je formirana. Poslijedica neformiranja vlasti ima za sebe ekonomske konsekvence (izmedju ostalog nemogucnost koristenja EU fondova, (koji iznose preko 100mil eura). Nemoj mi reci samo da SDP nema veze sa neformiranjem vlasti.

Kako su ekspresno podjelili stolice u javnim institucijama, pored ekonomske situacije??!! Mozes li se sjetiti Vlade u kojoj je Bozo Ljubic cini mi se bio ministar prometa i komunikacija, i drva i kamenja bacanog iz SDP-a kako jedan doktor pedijata sjedi u takvom ministarstvu, a danas u njihovoj Vladi sjedi na celu ministarstva obrta (ili nesto sl. naziva) lokalni veterinar??!!

Kakve veze ima ekonomska situacija sa izvrsavanjem plana rada Vlade FBiH i svih vlada u kojima je uspostavljena vlast, pa su jedve preko 50% od planiranih aktivnosti?!
Optimus Prime

#3091 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

vivaldi wrote:
Optimus Prime wrote:Pa predlozi alternativu!
Alternativa nije u strankama vec u samim politicarima u postojecim da ne kazem vladajucim strankama.

Nije bitno ko sta prica ni pred izbore ni poslije izbora jer se kod nas ne moze napraviti ama bas nista ozbiljno bez 1/3 dogovora. Tog dogovora 1/3 je bilo do sada jako malo, a sa sdp-om cak i manje.

SDP nije uzrok nagomilanih bh problema, oni samo nemaju rjesenje za njih.
Pa sa obzirom da sam ja pragmaticar i da u slucaju losih alternativa uvijek biram onu najmanje losu, volio bi cuti njegovo misljenje o tome.

Ne treba meni demagogija, ni teoretske pretpostavke vec realna rijesenja.
Je li rijesenje da se SDP na federalnom nivou povuce u opoziciju, te da se nakon toga oformi vlast po uzoru na onu iz 2006-2010 ( eventualno sa SBB, bez SBiH-a).
Novi izbori? I ako, za koga glasati?
Optimus Prime

#3092 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

budva wrote:Pa kakve veze ima ekonomska situacija sa neformiranjem vlasti? Vise od godinu dana nema VM, zatim vlast u FBiH svi znamo kako je formirana. Poslijedica neformiranja vlasti ima za sebe ekonomske konsekvence (izmedju ostalog nemogucnost koristenja EU fondova, (koji iznose preko 100mil eura). Nemoj mi reci samo da SDP nema veze sa neformiranjem vlasti.

Kako su ekspresno podjelili stolice u javnim institucijama, pored ekonomske situacije??!! Mozes li se sjetiti Vlade u kojoj je Bozo Ljubic cini mi se bio ministar prometa i komunikacija, i drva i kamenja bacanog iz SDP-a kako jedan doktor pedijata sjedi u takvom ministarstvu, a danas u njihovoj Vladi sjedi na celu ministarstva obrta (ili nesto sl. naziva) lokalni veterinar??!!

Kakve veze ima ekonomska situacija sa izvrsavanjem plana rada Vlade FBiH i svih vlada u kojima je uspostavljena vlast, pa su jedve preko 50% od planiranih aktivnosti?!
Opet demagogija.
Pitam te opet: sta je alternativa?
Da vratimo sve onako kako je bilo od 2006-2010 mozda?
Onda nas vjerovatno cekaju bolja vremena :-). Mozda ce nam i Rusi smanjiti cijenu plina, ako ih Lepi ili Fahro fino zamole

p.s.: odgovornost o neformiranju vlasti imaju sve partije. Tu mantru o SDP-u kao jedinom krivcu mozete prosipati citacima HAVAZ-a
vivaldi

#3093 Re: SDP

Post by vivaldi »

Optimus Prime wrote:Ne treba meni demagogija, ni teoretske pretpostavke vec realna rijesenja.
Pa znas kako se vlast sastavlja. Ne moze ti dati nijedna stranka realna rjesenja kada niko u BiH ne odlucuje sam (za razliku od skoro svih drugih zemalja). Kod nas koliko god da glasova osvojis, samo si relativni pobjednik.

Napredak, (narvano mislim na ozbiljne stvari, a ne na azil za pse, i sl) ce se desiti samo, ako,i jedino kada lideri tri bloka naprave neki dogovor, sve ostalo je suplja.

A suplja je kod sviju ista - pocevsi od ovog danasnjeg poskupljenja gasa - Rusi podigli cijenu.

To je isti argument koji svaka stranka koristi sve ove godine. Nema razlike ni kad je bio SDA ni SBiH ni SDP.

Tu su naravno i svakodnevne politicke stvari tipa "nije nam dobro jer je Dodik kriv i on je problem". :-) . Hebanje u zdrav mozak. Nije narod glasao da bi mu pored vlastitih ociju rekli ko je problem, vec je glasao da rijesite problem, ali..

Na kraju odgovor na tvoje pitanja Sta je altenrtiva? Alternativa nisu stranke vec postojeci lideri koji se trebaju okaniti populizma i pokusat napraviti neki dogovor.
budva

#3094 Re: SDP

Post by budva »

@Optimus Prime
Nije to nikakva demagogija to su cinjenice, koje se mogu provjeriti :wink:

A sto se tice alternative, to sto ne postoji jake gradjenske opozicije, odnosno postoji ali je izrazito razjednjena, ne daje za pravo da SDP vodi ovakvu politiku i pravda se da nema bolje alternative na politickoj sceni u BiH. Jer u kojoj mjeri se razlikuju od politike koju je vodila ZABiH i koju vodi SDA??

Na kraju krajeva, nije pod moranje biti pozicija po svaku cijenu, pa i onda kada nemas sta da ponudis, jer kad su obecavali kule i gradove prije izbora imali su u vidu citavu i ekonomsku, socijalnu, drustvenu i bilo koju drugu situaciju!
budva

#3095 Re: SDP

Post by budva »

vivaldi wrote:
Optimus Prime wrote:Ne treba meni demagogija, ni teoretske pretpostavke vec realna rijesenja.
Pa znas kako se vlast sastavlja. Ne moze ti dati nijedna stranka realna rjesenja kada niko u BiH ne odlucuje sam (za razliku od skoro svih drugih zemalja). Kod nas koliko god da glasova osvojis, samo si relativni pobjednik.

Napredak, (narvano mislim na ozbiljne stvari, a ne na azil za pse, i sl) ce se desiti samo, ako,i jedino kada lideri tri bloka naprave neki dogovor, sve ostalo je suplja.

A suplja je kod sviju ista - pocevsi od ovog danasnjeg poskupljenja gasa - Rusi podigli cijenu.

To je isti argument koji svaka stranka koristi sve ove godine. Nema razlike ni kad je bio SDA ni SBiH ni SDP.

Tu su naravno i svakodnevne politicke stvari tipa "nije nam dobro jer je Dodik kriv i on je problem". :-) . Hebanje u zdrav mozak. Nije narod glasao da bi mu pored vlastitih ociju rekli ko je problem, vec je glasao da rijesite problem, ali..

Na kraju odgovor na tvoje pitanja Sta je altenrtiva? Alternativa nisu stranke vec postojeci lideri koji se trebaju okaniti populizma i pokusat napraviti neki dogovor.
Upravo to :thumbup: :thumbup:
viva_castro

#3096 Re: SDP

Post by viva_castro »

"Kvalifikacije navedene u članku objavljenom u Slobodnoj Bosni izuzetno su teške i osoba koja može imati bilo kakve veze s tim navodima ne može i ne smije biti na slobodi, a kamoli biti ministar unutrašnjih poslova. Zbog građana, kolega, novinara i budućih policajaca te studenata Fakulteta za kriminalistiku zatražio sam istragu protiv sebe. Kao ministar moram ostati izvan svake razumne sumnje kako bih mogao obavljati ovu odgovornu funkciju. Što se navoda i kvalifikacija iz Slobodne Bosne tiče oni mogu biti demantovani istragom koju sam zatražio ili dokazani što će za posljedicu imati moj odlazak u zatvor", kazao je Budimlić, te dodao da podržava istraživačko novinarstvo jer može doprinijeti borbi protiv kriminaliteta.
Mislim da ni jedan novinar u historiji novinarstva nije do ove mjere provaljen. A što je najvažnije ne radi se o nekulturnoj dodikovskoj opaski, niti o mahalskom fazonu. Senad Avdić je na najkulturniji i najodgovorniji mogući način bačen na dno novinarske kace.

Nakon ovoga vidim samo dva moralna izlaza:

1. Javno spaljivanje prostorija redakcije od strane samog Senada Avdića

ili

2. Preimenovanje magazina u "Slobodna estrada" kako bi zauzeo pripadajuće mu mjesto uz "Trn", "Svet", "Extru", "Dnevni avaz", itd.

:run:
Optimus Prime

#3097 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

vivaldi wrote:

Ti govoris kao da se radi o slobodnoj volji nekih fiktivnih lidera. Oni se samo kroz neposlusnost na izborima mogu pritisnuti do te mjere da se pocnu pocnu ponasati kooperativno. Narod je u principu zadovoljan, posto se ruku na srce i nije mnogo promijenilo u odnosu na izbore 2006. SDP je dobio nesto vise glasova, ali nedovoljno da bi brze pokrenuo reforme.
hercegovac_pravi

#3098 Re: SDP

viva_castro wrote:
"Kvalifikacije navedene u članku objavljenom u Slobodnoj Bosni izuzetno su teške i osoba koja može imati bilo kakve veze s tim navodima ne može i ne smije biti na slobodi, a kamoli biti ministar unutrašnjih poslova. Zbog građana, kolega, novinara i budućih policajaca te studenata Fakulteta za kriminalistiku zatražio sam istragu protiv sebe. Kao ministar moram ostati izvan svake razumne sumnje kako bih mogao obavljati ovu odgovornu funkciju. Što se navoda i kvalifikacija iz Slobodne Bosne tiče oni mogu biti demantovani istragom koju sam zatražio ili dokazani što će za posljedicu imati moj odlazak u zatvor", kazao je Budimlić, te dodao da podržava istraživačko novinarstvo jer može doprinijeti borbi protiv kriminaliteta.
Mislim da ni jedan novinar u historiji novinarstva nije do ove mjere provaljen. A što je najvažnije ne radi se o nekulturnoj dodikovskoj opaski, niti o mahalskom fazonu. Senad Avdić je na najkulturniji i najodgovorniji mogući način bačen na dno novinarske kace.

Nakon ovoga vidim samo dva moralna izlaza:

1. Javno spaljivanje prostorija redakcije od strane samog Senada Avdića

ili

2. Preimenovanje magazina u "Slobodna estrada" kako bi zauzeo pripadajuće mu mjesto uz "Trn", "Svet", "Extru", "Dnevni avaz", itd.

:run:
Upravo se o tome i radi..zato i jeste ovolika galma oko obične gluposti. čovjek im fino spustio da se neće osvijestiti za dug zeman..jednostavno su se prosuli ko vreća makarona iz humanitarne..valja to sada pokupit ako ništa ono bar na nekakvu hrpu kad se već ne može sakupit nazad u vreću..
Banksy

#3099 Re: SDP

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote: I tako od nepostojećeg naloga za istragu stigošmo do mejlova i na kraju "o pljuvanju po SDP-u" :-)
Zove se nalog, izgleda k'o nalog, smrdi na nalog ( u njemu se nalaže) ... garant je nepostojeći:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... omentari#5
:lol:

Suštinu niko ne komentariše ...
Banksy wrote:
Cirkus ...
Nešto slično putovanju Federalne vlade autobusom u Tuzlu. Mazanje očiju neukom puku, tek da se o nečemu raspreda, umjesto da se radi.

Člankom koji kritikuje njega lično za nepotizam, neznanje, nesposobnost i malverzacije, skreće pažnju s neriješenih probleme svog resornog ministarstva, uz to, skriva se iza svoje funkcije, iza premijera ...

A stanje u resoru mu je: drastičan porast kriminala u Kantonu Sarajevo, neriješeno zbrinjavanje maloljetnih prestupnika, nesposobnost, neznanje i nedostatak želje da se problemi riješe, dakle, apsolutni izostanak rada i aktivnosti na svemu onome što su zamjerali protekloj vlasti. Godina dana, gdje si bio - nigdje, šta si radio - ništa ...

Kanton Sarajevo nema Dodika, nema Čovića, nema zle MZ-e, a opet, nisu učinili NIŠTA, stanje je sve gore, a ova garnitura, ministar osobno, je očito nesposobna da probleme riješi. Umjesto toga ministar glumata uvrijeđenu mladu i saziva press konferencije ...
Da ne pominjemo medijske slobode i pritiske na medije, pristrasnost, neprofesionalnost, zloupotrebu položaja, dvostruka mjerila i sl.
Cirkus.
vivaldi

#3100 Re: SDP

Post by vivaldi »

Optimus Prime wrote:Ti govoris kao da se radi o slobodnoj volji nekih fiktivnih lidera. Oni se samo kroz neposlusnost na izborima mogu pritisnuti do te mjere da se pocnu pocnu ponasati kooperativno. Narod je u principu zadovoljan, posto se ruku na srce i nije mnogo promijenilo u odnosu na izbore 2006. SDP je dobio nesto vise glasova, ali nedovoljno da bi brze pokrenuo reforme.
Vec sam pisao nekoliko puta.

SDA, SBiH, SDP, HDZ, HDZ 90, Lijanovici, HSP, SDS, SNSD, SP, DNS, PDP...vjerovatno mi je jos neko promakao. Narod je ocigledno mijenjao vise nego bilo gdje drugo, ali...

Svi pobrojani su okusili vlast, neko vise neko manje. Kakvi su rezultati - imas oci, nemoj da i ja pricam o ociglednim stvarima :D
Post Reply